Hard disk- prestao radit

poruka: 33
|
čitano: 6.569
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Hard disk- prestao radit
VALVE kaže...
maraac kaže...

pa jel ne postoji neki nacina vracanja podataka? sto je linux live?

U BUG časopisu često i piše neka tvrtka  Data Recovery, nezz jel ovo ta ali primjetio sam da ima i neki program za to, malo guglaj Data recovery download itd.

Ako su biti podaci najbolje je odnjeti na spašavanje podataka koje više i nije toliko skupo, jer Data recovery programi su dobri samo ako na disku nema nikakvih oštećenja i nego je oštećena file struktura

Uglavnom ako ti je spašavanje podataka preskupo kod stručnjaka, kao što su neki već predložiti trebao bi taj disk izvaditi i probati preko SATA kabla, da eliminiraš problem USB ladice, ako je u tome problem, onda just copy paste :) ,ali ako je problem druge prirode, bilo bi ti najbolje da prvo provjeriš ima li disk bad sectora, jer ako ima programi za spašavanje podataka će disk scanirati jakooo dugo i još duže će trajati spašavanje, a da ne govorim da disk može otkazati usred procesa..

Ako je disk ispravan posluži se nekim od programa za spašavanje podataka imaš za to google npr. download data recovery ili sl...

Ukoliko hard ima bad sectora predlažem ti da ga što je prije moguće iskloniraš na ispravni disk pa sa njega spasiš podatke, da ti disk ne bi riknuo prije vremena.

13 godina
neaktivan
Hard disk- prestao radit

Evo uhvatio sam malo vremena i reko idem vidit sto je s tim diskom. I uzmem kuciste i pokusavam ga otvorit, ali to je islo samo brute force. Izvadim disk i ugradim u pc i kad sam upalio komp on vidi da nesto nije u redu i kaze da vraca podatke, to je trajalo nekih desetak minuta i kad se upalio komp sve super radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hard disk- prestao radit

Super bas mi je drago {#}

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice