Transcend vanjski 2,5" disk - prestanak vrtnje

poruka: 2
|
čitano: 714
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Transcend vanjski 2,5" disk - prestanak vrtnje

Da li tko zna može li se na disku produljiti vrijeme vrtnje diska nakon što se ništa ne radi na njemu.

Naime, Transcend 25M3, 1TB se nakon 30ak sekundi zaustavi vrtiti ukoliko se ništa na njega ne čita / piše.

Ne predstavlja veliki problem, ali primjerice pregledavam galeriju s njega i ukoliko se zadržim na jednoj slici dulje od 30 sekundi on se ugasi, onda kad prebacim na iduću sliku opet se pali pa mu treba koja sekunda.

Isto tako ako pauziram video i malo pričekam opet se ugasi, kad kliknem nastavi moram čekat da video krene.

Ima li pomoći? Ima li moža disdka kakav power save mod u svom firmwareu da se to isključi / produlji, da li je problem u Windowsima i slično?

Također, imam jedan WD black Caviar 500 3,5" za koji mi treba elektronika i glava. Može li se to dobiti negdje? Pokušao bi spasiti podatke od ploča koje su čitave.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Transcend vanjski 2,5" disk - prestanak vrtnje
Sta se tice spasavanja podataka najbolji bi bilo kupiti isti takav jer tesko da ces naci samo elektroniku. Nisam vidio da se glava mijenja na hdd. Ja bih probao sa phoenix steelar data recovery, sa njim sam imao najvise uspjeha pri spasavanju podataka. Sta se tice transcenda provjeri prvo kabao jer mi se cini da je on uzrok problema. Sta se tice power opcija evo ti ovdje objasnjeno za sve windowse

support.wdc.com/KnowledgeBase/answer.aspx?ID=3875
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice