USKOK istražuje M SAN

poruka: 51
|
čitano: 10.086
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: USKOK istražuje M SAN
Bukva kaže...

Suza mi potekoše niz oko kada vidio da se spominje i King ICT...

Nekako mi je to ime poznato sa informatike. Nisam siguran da li to piše na novim ili na starim računalima u školi. Možeš malo pojasniti što je to?

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
17 godina
USKOK istražuje M SAN

lol lako za škole pa nisu kompovi tamo namjenjeni za gaming, pitanje je po koliko su ta računala otišla...ako ih je škola dobila po 1.5k kuna ok ali ako su išli po većim cijenama to je problem.

premda su vjeriojatno negdje kupili šleper prastarih komponenti i dilaju ih državnim ustanovama po paprenim ciframa!

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
syncmaster245b kaže...

Ne znam zasto toliko narices nad njihovom sudbinom, ali firma koja je primjerice svoju ponudu maticnih ploca svela na samo jedan brend ( i njegov jeftiniji pod brend) i jos su k tome te iste ploce su skuplje nego kod konkurencije, po meni ne zasluzuje epitet "najveci" u Hrvatskoj.

Poskupili su, ukinuli su svoju dostavu, imaju kompliciranu papirologiju, reklamacije im se znadu otegnuti preko svake granice kulturnog poslovanja, a da ne spominjem da M Sanov brend racunala nisam nigdje vidio osim u drzavnim institucijama.

Budimo realni, M San nece nestati kakav god ishod bio ove USKOK-ove premetacine, ali postoji dobra sansa da ce se konacno svesti na svoje stvarne gabarite.

Uostalom, neka se maknu. Eventualna rupa koja nastane njihovim povlacenjem ce se vrlo brzo popuniti manjim ali agilnijim firmama nego sto je to M San zadnjih 10 godina.

Ne naričem ja nad njihovom sudbinom već samo kažem da je to jedina HR IT firma koja znači nešto u regiji (ispravite me ako sam u krivu).

segregator kaže...

Valjda čovjek radi tamo :)

Teško, moj posao nema nikakve veze s IT-om, osim činjenice da uz redovni posao obavljam posaoadministratora i sistemca u uredu u kojem radim. Sve što znam o računalima (ne baš puno) sam pokupio usput. Čak ništa nisam nabavljao od M-Sana.

tnakir kaže...

Zamisli koliko otkaza bi povukao Agrokor? Konzum? Ledo? Jana? Pitaj boga ko nije u toj grupaciji. Po HR bi dobilo otkaz. A MSAN... koliko, 100 - 200 ljudi?

A firme kćeri?

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Nekako mi je to ime poznato sa informatike. Nisam siguran da li to piše na novim ili na starim računalima u školi. Možeš malo pojasniti što je to?

King ICT

Sestrinska firma M SAN-a koja kad išta radi onda radi na razini vikend-programera, a kad izdaje račun onda to radi na razini Astona Martina.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Ne naričem ja nad njihovom sudbinom već samo kažem da je to jedina HR IT firma koja znači nešto u regiji (ispravite me ako sam u krivu).

u segmentu distribucije da, ali distibucija najmanje spada pod IT

kod mene normalno radi.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 13:00 (cekpi).
17 godina
syncmaster245b kaže...
segregator kaže...

odradile E-maticu, npr

Uuuuu, ne spominji to. To je bila takva pljuska informatickoj bransi, no srecom smo bili upoznati sa svim dogadjanjima preko Bugovih opseznih izvjestaja i tekstova o toj temi. {#}

Hoces rec da je M-SAN malo "podmazao" Bugovce?

Dalje se postavlja logicno pitanje, kada ce USKOK u Bug?

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
16 godina
neaktivan
USKOK istražuje M SAN

A zato Don Kihota nema na Bugu u zadnje vrijeme...ko zna gdje li se sad krije...{#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kant kaže...

Pa mora se priznati da JE malo čudno što Bug Online nije prenio ovu vijest. {#} (Dok je npr. neverending story o HG Spotu je bio redovno popraćen barem kratkom crticom kad se događalo neko komešanje.)

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
vlad0 kaže...
Kant kaže...

Pa mora se priznati da JE malo čudno što Bug Online nije prenio ovu vijest. {#} (Dok je npr. neverending story o HG Spotu je bio redovno popraćen barem kratkom crticom kad se događalo neko komešanje.)

Istina. Mislim da nisu reagirali bili ni kad je bio u pitanju ono sranje sa eMaticom.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
USKOK istražuje M SAN
Ma bice da im je slucajno promaknulo...

Jel tako Miro?
Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
mario.L_hr kaže...

Definiraj "firmu koja nesto znaci u regiji" a da pritom to "znacenje" nisu poslovi sa drzavom?

Kant kaže...

Ne, hocu reci da jedan prilicno veliki i javni informaticki problem BUGovci nisu niti sa tehnicke strane odradili, sto im je skoro pa obaveza.

Kant kaže...
Ma bice da im je slucajno promaknulo...

Koliko god ovo moglo grubo zvucati, mislim da ce prije biti u pitanju "ne talasaj" taktika.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina
sokre kaže...

lol lako za škole pa nisu kompovi tamo namjenjeni za gaming, pitanje je po koliko su ta računala otišla...ako ih je škola dobila po 1.5k kuna ok ali ako su išli po većim cijenama to je problem.

premda su vjeriojatno negdje kupili šleper prastarih komponenti i dilaju ih državnim ustanovama po paprenim ciframa!

Ja sam skoro ufurao svoju ex. firmu u jednu osnovnu školu, i taman kad smo trebali sklopiti posao, samo odjednom fasada tj. žao nam je, ali "dobiti" ćemo računala od MSana tj Kinga... uglavnom, dobili su 10 računala i "server". Smijurija, cijena je bila paprena, tj. kad sam čuo cijenu jednog kompa, prvo što sam pomislio je da su kupili zadnje što je izašlo iz tvornica i mislio si "vau" ajde super da škole imaju dobre kompove. Onda su me za mjesec dana zvali da im ne radi server i još dva kompa i da dođem to pogledat, kad sam uletio i gledam, pola kompova jedna vrsta kućišta, pola kompova druga vrsta???, komponente njihove najeftinije MS (miš tastatura, napajanje). To je bilo zadnji puta da sam došao slagati jer je ravnateljica dobila po nosu što je zvala moju firmu, a nije čekala "MSan" stručnjaka po tko zna kakvoj tarifi... King je krenuo znamo svi kako, švercom preko bosne i srbije... pa monopolizam uz potporu države, ali svi smo šutjeli i to je bilo OK svima. Jer se za MSAN tada pričalo kao i za Agrokor, jer kao netko mora voditi IT ulogu u hrvatskoj, da nema trenutno poštene firme itd... A vidi se kako se to odrazilo na sve nas. Tako se sada govori za Agrokor, da se mora suprostaviti EU itd. A kad uđe EU, Todorić će prodavat čim mu netko ponudi dobru pinku. Samo čekajte. Trenutno, Links bi mogao biti dobar igrač u regiji, samo da se ne razbahate previše.

Mene trenutno više ubijaju u pojam ovi kriminalni online shopovi, ne možeš prodavat informatičku robu, a da nemaš barem neku opipljivu adresu gdje se može osobno doći po robu, reklamirati itd... Zakon pun rupa i nitko da ga provodi :)

ps. HGspot se isto žalio na "monopol" MSAN-a pa su onda i hgspotu "sredili" malo poslova da se ne buni, tipična hrvatska posla ;)

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 0:17 (zbuzanic).
16 godina
cekpi kaže...
mario.L_hr kaže...

u segmentu distribucije da, ali distibucija najmanje spada pod IT

MSAN Grupa je u svom prvom redu VELETRGOVAC i proizvodjac IT opreme. Godinama se pokusava probiti na pravo IT trziste ili tocnije ICT i Telekom trziste ali ne bas pretjerano uspjesno. 

Velike natjecaje u drzavnim tvrtkma je tesko dobiti, odnosno, tesko se boriti s MSANom, no oni kada dobiju ugovor, traze podizvodjace koje cijede. Oni su najveci veletrgovac, cak i velike ICT tvrtke nabavljaju opremu od njih a PREMIUM/GOLD i slicni su partneri velikih brandova. 

MSAN nije IT tvrtka! On se bavi distribucijom IT opreme. 

ptspclan.com | visit us ^^
17 godina

Najveća afera koja je bila od strane M-SANA je kada su prije nekoliko godina za desetak milijuna eura posao obavili HŽu (nabava mobilnih čitača karata). To se još u Račanovoj vladi odigralo pa stoga činjenicu da je sada promjena vlasti (SDP) im neće škoditi.

http://www.scribd.com/doc/21697910/M-San-i-King-ICT-Afere

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
15 godina
USKOK istražuje M SAN

Nisam bas upozan sa M SANom...

Sto ce to sada znaciti za nas?

www.facebook.com/Battlefield3.Info
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Ferritin kaže...

Jeftinije komponente. M San je najveći uvoznik za HR.

SK crew
14 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Ferritin kaže...

Jeftinije komponente. M San je najveći uvoznik za HR.

možda, doće neko drugi tko će uvozit...pitanje je kako će se ta razlika "pojeftinjenje" pokrit, tko će uzeti taj dio..jel u RH teško da idemo u rikverc sa cijenama...to će se sve fino izbalansirat u kolaču tako da ćeš ti kao krajnji kupac coltat puno...

samo krupno, ništa sitniš
13 godina
odjavljen
USKOK istražuje M SAN

M San krvnički dere na svim komponentama koje uvoze te uz to diktiraju trgovcima koje će cijene stavljati. Kada odu,cijene padaju min. 15 %.

SK crew
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pranja kaže...

M San krvnički dere na svim komponentama koje uvoze te uz to diktiraju trgovcima koje će cijene stavljati. Kada odu,cijene padaju min. 15 %.

pozlatile ti se riječi...bilo bi lijepo da bude bolja situacija

samo krupno, ništa sitniš
17 godina
Pranja kaže...

ili nastaje vakum, dok nedođe drugi dovoljno velik uvoznik koji bi mogao djelovati na razini hrvatske. i cijene podivljaju da ti pamet stane lol.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
13 godina
odjavljen
sokre kaže...

ili nastaje vakum, dok nedođe drugi dovoljno velik uvoznik koji bi mogao djelovati na razini hrvatske. i cijene podivljaju da ti pamet stane lol.

ASBIS,eSys,Links,Feniks...

Ne treba novi uvoznik,ovi postojeći će preuzeti brandove koje je do sada isključivo zastupao M San. I dovesti će nove. Jer M San već godinama sustavno blokira Links da dovede npr. eVGA.

SK crew
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice