Full HD video kamera do 2500 Kn

poruka: 7
|
čitano: 7.759
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Kupujem full HD kameru do 2500 Kn pa bih molio savjet i mišljenje ljudi koji su u tim vodama ili imaju sikustva s kamerom koja mi je zapala za oko.

Naime, sviđa mi se kamera Sony HDR-CX210/B.

http://www.sonycenter.hr/index.php?d...roduct_id=4966

Strah me tzv. "grainy" snimke prilikom snimanja u zatvorenom prostoru (ne u mraku), dakle bez dnevnog svjetla.

Također, molim za preporuku neke druge kamere u toj cijenovnoj kategoriji koja je na temelju iskustva bolja od navedene.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Full HD video kamera do 2500 Kn

Trebao bi ići bar na srednju klasu kamkordera,ova koju si naveo ima jednostavno premali senzor da bi slika u slabim svjetlosnim uvjetima bila bez šuma.U srednju klasu ti pripadaju Sony Cx260 ili Panasonic HC V 700,pa pokušaj vidjeti te modele ili modele iz prošlih godina npr Panasonic SD 60 je vrlo dobar kamkorder za snimanje u svim uvjetima a sad se može naći za iznos kojim raspolažeš dok je nov koštao cca 4500 kn. Lp !

14 godina
neaktivan

gopro 2 ili 3

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moze preporuka fhd sa dobrim zvukom do 2500 kn? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
anonymous_Zg kaže...

Moze preporuka fhd sa dobrim zvukom do 2500 kn? :)

Na ovom forumu ima relativno malo korisnika kamera, a još manje onih koji su probali više aktualnih kamera da bi ti mogli išta preporučiti. Manje-više sve kamere u tom cjenovnom rangu bi trebale imati solidan zvuk. Međutim, pitanje je što ti zapravo hoćeš zvučno snimati - mikrofon od kamere je za većinu primjena u pravilu najgora mogućnost. Mikrofon treba biti postavljen što je bliže moguće onome što se snima, a kamera je u većini situacija jednostavno predaleko.

13 godina
neaktivan

Pa misloo sam s frendom neke vlogove i to za yt, bili bi metar i pol/ dva od kamere. Imm vec jedam usb mic, al neznznam kak snimat.zvuk i video u isto vrijeme..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
anonymous_Zg kaže...

Pa misloo sam s frendom neke vlogove i to za yt, bili bi metar i pol/ dva od kamere.

To ti je već dovoljna udaljenost da ti zvuk više ne bude baš kak treba, odnosno čut će se da je sniman iz udaljenosti. Idealno bi bilo da 20-50 cm, ovisno o vrsti mikrofona. S poštenim shotgun mikrofonom može i više, ali takav mikrofon košta, a i onda imaš moguće i neke druge probleme za riješiti.

anonymous_Zg kaže...

Imm vec jedam usb mic, al neznznam kak snimat.zvuk i video u isto vrijeme..

Jedna opcija ti je kupiti mikrofon s 3,5 mm konektorom kojeg ćeš spojiti u kameru (onda moraš paziti da kamera ima 3,5 mm mikrofonski ulaz). A druga opcija ti je spojiti zvuk i video kod montaže. Znači, snimate s tim USB mikrofonom na kompjuteru i kamerom u isto vrijeme i onda kod montaže iskoristite zvuk iz mikrofona i video iz kamere.

A gle - možete iskorititi i samo zvuk s kamere - ako ste vi zadovoljni s tim, OK. Neki i tako snimaju. Ovo ti je recimo primjer takvog videa:

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice