Zakoni o vožnji (mladi vozači) izdvojena tema

poruka: 481
|
čitano: 247.419
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Zakoni o vožnji (mladi vozači)

U pravu si, manji auti su sigurniji od vecih kao npr. Smart jer samo dvoje moze poginuti u njemu.{#}

Evo imas ovdje

pogledaj ga,obrazuj se,nece ti skoditi.

2 1 hvala 0
14 godina

{#}

Ti jos nisi shvatio sta sam ja htio reci,ali nema veze. 

Uzivaj u svom novom a8. {#}

Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Ni ti sam ne znas sta si htio reci pa kako cu ja onda znati sta si ti htio reci ako ni ti ne znas sta si htio reci.Ali nema veze zivio sigurni smart i njegovih 60 konja koji su i vise nego dovoljni za sigurno preticanje.

0 1 hvala 0
14 godina
Re: Zakoni o vožnji (mladi vozači)
T-55 kaže...

Nemoj se praviti pametan kad nisi.Ako se hocu dokazivati dokazivacu se i sa 100 konja,tako da ti ta glupa taza otpada.I u ostalom kolko je tebi od znacaja ako te pregazi auto od 100 konja sa 90kmh ili auto od 250 konja za 120kmh,nemozes biti manje ili vise mrtav.Automobili vise klase su puno sigurniji sto je vrlo bitno za mladog vozaca,jer imaju puno vise sustava koji se brinu o sigurnosti nego ove barake od 100 konja.Ko ima love vozit ce i sa 400 konja jer ako ima love za takvo auto ima i za pisljivih 500 kuna kazne.Uostalom sta je sa vozacima koji nisu drzavljani hrvatske i vozaju jace aute,kako njih kaznjavati?Nadam se da ce europa natjerati ovu stoku da ukinu to sranje i pustiti ljude da normalno voze.

P.S. Gazimir cacic nije klinjo koji se hoce kurciti pa je ubio dvoje ljudi.

A jesi se prisrao sad s ovim, bez uvrede. Kažeš da mladom vozaču treba sigurniji auto, zašto? Jedini odgovor na to može biti jer je neiskusan i najveća opasnost na cesti po tome. On će izaći živ iz tog auta kad se zabije u nekog a što je sa mnom i drugima, nije bitno jelda onda kad napravi sranje jer jedino iskustvo mu je iz AŠ i vožnja kraj instruktora u kontroliranim uvjetima. Ali bitno je da je njegova glavica na mjestu a tatici bude jedina briga koliko će platiti štetu na svojem Audiu, jelda? A ovo zadnje što je boldano samo je dokaz kako glupo razmišljanje imaš, što je tvoja definicija normalne vožnje? Normalno se možeš voziti i sa 100KS pa i manje ali si već pokazao da ti nije to dosta tako da je svima jasno ovdje o kakvom se ''vozaču'' radi. Da pogodim, tata ti ima bijesnu pilu i sad p.zdiš jer ju ne možeš voziti? E pa drago mi je zbog toga jer vidim po tvom načinu govora da nije zakon bezveze donesen {#}

16 godina

wow, much stupidity.

T-55 mislim da je ili jedan od vecih trollera na ovom forumu ili je toliko zadrt i/ili razmazen. Ne znam zasto mu uopce pokusavate i dokazati nesto kada ste skuzili s kime se dopisujete.

granica od 80kw je sasvim dosta.

Gamers dont die, they respawn! :)
16 godina
MilkMan kaže...

granica od 80kw je sasvim dosta.

Argumentiraj, bez le maymaya ako može.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // i7-920@3.9GHz // 6GB DDR3 // GTX660 2GB // Eisberg 240L // Silencio 652
15 godina

Mladi sam vozač i vozim Fiat Tempru staru 20 godina, 75KS, preko 500k kilometra, sa dotrajalim amortizerima, bez generalke i original lamelom. Da ne spominjem da je plinaš kojeg je umjetnost upaliti po zimi, čak i na benzin - zato i ima 75Ah umjesto 55Ah akumulator.

Vozim ga sasvim normalno, mogu preticati, kočiti, kretati uz brijeg, natovaren, onako kako može može i taj - kad ste već toliko zapeli - A8 od 150KS.

Od opreme ima servo i klimu koja ne radi. ABS, ESP i što sve ne nema ni pod razno.

Auto jači od 110KS ima smisla jedino ako vas je sram voziti nešto starije od 2011. ili da je Fiat, Dacia ili stara Opel Vectra, ne možete reći da u klasi ispod 80kW nema nekog solidnog auta.

(Neću ulaziti u ono "jedini auto doma je jači od 80kW".)

Ili ako vam nije želja stvarno juriti po cesti, ali onda očito niste otišli dalje od centra Zagreba, ali niti tamo nisu ceste baš prekrasne... Ako vam je do jurnjave, dođite do mene bez da usporavate ispod 80, mislim da će vas policija skupljati po grabi.

A nije niti da sa 18-20 godina imate ženu i troje djece, i svaki dan vozite njih i pun bunker hrane pa vam treba mrcina koja to može pokrenuti sa ler-gasom.

I ja se slažem da je zakon u ovom obliku glup, ali argumenti vam ne valjaju. Da imam novce za auto od 150KS sigurno me ne bi bilo briga za sitnu kaznu od 500 kuna (da ju iskeširam odmah na licu mjesta).

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 17:14 (blagus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Granica je ok. Isto tako, je okej je ovaj limit godina, no svakako bi dodao da ako si stariji, imaš 2 godine isto ograničenje. Ako se već ne mogu srediti nove provjere i testiranja za dozvolu za jači auto.

Je, problem je kad se ima 1 auto u obitelji, koji je vrlo vjerojatno malo preko granice. Svakako sam za to da se uvede potvrda kojom se, u slučaju jednog auta u obitelji koji prelazi 80kW, mladom vozaču omogućava da vozi i taj auto. Naravno, tu potvrdu mora imati uza sebe kada vozi. No s obzirom da je to previše posla za službe, naravno ništa od toga.

Btw. zašto svi vi za ukidanje zakona uvijek tražite neke dokaze i argumente, a nitko dosad od vas nije iznio iste zašto je ta granica mala. Može kvalitetan argument? 

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
mystik kaže...

Granica je ok. Isto tako, je okej je ovaj limit godina, no svakako bi dodao da ako si stariji, imaš 2 godine isto ograničenje. Ako se već ne mogu srediti nove provjere i testiranja za dozvolu za jači auto.

Je, problem je kad se ima 1 auto u obitelji, koji je vrlo vjerojatno malo preko granice. Svakako sam za to da se uvede potvrda kojom se, u slučaju jednog auta u obitelji koji prelazi 80kW, mladom vozaču omogućava da vozi i taj auto. Naravno, tu potvrdu mora imati uza sebe kada vozi. No s obzirom da je to previše posla za službe, naravno ništa od toga.

Btw. zašto svi vi za ukidanje zakona uvijek tražite neke dokaze i argumente, a nitko dosad od vas nije iznio iste zašto je ta granica mala. Može kvalitetan argument? 

Najnormalniji post u temi.

Očito ih je sve sram voziti nešto slabo jer sa 80 konja ne može pokazati "kakvu pilu ima".

Ja sam sretan i sa ovim jer jurnjava po gradu je brzo gotova a juriti malo izvan grada je ravno samoubojstvu.

16 godina
blagus kaže...

Da imam novce za auto od 150KS sigurno me ne bi bilo briga za sitnu kaznu od 500 kuna (da ju iskeširam odmah na licu mjesta).

Auti od 150KS se nađu za 1500€.

Da, ofucani, s 250 tisuća km, ali sa 150+KS.

I ne razumijem sve ovo imam auto star 50 godina sa 20ks i super mi je, jel trebaju drugi, koji možda i imaju novca za auto od 200ks sa esp i 4x4 i ostalim glupostima, trebali ispaštat radi ovih koji misle da je Yugo skroz dovoljan?

Za ove koje traže argumente za ukidanje zakona, jedan od bitnijih je omogućavanje kupovine skupljih auta mladima, pa više novca ide državi (u slučaju novih auta), a u većini auta viši nivoi opreme koji donose višu sigurnost dolazi samo u jačim modelima.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // i7-920@3.9GHz // 6GB DDR3 // GTX660 2GB // Eisberg 240L // Silencio 652
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 17:23 (8ax).
15 godina

Neki od vas stvarno pričaju gluposti.

Ne, granica od 80 kW nije ok. 80 kW nije isto u onim čudima tipa CRX, Swift itd. što imaju 700 kg i u limuzini/terencu od 1500 kg+. Eto ja bi prvi bio zadovoljan kada bi napravili power to weight. Recimo 100-110ks po toni. I staviti 2 godine iskustva umjesto do 24-e.

To što neki od vas voze auta do 100ks ne znači da bi svima trebali zabraniti sve jače od 110 ks. Kao što je netko napisao, ima ljudi što uživaju u vožnji, kojima auto nije samo od točke A do točke B. To ne znači da ti likovi moraju divljati po cesti. Čini mi se da na ovom forumu po priči svi voze po PS-u. Puštaju svakog pješaka, nikad ne pređu ograničenje itd.

Meni bi također odgovaralo da samo pomaknu granicu na 85 ili 90 kW. I to samo zbog Alfinog JTD. Meni prvom ne pada na pamet sad kupiti neko jeftinije i slabije auto i onda ga za 1-2 godine prodati. Radije ću se nekako snaći ili pričekati i kupiti auto koje želim.

Što je sa onima koji imaju u obitelj auto od recimo 81 kW? Prodati ga i kupiti nešto slabije?

I da, znam lika koji sa autom od 60 ks izvodi svakakve ludorije. Ali on nije opasan za razliku od mene koji bi vozio auto od 115 ks, ali bez glupiranja u prometu? Eventualno tu i tamo jače stisnuti gas na otvorenoj cesti bez prometa..

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
8ax kaže...
I ne razumijem sve ovo imam auto star 50 godina sa 20ks i super mi je, jel trebaju drugi, koji možda i imaju novca za auto od 200ks sa esp i 4x4 i ostalim glupostima, trebali ispaštat radi ovih koji misle da je Yugo skroz dovoljan?

Za ove koje traže argumente za ukidanje zakona, jedan od bitnijih je omogućavanje kupovine skupljih auta mladima, pa više novca ide državi (u slučaju novih auta), a u većini auta viši nivoi opreme koji donose višu sigurnost dolazi samo u jačim modelima.

Zašto mora imati 200ks? Sram te voziti npr. novu Daciu Sandero koja u osnovnoj opremi ima ABS i ESP, 90ks i vuče ko luda (znam jer sam vozio).

14 godina
Po svemu procitanom meni je drago sta tpedespetica jos nemre vozit jaci auto!
Ako sam ti pomogao opali TD!
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FuzzyBrain kaže...
Po svemu procitanom meni je drago sta tpedespetica jos nemre vozit jaci auto!

To se lako zaobiđe ako si strani državljanin.

15 godina
odjavljen

To za njega nije nikakav problem, on je očito pao s Marsa... {#}

Svi smo mi Mentalist.

4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
8ax kaže...

Šta ti misliš? Da se ja zalažem za ovaj zakon jer sam siromašan i imam prastaro auto?

Vozim VW Up!, ravno sa trake, 1.0, 44kW, maksimalna brzina 160km/h (i dalje preko svih ograničenja u RH, BiH i RS). Čak ima 5 zvjezdica na Euro NCAP testu tako da se onaj tip što piše iznad ne mora brinuti da je njegov Audi A8 od 10 tona sigurniji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 18:06 (Onjegin).
14 godina
T-55 kaže...

Ni ti sam ne znas sta si htio reci pa kako cu ja onda znati sta si ti htio reci ako ni ti ne znas sta si htio reci.Ali nema veze zivio sigurni smart i njegovih 60 konja koji su i vise nego dovoljni za sigurno preticanje.

Kad vec toliko seres po malim autima konkretno za smart,pogledaj filmic i probaj sam zakljucit.

15 godina

Ali dečki, fućkaš ti sve to kad to nije A8 od 200 konja! {#}

Očito je nekima problem i sramota ući u bilo što starije od 2011., a kamoli da voze takvo "smeće". Da mora voziti moj Fiat, ne znam jel bi prije pukli amortizeri ili njemu ego.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
drahic kaže...
T-55 kaže...

Kad vec toliko seres po malim autima konkretno za smart,pogledaj filmic i probaj sam zakljucit.

problem sa smartom je kaj on uopce nema deformacijske zone...od mjesta udarca pa do vozaca u mercedesu ima hrpa metala koji se deformira i upija energiju pri sudaru, dok se kod smarta ta energija prenosi skoro direktno na ljude u autu...

16 godina
blagus kaže...

Zašto mora imati 200ks? Sram te voziti npr. novu Daciu Sandero koja u osnovnoj opremi ima ABS i ESP, 90ks i vuče ko luda (znam jer sam vozio).

Iskreno, bilo kakvu Daciu me sram vozit, makar imala 500ks.

A to da vuče ko luda, imaš niske standarde.

I ne mora imati 200ks, uzeo sam kao primjer.

@Onjegin

Svejedno se osjećam sigurnije (a vjerovatno i jesam) u autu od 2 tone i 5 zvjezdica nego 700 kila i istom ocjenom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 18:38 (8ax).
15 godina
odjavljen
8ax kaže...

Iskreno, bilo kakvu Daciu me sram vozit, makar imala 500ks.

Strašno je kakvih ljudi ima... {#}

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
Jakovp kaže...

Strašno je kakvih ljudi ima... {#}

Strašno je imat nekakav ponos?

14 godina

Ima jedna stara...

Bolje se ciganski voziti, nego gospodski pješačiti.

Sa takvim stavom,cudi me da imas prijatelje uopce. Ako ih imas?

Nego,imas ti auto? Ili tvoji roditelji? Ako da,koji?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 18:42 (drahic).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
drahic kaže...

Ima jedna stara...

Prije nego sto odgovorim, zanima me tvoje misljenje.

Siguran sam da sad pola foruma misli da vozim nekakav bijesni Audi ili BMW jer ne zelim vozit Daciju.

15 godina

@8ax

Koliko osoba mlađih od 24 godine si može priuštiti novi auto? Koliko od tih istih si mogu priuštiti auto više klase? Drvosječa ih nabroji prste jedne ruke.

Oni kojima mamica i tatica planiraju kupiti novi auto, ako već imaju love za A8ice i ina s*anja, isto mu tako mogu kupiti i onaj do 80 kW. Za nekoga ko tek sjeda za volan, sasvim dovoljno. Nek još malo love dodaju za opremu, pa će imat sve 95% stvari koje ima auto visoke klase. Ionako mu je dovoljan gradski auto, sumnjam da će biti svaki dan na cesti pola/cijeli dan.

Problem i jesu upravo takvi za 1500€. Čak ni nisu po ničem sigurniji od novog Twinga izašlog sa trake.

Pozivanje na to da će više prihoda ići državi i nije neki razlog, jer državi nije samo i jedino bitan prihod pri donošenju određenih zakona i regulativa. I opet, koliko će se to novih skupljih auta prodat više? Zanemarivo. Financijska situacija u državi nije dobra, malo je obitelji koje si mogu priuštiti dodatni novi auto, a kamoli onih koji mogu kupiti novi auto visoke klase. Porast će prodaja stare krame preko njuškala sa hrpom konja za par tisuća € dječurliji koji će misliti da su uhvatili boga za bradu.

@dv14

Granica od 80kW je ok u kao neka vrsta mjere. Nisam rekao da je to optimalan izbor, ni da je optimalan izbor ograničavanje snage, a ne nekih drugih veličina. Iako trenutno ne znam koju bi se veličinu trebalo uzet, omjer snage i mase? Možda, no koji broj? Uvijek će se naći neki koji će biti isključeni.Kombinacija više veličina? Opet, kojih?

Isto tako sam u prethodnom postu napisao da bi u slučaju da ovako ostane, bilo poželjno napraviti iznimku u slučaju jednog automobila u obitelji preko te granice. Čisto da se napravi usluga i iziđe ususret velikom broju obitelji. Naravno, postoje problemi u takvom slučaju, što uzeti u obzir? Samo oca, majku i braću? Što ako se brat oženi, a njegova žena ima auto ispod granice? Vrlo vjerojatno sustav nije dovoljno automatiziran da u slučaju registracije novog automobila ispod granice automatski ukida takvu iznimku i šalje izvješće tome građanu, pa se javlja pitanje koliko često vršiti provjeru o broju automobila u obitelji? Ili bi jednostavnije bilo napraviti novi sustav?

Puno pitanja, malo odgovora. Sustav do 24 godine je ok, možda smanjiti na 22. No u slučaju da si položio sa 20, ostaju ti 4 godine ograničenja, sa 21om 3 godine. A svima starijima od 22 godine, 2 godine ograničenja od datuma polaganja. Ima mladih koji su sa 18 svjesniji od nekoga sa 30, ali puno je veći broj onih koje brinu neke druge brige, koji ipak trebaju neko vrijeme da sazriju u potpunosti. Zato i trenutno stoji ta granica sa 24 godine.

Ovaj dio s guštanjem ti i nije baš neki. Što sad, zato jer se nečijem sinčiću gušta u A8 ili M6ici, ja bi mu se trebao odstraniti s ceste? Kad ispuni kriterije nek gušta, do onda nek si iznajmi trkaću stazu pa nek gušta. Uživati u vožnji može i sa autom do 80kW na prometnici gdje postoje i drugi sudionici i gdje se treba pridržavati određenih pravila. 

Još netko?

Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
8ax kaže...
drahic kaže...

Ima jedna stara...

Prije nego sto odgovorim, zanima me tvoje misljenje.

Siguran sam da sad pola foruma misli da vozim nekakav bijesni Audi ili BMW jer ne zelim vozit Daciju.

Pusti ti sad moje misljenje. ;)

Ali ako te bas zanima,moje misljenje po ovih par postova od tebe sta sam procitao,NHF,da nisi punoljetan jos,ako jesi,imas max 19god. i roditelji ti posjeduju auto a ti ne.

Jesam u pravu?

14 godina
Sve pametniji od pametnijeg... Prije 3 godine isao sam na more sa curom i PUNIM gepekom prtljage (vozio sam nasu prtljagu + od jos 4 ljudi, sve babe) u astri karavanu od 75 kw. Znaci spustena zadnja sjedala, nisam u retrovizoru nis vidio. Sredina 7mog mjeseca, po autoputu za vrijeme najvecih guzvi. I ljepo, sretno i sigurno sam stigao. Par puta prestizao kamione i autobuse, jednostavno ubacio u nizu brzinu i po gasu. Daleko od toga da je zakon lose napravljen, ali ima nas koji imamo par desetaka tisuca kilometara i par godina iskustva u nogama pa ne padamo na zalopojke tinejdzera koji cmoljakaju kak su jadni jer nemre prestic sleper od 20 tona sa autom od 100konja!
Ako sam ti pomogao opali TD!
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FuzzyBrain kaže...
Sve pametniji od pametnijeg... Prije 3 godine isao sam na more sa curom i PUNIM gepekom prtljage (vozio sam nasu prtljagu + od jos 4 ljudi, sve babe) u astri karavanu od 75 kw. Znaci spustena zadnja sjedala, nisam u retrovizoru nis vidio. Sredina 7mog mjeseca, po autoputu za vrijeme najvecih guzvi. I ljepo, sretno i sigurno sam stigao. Par puta prestizao kamione i autobuse, jednostavno ubacio u nizu brzinu i po gasu. Daleko od toga da je zakon lose napravljen, ali ima nas koji imamo par desetaka tisuca kilometara i par godina iskustva u nogama pa ne padamo na zalopojke tinejdzera koji cmoljakaju kak su jadni jer nemre prestic sleper od 20 tona sa autom od 100konja!

Pa to vrijedi za sve dizele da imaju 500 konja ne bi mogli prestic sleper pogotovo ako nisu TDI.

12 godina
protjeran
drahic kaže...

Kad vec toliko seres...

Stani malo ovo nije tema humor,ta dva videa okaci u temi humor jer tamo pripadaju.{#}

Koliko ja tu vidim da je od smarta ostala palacinka,dok drugi auto mozes upaliti i voziti.Ne znam sta hoces da dokazes ali zakoni fizike vrijede za sve isto.

Ali kako vidim da ste malo uporni ajmo malo matematike.

Automobil mase (A8) 2000kg + 90kmh=625.000 J (đula) energije

Automobil mase(smart) 740kg + 90kmh= 231.250 J energije

I sad ti meni obijasni kako ce ova dva auta pri sudaru biti ravnopravni.

17 godina
neaktivan
T-55 kaže...

Automobil mase (A8) 2000kg + 90kmh=625.000 J (đula) energije

Automobil mase(smart) 740kg + 90kmh= 231.250 J energije

I sad ti meni obijasni kako ce ova dva auta pri sudaru biti ravnopravni.

Očito je Audi višestruko sigurniji, ali po toj logici, najbolje bi nam onda svima bilo voziti 20-tonske šlepere, jer ako se slučajno sudarimo s Audijem, bolje je imati 6 miliona J kinetičke energije nego samo 600 tisuća.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice