SSD-škola izdvojena tema

poruka: 3.091
|
čitano: 759.791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
14 godina
SSD-škola

Ma mislio sam mATX AM3+ ploče. Koje god sam našao da su ok, uglavnom imaju samo sata2 pa zato pitam ovo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: SSD-škola
mate213 kaže...

Ma mislio sam mATX AM3+ ploče. Koje god sam našao da su ok, uglavnom imaju samo sata2 pa zato pitam ovo

Aha, ma ne brini mislim da nećeš "realno" osjetiti razliku. Ali zato i ne moraš kupiti tko zna kakav SSD, najjefiniji je dovoljan kad je ionako SATA2.

14 godina

Ma uzet ću vjerojatno kingston fury 120 gb ili patriot blast 120gb..

Znači bilo bi ljepše da je sata3, ali i sata2 će biti dovoljan?

17 godina
mate213 kaže...

Dali se u radu osjeti razlika između sata2 i sata3?

Pogledaj malo ovaj članak...

"Even with SATA 3Gb/s, An SSD Make Sence"

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 16:23 (doktor1).
14 godina
doktor1 kaže...
mate213 kaže...

Dali se u radu osjeti razlika između sata2 i sata3?

Pogledaj malo ovaj članak...

"Even with SATA 3Gb/s, An SSD Make Sence"

Imao sam do nedavno ssd na sata2, presao sam na sata3 i mogu ti rec da se jedino razlika primjeti kad prebacujes fajlove okolo po pcu, ali ovako otvaranje zatvaranje app i boot mi se cini istim

sup bro?
16 godina
neaktivan
SSD-škola

SanDisk Ultra II 120gb

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SSD-škola

Volio bi nekoga da mi ovo objasni dali je točno :

Ukoliko se u računalu nalaz samo SSD disk u tom slučaju u Windovsima 7 treba isključiti sistem kreiranja virtualne memorije

ali uvjet za to je da u računalu imate instalirano najmanje 8 gb ram memorije.

U suprotnom če Windows vrlo brzo ostati bez potrebne memorije za obavljanje sistemskih i aplikativnih operacija.

Ovo se posebno odnosi kad startate i izvršavate više operacija istovremeno.

Ukoliko imate malu količinu RAM memorije onda ne isključujte opciju virtualne memorije,ali preuzimate rizik

velikog skračenja radnog vijeka i degradaciju perfomansi SSD diska.

Kod mene u kompjutoru imam instalirano 4 gb rama a ovo sam našao na jednom forumu.

Ovo ja uzimam sa rezervom jer od nikog nisam čuo za ovaj uvjet da bi SSD ispravno radio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 5:51 (draž).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
draž kaže...

Volio bi nekoga da mi ovo objasni dali je točno :

Ukoliko se u računalu nalaz samo SSD disk u tom slučaju u Windovsima 7 treba isključiti sistem kreiranja virtualne memorije

ali uvjet za to je da u računalu imate instalirano najmanje 8 gb ram memorije.

U suprotnom če Windows vrlo brzo ostati bez potrebne memorije za obavljanje sistemskih i aplikativnih operacija.

Ovo se posebno odnosi kad startate i izvršavate više operacija istovremeno.

Ukoliko imate malu količinu RAM memorije onda ne isključujte opciju virtualne memorije,ali preuzimate rizik

velikog skračenja radnog vijeka i degradaciju perfomansi SSD diska.

Kod mene u kompjutoru imam instalirano 4 gb rama a ovo sam našao na jednom forumu.

Ovo ja uzimam sa rezervom jer od nikog nisam čuo za ovaj uvjet da bi SSD ispravno radio.

U današnje vrijeme degradacija SSD ne igra skoro nikakvu ulogu pogotovo kod novijih modela kao što su samsung 840 evo i 850 evo.

15 godina
neaktivan
SSD-škola

SSD koji ču imati je Adata SP550 240 gb pa se nadam da sam dobro odabrao.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ta SP550 serija je predstavljena početkom kolovoza i tek se kratko vrijeme može uzeti i nema nijedan review.

Trebali bi biti dobri,ako ništa imaš 3 godine garancije.

Cijena je samo 414kn za 120GB te 715kn za 240GB

No ipak sam naručio SP550 120GB koji bi trebao stići danas ili u ponedjeljak.

Svakako će biti bolji nego V200+ od 60GB

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 10:11 (robimarko).
15 godina
SSD-škola

Otkud ovoliko divlji brojevi na 4k-64thrd ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Stigao mi je SP550 120GB i klonirao sam Win 10 sa V200+ na njega.

Evo rezultata sa AS SSD-om,jako mi je sumnjiv 4K read i write.

EDIT:Malo je narastao nakon što sam stavio komp na high perfomance i recheckao Write cache u propertisima

Bench 1 Bench 1
Bench 2 Bench 2
robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 19:21 (robimarko).
14 godina
SSD-škola

evo i v300 ako je ikome bitno za orjentaciju kako stoji naspram drugih

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Checola kaže...

evo i v300 ako je ikome bitno za orjentaciju kako stoji naspram drugih

Ja imam Fury koji bi trebo biti bolji i ovo su moji rezultati...

16 godina
neaktivan
SSD-škola

Jel ovo ok za evo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SSD-škola

Kupio ADATA SP550 120GB za 420kn sa besplatnom dostavom u eKupi trgovini.

Cijeli SSD postavio kao C disk i instalirao čistu instalaciju Windowsa 7,HDD sam postavio kao D disk i služi za multimediju itd.Naravno u BIOSu sam postavio ACHI postavku.

Skinu ADATA SSD Tooll i postavio TRIM i ostale stvari.

Sve u svemu instalacija je obavljena uspješno i brzo,osječaj kojim se vrte windowsi su nebo i zemlja naspram HHD doslovno je potrebno 10sec od podizanja windowsa i sve je spremno za rad,čak nema onog iritantnog čekanja da otvoriš neki program i čekaš dobrih sekunda na HDD,sada je to stvar prošlosti i otvoranje aplikacija je sada pravi užitak.

Evo slika CrystalDiska i AS SSD-a:

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2015 11:41 (3n3m1).
Moj PC  
6 0 hvala 1
14 godina
šaki01 kaže...

Jel ovo ok za evo?

Postignuti rezultati su u redu.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
15 godina
neaktivan
SSD-škola

Poštovani

Danas sam kupio Intel SSD 120 GB 535 Series te sam odvrtio testove pa me zanimaju neke stvari

1. Otkud razlika u brzinama između ova 2 programa?

2. Da li u CrystalMarku spomenuti Fill0 daje prave rezultate? i da li su ovo ok rezultati s obz na deklariranih 540MB/480MB?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SSD-škola

Došao mi je Samsungov 850 evo basic ssd pa me zanima jedna stvar. Imam windowse instalirane već na hdd-u. Htio bi ih nanovo instalirati na ssd pa me zanima je li prvo odem u bios uključiti ahci, pa onda idem bootat windowse sa cd-a ili je nekako drugačije ?

0 0 hvala 0
17 godina
Ja bi ovako:
- izvadio HDD
- ubacio SSD
- stavio na AHCI
- instalirao Win na SSD
- vratio HDD
- pogledao u BIOS da je "Frst boot" SSD
- kad udjes u Windows obrises particiju na HDD na kojoj je Windows
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan
SSD-škola

Jesu ovi rezultati ok?

SSD SSD
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2015 16:58 (Castel).

0 0 hvala 0
14 godina
Castel kaže...

Jesu ovi rezultati ok?

Ako je u BIOSu upaljen AHCI mode, ako si instalirao sve potrebne drivere od matične ploče, onda je ovo u redu.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
15 godina
SSD-škola

Imam u planu uzeti ovo za laptop Lenovo G500? Dali je ok ili imate još koji savijet?

0 0 hvala 0
16 godina
Castel kaže...

Jesu ovi rezultati ok?

Imam potpuno isti SSD i rezultati su manje-više slični.

Malo bi ti se i poboljšali da napraviš secure erase SSD-a sa svježom instalacijom OS-a.

Nadogradi si firmware na noviji. To napraviš preko OCZ Toolboxa. Napravi si i optimizaciju SSD Freshom.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
10 godina
SSD-škola

ja sam napravio sa upaljenim RAPIDom na 850 evo 250gb (ali windows 7) i rezultati su : (MB/s)Sequential  read : 990 

---II--------  write : 3458 
                                                                    random read (IOPS) : 130048

- ------- write (IOPS) : 64328

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SSD-škola

Može komentar rezultata?

SSD je Kingston Hyperx 120 gb BTW spojen je na SATA 2 priključak (matična je iz kamenog doba)

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 15:21 (Yunfy-man).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SSD-škola

Kupio sam SSD OCZ arc 100 120GB, instalirao sam ponovo windowse no prije instalacije nisam ukljucio AHCI u biosu. Sada kad ukljucim u biosu ne dize windowse, ima li nacina kako da to napravim u windowsima ili nesto trece? Zanima me koliko je to bitno? Vidim da mi u programu OCZ SSD guru pokazuje da mi je AHCI mode off. Inace imam staru maticnu i SSD radi na sata II portu. Rezultati na AS SSD  benchmarku su: ukupan rezultat je 283, od toga read 70 a write 165. Ne znam da li su dobri rezultati s obzirom da je SATA II prikljucak i AHCI nije ukljucen.

Hvala

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Alfredo nr.2 kaže...

Kupio sam SSD OCZ arc 100 120GB, instalirao sam ponovo windowse no prije instalacije nisam ukljucio AHCI u biosu. Sada kad ukljucim u biosu ne dize windowse, ima li nacina kako da to napravim u windowsima ili nesto trece? Zanima me koliko je to bitno? Vidim da mi u programu OCZ SSD guru pokazuje da mi je AHCI mode off. Inace imam staru maticnu i SSD radi na sata II portu. Rezultati na AS SSD  benchmarku su: ukupan rezultat je 283, od toga read 70 a write 165. Ne znam da li su dobri rezultati s obzirom da je SATA II prikljucak i AHCI nije ukljucen.

Hvala

Nisu to dobri rezultati, trebalo bi bit preko 200MB R/W.

Ima opcija da se ahci ukljuci u windowsima preko registra.

AHCI : Enable in Windows

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
SSD-škola

Hvala, rezultati su se značajno popravili, sada je rezultat 608, read je 238 a write 241.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
SSD-škola

Imam jedno pitanje vezano za instalaciju windowsa. Naime instalirao sam windowse na ssd bez da iskljucim ostale hdd. Sada mi se zna desiti da na mehanickom disku jednostvno ne otvara neke foldere, kaze da ih nema. Restartam komp i ponovo bude sve ok. To se desi svako malo. Pokusao sam iskljuciti mehanicke diskove i pustiti samo SSD ali onda ne dize windowse, bude boot error. Jesu li te stvari povezane i zanime me da li mogu nekako prebaciti boot sekvencu na SSD?

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice