SSD-škola izdvojena tema

poruka: 3.091
|
čitano: 759.399
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
14 godina
SSD-škola

Ekipa ovak,imam kupca za svoj pcie ssd i sad mene zanima dali je moguće njega klonirati i cijeli klon staviti na hdd?
SSD je OCZ RevoDrive 80gb(74) i na hdd-u particija za backup je 90gb,ako je moguće molio bih vas kako hitno mi je,doć će navečer čovjek pa da bude ssd spreman.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: SSD-škola
Alfredo nr.2 kaže...

Imam jedno pitanje vezano za instalaciju windowsa. Naime instalirao sam windowse na ssd bez da iskljucim ostale hdd. Sada mi se zna desiti da na mehanickom disku jednostvno ne otvara neke foldere, kaze da ih nema. Restartam komp i ponovo bude sve ok. To se desi svako malo. Pokusao sam iskljuciti mehanicke diskove i pustiti samo SSD ali onda ne dize windowse, bude boot error. Jesu li te stvari povezane i zanime me da li mogu nekako prebaciti boot sekvencu na SSD?

Hvala unaprijed

nema druge nego ovaj puta odspoji hdd i reinstaliraj OS na ssd i sve bi trebalo biti u redu. 

kruskar kaže...

Ekipa ovak,imam kupca za svoj pcie ssd i sad mene zanima dali je moguće njega klonirati i cijeli klon staviti na hdd?
SSD je OCZ RevoDrive 80gb(74) i na hdd-u particija za backup je 90gb,ako je moguće molio bih vas kako hitno mi je,doć će navečer čovjek pa da bude ssd spreman.

sta nije ti vise dobar taj pcie ssd? nema par tjedana otkako si ga kupio  eh kad neces slusat.

14 godina
roby27 kaže...
Alfredo nr.2 kaže...

Imam jedno pitanje vezano za instalaciju windowsa. Naime instalirao sam windowse na ssd bez da iskljucim ostale hdd. Sada mi se zna desiti da na mehanickom disku jednostvno ne otvara neke foldere, kaze da ih nema. Restartam komp i ponovo bude sve ok. To se desi svako malo. Pokusao sam iskljuciti mehanicke diskove i pustiti samo SSD ali onda ne dize windowse, bude boot error. Jesu li te stvari povezane i zanime me da li mogu nekako prebaciti boot sekvencu na SSD?

Hvala unaprijed

nema druge nego ovaj puta odspoji hdd i reinstaliraj OS na ssd i sve bi trebalo biti u redu. 

kruskar kaže...

sta nije ti vise dobar taj pcie ssd? nema par tjedana otkako si ga kupio  eh kad neces slusat.

Ma ništa me nepitaj :P

Ima na njušci s garancijom fury x 120gb i samsung 840 pro 128gb sad nezz koji od ta 2 da uzmem za tog xeona.

12 godina

840pro ako ima garu

14 godina
roby27 kaže...

840pro ako ima garu

Piše da je nov neotpakiran isto kao fury x,još je čovjek u nuštru to mi je blizu,no nisam siguran dali je s garancijom ali po nekoj logici ako je nekorišten i neotpakiran da bi trebao imati.

12 godina

ako ima garu nemas kaj razmisljat.

17 godina
Koliko $$$?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
roby27 kaže...
Alfredo nr.2 kaže...

Hvala unaprijed

Hvala na odgovoru. Znaci nema nacina da boot prebacima na ssd sa nekim drugim programom da ne moram sve na novo instalirati?

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
17 godina

Mozda bi se moglo s EasyBCD.
"Easy BCD has a "Change boot drive" option under BCD Backup/Repair"

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2015 17:50 (djigibao).
12 godina

gle tako ti je najsigurnije a ionako imas ssd pa ce instalacija biti jako brza, jos pogotovo ako sa usb-a instaliras na ssd. 

17 godina
SSD-škola
''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
roby27 kaže...

ako ima garu nemas kaj razmisljat.

To i ja kontam,javila mu se žena rekla je da će mu reć da nazove pa ću vidjet.

djigibao kaže...
Koliko $$$?

400kn a od mene udaljen svega 25-30km tak da ću otić po njega.

P.S

Bi li 128gb 850 i taj 840 radili u raid0 bez problema?

EDIT

Anketa:

840 pro 128gb neotpakiran no nisam siguran za garanciju 400kn

HyperX Fury SHFS37A/120G 120gb neotpakiran s 36mj garancije 400kn

13 840 pro
1 hyperx
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2015 18:56 (kruskar).
13 godina
SSD-škola

adata sp550 240 gb, je to oke?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2015 21:59 (Roman007).

0 0 hvala 0
17 godina
Odlicno!
12 godina

4K je cudno nizak...

17 godina
SSD-škola

Dakle aktualna jedna vijest:

http://www.bug.hr/vijesti/stize-samsung-950-pro-ssd/146694.aspx

Pitao sam u komentarima no nisu baš posjećeni... Uglavnom zanima me ima tko od vas ovako nešto? Koliko je ovo u "real-lifeu" brže, bolje i responzivnije od najjačih SSDova koji rade na SATA3 brzinama? Naravno mislim na kućne/profi korisnike. ne na servere i takve stvari koje mogu iscjediti SSD do maksimuma...

Generalno gledano ja sam poprilično zadovoljan SATA 3 SSDom i ne vidim potrebu za ići na nešto brže trenutno, pogotovo kad se usporedi s HDDom...

Naravno, za nova računala s M.2 slotom pretpostavljam da se isplati...

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2015 14:28 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
SSD-škola

Ja sam prije par dana uzeo SM951 256GB ahci verziju, bila prilika, dosta jeftiniji od nvme verzije. Da ces u svakodnevnom radu vidjet neku bitnu razliku u odnosu na 850 EVO - neces.

Meni je od performansi interesantniji form factor, ludo je sitan i nema kablova, postaje dio maticne.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Koliko si platio?

15 godina
protjeran
roby27 kaže...

Koliko si platio?

150€

17 godina
ansha kaže...

Ja sam prije par dana uzeo SM951 256GB ahci verziju, bila prilika, dosta jeftiniji od nvme verzije. Da ces u svakodnevnom radu vidjet neku bitnu razliku u odnosu na 850 EVO - neces.

Meni je od performansi interesantniji form factor, ludo je sitan i nema kablova, postaje dio maticne.

Ma ja sam više mislio na SATA3 SSDove, dakle 600MB/s MAX brzine. Jel se tu vidi razlika neka očita?

12 godina

600MB nemres ostvarit nikako na sata sucelju u real worl scenariju.

15 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...
ansha kaže...

Ma ja sam više mislio na SATA3 SSDove, dakle 600MB/s MAX brzine. Jel se tu vidi razlika neka očita?

Pa u nekom prosjecnom radu na kompu neces vidjet nikakvu razliku..

14 godina
SSD-škola

Danas 99% idem po 840 pro 128gb

Čovjek mi veli da je on dobio takav neotpakiran ali bez papira i garancije,tako da sad neznam pojma :(

S 450 na 400 sam ga srušio ja mislim da je to i više nego odlićan deal.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SSD-škola

jel ovo ok? ocz 460 120gb

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
roby27 kaže...

600MB nemres ostvarit nikako na sata sucelju u real worl scenariju.

Ma znam, napisao sam propusnost sučelja...  Do 550MB seq idu bez problema, to je neki max.

14 godina

Uzet ssd 840pro garancija u njemackoj,prvi ga sad otvorio.

EDIT
Na sata II sučelju,zanima me bi bilo kakve koristi od nabavke SATA III PCI kontrolera? Nebih PCIE jer mi grafu baca na x8 s x16,to je isto jedan od razloga zašto sam OCZ-a prodao.

Dalekooo je brži od RevoDrive-a iako je revodrive imao veći read opet brže sve otvara s samsungom :)

Kopiranje s black 640gb(star 5g) na 840 Kopiranje s black 640gb(star 5g) na 840
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2015 21:23 (kruskar).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
kruskar kaže...

EDIT
Na sata II sučelju,zanima me bi bilo kakve koristi od nabavke SATA III PCI kontrolera? Nebih PCIE jer mi grafu baca na x8 s x16,to je isto jedan od razloga zašto sam OCZ-a prodao.

imaš jeftine sata III kontrolere na ebayu, nemaš kaj izgubiti

nemam za potpis
14 godina
tenac kaže...
kruskar kaže...

EDIT

Istina gledam ali nevidim ni jedan PCI,svi su PCIe :(

15 godina
kruskar kaže...
tenac kaže...
kruskar kaže...

EDIT

Istina gledam ali nevidim ni jedan PCI,svi su PCIe :(

pretpostavljam da pci ne može progutati tu brzinu, onda nemaš sreće s matičnom, kod mene je pci-e x 1 odvojeno

nemam za potpis
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice