U Francuskoj započeo masovni lov na pirate

poruka: 56
|
čitano: 7.259
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Kontroverzni francuski zakon kojim je predviđeno ukidanje pristupa internetu osobama koje nelegalno skidaju zaštićena autorska djela na svoje računalo, a o kojem se dosta pisalo i raspravljalo i na ovome forumu, konačno se počeo i primjenjivati.

Nositelji zaštite autorskih prava su počeli telekomima slati zahtjeve za identifikacuju vlasnika IP adresa korištenih za nelegalno preuzimanje datoteka s Interneta. Do sada se radi o nekoliko desetaka tisuća IP adresa, a prema najavama u idućih nekoliko tjedana brojka bi trebala narasti na preko milijun.

Telekomi moraju dostaviti identitet korisnika IP adrese u roku od 8 dana ili će morati platiti 1500€ kazne za svaki dan kašnjenja za svaku pojedinu adresu.

France Starts Reporting ‘Millions’ of File-Sharers

Exclusif : Hadopi vient d'envoyer les premières adresses IP aux FAI 

1 0 hvala 5
17 godina
RE: U Francuskoj započeo masovni lov na pirate
klimama kaže...

Kontroverzni francuski zakon kojim je predviđeno ukidanje pristupa internetu osobama koje nelegalno skidaju zaštićena autorska djela na svoje računalo, a o kojem se dosta pisalo i raspravljalo i na ovome forumu, konačno se počeo i primjenjivati.

Nositelji zaštite autorskih prava su počeli telekomima slati zahtjeve za identifikacuju vlasnika IP adresa korištenih za nelegalno preuzimanje datoteka s Interneta. Do sada se radi o nekoliko desetaka tisuća IP adresa, a prema najavama u idućih nekoliko tjedana brojka bi trebala narasti na preko milijun.

Telekomi moraju dostaviti identitet korisnika IP adrese u roku od 8 dana ili će morati platiti 1500€ kazne za svaki dan kašnjenja za svaku pojedinu adresu.

France Starts Reporting ‘Millions’ of File-Sharers

Exclusif : Hadopi vient d'envoyer les premières adresses IP aux FAI 

Meni se cini da ce primjena tog zakona kak su oni zamislili na kraju ispast totalni đumbus.Nevinašce Nastat ce totalni krkljanac, kad se pocnu bunit pruzatelji usluga pazi milijun iskljucenih korisnika od kojih onda nista ne zarađuju. Vec vidim razne sudske protužbe uvjek se nađe rupa u zakonu ili je pronađu, i pravne te odvjetnicke zavrzlame pruzatelja internet usluga koji su ipak vrlo mocni i utjecajni to bude izgledalo ko borba pijanih razjarenih crnih nosoroga fuckaj ga.CoolNevinašce

15 godina

glazbena i filmska industrija bi htjela da se kupuje na lipe oči pa se razočaraš,ima ljudi kao ja koji kad skinu film ili album pa kupe ako im se svidi a takvih vjerovatno im dosta koji to isto rade,od ovih današnjih filmova i albuma 9,5 /10 su škart a oni to dobro znaju,jedno vrijeme nisam skidao sad to radim ponovno jer više nemam inspiraciju za kupovanje originala,sad ide prvo poslušam/pogledam pa ako mi se svidi kupim a ako ne u smeće

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.9.2010 19:15 (blackalbum).
14 godina
neaktivan

Ma nek si fofaju...kome se da još danas kupovat orginali?..da ima novaca to nebi bio problem..:D:D..ali ovako...a-a

5 2 hvala 0
15 godina

Onda bi mi trebali požuriti sa piratsvom jer je ovo nekada doći i kod nas! Pa će biti što ste skinuli-skinuli ste!

Za nekih 10000000000 triliona tisućljeća

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.

8 0 hvala 1
17 godina
protjeran

moglo bi to jako brzo kod nas kad uđemo u EU.

činjenica je da je u većini europskih država jako opasno skidati ilegalan sadržaj već danas (V.Britanija, Finska, Norveška, Švedska) i kazne su velike (novčane + zatvorske)

što im vrijede velike brzine kad ne mogu ništa "sa strane"

kolega mi je već 15 god u Finskoj i jako se šokirao kad je nakon 10 god prvi put došao u Hrvatsku 2008 godine.

mi smo se svi skupa napili s njim zbog toga što on ima super brzine a on se napio kad je vidio kakvog mi lijepog softvera imamo. Smijeh

Moj PC  
9 0 hvala 1
15 godina
protjeran
blackchoco kaže...

Ma nek si fofaju...kome se da još danas kupovat orginali?..da ima novaca to nebi bio problem..:D:D..ali ovako...a-a

Kome se još da kupovat hranu u dućanu, ukradeš ju i gotovo.

Slobodno klikni hvala ako sam ti pomogao.
16 godina
neaktivan

god bless balkan

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
20 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pazi sad....U idućih 5 godina cijela Francuska će se preseliti u Hrvatsku te nas tako izvući iz krize Poljubac.

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
12 0 hvala 0
16 godina

Posudjeno sa topica "Smijesne slike"

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
15 godina
neaktivan
Bugofil kaže...

činjenica je da je u većini europskih država jako opasno skidati ilegalan sadržaj već danas (V.Britanija, Finska, Norveška, Švedska) i kazne su velike (novčane + zatvorske)

Je, Balkancima su se oduvijek tresle gaće od naših sudova, zakona, murje, kazna i zatvora... A pogotovo kad je riječ o ovakvim stvarima...

...

NOT. Namigiva

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
15 godina

KITE! Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
klimama kaže...

..

- kakva je sad situacija? Dali je za to (nadzor) posebna agencija, jer ovako iz teksta ispada da nositelju autorski prava..->ISP, gdje je agencija? Vlasnici nemogu do podataka bez sudskog naloga(?), takav podatak ima pravo tražiti netko od strane zakona (agencija).-

- ili je to nekako 'preskočeno' u sezoni krastavaca dok smo čitali novo literalno (ne)djelo stanovite supruge malog patuljka?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

Koliko sam ja skužio nema posebne agencije, nego su nositelji autorskih prava ovlastili tvrtku Trident Media Guard da motri intenet i pronalazi zločeste internetlije u Francuskoj. Nakon što netko dobije treće upozorenje, ide pred suca koji mu može dosuditi određenu novčanu kaznu ili isključenje s Interneta.

Inače TMG je osnovan 2002. godine i do sada je bio poznat po tome što je za račun filmske i glazbene industrije zatrpavao smećem torente i druge stranice za dijeljenje .

16 godina
neaktivan

E pa kad bi oni smanjili cijene svojih filmova, igara, programa, sigurno bi više ljudi ih koristilo i platilo za to, pa takav zakon nebi možda ni bio potreban.

Da su igre 50-100 kn, ja prvi bi kupovo original igre, a mislim da bi time i proizvođači zaradivi više jer igre nebi stajale po par mjeseci na policama i čekale da se kupe.

Zamisli Starcraft 2 je jeftiniji, mislim da bi prodaja bila barem 3 puta veća u prvih par tjedana, nebi mogli toliko DVD-ova naštampati kolko bi se prodavalo.

Darth Vader
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

sve je to prekrsaj i ako dodje kod nas isto ce biti prekrsaj.

nema tu nikakvog zatvora.

platis i ides doma,ako ti odvale vecu cifru referent prekrsajnog ti isjece na rate.

stupidno je spominjat zatvor, nigdje se ne spominje kazneni zakon niti da od doma skidanje postaje cin razbojstva.

hocete u przun radi pc-a, odete u banku i zaprijetite da cete ih sve potaracat maticnom plocom. jedino tako.

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Najbolje da nam i zrak zabrane...jer internet nema smisla ako nećeš nešto downloadati...

to je kao da bi kupio auto samo da bi ga gledao, ali se ne smiješ voziti....

GLUPOSTI, neće im 1000000000000% proći na sudovima itd...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1380237
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neka se romi i pirati udruže Belji se

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Plahi kaže...

Najbolje da nam i zrak zabrane...jer internet nema smisla ako nećeš nešto downloadati...

to je kao da bi kupio auto samo da bi ga gledao, ali se ne smiješ voziti....

GLUPOSTI, neće im 1000000000000% proći na sudovima itd...

Gdje se to zabranjuje download? Možeš ti slobodno skidati igrice sa steama i kupovati glazbu preko itunesa.

17 godina

tvorci zakona i promicatelji internetizacije svakog kucanstva sa brzim broadbendom, internet tumace kao veliku wikipediu , email za biznis, voip sa slikom za konferencije, newsi instant mesidjing na drustvenim mrezama...sve drugo je kriminal, osim ako ne downloadas openoffice ili distribuciju linuxa :)

ili sto veli luka, steam i sl.

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.9.2010 22:01 (torrente).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Originali se danas mogu jeftino nabaviti (npr, naručio sam sebi jučer za ps3 fallout 3, sa poštarinom mi je 94.08 kn), ali i dalje mislim da bi trebalo nekako moći preslušati album prije kupnje.

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
malo zaigrano dijete kaže...

..

-nemaš (poslovne) mašte....

Ovako je puno profitabilnije. Pushnes igru na torrent, daš u prodaju, tko kupi-OK, tko skine platit će stostruko.. dok možda za neko smeće nebi nikad skinuo osim u slučaju 'besplatnog'.

Već je provjereno, više zarađuju kažnjavanjem po 600€ u Dojčelandu za nedozvoljeno skidanje par mp3-ca...

Srećom i mi jurimo k Evropi (Europi) i takvim lijepim običajima, kao plaćanje/kažnjavanje.

btw. fore ''da je jeftinije'' i sl. ostavi za sud. Namigiva

i ovo što torrente kaže ima smisla, ali zaboravlja da zakonodavac ne gleda smisao, on se samo drži ''slova'' zakona. Bogataš ... -harač rajo! neš' ti skidanja đabe.

btw. -i Polančec je u prekršaju? (ako prekrši zakon šutnje)

17 godina
neaktivan

SeedBox France very cheap  Smijeh

Peace and Love _ Frankenstein Build

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Posudjeno sa topica "Smijesne slike"

koja kraljevska slika!

Stavio sam si ju za profilnu (na fejsu) kolko je jaka :DD

možeš dati link na nju sa topica smijesne slike?

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
15 godina

dali se možeš pravdati da si glazbu i filmove skidao za testno slušanje,kod programa postoji 30 dana demo zašto to nema kod glazbe  i filmova da možeš prije poslušati / pogledati ili se boje da kad poslušaš /pogledaš nećeš kupiti jer su snimili smeće za kratkoročnu zabavu ,uvijek će se dobra glazba i filmovi prodavati i to dobro ja mislim da oni to najviše štite lošu robu koja se neće prodati

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

tako je, btw stite losu robu,a pored svega unistili su ih bitovi 01010101.

ne zato sto ljudi skidaju, nego svak moze pogledati review frizidera,a gdje tek filma ili albuma.

dok se islo u kino, nije se znalo sto se ima vidit :)

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
blackalbum kaže...

dali se možeš pravdati da si glazbu i filmove skidao za testno slušanje,kod programa postoji 30 dana demo zašto to nema kod glazbe  i filmova da možeš prije poslušati / pogledati ili se boje da kad poslušaš /pogledaš nećeš kupiti jer su snimili smeće za kratkoročnu zabavu ,uvijek će se dobra glazba i filmovi prodavati i to dobro ja mislim da oni to najviše štite lošu robu koja se neće prodati

Glazbu možeš potpuno legalno i besplatno preslušavati na servisima poput groovesharka.

Za filmove imaš trailere (koji nisu nekakav pokazatelj), ali ja ionako preferiram odlazak u kino s kartom od 30kn i potpunim doživljajem filma nego kupovinu na nekom mediju kada ću ionako taj film pogledati maksimalno 3 puta.

16 godina

-zabranjeno (kažnjivo) je samo ilegalno korištenje (glupava formulacija), skidanje s ilegalnih izvora i neovlaštena distiribucija. Torrenti su automatizmom zabrenjeni-distribucija.

Samo skidanje ili slušanje je dozvoljeno (prešutno) jedno od objašnjenja je ZAMP, drugo objašnjenje je da korisnik nezna, niti može znati dali je ponuđač (za primjer neki piratski site) legalan ili ilegalan. Ako se korisniku nešto daje besplatno, to je za korisnika legalno, jer sam korisnik nema nikakve zakonske instrumente provjere (kao npr zatražiti neki dokaz od ISPa, to je posao agencije-policije..).

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.9.2010 23:00 (ihush).

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ihush kaže...

-zabranjeno (kažnjivo) je samo ilegalno korištenje (glipava formulacija), skidanje s ilegalnih izvora i neovlaštena distiribucija. Torrenti su automatizmom zabrenjeni-distribucija.

Samo skidanje ili slušanje je dozvoljeno (prešutno) jedno od objašnjenja je ZAMP, drugo objašnjenje je da korisnik nezna, niti može znati dali je ponuđač (za primjer neki piratski site) legalan ili ilegalan. Ako se korisniku nešto daje besplatno, to je za korisnika legalno, jer sam korisnik nema nikakve zakonske instrumente provjere (kao npr zatražiti neki dokaz od ISPa, to je posao agencije-policije..).

Akidanje zaštićenih sadržaja s torrenta je ilegalno zbog upload-a. Međutim, taj isti torrent se može koristiti za legalne distribucije (npr: distribucija nadogradnji na način da se korištenjem torrent protokola smanji opterečenje servera). Iz toga i tvoje tvrdnje: "korisnik nema nikakve zakonske instrumente provjere" slijedi sljedeće pitanje: Kako ja kao korisnik mogu znati da li je torrent ilegalan ili se radi o legalnom izvoru koji daje glazbu besplatno, a da bi smanjio troškove koristi torrent protokol za prijenos podataka?

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
17 godina
protjeran

ovo je već većini poznato:

Amerikanka Ammie Thomas-Rasset osuđena prvo na kaznu od 220.000 tisoć dolara za desetak pjesama u mp3 formatu.

sud je poništio presudu i povećao je na 1,9 milijuna dolara.

ako je to mala kazna, onda ne znam baš što je velika.

bio je razgovor i s glavnim lovcem na pirate (službenim) u jednom broju Buga, gdje je čovjek rekao da je ILEGALA i download i upload softvera zaštićenog autorskim pravima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.9.2010 23:29 (Bugofil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice