OnLive dostupan i u Hrvatskoj!

poruka: 99
|
čitano: 16.513
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

pa bilo bi super da se serveri nalaze u Njemackoj, lagg bi bio minimalan i igranje bi bilo odlicno.

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neki se ovdje ponašaju kao da je bandwidth isto što i latencija.

Edit: Točnije kao da je latencija automatski obrnuto proporcionalna bandwidthu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2011 22:24 (Random.).

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jel' netko kupio nešto na tom OnLiveu? Možda bih kupio PlayPack paket.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Došla je i aplikacija za smartphonove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probao sam kupit PlayPack paket pa sam morao otici na ovu stranicu ispuniti potrebne podatke.

Medjutim, kada odem na tu stranicu, pokaze se ovo(oznaceno zutom strijelicom).

Jesam jedini ili vas ima jos sa tim problemom?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 12:31 (dturko).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: OnLive dostupan i u Hrvatskoj!
dturko kaže...

Nisi, to je zato sto ova vjest nije tocna i zapravo OnLive nije dostupan u Hrvatskoj, barem ne u cjelosti. I mene je docekao isti problem i koliko sam skuzio OnLive je sluzbeno dostupan samo u SAD-u i Velikoj Britaniji. Neki korisnici iz drugih zemalja koriste proxije kako bi placali, ali to je neka druga prica...

Inace, nakon trodnevnog testiranja imam podvojene dojmove. Plus mi je sto je sve tako brzo, i pomalo je nevjerojatno gledati kako ti se igra streama sa neta bez ikakvog usporavanja, minus je kvaliteta slike i lag. Ping do servera bi trebao biti nizi od 40 ms da bi bilo prihvatljivo...

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 13:45 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
dturko kaže...

Nisi, to je zato sto ova vjest nije tocna i zapravo OnLive nije dostupan u Hrvatskoj, barem ne u cjelosti. I mene je docekao isti problem i koliko sam skuzio OnLive je sluzbeno dostupan samo u SAD-u i Velikoj Britaniji. Neki korisnici iz drugih zemalja koriste proxije kako bi placali, ali to je neka druga prica...

Inace, nakon trodnevnog testiranja imam podvojene dojmove. Plus mi je sto je sve tako brzo, i pomalo je nevjerojatno gledati kako ti se igra streama sa neta bez ikakvog usporavanja, minus je kvaliteta slike i lag. Ping do servera bi trebao biti nizi od 40 ms da bi bilo prihvatljivo...

A jbg, bas sam se zapalio sa Playpack i AC Revelations.

Ping je katastrofa, kad odem na pingtest.net i stavim test na Los Angeles(tamo se definitivno nalaze serveri) ping mi dodje ~250, a kad stavim na okolicu Londona, ping mi dodje ~85. Ali igre ne laggaju, osim Splinter Cell Convictiona na kojemu mouse kasni pola sekunde(valjda se ta igra pokrece na americkom serveru, neznam).

I ne kuzim koja je svrha ove vijesti. Dok sam ju citao, mislio sam da sada mozemo koristiti kreditne kartice(ja OnLive koristim otkada je izasao, ali nisam mogao koristiti kartice tako da sam mislio da je sada to popravljeno). 

A i steta je da OnLive vise ne dijeli besplatan PlayPack na mjesec dana za novoregistrirane korisnike.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 14:13 (dturko).
16 godina
neaktivan

Probao sam ONLive i mogu reći da to uopće nije loša stvar grafika nije nešto wow ali je stvarno igrivo i vidim da su im cijene stvarno niske.......još samo da imamo malo brži upload :P

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
skyreeper kaže...

još samo da imamo malo brži upload :P

Nikakav upload ti tu nece pomoci, OnLive ga treba veoma malo. Ono sto ti treba su serveri u Hrvatskoj kako bi se smanjio lag.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 16:56 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
skyreeper kaže...

Probao sam ONLive i mogu reći da to uopće nije loša stvar grafika nije nešto wow ali je stvarno igrivo i vidim da su im cijene stvarno niske.......još samo da imamo malo brži upload :P

Upload je dovoljan. Problem su latencija i download(koji bi trebao biti iznad 6 mbps kako bi imao čistu sliku bez smetnji).
16 godina
neaktivan

Hvala dturko na infu....svejedno nije loš servis uopće još kad bi nam se te dvi stvari popravile :)

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
skyreeper kaže...

Hvala dturko na infu....svejedno nije loš servis uopće još kad bi nam se te dvi stvari popravile :)

Servis nije loš, ali pored ove dvije stvari postoji još jedna stvar koja ne radi, a to je kupovanje igara. Scrollaj stranicu malo gore i vidjet ćeš da sam napisao da kupovanje ne radi.
16 godina
neaktivan

Je upravo pozorno pregledao a i valjda će biti dostupno kod nas ove godine :)

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Morao sam otvoriti nalog kako bih podijelio ovo iskustvo. Toliko sam čitao o tom onlive servisu koji je dostupan u Hrvatskoj da sam odlučio probati kako to radi.

Bandwidth nije bio upitan ali ipak su kontrole kasnile nekih pola sekunde.. Čudno .. Zar nije otvoren server u UK ? .. i tek onda sam slučajno naletio.. iako to nitko nigdje nije spomenuo..

Svi stavljaju link na www.onlive.com  Tracert pokazao je da se cijelo vrijeme spajam na server na zapadnoj obali US . wtf? Zar se ne bi automatski trebao spojiti na najbliži server ? 

Vrlo jednostavno.. trebate otici na stranicu www.onlive.co.uk  i tamo otvoriti nalog! Ne znam zašto ali serveri u US i UK još uvijek nisu povezani?! Ima cijela rasprava o tome kako ljudi ne mogu prebacit accounte na bliži server.

Dakle, otvorim ja novi account na www.onlive.co.uk i sve radi perfektno. Nema nikakvog kašnjenja u kontrolama jer je ping ispod 80ms. Servis normalno fukncionira i na običnom maxadsl t-com start paketu s tim što manja brzina podrazumijeva nešto lošiju kvalitetu videa.. Najobičniji video stream..

Ostao je dakle samo jedan problem.. Plaćanje, koje je moguće samo iz UK za UK accounte. Totalna glupost.. uvijek je tako.. zaštita autorskih prava itd.. Ok, može preko nekog proxyja ali primaju samo kreditne kartice iz UK .. Nema mogućnosti plaćanja pay palom !?!?.. jeez..

Ljudi iz UK koji su otvarali naloge u US, prije nego je servis bio dostupan kod njih, su lažirali podatke za billing address i sad ne mogu izbrisati svoju kreditnu karticu sa njihovog servisa.. ?? ..

Ako dozvole paypal plaćanje stvar je riješena i mi u Hr ćemo moći uživati u ovom servisu.. Ne bih baš ostavljao podatke za svoju kreditnu tek tako..

u međuvremenu.. Imate li tetku u Londonu?

1 0 hvala 6
13 godina
neaktivan
aa

..

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 10:12 (kokalo).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zaboravih, znat ćete da ste spojeni na UK server kad vidite da su sve cijene na marketplace-u izražene u funtama ;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dturko kaže...
skyreeper kaže...

Servis nije loš, ali pored ove dvije stvari postoji još jedna stvar koja ne radi, a to je kupovanje igara. Scrollaj stranicu malo gore i vidjet ćeš da sam napisao da kupovanje ne radi.

Pa kupnja mi trenutno i nije toliko bitna : ali glavno da stvar šljaka

So say We All
13 godina
protjeran

Dakle, prateći neke gaming stranice ,odlučio sam isprobati servis. 

Što da kažem ,radi bez problema . Kako je netko rekao ,ako želite igrati kako spada ,morate ugasiti torrent kljient ,imati internet vezu prosječne brzine te makar solidan PC. 

Ja nemam nikakvih problema ni sa kontrolama,ni s laggom.  Samo da porade na serverima ,odnosno dostupnosti istih ,te da nadodaju još igara, OnLive će postati hit. Najviše mi se sviđaju cijene, recimo Just Cause 2 košta 4.99 dolara. Vrlo isplativo ,a da ne spominjem Playpack paket.Ovo čudo stvarno ima potencijala.

Cogito ergo sum
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Unaprijed se ispričavam na bumpanju ove,sad već zastarjele teme,ali je hitno...

Zanima me kako radi sustav plaćanja.Znam da mogu unajmiti igru na 3,ili 5 dana,ili kupiti onaj Playpack paket,ali što kad želim kupiti ,na primjer,Batman Arkham Aslyum,ali da ga mogu igrati doživotno(Full Playpass)? Trebam li plaćati putem kartice,ili kako? Unaprijed hvala na pomoći.

Do you know who ate all the doughnuts?
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.7.2012 21:05 (Cave Johnson).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Danas sam na službenoj stranici na live chatu pito kada ce doc puna potpora u hr...

teta me fino odbrusila i rekla da nema nikakve informacije o tome, kad sam je pito za subjektivno misljenje sam je rekla da ne zna....

tako da....

Bog na pomogo s tim{#}{#}

0 0 hvala 0
15 godina

Evo samo da kažem da ja imam spor internet ( 512kp/s) , ali mi sve ide savršeno. Miš kasni oko 0.25 sekunde, ali to se ni ne primjeti. Igrao sam DiRT 2 i 3, bez problema, ali neznam je li do igrice ili je internet, automobili se čudno ponašaju (prejako skreću). Jedina zamjerka je da mi je kvaliteta videa 360p, kao i na YouTube-u, ali smeta kad je u fullscreenu.

I hvala betmenu što mi je otkrio OnLive, jer kao i što možete vidjeti imam veoma zastarjeli komp.

Say hello to my little friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Holy f**k, ovo je revolucija u gamingu.

Trenutno sam na laptopu spojen preko wirelessa, (konfiguracija u profilu), cura je na mom kompu tako da ima jos nesto sitno prometa, na speedtestu DL 4.24, UL 0.18 i upravo sam malo zujao po trialima - Darksiders prakticki bez ikakvog laga, Arkham City tu i tamo malo zatrza ali nista strasno. Na HP620 sa integriranom grafickom. Nevjerojatno.

Shhhh!! My common sense is tingling!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.7.2012 0:23 (Sunburn).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Krunoo7 kaže...

Evo samo da kažem da ja imam spor internet ( 512kp/s) , ali mi sve ide savršeno. Miš kasni oko 0.25 sekunde, ali to se ni ne primjeti. Igrao sam DiRT 2 i 3, bez problema, ali neznam je li do igrice ili je internet, automobili se čudno ponašaju (prejako skreću). Jedina zamjerka je da mi je kvaliteta videa 360p, kao i na YouTube-u, ali smeta kad je u fullscreenu.

I hvala betmenu što mi je otkrio OnLive, jer kao i što možete vidjeti imam veoma zastarjeli komp.

Problem je slika, dode li ti do nestabilnosti.. zaboravi na kvalitetnu sliku jer ce ona biti kao analogna (sa sumovima etc, izgledati ce kao da igre nemaju AA itd), ne moze se niti porediti sa igrom na HDD-u. Moze ali ako imas mozda 10mbit download i vise....

Kasni, u prosjeku od pola sekunde do sekunde... kako kad, jesi li igrao Multiplayer? tek ces onda vidjeti lag, veci je nekad i od 1 sekunde.... ne skrecu auti toliko jako, cini ti se upravo zbog laga. Za takve servise ne moras niti imati hardver lol.... jedino sto je bitno jest dobra internet konekcija.

Razlika izmedu ovoga i stremanja 720p i 1080p video-a je u tome sto za 1080p npr. ako imas sporu konekciju jednostavno pustis "buffering" odnosno pauziras video i vratis se kada se video "loada", nikakve interakcije nemas u tom primjeru, samo klik na play i gledaj. Ovdje u Cloud Gamingu je to puno drukcije, ako hoces imati kvalitetnu sliku i igrati bez laga, treba ti sljedece:

1. Vrlo dobra internet konekcija ako hoces da kvaliteta bude na razini, dakle... slika.

2. Serveri ti trebaju biti sto blizi odnosno ping ti treba biti sto manji, u MP ce biti jos gore... znaci manji lag.

3. Moras paziti da ti nista drugo ne ometa konekciju jer ce se o odraziti na sliku

4. Upamti, gaming je REAL TIME pa bi takav trebao biti i cloud gaming (moras imati dobru konekciju da bi bilo REAL TIME), ne mozes tu cekati kao sto mozes cekati 1080p video (bez obzira kakva ti je konekcija, 1080p ce ti raditi normalno, samo trebas cekati da ti se ucita video).... i da, za 1080p je bitan hardver, ne radi dobro s prastarim HW-om.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.7.2012 10:02 (lovac82).
15 godina
lovac82 kaže...
Krunoo7 kaže...

Problem je slika, dode li ti do nestabilnosti.. zaboravi na kvalitetnu sliku jer ce ona biti kao analogna (sa sumovima etc, izgledati ce kao da igre nemaju AA itd), ne moze se niti porediti sa igrom na HDD-u. Moze ali ako imas mozda 10mbit download i vise....

Kasni, u prosjeku od pola sekunde do sekunde... kako kad, jesi li igrao Multiplayer? tek ces onda vidjeti lag, veci je nekad i od 1 sekunde.... ne skrecu auti toliko jako, cini ti se upravo zbog laga. Za takve servise ne moras niti imati hardver lol.... jedino sto je bitno jest dobra internet konekcija.

Razlika izmedu ovoga i stremanja 720p i 1080p video-a je u tome sto za 1080p npr. ako imas sporu konekciju jednostavno pustis "buffering" odnosno pauziras video i vratis se kada se video "loada", nikakve interakcije nemas u tom primjeru, samo klik na play i gledaj. Ovdje u Cloud Gamingu je to puno drukcije, ako hoces imati kvalitetnu sliku i igrati bez laga, treba ti sljedece:

1. Vrlo dobra internet konekcija ako hoces da kvaliteta bude na razini, dakle... slika.

2. Serveri ti trebaju biti sto blizi odnosno ping ti treba biti sto manji, u MP ce biti jos gore... znaci manji lag.

3. Moras paziti da ti nista drugo ne ometa konekciju jer ce se o odraziti na sliku

4. Upamti, gaming je REAL TIME pa bi takav trebao biti i cloud gaming (moras imati dobru konekciju da bi bilo REAL TIME), ne mozes tu cekati kao sto mozes cekati 1080p video (bez obzira kakva ti je konekcija, 1080p ce ti raditi normalno, samo trebas cekati da ti se ucita video).... i da, za 1080p je bitan hardver, ne radi dobro s prastarim HW-om.

Znam, pa nisam ni ocekivao ništa posebno kvalitetan prikaz slike. Još imam i drugi PC, nešto slabiji, ali uvijek netko na njemu gleda YouTube videje i slično. Što se tiče ovog HD-a, meni od ide sporo i na YouTube i kad ostavim da se buffera. Vjerojatno neki problemi s flash playerom. Ali meni ne smeta takva slika jer najnovija igrica koju sam mogao igrati bio je PES 10, koji nije toliko zahtjevan. Hvala ti na uputama, bile su korisne.

Say hello to my little friend
17 godina

OnLive se gasi?

Nakon relativno uspješnog starta i probijanja leda za novu generaciju gaming servisa u cloudu, američka firma OnLive se našla u problemima. Na Internetu su se pojavili oprečni izvještaji o potencijalnom zatvaranju, da bi bili brzo negirani od strane uprave, a posljednja informacija je da firma otpušta 50% zaposlenika, te da će najvjerovatnije biti prodana neimenovanoj drugoj firmi.  Razlog su navodno veliki troškovi funkcionisanja servisa koji mjesečno dostižu i 5 miliona USD, a koji očito ne mogu biti pokriveni od pretplate na servis. OnLive je do sada bio dostupan samo u SAD.

DOPUNJENO

Iz kompanije su objavili da će OnLive nastaviti sa radom kao i do sada:  "Imovina OnLivea je prodata u novu kompaniju sa visokim budžetom, koja će nastaviti održavati OnLive igraće i desktop servise, kao i podržavati sve OnLive aplikacije i uređaje, uključujući i poslovna partnerstva. Nova kompanija će zaposliti veliki procenat dosadašnjih radnika OnLivea i u budućnosti planira zaposliti mnogo više ljudi, uključujući i dodatne zaposlenike OnLivea. Svi prethodno predstavljeni i najavljeni servisi i proizvodi će nastaviti sa radom, te ne očekujemo da će doći do prekida ijednog od OnLiveovih servisa."

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 11:11 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

OnLive prodan

I izgleda da će nastaviti sa radom

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jel koristi tko od vas? Ili ste samo probali?

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

0 0 hvala 0
17 godina
Mislim da jos iz Hrvatske ne radi ful, ali se moze isprobati.
Osobno sam malo isprobao Batman-a (imas 30 min trial) cisto da vidim kako radi i moram priznat da je fora.

Preporucam svakom da isproba...valjda ce jednom doci i u Hrv. full support.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
16 godina
Diablo86 kaže...

Jel koristi tko od vas? Ili ste samo probali?

Probao i po meni glupost.... mislim, ok je sucelje itd ali prelose za nase brzine u HR. Imas jos Gaikai i Otoy (samo ovaj zadnji jos ne radi)...

Mislim da nista od toga u skoroj buducnosti..

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
13 godina
neaktivan

Ne bih se složio da je glupost.

Koristim Onlive već neko vrijeme i mogu reći da je servis odličan.

Čak nemam ni znatnijih problema sa slikom,s obzirom na brzinu ..

Nego,zar tebi Gaikai radi? Ja  još nijednom nisam uspio pokrenuti nijednu igru na njemu..

Društvo ne može mijenjati čovjeka.Čovjek može mijenjati društvo.
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 18:29 (Cave Johnson).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice