Kompanija Corel predstavila je novi GS, koji se koristi za rad sa vektorskom grafikom, web grafika i dizajn, ilustracije, prijelom...
Trial možete preuzeti ovdje.
Puna verzija košta 718€, sa tridesetodnevnom money-back garancijom.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel netko instalirao, zanima me jel vrijedi prelazit sa x5?
Jesam, instalirao..
Radim na x4 inace, stavio x6.
athlon x2 3800 + , 1 giga rama, winxp...preslab je za x6...no..I mean really...preslab...jednostavno te neke radnje, printanje, oznacavanje itd..steka.
Vratio na x4 i svi sretni. Vjerojatno ce netko tko ima 64 bitne windoze, 8 giga rama i i7 biti sretan.
ako već imaš X5 ne vrijedi prelazit ... 99% stvari je isto , nema nekih bitnijih razlika
Jedan problemčić na koji sam naletio i nakon par sati kopanja po forumima uspješno riješio
Da poštedim nekog kopanja po stranim forumima !!!
Imam instaliran CorelDRAW X5 i išao sam isprobat X6.
Instaliram sve normalno , isprobam , sve šljaka , skoro sve je isto, imaju neke promjene na Perspective effectu koje mi se nisu svidjele, i tak ja radim , spremim par komada i kasnije pogledam u folder a ono nema thumbnaila nego stoje ikone od X6 .
To je za mene dosta velik problem jer imam hrpu fileova kojima se imena razlikuju samo po broju (npr. rad1, rad2, rad3...) jer su to varijacije iste slike.
Kasnije sam primjetio da i svaka slika koji je prije imala thumbnail , poslije rada na njoj ima samo ikonu od X6 .
Onda sam počeo ponovo radit u verziji X5 ali i svaka slika koju bih napravio tamo imala je ikonu od X6.
Na kraju mi je dosadilo to i deinstaliram X6 (misleći da će se sve vratit na staro... ali nije)
Otvorim folder sa .cdr fileovima i vidim da su sad svi failovi bez thumbnaila i s ikonom od X6 , čak i oni koje sam radio prije i nisam ih otvarao s X6.
I onda potraga , kako to popravit ...
Uglavnom , rješenje je :
-ostaviti samo onu verziju Corela koju želite koristit (drugu deinstalirat)
-u Control Panelu u popisu programa pronaći "windows shell extension" i deinstalirat je
-pokrenut Uninstall wizard Corela i odabrat "modify"
-provjerit da je u popisu programa koji će se instalirat označena "windows shell extension" (i naravno sve drugo što želite imati )
-kad završi instalacija , restartati komp
... and Voila it's working