Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 683.571
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
16 godina
neaktivan
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
ivanoile kaže...

Znaci nis od 7-ce?

Koja verzija 7-ice je? 32 ili 64 bitna?

World Championships: 7, GP started: 280, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,473
15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Znaci nis od 7-ce?

Nemora. Koja je tvoj matična ploča? Jet onaj točan pod tvoj "Moj PC"?

Ako se ne varam tvoj je ASROCK M3A770DE i u stranici imaju drivera za njega.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 12:32 (Nello).
15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Znaci nis od 7-ce?

Kao 7-mica se može instalirati u 32 i 64 bit modu, tada ovisno o odabiru prilikom instalacije radi u tom modu dalje, i bez instalacije ju nije moguće dić niti spustit ( što je po meni poprilično glupo, jer imao sam neki dan problem sa 16 bitnim aplikacijama i hebanjem s pokretanjem istih na 64 bit modu )  e sad da li je ta opcija kod upgrade-a moguća zbilja ne bih znao.

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
15 godina
Nello kaže...
ivanoile kaže...

Znaci nis od 7-ce?

Nemora. Koja je tvoj matična ploča? Jet onaj točan pod tvoj "Moj PC"?

Je,tocna je.7-ca je 64 bitna.

Sad,nije mi bas najvaznije sacuvat sve programe,trebat ce mi par dana da sve vratim,al ok.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 12:31 (ivanoile).
16 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
Kao 7-mica se može instalirati u 32 i 64 bit modu, tada ovisno o odabiru prilikom instalacije radi u tom modu dalje, i bez instalacije ju nije moguće dić niti spustit ( što je po meni poprilično glupo, jer imao sam neki dan problem sa 16 bitnim aplikacijama i hebanjem s pokretanjem istih na 64 bit modu )  e sad da li je ta opcija kod upgrade-a moguća zbilja ne bih znao.

Ne može se radit upgrade sa 32 na 64 bitnu verziju kao ni downgrade sa 64 na 32 bitnu.

ivanoile kaže...

A Vista je pretpostavljam 32 bitna tako da ako je točno zaboravi upgrade.

Jedino clean install.

World Championships: 7, GP started: 280, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,473
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 12:31 (F1-IVO).
15 godina
F1-IVO kaže...
woodgamesfx kaže...

Ne može se radit upgrade sa 32 na 64 bitnu verziju kao ni downgrade sa 64 na 32 bitnu.

ivanoile kaže...

A Vista je pretpostavljam 32 bitna tako da ako je točno zaboravi upgrade.

Jedino clean install.

Zato mi i je bilo cudno,jer sam sad tek nasao ono sto sam citao.Vista je 32 bitna,da.

http://pcsupport.about.com/od/operatingsystems/ss/windows-7-clean-install-part-1_2.htm   mogu po ovome clean install?

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 12:33 (ivanoile).
16 godina
neaktivan
ivanoile kaže...
 Zato mi i je bilo cudno,jer sam sad tek nasao ono sto sam citao.Vista je 32 bitna,da.

http://pcsupport.about.com/od/operatingsystems/ss/windows-7-clean-install-part-1_2.htm   mogu po ovome clean install?

Možeš ali provjeri prije da za tvoju matičnu (neznam koju koristiš) postoje 64 bitni driveri kao i za tvoju periferiju (printeri, skenere...).

15 godina

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=M3A770DE&o=Win764  ---Mislis na ovo?

A ostalo sad trenuto(ovo je tjedan kvarenja periferije kod mene{#},)je obicno od Logitecha i nema nis instalirano do drivera.

15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Evo imaš drajvere za tvoju ploču. Dakle ima, Vidi na http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=M3A770DE

EDIT: Uf pretekli ste me.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 12:40 (Nello).
16 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=M3A770DE&o=Win764  ---Mislis na ovo?

A ostalo sad trenuto(ovo je tjedan kvarenja periferije kod mene{#},)je obicno od Logitecha i nema nis instalirano do drivera.

Za tu matičnu nemaš beda. Imaš sve drivere za nju:)

Što se tiče miša i tipkovnice meni sve uredno radi na 64 bitnoj 7-ici (isto Logitech).

Aj sad naštimaj u biosu boot from cd/dvd i opleti:)

15 godina
Eo,uspio sam.Sve radi normalno.Hvala svima na pomoci.
16 godina
jurica_m kaže...
dakle, idem kupovat orginalne windowse.Laptop je Lenovo B560. Ima core i3 procesor i 4gb rama. Sad, uzet cu win 7 home premium koji u Linksu kosta oko 1000 kn. To ce mi biti sasvim dovoljno, sto ti mislite o home premium? I da, htio sam pitati za upute koje su date za instalaciju win 7. Tako da instaliram i kada mi se pojavi upis kljuca, upisem ga i to je to? I trebam li jos kako dodatno aktivirati windowse? preko microsoftove stranice? hvala puno na pomoci.

-predinstalirani windowsi, obično za poslovnu primjenu pro, 32 ili 64 bitni, dolaze sa manje-više svim modelima notebooka, pogotovo Lenovo. Daleko je jeftinije kupiti ih tako ispadne ovisno o modelu od 300 do 600 kn razlika sa i bez OSa, to je zapravo prava OEM licenca (ova kupljena zasebno to nije, nebi smjela biti kad bi se držali pravila). Uz to se dobije i repair medij ili ga se napravi...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Bellatrix kaže...

Znam da je taj "bug" kod instaliranja na računala sa više od 2GB RAM-a je bio prisutan u beta verzijama windowsa 7. Ali očito da ga nisu 100% uspješno riješili ni u finalnoj verziji.{#}

Hm,čudno mi je to.Jer sam baš pred koji dan instalirao untouched Win 7 x64 SP1 na svoje računalo i to kao dual boot.

Jedne windoze meni,druge klincima mojim(tako da mi ne sprčkaju nekaj :P)

Old Insomniac
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 17:32 (fromcelltohell).
16 godina
fromcelltohell kaže...
Bellatrix kaže...

Znam da je taj "bug" kod instaliranja na računala sa više od 2GB RAM-a je bio prisutan u beta verzijama windowsa 7. Ali očito da ga nisu 100% uspješno riješili ni u finalnoj verziji.{#}

Hm,čudno mi je to.Jer sam baš pred koji dan instalirao untouched Win 7 x64 SP1 na svoje računalo i to kao dual boot.

Jedne windoze meni,druge klincima mojim(tako da mi ne sprčkaju nekaj :P)

- .. jer bug nije problem samog OSa nego chipseta (i DIMM utora ako su svi popunjeni). Na novijim pločama (čak i na starijima ako je BIOS recimo noviji) bez ikakavih problema prolazi instalacija s 4+GB.

15 godina
protjeran
ivanoile kaže...

Znaci nis od 7-ce?

ma možeš na 7-icu bez frke kaj ti je tak teško da nanovo instaliraš windows i sve programe.....čas posla....

13 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Instalirao sam windows 7 os , i kada hocu da instaliram igru instalacija traje po 3-4 sata, neznam u cemu je problem i prije sam imao win7 i sve je bilo ok.

Ako neko zna u cemu je problem molim za pomoc !!!!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sad instalirao win 7 na prastaroj konfi. procesor 1.4ghz neki prastari intel, 512mb rama sve ljepo radi.zadovoljavajuće.

[IMG]http://i52.tinypic.com/14scv47.png[/IMG]

pOtPiS
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lucifer666 kaže...

Instalirao sam windows 7 os , i kada hocu da instaliram igru instalacija traje po 3-4 sata, neznam u cemu je problem i prije sam imao win7 i sve je bilo ok.

Ako neko zna u cemu je problem molim za pomoc !!!!

Za pocetak provjeri hard disk, HDtune

pa onda cd/dvd od igre, da nije ostecen, i dvd citac.

14 godina
neaktivan

ljudi imam mali prob.. nisam dobro napravio particije hdd-a i sad iman samo 92gb od 200 .. možete li mi reć šta napravit

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mujo626 kaže...

ljudi imam mali prob.. nisam dobro napravio particije hdd-a i sad iman samo 92gb od 200 .. možete li mi reć šta napravit

Odi u disk management nadji unallocated space i napravi particije po zelji.

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Create-and-format-a-hard-disk-partition

16 godina
mujo626 kaže...

-ovisi što si napravio... jer boot particija je skrivena.

Možeš vidjeti u disk manageru (sedmica ima sve potrebno za resize ili kreiranje novih particija).

Ako ima problema, ponovi instalaciju.

14 godina
neaktivan

Prvi put instaliram sedmicu i molila bih pomoc vezanu za korisnicki racun.

Kreirala sam racun korisnika administratora u samom pocetku instalacije i kasnije ga prebacila na drugu particiju e: (novi admin, copy-paste usera, regedit....., brisanje usera na c:...)

Nakon toga sam otvorila jos jednog novog korisnika (standard usera), znaci ne administratora. Problem je u tome sto ce standard user biti djeca i ne zelim da vide i da spremaju-brisu-risu po mojim dokumentima, a to se u trenutnim postavkama moze. Postoji li nacin da moji podaci (cjelokupnog aministratorskog racuna) budu zasticeni, da se ne vide tj. da se u njih ne moze ulaziti?

0 0 hvala 0
16 godina
lenaa kaže...

.. Postoji li nacin da moji podaci (cjelokupnog aministratorskog racuna) budu zasticeni, da se ne vide tj. da se u njih ne moze ulaziti?

-postoji. Vidi permisione.. i jedan problem, redosljed kreiranja jer system također mora imati pristup nekim fileovima kao i drugi software (jer se ne pokreću sve aplikacije kao user).

Ako sad promjeniš permisione na svim user folderima, poremetit ćeš i ostale (sys-antivirus i sl.). Zato to treba raditi samo s folderima za podatke (ne kompletnim userom).

Podatke je jednostavnije imati muvnute i postavljen permison (npr MyDocuments..)

Ugl. Administrator može sve, user samo ono što admin dozvoli. Bez obzira na user-admin, uvjek je vlasnik-kreator taj koji ima pravo nad dokumentima. (admin to može preuzeti).

Neke stvari windows (kao MyPics) drži u sheranim folderima, sherovi dozvoljavaju useru pristup..  previše spetljano za odgovor u jednom postu...

enivej, permisioni su za takve potrebe.

14 godina
neaktivan

Hmmmm, problem je u tome sto vidim da mi u My documents sad vec postoje osim mojih dokumenata i folderi od nekih programa. Reci mi molim te sto si mislio pod tim redoslijedom kreiranja. Da li bi se ovaj problem mogao rijesiti tako da ja opet inst. windowse, napravim usera kao admina, instaliram drivere, programe, i tek naknadno otvorim jos dva usera. Ako to napravim moze li onda jedan od tih usera biti admin ili oba moraju biti standard da ne bi mogli vidjeti podatke jedan od drugog. Ima li kakav slican postupak vec negdje opisan?

15 godina

Imam problem da mi prikazuje da imam 2 aktivne mreže. Kako da jednu uklonim?

NET NET
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 23:28 (Amazon637).

0 0 hvala 0
16 godina

@ lenaa,

Zapravo ne trebaš ništa mijenjati. Običan user ne može do foldera drigih usera. (može admin ili owner-user). Ipak treba provjeriti recimo share foldere i gdje su ti stvarno dokumenti (postoji npr music pod  user i share).

Ako je taj drugi user običan, to bi trebalo biti dovoljno.

..

ako podatke držiš na drugim particijama, tad postaviš permision samo za svoj acc, ostale isključiš. Jer inače svim drugim diskovima-folderima (osim user-foldera) mogu pristupiti svi korisnici pod windowsima.

Testiraj tako da se ulogiraš kao taj ograničeni sandardni user i pokušaj doći do podataka.

14 godina
neaktivan

Hvala ti na odgovoru i znam da gnjavim, ali nazalost ne shvacam ove permissione, ne znam sto trebam tocno oznacavati i gdje....

U propertisima mi nije oznaceno da dijelim podatke, pod share stoji not share.... Ako imas vremena ili znas neki tutorijal o tim permissionima prema drugim userima bila bih ti jako zahvalna.

I da, podaci su kako sam vec gore navela stavila na novu particiju;

Particija C: win i programi

Particija E: Users (koje sam prebacila i u regeditu) - znaci svi dokumenti od usera bi trebali biti na ovoj novoj particiji

16 godina

@ lenaa,

Normalan user može samo do svojih foldera, ne do tuđih (trebala bi vidjeti lokot na folderu 'NekiUser'..).

Defaultno mjesto C:\users\'NekiUser' ima postavljene permissione, dozvoljeno je system, administrators (grupa) i sam user-owner.

Drugi diskovi i folderi iznan C:\users .. su dostupni svima (ako se drugačije ne podesi). Permissioni su rekurzivni (za sve podfoldere).

na E:\Users\(NekiUser) su muvnuti svi user folderi (s C:\). Oni već imaju postavljene permissione. Tj. ovisi o načinu kako je to napravljeno, mogli su dobiti svojstvo po E: disku (default je free..).

Ovako bi trebalo izgledati.

E: disk =za sve usere (Auth.users, Users, Administrtors, System)

E:\Users =za sve usere

E:Users\'NekiUser' za System, Administrators i NekiUser (i vidljiv lokot).

U Security-tabu, permissions, advanced.. vidi inherited (ništa) i applay to.. (subfolders), dok je owner system (koji daje ovlaštenom useru ili adminu pristup..)

To je normalna postavka. Ako je drugačije preuzmi ownership na NekiUser.

Testiraj tako da se ulogiraš pod 'DrugiUser' acc. Ako nije admin, nebi smjela imati pristup NekiUser folderu.

I naravno shareovi su isključeni za taj E:\Users folder ili cijeli disk E:

btw, za muving user foldera ne treba editirati reg. (win sve odradi što treba), pa je tu moguće nešto drugačije.

15 godina

Sada imam Win XP i želio bi instalirati win 7 pa me zanima, za izbrisati xp prvo trebam ući u safe mode pa u add or remove programs izbrisati win xp i onda nakon toga normalno instalirati win 7?

Znači ne želim sačuvati nikakve datoteke. Samo želim instalirati win 7.

Da stavim verziju od 32 ili 64bit-a? Sada imam 3gb RAM-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Sada imam Win XP i želio bi instalirati win 7 pa me zanima, za izbrisati xp prvo trebam ući u safe mode pa u add or remove programs izbrisati win xp i onda nakon toga normalno instalirati win 7?

Znači ne želim sačuvati nikakve datoteke. Samo želim instalirati win 7.

Da stavim verziju od 32 ili 64bit-a? Sada imam 3gb RAM-a.

XP se ne briše preko add/remove programs.

Samo ubaciš w7 dvd i bootaš sa njega, dalje prati tutorial iz prvog posta.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice