Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 684.953
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
15 godina
odjavljen
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Imam samo jedno pitanje pa možda netko i zna odgovor; Instalirao sam Windows 7 na PC i sve je uredu osim t-mobile stika za internet.

Kada ga utaknem u USB port sa stika mi se instalira software koji mogu i pokrenut ali mi se nemože spojit na Internet dok isti stik radi super na Windows xp-u, pa me zanima dali se to da nekako dovesti u red da koristim stik i na Windows 7, jer me zanima dali mi treba možda kakav driver ili nešto drugo?

Ako uspijem riješiti ovaj problem koristit ću Windows 7 kao glavni operativni sustav {#}

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
vip_tip kaže...

... jer me zanima dali mi treba možda kakav driver ili nešto drugo?

..

- za sve što ima veze s računalima je potreban odgovarajući driver i aplikacija.

Ako je 'stick' stariji vjerojatno nema driver za 7 ili možda samo za x64 (jer dosta drivera radi s XPa), pa i to da možda win ili antivirus blokira autoinstall (na stiku je sve..).

- Prvo mjesto gdje tražiš rješenja je t-mobile, pročitaj sve oznake (model) sa sticka i traži, pa i nazovi (to je smisao SZKa).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Kupio sam hp probook 4535s ,ali na njemu nisu instaliran windows nego Linux suse.

Sad pokušavam instalirat windows 7 ali je problem što u BIOSu nemogu stavit da se CD/DVD prvi boota.

Postoji samo opcija USB cd/dvd.

BFBC2: ALIEN464
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Postavi da se prvo boota s Notebook Upgrade Bay - a. Šogor mi isto ima HPa i kod njega je interni DVD ROM postavljen pod tu opciju.

13 godina
neaktivan

oj imao sam i ja isti problem samo kaj sam ja imo acer aspire sa linux-om treballo mi je jedno par dana da uopce shvatim kako maknuti linux i staviti windowse moj prijedlog ima negdje na netu kako maknuti linux sustav da se deintsalira ili formatira hdd to ti je po meni najjednostavnije rijesenje

EDIT:

evo link : http://www.dedoimedo.com/computers/linux-uninstall.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 17:32 (bubach1989).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Nisam pročita ali vidim da ima puno. Nije li jednostavnije samo očistit cijeli disk.

BF3: ALIEN464
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
pa je al kako ces ocistiti hdd ako ti linux nedopusta ili nemozes pokrenut bios da otvoris da se boota sa cd-a ili usb-a moras na neki nacin formatirat hdd xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možda ja nisam dobro objasnia.

Moguče je ući u BIOS ali nemogu u njemu postavit da se dvd prvi boota.

Postoji samo opcija za USB-dvd/cd drive i kad to stavim na prvo mjesto ništa se ne dogodi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
aha pardon onda sam s krivo skonto xD moras napravit bootabilni usb ima programa na netu za to i usb mora biti minimalno 4gb (win7) kad se program pokrene on formatira usb i od usb-a radi bootabilni usb i kada se ukopca u komp usb se ocitava kao da jecd ili dvd boot sa windowsima

btw evo ti program za boot usb : http://download.cnet.com/Windows-7-USB-DVD-Download-Tool/3000-18513_4-10972600.html
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
VAPOR-X kaže...

Možda ja nisam dobro objasnia.

Moguče je ući u BIOS ali nemogu u njemu postavit da se dvd prvi boota.

Postoji samo opcija za USB-dvd/cd drive i kad to stavim na prvo mjesto ništa se ne dogodi.

Kao što sam ti već malo više odgovorio, postavi na "upgrade bay", trebala bi ti postojati ta funkcija u BIOSu vjerojatno. I mene je kod HPa to zbunilo ispočetka. (možeš postaviti ii da ti prilikom pokretanja prikaže boot select screen, pa tamo odaberi upgrade bay)

15 godina
neaktivan

Upalia sam upgrade bay ali i dalje ne radi i samo nastavi sa linuxom.

Ima i opcija na startupu "boot device options" =>"Notebook upgrade bay" i kad odaberem samo nastavi sa normalnim bootanjem.

Inače BIOS ne izgleda kao onaj klasični možda bi radilo sa nekom starijom verzijom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ocito ne radi kako ti je ovaj reko ostaje ti opcija da probas ovo kaj sam ti ja stavio da mu instaliral double os pa onda da maknes linukse
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Može pomoć?

Krenuo sam instalirati windows 7 home premium 32-bit na svoj note book i izbacuje mi ovu grešku:

Kalko1212 ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav.zanima me kakva je razlika između originala win 7 i kopije win 7?Imam na kompu kopiju win 7 i stalno mi steka svakih 2-3 mjeseca moram ih ponovno dignut.Sestra ima na laptopu original win 7 i rade joj savrseno 2 godine nis nesteka.sad dali mi se isplati kupit original win7?onda valjda nebi trebalo stekat itd?

pOtPiS
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kalko1212 kaže...

Može pomoć?

Krenuo sam instalirati windows 7 home premium 32-bit na svoj note book i izbacuje mi ovu grešku:

Loša kopija ili loše spržen dvd. Probaj ga pržiti na maksimalno 4x brzini. Ako i tada bude isto ,skini original verziju i probaj ponovno spržit.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 12:39 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

Ja sam skino sebi Win 7 Ultimate x86/x64 obadvoje u jednom pa kad se instalira izabere se. Sprzio na DVD i instaliro prije 5-6 mjeseci , i za sad sve dobro radi , nema nikakvih problema . I provjerio sam na stranici od Microsoft-a da li je original Windows i tamo pise da je original a ja sam ga skinuo sa torrenta sad neznam da li je to moguce da se original Windows skine sa torrenta. Evo slika gdje pise da je aktiviran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
eagle05 kaže...

Ja sam skino sebi Win 7 Ultimate x86/x64 obadvoje u jednom pa kad se instalira izabere se. Sprzio na DVD i instaliro prije 5-6 mjeseci , i za sad sve dobro radi , nema nikakvih problema . 1) I provjerio sam na stranici od Microsoft-a da li je original Windows i tamo pise da je original a 2) ja sam ga skinuo sa torrenta sad neznam da li je to moguce da se original Windows skine sa torrenta. Evo slika gdje pise da je aktiviran.

1) Genuine je jedno ,to ovisi o aktivacijskom ključu.

No ,ne postoji AIO (sve u jednom) instalacijski dvd ,napravljen od MS-a. Znači ,instalacija nije original. AIO može napraviti svatko sam. KLIK

2) Da ,možeš skinuti original instalacijski .iso ,obično je označen na torrent siteovima kao UNTOUCHED.

marino15 kaže...

Pozdrav.zanima me kakva je razlika između originala win 7 i kopije win 7?Imam na kompu kopiju win 7 i stalno mi steka svakih 2-3 mjeseca moram ih ponovno dignut.Sestra ima na laptopu original win 7 i rade joj savrseno 2 godine nis nesteka.sad dali mi se isplati kupit original win7?onda valjda nebi trebalo stekat itd?

Glavni i jedini problem - kopija ,očito loša i prerađivana.

Naravno ,uvijek je bolje imati original i Genuine verziju. Barem nemaš brige sa provjerama i hoće li crack raditi ili ne.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 14:26 (kizo2703).
13 godina

Evo ovako imam jedno pitanje.

Imam dual boot na kompu XP i Win 7

Sad je pitanj to win 7 mi je poceo trokavat i sad bi reinstalirao ali nezz oceli mi to zahvatit i izbrisat XP

imam originalni win 7 i piratski XP

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne ,ništa se neće izbrisati ako formatiraš samo particiju sa Sedmicom. Ostale particiju ostaju netaknute ,a nova instalacija će ''pokupiti'' XP i staviti ga u boot loader.

13 godina

Cek znaci da sad udem na Xp i instalam nezz maxator program za upravljanje particijama, formatiram particiju na kojoj je Win 7, ubacim CD i odaberem instalaciju na toj formatiranoj particiji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da. S tim da formatiranje možeš napraviti i sa instalacijskog dvd-a.

Pročitaj tutorijal na prvoj strani teme.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 16:09 (kizo2703).
13 godina

Pa znam i gleado sam g ali tu nema nista o dual bootu pa zato sam i pitao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://neosmart.net/EasyBCD/

micanje dual boot , makneš boot loader od onog osa kojeg si izbrisao.

Pozz!!!

Fero
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kelam kaže...

Pa znam i gleado sam g ali tu nema nista o dual bootu pa zato sam i pitao...

Nikakva mudrost. Sve je isto kao da instaliraš Sedmicu prvi puta. Evo ti tutorijal o dual bootu ,na engleskom ,naravno. KLIK

Tvoja opcija je prva.

13 godina

Imam problem instalirao sam ih opet i sad kad gledam koliko mjesta ima na particiji ima isto slobodno koliko i prie a na njoj nema nista kako da to popravim???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Daj screenshot C particije sa prikazanim svim fileovima i folderima.

U folder options klikni na Show hidden ... i isključi Hide protected operating system files.
Jel ,napamet se ne može znati zašto!

13 godina

Ma uso sam sad na Xp i tamo mi se trenutno formatira u disk mangmentu...

Samo brate sporo ide hah

Ponovno cu instalirat...

I kad ubacim cd i izaberem particiju za instalirat nema mi nigdi format ka na slici koju si pokazao

Pa sam odlucio preko XP :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

???

Ako startaš PC sa dvd-a ,dobivaš (nakon uvoda)

idi na Custom!! idi na Custom!!
izbor i i deš na Custom (advanced)
Klik na Drive options (advanced) Klik na Drive options (advanced)
ispod je Advanced ,klikni ga!
biraj - Delete ,Format ili New biraj - Delete ,Format ili New
Tu sad biraj particiju i šta ćeš s njom napraviti!

Gdje je tu problem??

13 godina

Nema mi toga advanced....

Ma nvm sad ionako sam formata sa XP mislim jos uvjek se formata tek je na 45% ima 320 GB

Jel to sporo formatira se jos od kad sam ti poslao ovu poruku prije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Onda ti instalacijski dvd ne valja! Skini original verziju ,imaš na forumu linkove ,a i nekoliko postova iznad u mojem postu! {#}

Ako si maknul kvačicu sa Quick format ,možda. A možda ti je i hdd spor.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 20:52 (kizo2703).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice