Pozz.
Kupio sam kameru Canon XL2 i kada snimam u 25i modu, slika mi sjecka. Pokusavao sam dosta toga, ali bezuspjesno da rijesim doticnu stvar. Je li nekom imao iskustva u vezi s tim, sta mi savjetujete i moze li se negdje naci uputstvo za ovu kameru na nasem jeziku?
pozz.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne mogu da vjerujem da niko ne zna nista u vezi ovoga!?
Sta znaci "slika mi sjecka"? Tesko ti neko moze pomoci dok ne objasnis malo bolje.
nekada sam bio razmišljao o kupovini baš te kamere - ali na kraju ipak nisam..
što znači to "sjecka" - trza, ili što? kakvih još "modova" ima osim 25p?
Mene zanima gdje si kupio kameru i po kojoj cijeni ako nije tajna.
- koristiš firewire za prebacivanje?
- Kakvo sjeckanje? Možda trzanje? -dali ima dropova?
Koji software, možda je neki 'priljepak' na firewireu za capture, možda ti je HDD transfer loš (defragmentiraj) itd..
Sve ostalo bi trebao potražiti ovdje... i nazovi ih (to im je posao).
Misliš li možda na horizontalne linije vidljive pri pokretnoj slici (objektima u pokretu)?
Ako je o tome riječ, tada u programu kojim gledaš video uključi deinterlace.
Isto tako, ako od snimljenog videa radiš DVD-Video, uključi deinterlace u opcijama programa za kreiranje DVD-a.
Meni frend koristi tu kameru za snimanje, vrhunska kamera. Nije nikakvih problema imao sa njom. Imao je i XL1. Cijela serija se pokazala odlicnom.
vjerojatno covjek misli da mu umjesto 25 frejmova ili slicica u sekundi ide 23, te se to pri pokretnim scenama vidi,da fale dvije slicice na ustrb kompresije?
gdje je autor...daj nam malo vise informacija.
mozda je ono spomenuto kod reprodukcije, isprepletenost videa.
autor se nije logirao od dana kada je registrirao acc. vjerojatno je već bacio kameru u smeće i otišao po sony dcr400