U Francuskoj započeo masovni lov na pirate

poruka: 56
|
čitano: 7.260
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: U Francuskoj započeo masovni lov na pirate

@ MrBlc,

-vrlo jednostavno, niti jedan (koliko znam) zaštićeni (komercijalni) sadržaj se ne distribuira preko otvorenih torrenta. Ili se možda varam... Čak i pirati imaju private...

Tako da torrenti nisu sami po sebi prekršaj, nego sadržaj. Druga stvar je da isti taj sadržaj možeš skinuti npr s RapidSharea slušati na groovesharku i to je OK (ZAMP).

Usporedba? pa da sačmaricom nasumice pucaš po naseljenom mjestu, to je također pokušaj ubojstva, bez obzira što nikog konkretnog nisi gađao/pogodio. (kao jedan od pravnih primjera).

Velika razlika je u 'legalnom izvoru', takav legalni izvor zasigurno neće dozvoliti download nečeg besplatno (govorim o onom za što se plaća), npr steam ili bilo koji web shop. Distributer (legalni) smije dati neki sadržaj samo osobi koja je taj sadržaj platila ili na drugi odgovarajući način stekla pravo korištenja konkretnog sadržaja (recimo nagradna igra-poklon ili kupljeno). - Nemože samo dijeliti. Od tog plaćenog dijela vlasnik dobija tantijeme i sve je OK.

Ono što se može, npr fakulteti i sl. drže distre linuxa na torrentima i to je sasvim legalno, skidanje drivera itd..

Pravni problem je piratski site koji prodaje (jeftino, čak i besplatno..) nešto, kupac nemora znati da je to pirat, (ali realno, svi znamo) itd.. u ostalom tome služe certifikati, hologramske naljepnice i same agencije kao ISP, hostovi, BSE itd.. kojima je posao na to paziti, kao što je posao carine-policije paziti u njihovoj nadležnosti.

Postoji pravno jedan problemćić... kazne za npr muziku, koje RIAA dobija na sudu su abnormalne. Istu tu pjesmu-CD ili recimo igru, ako netko ukrade u CD shopu, nije prekršio nikakav zakon o povredi autorskih prava, nego samo materijalna šteta, koja je u slučaju CDa 100-500kn. - ako lopovu uspije krađa fizičkog medija, on ima sve benefite legalnog kupca, dok ako krađa ne uspije smijurija od kazne, zapravo za iznose ispod 1000kn policija (neslužbeno) ne izlazi... pouka o pravnom ljeku? - Kradite medije, ne autorski zaštićene sadržaje i to naglasite kod lokalnog dilera. Namigiva

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

tocno,odes u superkonzum i pokrades 20 dvd filmova...nema murije.

da,tocno..do 1000 kn ne dolaze u velike trgovacke lnce.

isti lanci imaju neku vrste zastitarske sluzbe i samo ti uzmu ukradeno.

hehe

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

ja kupujem glazbu ali u isto vrijeme i skidam pa kupim što mi se svidi,skidam filmove ali idem u kino,moji prijatelji su glazbu uglavnom upoznali preko mp3 i redovito idu na koncerte i ponekad kupu omiljeni album znači od njih industrija ima koristi,baš sam čitao u playboju da je porasla kupovina koncertnih karata,a sve zbog lakše dostupnosti glazbe,i sad se glazbena industrija ide boriti protiv istih tih ljudi što ne kupuju glazbu ali idu na koncerte,ali ja mislim da je problem što zarada od koncerata uglavnom ide autorima a ne diskografima zato se toliko diskografska industrija bori protiv ilegalnog skidanja,jer im je drastično pala zarada

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina

Kad je vec to povezano s temom recimo, uvjek se je dobro prisjetit odgovora The Piratebay vlasnika na prituzbe koje su došle iz Dreamworks godina je 2004 smjeh nakon citanja je zagarantiran.NevinašceCool

http://static.thepiratebay.org/dreamworks_response.txt

Moj PC  
6 0 hvala 6
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Kad je vec to povezano s temom recimo, uvjek se je dobro prisjetit odgovora The Piratebay vlasnika na prituzbe koje su došle iz Dreamworks godina je 2004 smjeh nakon citanja je zagarantiran.NevinašceCool

Hahahahahahahaha

Shit, shit, shit! What the SHIT!?
17 godina
neaktivan
MA... koji genijalci...

ja samo enkriptiram protokol pa da vidimo kako ce skuziti... ili ce se napraviti nesto poput TOR-a za torrente :)
In Control
15 godina
rambox kaže...

mislim da su vlasnici piratbaya pokazali koliki su neznalice jer na tom film na dvd-u na švedskom i engleskom piše sve o autorskim pravima znači oni su prekršili švedski zakon(svi znamo što piše na svakom dvd-u i cd-u o autorskim pravima )

17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...
rambox kaže...

mislim da su vlasnici piratbaya pokazali koliki su neznalice jer na tom film na dvd-u na švedskom i engleskom piše sve o autorskim pravima znači oni su prekršili švedski zakon(svi znamo što piše na svakom dvd-u i cd-u o autorskim pravima )

hm ne, oni nisu ništa krivo učinili, oni ne hostaju nijedan film, igru, štagod na svojim serverima.

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
15 godina
rambox kaže...

Hhahaahahahhaha. Umro sam kada sam ovo procitao. Smijeh

17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...
rambox kaže...

zapravo TPB je bio unutar zakona, prema švedsko zakonu to je UREDU... oni ne dijele piratski sadrzaj, oni samo daju pokazivac na tracker, a tracker NIKADA preko sebe nije prebacio piratski sadrzaj, on samo koordinara IP adrese...

Druga stvar sto su ih osudili mimo svakog svedskog zakona (pisano ti je 500 clanaka o tome cak i na WSJ i kako ne razumiju kako je to MPAA i RIAA uspjelo... ali vrhovni sud Svedske ce vrlo vjerojatno vratiti natrag parnicu... vidjet cemo...

In Control
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.9.2010 23:59 (EnlightenedPhoenix).
15 godina

to je isto kao da kažeš ja nisam bio u pljački samo sam držao lampu sve su lopovi radili

17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

to je isto kao da kažeš ja nisam bio u pljački samo sam držao lampu sve su lopovi radili

Pa je ali j3bes ti to kad ti na kraju krajeva to zakon i dopusta.

Shit, shit, shit! What the SHIT!?
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

Cak je to isto i po HRV zakonu legalno, a vjerovao ili ne bar na papiru imamo jedan od najnaprednijih internetskih zakona...

Inače u svim zemljama EU je to legalno (nedavno je bila tuzba u danskoj zbog jedne stranice koja je pokazivala na MP3 pjesme, oslobodjeni su u potpunosti i nastavili s radom)

In Control
15 godina

ali jedno me zanima dali možeš skinuti film ili album bez ikakve pomoći piratbaya,tj da oni u proces skidanja nisu na nikakav način umiješani,na gornjem postu si napisao da su oni ipak umiješani u proces skidanja znači krivi su bar po mojoj logici

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.9.2010 0:09 (blackalbum).
17 godina
blackalbum kaže...

ali jedno me zanima dali možeš skinuti film ili album bez ikakve pomoći piratbaya,tj da oni u proces skidanja nisu na nikakav način umješani

nemogu!

sve informacije torrenta nalazi se u onoj zelenoj utorrent fajli od cca 10kb i ona je na serveru.

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
15 godina
torrente kaže...
blackalbum kaže...

ali jedno me zanima dali možeš skinuti film ili album bez ikakve pomoći piratbaya,tj da oni u proces skidanja nisu na nikakav način umješani

nemogu!

sve informacije torrenta nalazi se u onoj zelenoj utorrent fajli od cca 10kb i ona je na serveru.

dali se te informacija nalaze na serveru pirat bay 

17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

ali jedno me zanima dali možeš skinuti film ili album bez ikakve pomoći piratbaya,tj da oni u proces skidanja nisu na nikakav način umiješani,na gornjem postu si napisao da su oni ipak umiješani u proces skidanja znači krivi su bar po mojoj logici

Pa da... ali preko njihove veze i preko njihovog bilo cega ne idu podatci... podatci su izravno samo na peerovima....

A to je legalno valjda u svim zemljama EU, HK-u, Kini, Indiji, Rusiji, vecina zemalja Europe, sve zemlje juzne i sredisnje amerike i Kanadi... za Afriku i Australiju ne znam...

In Control
17 godina
blackalbum kaže...

dali se te informacija nalaze na serveru pirat bay 

da!

imas u svom folderu dvd film.

pokrenes program za skidanje utorrent i u njemu kreiras postavke za upload,

tu ubacivas bayov link i bla bla...te se kreira fajla od 10-ak kb koja sluzi da bi tisuce ljudi sto to skidaju uredno komunicirali izmedju sebe sa tim filmom.

te da bi se brojala statistika sa strackerom...brdo informacija.

da

tu fajlu ti prvi postavljas na piratebay server i ostali je svi skidaju...valjda sad znate kad kliknete na ime filma i ona mala fajlica se ubaci za skidanje...e to je to cudo.

17 godina
neaktivan

Nemoj torrente nekad moze biti i par MB ako recimo stavis piece 32kb, a fajl ima nekoliko 10ina GB :)

In Control
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.9.2010 0:19 (EnlightenedPhoenix).
17 godina

dakle piratebay "drzi vrecu" zbog one fajlice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

dakle piratebay "drzi vrecu" zbog one fajlice.

Zapravo kao sto vec rekoh... on mozda drzi vrecu ali u ocima zakona on ne bi smio biti kriv...

ozbiljno ti kazem... to ti samo potvrdjuje onaj danski slucaj (probaj negdje naci, znam da sam citao prije 3 mjeseca ako zelis)

In Control
17 godina

mene ti to previse ne zanima :)

neka ljudi samo malo dobiju info sto je na serveru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
blackalbum kaže...

Ne, to je isto kao da tužiš HEP jer je pljačkaš koristio struju iz HEP-a za lampu korištenu u pljački.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
neaktivan
ako netko ovdje slucajno zivi u francuskoj, ima zgodan programcic koji se zove ip hider...
50Niggas
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Meni se cini da ce primjena tog zakona kak su oni zamislili na kraju ispast totalni đumbus.Nevinašce Nastat ce totalni krkljanac, kad se pocnu bunit pruzatelji usluga pazi milijun iskljucenih korisnika od kojih onda nista ne zarađuju. Vec vidim razne sudske protužbe uvjek se nađe rupa u zakonu ili je pronađu, i pravne te odvjetnicke zavrzlame pruzatelja internet usluga koji su ipak vrlo mocni i utjecajni to bude izgledalo ko borba pijanih razjarenih crnih nosoroga fuckaj ga.CoolNevinašce

Ovo je vrlo dobro rečeno. Kada "padne" tu i tamo neki klinjo, kao legendardni slučaj sa rapid-metallicom sve OK, ali kada se velikim providerima pocnu iz džepa izbijati baze od milion+ korisnika ($$$!) onda to vec postaje problem.

Na kraju ce sami provideri poceti štititi svoje korisnike, ili lobiranjem za drugacije zakone (nisu dužni ispostavljati podatke zbog downloada) ili slično. Ovime se izbija zarada drugoj strani, vrlo mocnoj i utjecajnoj.

Btw... francuzi su u zadnjih nekoliko godina postali postali inovativniji u glupostima te paranoicniji od samih amerikanca, ne znam sto se to dovraga događa u toj državi, Sarkozy možda?

War vs Us: http://www.youtube.com/watch?v=1tyhN7Us-F8&feature=related
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 3:45 (PureEntity).
14 godina
neaktivan

Nothing is impossible to a willing heart。
where there is a will,there is a way。

http://www.shoppingthomassabo.org/

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice