WD caviar Green vs. Caviar Black

poruka: 117
|
čitano: 50.061
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: WD caviar Green vs. Caviar Black
enrico27 kaže...

pozdrav,imam jedno pitanje vezano uz temu,nije bas direktno al ajde

zanima me da li mi se isplati uzeti dock za caviar black i njega ili direktan usb 2.0 eksterni hard? posto imam stariji laptop,nemam usb 3.0 niti firewire..

hvala unaprijed

bilo koji hard se ne isplati jer usb 2.0 nece ti iskorisit nijedan od tih hardova kolko ja znam usb 2.0 je 450 ili 480mbps a sta je to nista, tako da bolje uzet BLUE koi je zlatna sredina pa ce ti valjat i za novi lap i tak

zvoneXP
16 godina
neaktivan

Evo 1. pitanjce ljudi.. 

http://shop.analogbit.hr/tvrdi-disk-wd-caviar-green-1tb-45167.aspx

http://shop.analogbit.hr/tvrdi-disk-wd-av-gp-1tb-49937.aspx

Isti hardovi samo se jedan vrti na 7200rpm, drugi na 5400rpm, a cijenom su isti? Jel to znaci da su i performanse iste ili bi ovaj od 7200 trebao ipak biti nalo brzi kako bi bilo i logicno? 

2. pitanje:

http://shop.analogbit.hr/tvrdi-disk-wd-caviar-green-1tb-45167.aspx

http://shop.analogbit.hr/tvrdi-disk-wd-caviar-blue-1tb-sata-3-50917.aspx

Blue je skuplji 20kn,a koliko sam skuzio dosta su bolje performanse od greena. Treba mi za storage,al ako mi za nesto drugo bude zatrebao radije bi uzeo blue posto je 20kn skuplji.. Jel dobro razmisljam? Ima li ko bolji prijedlog?

Imam black u kompu i prezadovoljan sam.. Hvala,pozz

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: WD caviar Green vs. Caviar Black

1. mislim da je ovaj eurs stariji model a ears noviji. greenovi se vrte od 5400 do 7200, nešto što u wd-u zovu intelli powers (ne znam da li on mijenja broj vrtnje dinamički ili su u tom rasponu brzine vrtnje dostupni)

2. uzmi blue, razlika ti nije neka a blue kasnije možeš iskoristiti i za zahtjevnije stvari dok ti green za to nije. imam doma green i skužio sam da mu nekad treba vremena da pristupi nekim podacim, sporiji je i zato se preporuča prvenstveno za storage

16 godina
neaktivan

A jel imas green u kompu ili kao storage? I nas u cemu mi je jos problem, u tome sto blue ima samo do 1tb,a green ima i do 3.. Pa sam u dilemi dal da uzmem green od 2tb za 670kn ili blue od 1tb za 440kn, pa me zato zanima dal ti je u kompu ili ga koristis kao storage.. 

0 0 hvala 0
15 godina
Ja sam imao green za sistem jedno vrijeme i sporiji je dosta od blue...
Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
14 godina

bok

ja sam kupio WD Caviar Green 1.5TB 7.200rpm 64mb u "Protisu" (tocni naziv modela: WDC WD15EARS-00MVWB0 ATA Device) prije nekih 2 mjeseca. kako se nisam nista tada raspitivao tako nisam ni znao da green nije predvidjen da bude sistemski disk. naravno ja sam napravio upravo to, od 1397GB koje sam dobio, odredio sam 60GB za particiju C i ostatak za glavni storage na particiji D. sa strane mi je ostao moj stari disk (MAXTOR STM3320820AS ATA Device (320 GB, 7200 RPM, SATA-II)) od kojega sam napravio sam jednu particiju E, dakle kapaciteta 300gb.

e sada, moje pitanje je: da li je bolje imati windowse na tom starom disku? tj da li su njegove performanse bolje od greena za system? pretpostavljam da jesu, ali vas ipak pitam. takodjer uzmite u obzir da je to hard disk iz 2008., ako to ima ikakvog utjecaja. ako mi kazete da je bolje da stavim windowse na taj maxtor disk, tako cu i napraviti

hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2011 22:49 (kuleee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lfbo kaže...

A jel imas green u kompu ili kao storage? I nas u cemu mi je jos problem, u tome sto blue ima samo do 1tb,a green ima i do 3.. Pa sam u dilemi dal da uzmem green od 2tb za 670kn ili blue od 1tb za 440kn, pa me zato zanima dal ti je u kompu ili ga koristis kao storage.. 

green mi je u kompu

ako imaš black nekog normalnog kapaciteta da ti pokriva os, programe, igre i slično onda uzmi green

meni su na blacku instalacije, projekti i downloadi, sve ostalo na greenu

kuleee kaže...

bok

ja sam kupio WD Caviar Green 1.5TB 7.200rpm 64mb u "Protisu" (tocni naziv modela: WDC WD15EARS-00MVWB0 ATA Device) prije nekih 2 mjeseca. kako se nisam nista tada raspitivao tako nisam ni znao da green nije predvidjen da bude sistemski disk. naravno ja sam napravio upravo to, od 1397GB koje sam dobio, odredio sam 60GB za particiju C i ostatak za glavni storage na particiji D. sa strane mi je ostao moj stari disk (MAXTOR STM3320820AS ATA Device (320 GB, 7200 RPM, SATA-II)) od kojega sam napravio sam jednu particiju E, dakle kapaciteta 300gb.

e sada, moje pitanje je: da li je bolje imati windowse na tom starom disku? tj da li su njegove performanse bolje od greena za system? pretpostavljam da jesu, ali vas ipak pitam. takodjer uzmite u obzir da je to hard disk iz 2008., ako to ima ikakvog utjecaja. ako mi kazete da je bolje da stavim windowse na taj maxtor disk, tako cu i napraviti

hvala unaprijed

moje misljenje, stavi stari disk, ako nemas bad sektora,ostecenja i sl

ja sam stavio green za sistemski i nije radilo kako treba. ne znam da li je bilo do njega, dio ekipe ovdje na bugu je rekla da nije dok mi je serviser u ADM-u rekao da je vidio dosta kompova koji su imali probleme jer je green bio sistemski

otkad sam stavio black za sistemski sve 5

14 godina

moje misljenje, stavi stari disk, ako nemas bad sektora,ostecenja i sl

ja sam stavio green za sistemski i nije radilo kako treba. ne znam da li je bilo do njega, dio ekipe ovdje na bugu je rekla da nije dok mi je serviser u ADM-u rekao da je vidio dosta kompova koji su imali probleme jer je green bio sistemski

otkad sam stavio black za sistemski sve 5

ok budem tako onda napravio, hvala. testirao sam hard sa HDD regeneratorom i nema nikakvih problema ni bad sectora ni icega ;)

pitanje imam jos jedno sto se toga svega tice.. dakle ja cu sada na taj stari hard staviti windowse, podijeliti cu tih 300GB na recimo 60GB za C particiju, a ovih 240 bi mi bila particija E. s druge strane, D particija bi mi ostala ista s tim da bih joj spojio ovih 60GB koji su sada odijeljeni za sadasnju C particiju sa greena? moje pitanje je dal je to pametno tako napraviti? mislio sam prvo instalirati windowse i u partition manageru u instalaciji obrisati sadasnju C particiju sa greena, instalirati na starom hardu windowse (particije bih slozio kako sam rekao 60/240) i onda u windowsima extendati veliku D particiju sa ovim unallocated spaceom koji je preostao od C particije sa greena. e sada, da li je to tako pametno napraviti? da li gubim ista? da li se gubi nekakva kvaliteta rada? da li bi bilo pametnije sve sto mi treba sa greena (nekih 500GB podataka) staviti na vanjski hard i obrisati obje particije i normalno ih napraviti bez extendanja? ne znam dal extend moze skoditi radu diska, na to se sve ovo moje pitanje svodi :D:D ufff sta sam nadrobio ovdje

16 godina
neaktivan

Ovako bi ja napravio.. Instaliraj na maxtoru windowse na C: 60GB i kako kazes ostavi E: 240GB.. Instaliraj (ja koristim Paragon Partition Manager) i u njemu obrisi Particiju di ti je sad win na greenu. Tu D: particiju u greenu extendiraj tih 60GB ali nikako nemoj prekidat proces.. Posto imas 500GB podataka, trebalo bi potrajat.. JA sam se masu puta igrao s tim i sve ok ako ne prekines proces.. Ti ne moras al ja bi jos stavio na maxtoru d: 240, a na greenu e: .. Sacekaj ako neko drugi ima bolju ideju ili zna vise od mene..

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
kuleee kaže...

bok

hvala unaprijed

Stari maxšrot ti je sporiji od WD Green-a...

Moj WD Green 2TB je brži cca 5% u svim karakteristikama na 5400 rpm naspram mog Seagatea (Šitgejt) 1.5TB na 7200 rpm.

Eto samo za info..

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina

i bolje, nekako mi se ne da oko toga previse zahebavati, a i bilo bi mi cudno da je taj stari(ji) hard bolji od ovog novog.. uglavnom, ionako si planiram kupiti ssd u neko dogledno vrijeme, cim me financije malo pomiluju :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ima li tko kakvu informaciju hoce li i kad ce izbacit blue od 2TB?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lfbo kaže...

Teško, nitko ne treba brz hdd za storage...

Uzmeš WD 3TB Green i miran...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
Lfbo kaže...

pa ne moras ga koristiti za storage

zasto onda imas caviar black od 2TB??

15 godina
protjeran
simeparanoja kaže...
Don Kihoty kaže...
Lfbo kaže...

pa ne moras ga koristiti za storage

zasto onda imas caviar black od 2TB??

Iskreno? Za qurac... Glasni su i nepotrebni...

Kome treba brzi disk uzet će si SSD, a ne WB black...

A nama "Hrvatima" ne treba black ni da imamo upload od 10MB/s, jer i onda je green dovoljan,

a kamoli za "jadnih" 25kB...

16 godina
neaktivan

Black od 2TB je 1100kn...  Uzeo bi green od 2TB 670kn.. Od 1TB green i blue su iste cijene 420kn,mislio sam da bi i od 2TB bili iste cijene pa bi radije uzeo blue,jer cu ga sigurno jednog dana iz ladice sibnut u komp sa nekim ssd ili blackom.. Zato me zanima dal itko zna nesto kad bi mogli doc jer mi nema logike kako black ima do 2 TB,a blue do 1TB.. Posto su iste cijene blue i green radije bi uzeo blue..

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...
Lfbo kaže...

Gdje ima za kupiti green od 3TB? I koja mu je cjena?

dodajte me na skype:gmailovac.......OPET ON KOMENTIRA....JEL?
16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ok.. odlucio sam se na green od 2TB, samo me zanima dal itko zna koji je bolji od ova dva (eurs ili ears)i zasto, oba se vrte 5400-7200 po potrebi..

http://shop.analogbit.hr/tvrdi-disk-wd-caviar-green-2tb-45168.aspx

http://shop.analogbit.hr/tvrdi-disk-wd-av-gp-2tb-49936.aspx

Cijenom su isti pa ne kuzim.. I jos nesto ne kuzim.. Kazu da je usb 3.0 (5Gbit/sek), esata (3Gbit/sek).. Gledao sam testiranje to dvoje i e sata je kod velike datoteke bio 1 sekundu sporiji,a kod 1000malih datoteka duplo brzi?? Kako? (testirali su na ssd sata3 6Gbit/sek) I da li znaci ako taj green ima sata II 3Gbit/sek sucelje da je za njega onda idealno esata i da ce usb 3.0 u tom slucaju bit neiskoristiv jer ce green kocit? Jel dobro razmisljam ili ipak ima tu drugih cimbenika koji ce utjecat na brzinu prijenosa?? Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2011 17:09 (Lfbo).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja cu poludit.. u trgovinama niko cuo da se brzina po potrebi povecava, ispao budala, sad na netu citam da se povecava.. Rekli su mi da je ears 7200 okretaja, a eurs 5400.. Jel netko zna ovo da mi objasni razliku između ova 2 gore???

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2011 22:32 (Lfbo).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo da se javim, saznao sam ako ikome bude trebalo.. Svi green imaju taj IntelliPower i vrte se na 5400, po potrebi na 7200.. Razlika između EURS i EARS je ta sto EARS ima taj Advanced Format, a EURS nema.. Jos je razlika u par nebitnih sitnica.. Kupio sam green od 2TB EARS i sibnuo ga u externo kuciste jer imam laptop.. Brdo mjesta,  preko esata prikljucka siba 105MB/s tako da sam prezadovoljan (to sam probao doma bas na kompu, ne na lapu),a sto se tice topline nije da se ne zagrije kad se nesto dugo prebacuje.. Uglavnom ja jako zadovoljan.. Eto, pozdrav..

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

A gdje još imaš kupiti EURS i EALS?

EARS rulz...

Za sistemski je Black prespor i preglasan, SSD i to je to.

PS - Super brzine za eSata, moj direkt na SATA poteže do 127MB/s

16 godina
neaktivan

Ma u Ventexu mi je zena rekla da imaju EURS,a EARS su imali i da nece vise narucivat.. Posto se nisam kuzio to me zbunilo i mislio sam da je EURS noviji.. Probao sam i ja direktno na sata,al mi je brzina bila ista kao i preko esata.. P.S. Sta mi se prije nisi javio i rekao da je EARS bolji kad sam gore postavio pitanje :)) Ma dok SSD malo ne pojeftini Black je zakon..

0 0 hvala 0
17 godina
Lfbo kaže...

Ma dok SSD malo ne pojeftini Black je zakon..

Ne neg zamzung je zakon.

Living in a world of unordinary dreams that will never come true
15 godina
protjeran
Hyperion kaže...
Lfbo kaže...

Ma dok SSD malo ne pojeftini Black je zakon..

Ne neg zamzung je zakon.

A-a, napravi ovo na svom Zamzungu...

Da ih staviš 4 u RAID nećeš imati takve rezultatate:

Napravi batch i stavi da ti se pokrene CS4, Word i Excell 2010,

Firefox, Chrome, Opera, KMPlayer, GOM, MPC-HC, Winamp, Foobar i MediaPlayer11.

I jednostavno pokreni taj batch... SSD -> instant fun.

Mehanical Driver -> instant fail!{#}

17 godina
Don Kihoty kaže...

A-a, napravi ovo na svom Zamzungu...

Da ih staviš 4 u RAID nećeš imati takve rezultatate:

Napravi batch i stavi da ti se pokrene CS4, Word i Excell 2010,

Firefox, Chrome, Opera, KMPlayer, GOM, MPC-HC, Winamp, Foobar i MediaPlayer11.

I jednostavno pokreni taj batch... SSD -> instant fun.

Mehanical Driver -> instant fail!{#}

Naravno zbog access time-a od 0.1ms, no kada pričamo o mehaničkim diskovima zamzung je trenutačno jedna od najisplativijih opcija. Brz, ladan, velik i malo košta.

WD black od 1TB nema šta tražit pokraj njega, nevrijedi davat 200-300kn više za njega u odnosu na samsung koji je čak i brži u čitanju i pisanju, no ima trun veći access time.

15 godina

Od mehanickih diskova je samsung po cijeni stvarno super izbor iako sam uvjek imao wd diskove i ostajem kod njih ali koliko sam vidio rade gotovo idneticno jedino je wd malo brzi pri loadanju igara i dizanju sustava ali mislim da se neisplati davati toliko vise love za njega! za storage ili green ili ja osobno bi blue uzeo! Nisam isprobao samsung eco green novi pa neznam tocno kakav je!

Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
17 godina
CroVandal kaže...

Od mehanickih diskova je samsung po cijeni stvarno super izbor iako sam uvjek imao wd diskove i ostajem kod njih ali koliko sam vidio rade gotovo idneticno jedino je wd malo brzi pri loadanju igara i dizanju sustava ali mislim da se neisplati davati toliko vise love za njega! za storage ili green ili ja osobno bi blue uzeo! Nisam isprobao samsung eco green novi pa neznam tocno kakav je!

Moj sljedeći dvoterabajtni hard će biti upravo samsung F4 Eco Green, jednostavno je bolji od WD greena.

16 godina
neaktivan

Ja se nekuzim toliko pa me samo zanima.. Po cemu je bolji ako se wd vrti na 7200 - f4 na 5400, wd ima 64MB buffer - samsung 32, wd ima advanced format tech sa 512byta na 4Kbyta i kazu da je wd tisi.. Nije da pametujem nego me cisto zanima mozda ne kuzim.. 

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Koji preporučujete caviar za glavni disk, tj primarni i jedini disk koji ću imati. Mislim uzimat od terabajta, ni ovaj 300 gigi baš ne napunim jer većinu stvari držim na eksternom od terabajta.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice