NASA potvrdila EM pogon.

poruka: 133
|
čitano: 30.088
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: NASA potvrdila EM pogon.

Jesi pročitao članak s Wikipedije, od početka do kraja? 

15 godina
neaktivan
NASA potvrdila EM pogon.

Daj mi nešto konkretno. Wikipedia mi je nekako..... gej!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ti se doslovce odbijaš informirati!

17 godina
moderator
NASA potvrdila EM pogon.

Ovaj lik kaže da će pojesti šiltericu ako EM pogon radi. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NASA potvrdila EM pogon.

Može slobodno početi da je jede! Iz NASA-e su procurili dokumenti Eagleworks laboratorije koji su potvrdili rad EM Drive-a! Zivio pionirski duh pronalazača!!!

http://www.sciencealert.com/leaked-nasa-paper-shows-the-impossible-em-drive-really-does-work

http://www.nextbigfuture.com/2016/11/new-nasa-emdrive-paper-shows-force-of.html

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
phoenix2003 kaže...

Može slobodno početi da je jede! Iz NASA-e su procurili dokumenti Eagleworks laboratorije koji su potvrdili rad EM Drive-a! Zivio pionirski duh pronalazača!!!

http://www.sciencealert.com/leaked-nasa-paper-shows-the-impossible-em-drive-really-does-work

http://www.nextbigfuture.com/2016/11/new-nasa-emdrive-paper-shows-force-of.html

Bas htio link staviti hvala kolega, evo jos jedan link: http://www.iflscience.com/space/leaked-paper-suggests-that-the-emdrive-actually-works/

17 godina
moderator
NASA potvrdila EM pogon.

Hahahahaa... Kak se date nasanjkati... "Procurio" dokument? Muljator ga pustio van da se ne zaboravi na taj pogon.  Vi stvarno ne vidite kakva se tu igra igra?

Kad već tako slavodobitno reagirate, minimum pristojnosti je da pokušate dokučiti što doista taj dokument dokazuje. Te barem da pročitate zaključak. U kojem piše da nisu isključeni drugi mogući uzroci rezultata (But the team does acknowledge that more research is needed to eliminate the possibility that thermal expansion could be somehow skewing the results.) Znači u osnovi sve ostalo kao i dosad.

Dakle, tvrdnja "Iz NASA-e su procurili dokumenti Eagleworks laboratorije koji su potvrdili rad EM Drive-a!" je neistinita. Nema nikakve naznake da su dokumenti "procurili", a još manje da su procurili iz NASA-e, te u dokumentima ne piše da je Eagleworks potvrdio rad EM Drivea. Praktički gledano, ne zna se ništa više nego se znalo dosad i nije se ništa bliže potvrđivanju rada tog pogona.

Lijepo je sanjati, ali dajte pokažite bar nekakav minimum skepticizma!

1 0 hvala 0
11 godina
protjeran
NASA potvrdila EM pogon.

Ništa od toga za skoru budućnost, nema potrebe da se vlažite. Čak i da se pokaže istinitim ništa se konkretno neće dogoditi u slijedećih 50ak godina da bi se moglo iskoristiti (dakle za vašeg života). Baš kao i otkriće gravitacionih valova, koliko god to za znanost bila velika vijest, realno govoreći od njih nećemo imati apsolutno nikakve koristi vjerojatno slijedećih 500 godina. Baš kao što je Bill Nye rekao "Da li su gravitacioni valovi super stvar? Jesu. ... zbog Newtonove teorije relativnosti došli smo do GPSa ... Što znače gravitacioni valovi? Iskreno, trenutačno ne znam."

Radije se radujte Elonu Musku i Google AI-ju, to je nešto što će se u skoroj budućnosti pokazati jako interesantno. Ja bih bio doduše bio sretniji da pronađu lijek za rak ...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
ZovemseZoranidolazimizRijeke kaže...

Jesu. ... zbog Newtonove teorije relativnosti došli smo do GPSa ... Što znače gravitacioni valovi? Iskreno, trenutačno ne znam."

Khmmmm?

Jesam li ja propustio nesto?

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina
syncmaster245b kaže...

Jesu. ... zbog Newtonove teorije relativnosti došli smo do GPSa ... Što znače gravitacioni valovi? Iskreno, trenutačno ne znam."

Khmmmm?

Bilo bi bolje da jesi 

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2016 10:53 (tnakir).
17 godina
neaktivan
NASA potvrdila EM pogon.

ako je pijani Zefram Cochrane mogao načiniti warp (i poslije se ispišati namjestu svojeg budućeg spomenika), sve je moguće. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
protjeran
syncmaster245b kaže...

Khmmmm?

Eto takav ti je moj život. nakon sto godina šutnje i lurkanja odlučim se napravit pametan i kazat nešto o čemu nemam blagog pojma, pa ispadnem još gluplji nego što jesam, a to je vrlo teška zadaća.

Fuck my life.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

...

Pa dobro, evo ako ti toliko znači: Informacija koja je "iscurila" sugerira da EM Drive ipak radi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2016 9:24 (phoenix2003).
17 godina
moderator
phoenix2003 kaže...
mbaksa kaže...

...

Pa dobro, evo ako ti toliko znači: Informacija koja je "iscurila" sugerira da EM Drive ipak radi.

Ne sugerira. Kaže samo to da su obavili mjerenja koja pokazuju neku aktivnost. A isto je bilo i dosad. Aktivnost je i dalje na premaloj skali da bi se išta sugeriralo. Ni dalje nije isključeno da je ta akvinost posljedica nečeg drugog. Znači sve je u osnovi isto kao što je bilo i dosad, samo što je sad test obavljen u Eagleworksu. Test kojim se ništa ne dokazuje. Najviše što možeš reći je da taj test nije dokazao da EM Drive ne radi. A to će se, vjerujem, dokazati kad EM Drive skaliraju, jer se tada efekti neće proprocionalno skalirati.

15 godina
neaktivan
NASA potvrdila EM pogon.

Bolje da sačekamo prosinac i čitavo izvješće.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
phoenix2003 kaže...

Bolje da sačekamo prosinac i čitavo izvješće.

LOL A što je to što je "procurilo"?

15 godina
neaktivan
NASA potvrdila EM pogon.

Minimum skepticizma.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

?

15 godina
neaktivan
NASA potvrdila EM pogon.

http://arc.aiaa.org/doi/10.2514/1.B36120

Kao što rekoh u naslovu teme: NASA potvrdila EM pogon!😇

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 16:57 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NASA potvrdila EM pogon.

Tko zna, mozda za koje stoljece i ova recenica se za ozbiljno upotrijebi ;)

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 17:42 (syncmaster245b).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
phoenix2003 kaže...

http://arc.aiaa.org/doi/10.2514/1.B36120

Kao što rekoh u naslovu teme: NASA potvrdila EM pogon!😇

Kaj je tebi? Gdje tu piše da je NASA potvrdila EM pogon? Gdje i kad je NASA objavila da EM pogon funkciniora? NIKAD I NIGDJE. To je objavljen isti ovaj rad koji je kakti procurio, a u kojem nisu isključili druge izvore potiska. Dakle nema ni govora o tome da bi NASA potvrdila da EM pogon funkcionira.

17 godina
protjeran
NASA potvrdila EM pogon.

Tražio si peer to review i znanstvene dokaze, a sad tražiš dlaku u jajetu.  

You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
memulica kaže...

Tražio si peer to review i znanstvene dokaze, a sad tražiš dlaku u jajetu.  

Pa revieweri se slažu da je potisak jako malen te da se ne mogu isključiti drugi uzroci potiska. Dakle, slažu se da nije potvrđeno da EM pogon radi, nego da samo postoji mogućnost da bi mogao raditi.

Što ti misliš da je peer review? I gdje su u radu izloženi znanstveni dokazi da pogon radi, da upravo on stvara taj potisak? Nigdje. U radu stoji da su pogon uključili i da su izmjerili određeni potisak. Dok se ne dokaže da taj potisak nije rezultat greške, odnosno da je isključivi rezultat rada EM pogona, onda možeš govoriti o znanstvenom dokazivanju da taj pogon radi.

15 godina
neaktivan
NASA potvrdila EM pogon.

Ego je čudo.

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
moderator
phoenix2003 kaže...

Ego je čudo.

Pa da, fakat je čudo. Kako inače objasniti da i dalje inzistiraš da je "NASA potvrdila EM pogon" kad:

1. NASA nije izdala apsolutno nikakvo priopćenje tog tipa
  2. EM pogon, kad bi radio, kršio bi poznate zakone fizike
  3. Eagleworks je radio test na jako maloj skali na kojoj su moguće pogreške i pogreške nisu isključene - niti oni nisu potvrdili da pogon radi, nego tek nisu dokazali da ne radi
17 godina
protjeran
NASA potvrdila EM pogon.

Dobio si što si tražio i ovo zaista postaje tragikomično.

Ekipa radi u Johnson Space Center (NASA), tj. u sklopu Advanced Propulsion Physics Laboratorija (Eagleworks) i potvrdili su potisak u labaratorijskim uvijetima. Ali eto to nije NASA ništa potvrdila ili rekla. U narodu bi ti rekli : nije g****, nego se pas p****.

Jedina dlakica koju su možda našli je slijedeće:

A number of error sources were considered and discussed. Although thermal shift was addressed to a degree with this test campaign, future testing efforts should seek to develop testing approaches that are immune to CG shifts from thermal expansion. As indicated in Sec. II.C.8, a modified Cavendish balance approach could be employed to definitively rule out thermal.

Ali eto svečano su obećali da će krenuti sa dodatnim testovima, samo za našeg mbaksu.

BTW

Peer review (poznat kao refereeing ili suđenje u nekim akademskim krugovima) je podvrgavanje autorovog znanstvenog rada, istraživanja ili ideja proučavanju drugih stručnjaka u istome području. Primjenjuju ga urednici pri provjeri i odabiru predanih rukopisa te financirajuće agencije pri dodjeli stipendija.

Osnovna svrha peer reviewa je uklanjanje pogrešaka unutar zadanog teksta te također služi kao postupak za uspostavu pouzdane osnove znanja i istraživanja

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
memulica kaže...

Ekipa radi u Johnson Space Center (NASA), tj. u sklopu Advanced Propulsion Physics Laboratorija (Eagleworks) i potvrdili su potisak u labaratorijskim uvijetima.

Potisak čega su potvrdili?

17 godina
protjeran
NASA potvrdila EM pogon.

Odustajem.

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Da ti pomognem - potvrdili su da je bilo potiska. Nisu potvrdili da je izvor tog potiska EM pogon. U tome i jest cijela stvar.

Da su potvrdili da je izvor potiska EM pogon, ta novost bi bila na stranicama svih novina i ta bi ekipa bila na putu za Nobelovu nagradu. 

16 godina
mbaksa kaže...

Da ti pomognem - potvrdili su da je bilo potiska. Nisu potvrdili da je izvor tog potiska EM pogon. U tome i jest cijela stvar.

Da su potvrdili da je izvor potiska EM pogon, ta novost bi bila na stranicama svih novina i ta bi ekipa bila na putu za Nobelovu nagradu. 

http://www.sciencealert.com/the-em-drive-still-producing-mysterious-thrust-after-another-round-of-nasa-tests

https://www.rt.com/viral/367564-emdrive-thruster-nasa-paper/

https://www.yahoo.com/news/m/ff59dac7-5c67-34f6-aecb-56d3acb44ee3/emdrive%3A-leaked-nasa-paper.html

http://www.nasaspaceflight.com/2015/04/evaluating-nasas-futuristic-em-drive/

...

P.S.

Nisam u toj temi toliko koliko samo zelim doliti ulja na vatru

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2016 19:27 (syncmaster245b).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice