- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Naravno, Wikipedia je uvijek u pravu.
Ljudi kažu da Vespa ima nekakvu tradiciju, ali opet kad pogledaš njen izgled i sve specifikacije, vidiš da to nije ništa posebno. Ima i Yamaha svoju tradiciju, i Suzuki, Ducati, Harley...
A ni sigurnost joj nije jača strana s onakvim kolima.
Znam čovjeka koji kaže da nikad ne bi vozio ništa drugo osim Vespe. Ja to baš i ne razumijem, ali njegov izbor...
Ne kužiš ti što ja želim reć....
A što želiš reći?
Jer Vespa JE skuter.
Ni ti ne kužiš...
Ja vozin vespu PX 150 i bolja mi je od bilo kojeg skutera
Vespa po izgledu karoserije je skuter (tako pise i u knjizici vozila) ali po ostalim stvarima je motor jer ima brzine, kvacilo itd...
Osim toga nebitno, kad se polaze ovisno o autoskoli MOZES birat izmedu motora sa brzinama i skutera (ako autoskola nema vise vozila onda naravno ne mozes birati)
Vespa po izgledu karoserije je skuter (tako pise i u knjizici vozila) ali po ostalim stvarima je motor jer ima brzine, kvacilo itd...
Zna se kako izgleda pravi motor, a Vespa to nije.
Bez obzira na brzine, kvačilo, kubikažu...
Ko god se iti malo razumi u vespe (misli se na "prave" vespe sa brzinama) se nece sa tim slozit
pod pojmom skuter se veze vozilo na kojem se sjedi u polozaju kao na stolici, sa vozilom koji nema brzine nego radi na principu variomata. Vespa je skuter po izgledu, ali po svemu ostalom jednostavno ne moze bit skuter jer nema iste osobine. Tako da i dalje stojim pri tome kao sto mnogi kazu da vespa nije ni motor ni skuter nego jednostavno vespa.
I ispricavam na offtopicu, necu vise
Dobro večer ekipa, evo jedno pitanjce za znalce do koliko Kilowata(konja) mogu mladi vozači voziti i kada se prestaje biti mladi vozač?

Po novom 80kW mislim, uglavnom, 100 i koji konj. Prestaješ bit mladi vozač sa 24 godine.
Hvala za brzi odgovor.
80kW/109PS.
Što se sve može polagati sa 17.5 godina? Mogu li se položiti i testovi i vožnja prije 18?
I što vi savjetujete? Polagati odmah, čim je moguće(3.mjesec u mom slučaju) ili nakon što uđemo u EU?

Hvala. Tako sam i mislio.
Treba odvoziti 35h? Koliko to obično dana traje tj. koliko se sati može odvoziti u danu?
Ovisno koliko ti je popunjen instruktor, kod nekoga ćeš možda vozit svako par dana, a kod nekoga svaki dan po 2 sata, al to ti se protegne na mjesec do 2 obično, ako je instruktor sa prosječnim brojem kandidata.
Koliko traje polaganje na kraju sa tim ucenjem teorije + ispit?
Pa to ti ovisi o puno stvari.
Ovisno kad upisuješ, zimi je nešto manje kandidata nego ljeti. Zatim dal si sve položio iz prve.
Pa onda ovisi ko ti je instruktor i koliko ima kandidata. Ako je neko kog poznaješ, onda će te malo pogurat ćešće u raspored. Ako ne, onda ko zna.
Uglavnom, za 3-4 mjeseca bi trebao riješiti.
Ja sam doduše polagao 5 mjeseci, no prvih mjesec dana nakon položene teorije sam odvozio 3 sata jer mi je instruktor uz B ima i C i C+E i D. I onda sam još od 1.12 čekao mjesec dana da dođem na red na ispit. U tom periodu sam imao onih 5 preostalih sati,
Nas je bilo 14 u grupi pa sam položio za 3 mjeseca i to samo zato što sam puko ispite i prvu pomoć..da sve prođeš bez problema za 2 mjeseca sve rješiš..
Po novom 80kW mislim, uglavnom, 100 i koji konj. Prestaješ bit mladi vozač sa 24 godine.
Zna netko hoće li se taj debilni zakon mijenjati ulaskom u EU?
Dali je to mukotrpno poloziti tj uciti svu tu teoriju + ispiti uz skolu? Htio bih kada polozim maturu i kada zavrsim sa srednjom odmah polagati jer ne zelim si ocjene pokvarit sa polaganjem vozacke.
Dali je to mukotrpno poloziti tj uciti svu tu teoriju + ispiti uz skolu? Htio bih kada polozim maturu i kada zavrsim sa srednjom odmah polagati jer ne zelim si ocjene pokvarit sa polaganjem vozacke.
nije ... ja nisam nista ucio ... samo pazis na predavanjima ... i trebi bi proc ... ispit polako rjesis i to je to ... jedino malo prvu pomoc treba ucit... takoder pazis na predavanjima i doma 1 procitas knjigu i trebo bi proc ... osim ako nisi
bez uvrede
Nas je bilo 14 u grupi pa sam položio za 3 mjeseca i to samo zato što sam puko ispite i prvu pomoć..da sve prođeš bez problema za 2 mjeseca sve rješiš..
Definiraj grupu? Koliko često se generiraju te grupe? Tjedno? Mjesečno?
U mojoj grupi je bilo 50tak kandidata. Grupa prije ih je bilo preko 70. Grupa se generira jednom mjesečno, tj nakon što se održe predavanja + testni tjedan.
Grupa prije te isto 60tak kandidata.
Svaka 2 tjedna je vamo bilo..jedna grupa krene u cetvrtak i u srijedu za 2 tj ima ispit, a druga krece odma taj dan, cetvrtak poslje ispita..i to je bilo u pola ljeta..a sad ih bude po 4-7 u grupi
2 tjedna predavanja? Kaj to imate po 3 sata dnevno?
Al dobro, to je očito neka manja autoškola, pa i prije dolazite na ispit. Kažem, ovisi o puno toga.
btw. DamageHigh
zakon ostaje isti. pa tek je nedavno donešen.
109 konja
Imam A,B i C kategoriju, zanim me koliko bi me koštalo sada da polažem za C+E.? I jel moram polagati testove ili samo vožnju.
Imam A,B i C kategoriju, zanim me koliko bi me koštalo sada da polažem za C+E.? I jel moram polagati testove ili samo vožnju.
liječnički, propise i vožnja