Polaganje vozačkog izdvojena tema

poruka: 2.915
|
čitano: 1.345.624
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Polaganje vozačkog
Slash 666 kaže...

To je hrpa gluposti, tako i tako se ne vozi ako napada puno snijega, a ako padne malo, počisti ga ralica.
Ne ide se nikad dovoljno brzo da bi auto ili proklizao, ili napravio nešto nepredvidljivo.

Potpuno netočno. Vozi se i po snijegu, nema uvijek, svuda i odmah ralica, auto uvijek može proklizati ili se "nepredvidljivo" ponašati stoga ima smisla vožnja po snijegu.

Ono što nema smisla je pokušaj tempiranja baš onda kad je snijeg jer teško će baš tad pogoditi, a i svako vozilo se ponaša drugačije. Kad položi, prvi snijeg i vježbanje na autu kojeg vozi.

13 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...
PanDragon kaže...

Nema veze koliko moram čekat do vozačkog, želio bih polagati u zimskim uvjetima. Čuo sam da je bolje učiti voziti sa instuktorom i njihovim autom po snjegu nego da super odvozim po ljetu i dođe zima, nikad vozio po takvim uvjetima i moram se učiti na svom auto (koji čak nije moj, nego od staraca). Eto zašto se sada želim upisati.

Zanima me samo dali mogu sa 17 ili 17 i po.

To je hrpa gluposti, tako i tako se ne vozi ako napada puno snijega, a ako padne malo, počisti ga ralica.
Ne ide se nikad dovoljno brzo da bi auto ili proklizao, ili napravio nešto nepredvidljivo.

Tako se i događaju nesreće. Ja ne znam jesi ti mlad vozač ili već iskusan (sada nije ni bitno), ali sa ovim stavom se najviše događaju nesreće.
Ja kada položim auto će mi trebati za zimske uvjete, točnije kada ne budem mogao viziti bicikl (em zbog vremena em zbog cijene benzina...). Po ljeti mi sigurno neće trebati (možda u nekim ekstremnim situacijama), ali otić do babe, u trgovinu, do frenda mi je dovoljan i bicikli - a imam i skuter (baotian).

Ni ja ne mislim voziti po snjegu od pola metra, ali vjeruj mi da bih rađe učio na njihovom autu nego na autu svojih roditelja. 

We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly !
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Ma gle, ja sam to isto slušao prije polaganja vozačkog, i taman se potrefilo da preko zime polažem.
Vozio sam po kišama, snijegu, jedino po mećavi nisam.
I na brzinama koje su unutar ograničenja, nikad nisam osjetio nikakve razlike, osim na posebno skliskim cestama i to kada je bila prva kiša, nijedan drugi put.
Na svom autu, sam osjetio glavne razlike između vožnje po suhom i mokrom, i to samo zato jer sam vozio puno brže, iz čiste znatiželje.

Kažem, svi su to pričali, al moje osobno iskustvo se kosi s time. Sad ti radi što hoćeš.
I još jedna stvar, uvijek možeš otići na parking kada padne snijeg i vježbati. Tako sam i ja napravio, bez obzira što sam polagao po zimi. 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Za tjedan dana idem polagati ispit tocnije 10.9. Nas ukupno ide 6 polagati. Cuo sam da nema šanse da svi položimo tj da je takva praksa ispitivača. Da li ima tu istine!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Za tjedan dana idem polagati ispit tocnije 10.9. Nas ukupno ide 6 polagati. Cuo sam da nema šanse da svi položimo tj da je takva praksa ispitivača. Da li ima tu istine!

Ne moze ispitivac tebe i tu petoricu baciti ako ste odvozili kako treba , to je hrpa gluposti , mislim da svi koji polazu , sad cu tebi to reci ne trebas se bojati , vozi kako i uvijek vozis kada si s instruktorom otvori oci gledaj znakove i postuj pravila i ponasaj se u skladu s prometom I NEMA SANSE da ces pasti. Nemoj sebi stvarati paniku to je nesto najgore

16 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Eo da Vam postavim nekoliko pitanja,uskoro ću polagati pa da se ne zeznem u takvim situacijama:

1.na raskrižju gdje se upravlja semaforima skrećem ulijevo a iz suprotnog smjera se naredala kolona vozila,da li u takvoj situaciji moram i dalje stajati na mjestu prije pješačkog prijelaza(ako se tamo nalazi) iako mi je upaljeno zeleno svjetlo i iako postoji mogućnost da će mi vozila iza mene svirati zašto ne idem kad mi je već upaljeno zeleno?Druga situacija npr. ako se nalazim iza vozila koje je ušlo već u raskrižje i čeka prolazak vozila iz suprotnog smjera da bi skrenilo lijevo,da li ja moram ostati iza pješačkog prijelaza i čekati da to vozilo ispred mene skrene ulijevo i tek onda krenuti ako mi se dotad nije počelo gasiti zeleno svjetlo(žmirkanje za gašenje 3 puta)?

2.svima Vam je najvjerojatnije poznato da ako ispitivač nije rekao gdje da skrenemo,moramo voziti ravno i u ovisnosti o takvoj situaciji nekada se prestrojiti u odgovarajuću traku za ravno.Moje pitanje je šta ako meni ispitivač ništa ne kaže i ja se prestrojim u traku za ravno i odjednom mi on kaže(na nekih 20m od raskrižja)da ipak skrenem desno ili lijevo,da li da to onda to napravim nakon što napravim provjeru i dam žmigavac ako prometna  situacija to omogućava ili da nastavim ravno voziti u onoj traci u kojoj sam do tada vozio za ravno jer mi je ispitivač prekasno rekao da skrenem desno ili lijevo a i prometna situacija to ne omogućava?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
lebron kaže...

Eo da Vam postavim nekoliko pitanja,uskoro ću polagati pa da se ne zeznem u takvim situacijama:

1.na raskrižju gdje se upravlja semaforima skrećem ulijevo a iz suprotnog smjera se naredala kolona vozila,da li u takvoj situaciji moram i dalje stajati na mjestu prije pješačkog prijelaza(ako se tamo nalazi) iako mi je upaljeno zeleno svjetlo i iako postoji mogućnost da će mi vozila iza mene svirati zašto ne idem kad mi je već upaljeno zeleno?Druga situacija npr. ako se nalazim iza vozila koje je ušlo već u raskrižje i čeka prolazak vozila iz suprotnog smjera da bi skrenilo lijevo,da li ja moram ostati iza pješačkog prijelaza i čekati da to vozilo ispred mene skrene ulijevo i tek onda krenuti ako mi se dotad nije počelo gasiti zeleno svjetlo(žmirkanje za gašenje 3 puta)?

2.svima Vam je najvjerojatnije poznato da ako ispitivač nije rekao gdje da skrenemo,moramo voziti ravno i u ovisnosti o takvoj situaciji nekada se prestrojiti u odgovarajuću traku za ravno.Moje pitanje je šta ako meni ispitivač ništa ne kaže i ja se prestrojim u traku za ravno i odjednom mi on kaže(na nekih 20m od raskrižja)da ipak skrenem desno ili lijevo,da li da to onda to napravim nakon što napravim provjeru i dam žmigavac ako prometna  situacija to omogućava ili da nastavim ravno voziti u onoj traci u kojoj sam do tada vozio za ravno jer mi je ispitivač prekasno rekao da skrenem desno ili lijevo a i prometna situacija to ne omogućava?

1. Odmah izadjes ispred pjesackog otprilike na sredinu raskrzja i cekas da se kolona makne. Kolona ce se maknut kad se upali crveno svijetlo, a tad tebi ostaje 5-10 sekundi da prodjes. Kad si npr. drugi na krizanju za lijevo prati prvog tj. izadji ispred pjesackog. Uglavnom tak ja prakticiram voznju (polozio sam prije god. dana), najbolje bi bilo da pitas instruktora, ali mislim da je ovo pravilno kaj sam reko.

2. Uvijek moras biti u traci za ravno, ispitivac bi ti trebo na vrijeme reci di ces skrenut. U slucaju da ne kaze na vrijeme pogledaj jel imas uvijete za prestrojenje, ako procjenis da se ne mozes prestrojit nastavi svojim putem. 

Takodjer treba paziti da te ispitivac se zezne. Nekad kazu da nastavis ravno, a ravno je zabranjeno. Ugl. potrebno je biti koncentriran i to je to.

http://isvijet.com.hr
17 godina
lebron kaže...

1. Ostaneš prije pješačkog, ne smiješ ulaziti u raskrižje ukoliko vidiš da ne možeš proći.

2. Možeš se i prestrojiti u zadnji čas, ako je dozvoljeno. Znači, ako se možeš prestrojiti, nikog ne ometaš, nema zabrana i slično.

15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

1. U križanju ako si lijevi skretač može biti samo jedno vozilo a ostali čekaju van križanja na mjestu zaustavljanja vozila kod crvenog svjetla na semaforu

2. A ako ti instruktor kaže prekasno da skreneš negdje bolje nemoj izvoditi nekakve nagle pokrete i gluposti samo riskiraš mogućnost pada...to nije greška za pad ako krivo skreneš od onoga šta ti je instruktor rekao ili nastaviš ravno (ako je dozvoljeno naravno)

Win Osama in hide and seek
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 15:45 (J3ckYYY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Evo da pitam neke stvari mi nisu jasne. U autoškoli vozim na toyoti yaris i još uvijek nemogu savladati brzine, uvijek trgam mjenjač nikako prebacit u 1 nego fulam u 3. Dođem doma sjednem u WV polo 2005 godina mjenjam brzine glatko bez zastajanja i bez problema fluidno . Da li je problem u meni ili u mjenjaču od toyote koji je možda već razvaljen.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 16:43 (zeroname).

0 0 hvala 0
16 godina
Polaganje vozačkog

Postoji mogučnost da je mjenjać "razvaljen"...

Meni je tako bilo na Mazdi 3 kada sam vozio u autoškoli... Nekada jednostavno nisam mogao lagano ubaciti u brzinu nego sam morao "pogađati"...

Tko visoko leti, štedi gorivo.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Primi mjenjač s desne strane i guraj lijevo dok mjenjaš. Ako ni to ne pomaže onda je getriba malo razvaljena, ili vodilice.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 17:59 (Slash 666).
16 godina
neaktivan
Shamrock kaže...

Postoji mogučnost da je mjenjać "razvaljen"...

Meni je tako bilo na Mazdi 3 kada sam vozio u autoškoli... Nekada jednostavno nisam mogao lagano ubaciti u brzinu nego sam morao "pogađati"...

Slash 666 kaže...

Primi mjenjač s desne strane i guraj lijevo dok mjenjaš. Ako ni to ne pomaže onda je getriba malo razvaljena, ili vodilice.

Problem je što mene instruktorica uvjerava da je problem u meni i baš zato sam išao probavati na polu i nema baš nikakvih problema , brzine bez problema pogodim , ništa ne škripi sve fluidno. Mislim nemogu puno očekivati od toyote stare 7 godina na kojoj je prošlo stotine kandidata.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 18:11 (zeroname).
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Ne znam, ali ako njoj npr. uspijeva svaki put bez problema, onda je u tebi problem.
Kažem ti, zahvati ga muški s desne strane i vuci prema sebi. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Pozdrav!

Evo ovako u utorak sam polago vozacki (sve voznje sta sam imo sam odlicno napravio) kad smo dosli na poligon prva vjezba je bila voznja unatrag(koju sam na vjezbama solidno odradivo) izmedu cunjeva koju sam tolko sje*o da neznam ni sam sta sam radio naime nemrem se nikak opustit kad znam da je iza mene ispitivac tolko me nervoza uhvatila da mi je noga samo skakala po kvacilu ,znam da mi je instruktor rekao da nije mogo vjerovat sta ja radim da vozim koda sam prvi put sjeo za volan !

SAmo me zanima kak ste se vi uspili smirit??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...

Pozdrav!

Evo ovako u utorak sam polago vozacki (sve voznje sta sam imo sam odlicno napravio) kad smo dosli na poligon prva vjezba je bila voznja unatrag(koju sam na vjezbama solidno odradivo) izmedu cunjeva koju sam tolko sje*o da neznam ni sam sta sam radio naime nemrem se nikak opustit kad znam da je iza mene ispitivac tolko me nervoza uhvatila da mi je noga samo skakala po kvacilu ,znam da mi je instruktor rekao da nije mogo vjerovat sta ja radim da vozim koda sam prvi put sjeo za volan !

I na čemu si pao!

14 godina
neaktivan
zeroname kaže...
Demzi94 kaže...

Pozdrav!

I na čemu si pao!

na ovoj voznji unatraga izmedu cunjeva od nervoze sam zasro !

preso sam one prve cunjeve i kad sam imo one zadnje prekasno sam skuzil da idem prema njim i stao sam da ne taknem cunj  a to sve zbog hebene nervoze !

16 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Da li se ide onda u grad vozit ili se odmah padne!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Odmah se padne.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...
zeroname kaže...
Demzi94 kaže...{#}

Pozdrav!

I na čemu si pao!

preso sam one prve cunjeve i kad sam imo one zadnje prekasno sam skuzil da idem prema njim i stao sam da ne taknem cunj  a to sve zbog hebene nervoze !

Nazalost moram ti reci da onda voznja jos nije za tebe ako te hvata tolika trema , ako ne naucis poligon i u rikverc ici gledati retrovizore , prijetnja si u prometu , skoncentriraj se,fokusiraj , gledaj ako te nervoza hvata 99.9 posto ces pasti jel nisi onda koncentriran na sve radnje koje trebas raditi , racunaj kao da ga nema u autu , kao kada vozis sa instruktorom.... Javi nam rezultat!

edit: odakle si i koja autoskola vidim da pises neke rijeci po dalmatinski 

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 21:24 (HP4520s).
15 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...

Ako nisi srusio cunj trebo si imat 2 pokusaj jer

"Vožnja se obavlja uz korištenje vozačkih ogledala i gledanjem preko ramena. Svaki dodir s čunjem smatra se diskreditirajućom pogreškom i kandidat nema mogućnost ponovnog ponavljanja radnje. Radnja se izvodi bez zaustavljanja vozila najviše u dva pokušaja, osim ako je riječ o diskreditirajućoj pogrešci."

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 21:29 (Gigx0n).
14 godina
neaktivan
Gigx0n kaže...
Demzi94 kaže...

Ako nisi srusio cunj trebo si imat 2 pokusaj jer

"Vožnja se obavlja uz korištenje vozačkih ogledala i gledanjem preko ramena. Svaki dodir s čunjem smatra se diskreditirajućom pogreškom i kandidat nema mogućnost ponovnog ponavljanja radnje. Radnja se izvodi bez zaustavljanja vozila najviše u dva pokušaja, osim ako je riječ o diskreditirajućoj pogrešci."

Da nije srusio cunj onda bi prosao tu vjezbu , mislim da nitko od ispitivaca bar koliko sam ja gledao kad su bili ispiti neki nisu gledali jeli ti auto ispravljeno kada si zavrsio radnju ili je malo u krivo parkirano , a sto se tice toga , kada sam ja polagao meni je ispitivac rekao , ako mislis da ces pogrijesiti samo zakoci i reci meni i ja cu ti dati jos 1 priliku , to si i vjerojatno trebao napraviti a ne se zaletit kao ja znam :D 

14 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

nisam se ja zaletio u cunjeve nego prvi put kad sam isao sam sve dobro napravio i zanje cunjeve sam prekasnbo skuzio i iso sam na njih al sam stao ispred njih tako da sam iso jos jednom no ona me uhvatila tolka trema da vise nisam mogo kontrolirat kvacilo kolko me noga cimala!

Kad sam zavrsio sa polaganjem doso mi je instruktor i rekao da sam vozio koda sam prvi put sjeo u auto i da drugi put prije polaganja casicu ljutog {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 21:03 (Demzi94).

0 0 hvala 0
14 godina
Polaganje vozačkog

na ispitu ce ti najvise gledat u oči preko retrovizora, zbog tog se najvise i pada i nece ti rec di je bila greška, obavezno što više i ČESTO gledaj u SVE retrovizore, jer njima je na prvom mjestu to da si svjestan okoline i prometa, sve ostalo nije tolko bitno kao navedeno, al opet nemoj se sad sav izbalavit {#}. Ukoliko vidiš žuto na semaforu i imas 10 metara obavezno prodji, nemoj kocit jer ces past zbog kocenja i reci ce ti ugrozio si auto odozada,. ima fakat svega i fakat sam se naslusao prica dok sam polagao, uglavnom vozi hrabro i staloženo i proci ces,. ja sam prosao iz prve kod teskog ispitivaca. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Hvala na odgovorima koje ste napisali na moje pitanje.

Evo ja sam danas prvi put polagao  i prošao sam.Poligon sam odvozio bez problema,na cesti također i baš sam ono odvozio "školski"(tako mi je rekao ispitivač).Najbitnije je ne mislit da ćete pasti i ne mislit da je ispitivaču cilj da baš vas sruši.Samo treba polako vozit,smireno,koncentrirano i to je to.Nisam vozio više od 50km/h jer i nije bilo potrebe.Kad je prošlo već nekih 15min i kad sam napravio radnje kao što su parkiranje unazad pod 90° te polukružno okretanje,znao sam da ću proć i uopće tijekom vožnje nisam bio uznemiren kakav sam sigurno bio prije ispita.

Smirenost,koncentracija te lagana vožnja bez žurbe osiguravaju prolazak.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lebron kaže...

Evo ja sam danas prvi put polagao  i prošao sam.Poligon sam odvozio bez problema,na cesti također i baš sam ono odvozio "školski"(tako mi je rekao ispitivač).Najbitnije je ne mislit da ćete pasti i ne mislit da je ispitivaču cilj da baš vas sruši.Samo treba polako vozit,smireno,koncentrirano i to je to.Nisam vozio više od 50km/h jer i nije bilo potrebe.Kad je prošlo već nekih 15min i kad sam napravio radnje kao što su parkiranje unazad pod 90° te polukružno okretanje,znao sam da ću proć i uopće tijekom vožnje nisam bio uznemiren kakav sam sigurno bio prije ispita.

Meni je to problem i nezz zasto al sve satove dost dobro odvozim i kad dodem na polaganje koda prvi put sjedam za volan nezz kad se resim te treme ajd sad polazem za tjedan opet pa cemo vidit oce opet bit tolka trema!

14 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...
lebron kaže...

Meni je to problem i nezz zasto al sve satove dost dobro odvozim i kad dodem na polaganje koda prvi put sjedam za volan nezz kad se resim te treme ajd sad polazem za tjedan opet pa cemo vidit oce opet bit tolka trema!

Nemoj sad nista npr kako znam neke gledati po netu jos malo uciti kako voziti gledati po youtubeu , zaboravi na zadnji ispit , popij pice s prijatelja , igraj na nogomet sto vec radis i dan prije polaganja dobro veceraj naspavaj se i nemoj nista cugnit itd.... razbistri glavu prije nego sto udes u auto i fokusiraj se , prilagodi se prometu i prolazis

17 godina
odjavljen
Polaganje vozačkog

Sto duze vozis to ces biti sigurniji u sebe.

Ja sam takodjer imao tremu prije ispita, ali sam prosao. 

Sad vec svakodnevno vozim oko 8 mjeseci i da idem opet polagat polozio bi zmirecki. 

Ako imas priliku i zivis malo izvan grada, odi sa starim ili nekim napraviti djir po selu. Otidji na poligon u nedjelju navecer i vjezbaj voznju u rikvec da steknes sigurnost.

http://isvijet.com.hr

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Vidiš, ja da sad idem polagat gotovo sigurno bi pao.
Neke stvari, poput provjeravanja mrtvog kuta non-stop, gledanja u baš svaku sporednu ulicu, i još neke sitnice, su nepotrebne.

Moj PC  
3 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Evo danas sam pao vožnju u gradu , ispitivač je bio neki Mladen Novoselec. Pricaju o njemu po novinama da ima najmanju prolaznost u državi , još sam se posvađao sa njime i prijavio ga HAK-u.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice