nije samo problem u Hr. trenutno sam u Svicarskoj a i ovdje nije bolje. prije 5 tjedana sam uzeo WD-a, 2Tb za 90-ak franaka, a sada je 1Tb 177 franaka ?!
koma ...
nije samo problem u Hr. trenutno sam u Svicarskoj a i ovdje nije bolje. prije 5 tjedana sam uzeo WD-a, 2Tb za 90-ak franaka, a sada je 1Tb 177 franaka ?!
koma ...
Ja imam pitanje za ove kojima "fali" mjesta na HDD-u: šta vi sve spremate na diskove od 1+ TB da vam toliko treba? Sve serije, filmove ili? Ok, ja si spremim par serija i to je to. I neke kultne filmove, ali šta će mi neki film koji niti mi se svidio niti ću ga ikada gledati. A i ako mi se bude gledalo, barem je danas lagano i to nabaviti s 4+ MBit/s vezama. Ili nije?
Moj bratić ima jedno 6,7 diskova, svi puni do vrha, a ne treba mu niti 10% od toga, niti ikada gleda te filmove, serije, mp3ce. Kada ga pitam šta će mu to sve, kaže "onaj, da imam...."
a čuj...ko i grafe i CPU i sve ostalo... da se vidi da ima!!!
jebote i NASA ne ulaže toliko u kompove al naši školarci u HR moraju imat sve najnovije gađete...
jednom rječju - preseravanje na HR način.
A ovisi kako tko; ja konkretno "potrošim" jedan disk od 1TB godišnje na filove za posao; sad ću si staviti NAS i nutra dva diska u RAID 1 tako da mi radi backup na drugi disk, a kad se napune, jedan ide van u arhivu, a novi nutra, a backup disk na formatiranje.
I ova situacija me sad i relativno "prisilila" da riješim tu situaciju sa diskovima čim prije i fala Bogu uspio sam pribaviti diskove na vrijeme...
A film nisam skinuo ne pamtim od kada; rađe odem u kino ili ako baš moram, pogledam ga online... A za muziku imam Antenu Zagreb
P.S. ako je nekome sila za disk, provjerite po razno raznim dučanima sa kučanskim aparatima, možda se kod kojih nađe još koji disk u eksternom kučištu po normalnoj cijeni...
Evo samo da podjelim malo stanje sa vama iz Rijeke,
danas sam obisao vecinu ducana sa elektrotrehnikom i informatickom opremom,
internih diskova vise nema po starim cijenama osim eurotrade koji ima jos dva
wd caviar green po 760kn, svi ostali su na suhom ili ono sto je jos na zalihama
ostalo pa se prodaje po 1000kn+.
Eksternih diskova se nadje po normalnim cijenama od 320gb do 1tb
tako da se stigne jos kupit.
Cisto da se osvrnem na odredjene komentare,
mislim da ta silna problematika ovdje nema smisla jer i ovako
ljudi imaju 500gb-1tb+ standardno u racunalima i to je
sasvim ok ako ne cak i pretjerano, ja osobno
imam 1,6tb i previse mi je dapace samo kolekcioniram smece
a bitne stvari imam cca 20gb, slike od klinca, sa ljetovanja
i slicne stvari a to u najgorem slucaju mogu pohranit na skydrive ili
slicni servis poprzit na dvd radi cuvanja, filmovi se uvijek mogu skinut
jednako kao i igrice i muzika, a kad se sve to oduzme
treba imat cca 200gb za sasvim najbitnije radove na racunalu.
Zgodna stvarčica koja prati stanje cijena na Amazonu.
Evo odabrao sam za primjer WDblack 2TB.
Evo samo da podjelim malo stanje sa vama iz Rijeke,
danas sam obisao vecinu ducana sa elektrotrehnikom i informatickom opremom,
internih diskova vise nema po starim cijenama osim eurotrade koji ima jos dva
wd caviar green po 760kn, svi ostali su na suhom ili ono sto je jos na zalihama
ostalo pa se prodaje po 1000kn+.
Evo mali update za Rijeku,
ja sam danas u Ventexu uzeo WD green 1tb sata3 za 698kn, mislim da je to trenutno najpovoljnije.
moze jedno pitanje
koja je razlika izmedju
wd blue,black i green?
pa jel ima neka ogroma razlika izmedju blue i black?
pa jel ima neka ogroma razlika izmedju blue i black?
jednostavno procitaj u cemu je razlika... gore ti je covik lipo stavia link.
a znam pise da je brzi
a znam pise da je brzi
Caviar Blue - veličina do 1 TB ,cache do 32 MB - univerzalni disk za svaki PC ,tih i trajan
Caviar Black - veličina do 2 TB ,cache do 64 MB - brzi disk ,idealan za sistem ,malo bučniji ali i brži
a ma da skuzio sam nego sam mislio da ima i jos nesto osim toga
a ma da skuzio sam nego sam mislio da ima i jos nesto osim toga
ma ni ovi što pametuju ovdje nebi skužili razliku između blue i black verzije...diskovi rade potpuno isto...black grebe glasnije, ali nit je brži nit pouzdaniji...košta više jer je to "porez na budale"...
jbr, mogli su neku seriju nazvat "platinum" ili "titanijum" pa mu još udvostručit cijenu...i opet će bit onih koji će nasjest.
evo ovaj hdd san kupija krajen 9 miseca za 545kn u linksa a sada je jednostavno za nepovirovat koliko sada dođe a očito se nešto događa u tom tajvanu ili ti zbog grka krize eu ili se cjene neopravdano dižu a možda su izbori unas glavni krivac
Eto upravo je 2000kn
Pedeset puta je rečeno da je poskuplo i dođe netko nov na ovaj podforum i spomene i on i teoriju zavjere i masone i židove...
Kako ste mi vi hebeno fascinantni-diskove poskupe, i vi ih onda idete kupovati.
Kako ste mi vi hebeno fascinantni-diskove poskupe, i vi ih onda idete kupovati.
I di baš sad poplave šugave kad mi konfa nova treba, a HDD-ovi poskupjeli abnormalno..
I di baš sad poplave šugave kad mi konfa nova treba, a HDD-ovi poskupjeli abnormalno..
U novu ubaci ssd, a neka stara konfa bude za storage.
CIJENA SAMO 619 Kn !!
Idealna prilika kome treba disk http://www.sophoslab.hr/tvrdi-diskovi/163/hdd-desktop-western-digital-caviar-green-3-5-quot-2tb-64mb-sata-iii/12304/
CIJENA SAMO 619 Kn !!
Idealna prilika kome treba disk http://www.sophoslab.hr/tvrdi-diskovi/163/hdd-desktop-western-digital-caviar-green-3-5-quot-2tb-64mb-sata-iii/12304/
Zvao sam ih i rekli su da su cijene narasle i da cijene na webu ne vrijede.
Pa zar sad nije pametnije kupit WD Elements Desktop od 1TB koji dođe oko 500kn... rastaviš ga i unutra je WD green od 1TB...
http://www.links.hr/?naziv=tvrdi-disk-2000-0-gb-seagate-st2000dl003-sata3-64mb-c-5900-okr-min-za-desktop&option=artikl&id_kategorija=051510&id_artikl=051.510.155
http://www.links.hr/?naziv=tvrdi-disk-500-0-gb-western-digital-caviar-blue-sata3-16mb-c-7200-okr-min-za-desktop&option=artikl&id_artikl=051.510.143
Heh samo mi diskovi vrijede 2700kn....da mi je to netko rekao prije 2mj rekao bi ti si luđak...hahaha
Šta mislite kada će sniziti cijene?
Zbog tog s*anja sam odustao od nove konfe.
Zbog tog s*anja sam odustao od nove konfe.
Tog se i ja bojim, da odustanem od nove. Poplave
uzimaj dok mozes...f3 samsung 1tb 820kn
uzimaj dok mozes...f3 samsung 1tb 820kn
ili ne? nisam mislio preko 450 izdvojit za HDD. Hebes ga sad...