kako da vratim hard da bude jedan cijeli a ne vise podijeljen u 2?
(radi se o jednom hradu podijeljeno u 2 na o 2 za spojit u 1)
Ako reinstalirs i imas nameru brisati nepovratno sve podatke onda sa instalacionim Cd-om od Win XP.
Botja odaberi clean instal,kada dodes do tacke da odaberes gde da instaliras onda odaberi Delete Partition. Ovo ponovi i za drugu particiju.
Trazit ce ti se konfirmacija sa pritiskanjem slova na tipkovnici. Kada sve obrises onda setup ce te vratiti na pocetak gde sec biti upitan za velicinu particije na koju zelis da instaliras XP. Odaberi sve i to je to.
Ako je har eksterni ili interni (nema veze) a na njemu nema podataka onda idi u Disk Management pronadi particije i desnim klikom odaberi delete partition. Ponovi postupak za obe i reformatiraj nanovo
Ako zelis da sacuvas sve a da spojis dvije particije u jednu (rizicno) onda ce ti trebati neki alat. Posto nemas iskustvo sa ovim preporucam ti da ti ovo uradi neko iskusniji ili trazi upute na net. Bakup obavezan
I ja se slažem sa gornjim postom
Acronis je "zakon" i Disk Director i True Image su odlicni. Ghost vise nije,masivan je....kao sto je postao i Nero
Prije očisti C particiju os surfanja po internetu (Temp), zatim prebaci sve važne fajlove sa D: na C:. Onda formatiraj D:. Onda sa gore navedenim programom (Acronis) deletiraj D: particiju, pa C: razvuci do kraja. Mada je glupost imati jednu particiju???, ne znam koji je razlog toj tvojoj odluci. Ako nešto ne treba raditi onda je to da osim što treba imati najmanje dvije particije, nikada ne koristiti mapu My Documents, već sve svoje privatne stvari držati podalje od C: particije. Zašto? 99,99% si dao mogućnost pristupa hakerima da ti ''provale'' comp, većina zaraza se nalaci na C: particiji i da ne nabrajam dalje. Jedina prednost jedne particije na disku je neznatno ubrzanje diska jer će tada postojati samo jedan Allow indexing service, a to nije dovoljan razlog da napraviš takvu ''glupost''.
Ja nebi spajao te dvije u jednu particiju.
Jedna particija je system a druga data. That's my religion.
Ja nebi spajao te dvije u jednu particiju.
Jedna particija je system a druga data. That's my religion.
pa vec imam 2 harda od 300gb svaki, sta ce drugi podijeljen na pola?... tako ja napravljeno po defaultu a meni je totalno glupo...
pa vec imam 2 harda od 300gb svaki, sta ce drugi podijeljen na pola?... tako ja napravljeno po defaultu a meni je totalno glupo...
E kad ste već kod particija, taman da cu jednu napravit za Vistu, sad koliko je dovoljno prostora za Vistu a da nebudem imao nikakvih problema, na raspolaganju imam od 0-70 GB (toliko mogu dat, ali naravno da nece trebati 70GB)
E kad ste već kod particija, taman da cu jednu napravit za Vistu, sad koliko je dovoljno prostora za Vistu a da nebudem imao nikakvih problema, na raspolaganju imam od 0-70 GB (toliko mogu dat, ali naravno da nece trebati 70GB)
Ma valjda ce bit dovoljno 30 GB, da stavim 30, na kompu radim svasta, igram, autocad, photoshop, after effects i svasta.
Ja stavio 640G i nikako da popunim što god instalirao. Ne znam što da stavim, a imam preko trideset dobrih igara i to originale. Popunjeno nekih 50 sada jer sam nanovo stavljao Winze, a inače 200+G!
Ja stavio 640G i nikako da popunim što god instalirao. Ne znam što da stavim, a imam preko trideset dobrih igara i to originale. Popunjeno nekih 50 sada jer sam nanovo stavljao Winze, a inače 200+G!
Ma da... Pogledaj post gore od mene i stavio sam ga na 100G jer koristim system restore koji guta nakon par tjedana više od 100G ako ga držiš uključenim. Sad imam taj brži Samsung ako niš' drugo pa na drugu (Local disk D) partition instaliram sve igre koje zaigram... nek se nadje
ok samo da pitan u vezi particija
iman hard od 500 GB..ganc novi
i mislin napravit 3 particije na sljedeci nacin:
C:(primarna) -tu ce bit windowsi xp samo i na toj particiji ce bit 8GB mista..mislim da je to dovoljno za win xp i sve zakrpe i dodatke
D: tu ce bit program files..iliti programi i igre...120 GB mista na toj particiji
E: tu ce bit svi ostali podaci tipa slike muzika itd...preostalih 340GB
jel to ok vise manje pa vasoj procjeni...?
ok samo da pitan u vezi particija
iman hard od 500 GB..ganc novi
i mislin napravit 3 particije na sljedeci nacin:
C:(primarna) -tu ce bit windowsi xp samo i na toj particiji ce bit 8GB mista..mislim da je to dovoljno za win xp i sve zakrpe i dodatke
D: tu ce bit program files..iliti programi i igre...120 GB mista na toj particiji
E: tu ce bit svi ostali podaci tipa slike muzika itd...preostalih 340GB
jel to ok vise manje pa vasoj procjeni...?
Ma da... Pogledaj post gore od mene i stavio sam ga na 100G jer koristim system restore koji guta nakon par tjedana više od 100G ako ga držiš uključenim. Sad imam taj brži Samsung ako niš' drugo pa na drugu (Local disk D) partition instaliram sve igre koje zaigram... nek se nadje
Zapravo se slažem s tobom. Uradi onako kako TEBI odgovara a ne meni ili nekome drugome. Mislim da si u pravu.
Us potpis, Kalea.
Zapravo se slažem s tobom. Uradi onako kako TEBI odgovara a ne meni ili nekome drugome. Mislim da si u pravu.
Us potpis, Kalea.
Us potpis, Kalea.