Garancija na USB stickove ?

poruka: 35
|
čitano: 5.450
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran

Nadam se da sam u pravom podforumu otvorio temu.  Zanima me kolka je garancija na usb stigove inaće? 11.11.2013. sam kupio u chipoteki na vukovarskoj usb od 16gb i danas je krepo. Na pakiranju piše 5 godina garancije međutim zvao sam tam i voditelj poslovnice mi kaže da to nije istina da je garancija jednu godinu i to je to ?  jel to stvarno tako il me lik farba ?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Garancija na USB stickove ?
minarelli kaže...

Nadam se da sam u pravom podforumu otvorio temu.  Zanima me kolka je garancija na usb stigove inaće? 11.11.2013. sam kupio u chipoteki na vukovarskoj usb od 16gb i danas je krepo. Na pakiranju piše 5 godina garancije međutim zvao sam tam i voditelj poslovnice mi kaže da to nije istina da je garancija jednu godinu i to je to ?  jel to stvarno tako il me lik farba ?

Friško sam u Linksu kupio USB Kingston 16 GB, na pakovanju i na računu piše garancija 5 GODINA. 

Što ti piše na računu tolika je garancija. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
12 godina
protjeran

Hmm, meni na računu ne piše ništa u vezi garancije ali na pakiranju od USBa piše pa sad neznam dal se i to vrijedi ili kak to ide? Istina danas više ti 16gb usbovi nisu tak skupi ko prije al zakaj bi kupovo drugi ako je stvarno garancija 5 godina :(  Još mi je voditelj poslovnice reko kao dat će mi neki popust na novi USB što mi dodatno mrdi jer ako može dat 25% poputa na stik od 60kn onda mi ga može i uvažit pod reklamaciju.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Hmm, meni na računu ne piše ništa u vezi garancije ali na pakiranju od USBa piše pa sad neznam dal se i to vrijedi ili kak to ide? Istina danas više ti 16gb usbovi nisu tak skupi ko prije al zakaj bi kupovo drugi ako je stvarno garancija 5 godina :(  Još mi je voditelj poslovnice reko kao dat će neki popust na novi USB što mi dodatno smrdi jer ako može dat 25% poputa na stik od 60kn onda mi ga može i uvažit pod reklamaciju.

[URL=http://s1330.photobucket.com/user/josipzvonaric/media/IMG_20151222_105127386_zpsuksa6o8h.jpg.html][IMG]http://i1330.photobucket.com/albums/w576/josipzvonaric/IMG_20151222_105127386_zpsuksa6o8h.jpg[/IMG][/URL]

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 11:04 (minarelli).

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
minarelli kaže...

Hmm, meni na računu ne piše ništa u vezi garancije ali na pakiranju od USBa piše pa sad neznam dal se i to vrijedi ili kak to ide? Istina danas više ti 16gb usbovi nisu tak skupi ko prije al zakaj bi kupovo drugi ako je stvarno garancija 5 godina :(  Još mi je voditelj poslovnice reko kao dat će neki popust na novi USB što mi dodatno smrdi jer ako može dat 25% poputa na stik od 60kn onda mi ga može i uvažit pod reklamaciju.

[URL=http://s1330.photobucket.com/user/josipzvonaric/media/IMG_20151222_105127386_zpsuksa6o8h.jpg.html][IMG]http://i1330.photobucket.com/albums/w576/josipzvonaric/IMG_20151222_105127386_zpsuksa6o8h.jpg[/IMG][/URL]

Photobucket ti je podešen na Public pa ljudi mogu gledati sve tvoje privatne slikice.

Promijeni to.

12 godina
protjeran

Nešto sam prčkao po postavkama nadam se da sad nije javno.

Ipak proizvod nema 5 godina garancije, sad sam bio u Chipoteci kaže lik na sve je po jedna godina garancije, i kupio drugi USB -25%( koda sam ga platio bez PDVa :D )  za 48kn 16gb. Ovog ću mrcvarit da krepa u garantnom roku a ne kao starog čuvat u ladici. Stari usb uštekan je u komp svega 30-ak puta u te dve godine i nažalost iznenadnom smrću preminuo.

0 0 hvala 0
15 godina
minarelli kaže...
Ipak proizvod nema 5 godina garancije, sad sam bio u Chipoteci kaže lik na sve je po jedna godina garancije

Bolje da se raspitaš kod Inspekcije.

16 godina
boxer kaže...
minarelli kaže...

Friško sam u Linksu kupio USB Kingston 16 GB, na pakovanju i na računu piše garancija 5 GODINA. 

ne, račun nema ništa s garancijom osim dokaza kupnje, datum i trgovina...

artikl-ambalaža-deklaracija, to su papiri, to se broji. Ima gar.5god. (kao što imaš i ti, nevezano uz račun jer na računu taj podatak nije bitan) - U suprotnom žalba/inspektor..

edit: ukoliko ambalaža nije za naše tržište/distributera, tad nije ni smjela roba biti u prodaji.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 16:43 (ihush).
17 godina
ihush kaže...
boxer kaže...
minarelli kaže...

artikl-ambalaža-deklaracija, to su papiri, to se broji. Ima gar.5god. (kao što imaš i ti, nevezano uz račun jer na računu taj podatak nije bitan) - U suprotnom žalba/inspektor..

edit: ukoliko ambalaža nije za naše tržište/distributera, tad nije ni smjela roba biti u prodaji.

Ha čuj, pitao sam fino tipa u Linksu za garanciju, rekao mi je 5 godina (kupovao sam SSD i USB i 5 godina na svaki artikal), zatražio sam da mi ispuni garantni list, odbio je i rekao je da to ne treba i da u slučaju garancije vrijedi samo račun kao dokaz kupovine.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina

-nekad je zemlja bila ravna ploča... jer je i to netko rekao.

-trgovac.. recimo da nije relevantan, jednako si mogao pitati blagajnicu u konzumu. Bitan je papir, zakoni itd. Trgovac ne daje garanciju, dok su zakonom propisane stavke računa.. (bla-bla).

ako na ambalaži piše, to mora biti točno, sve ostalo je kažnjivo za trgovca od tog da npr cijena nije točna nadalje. (a cijena je jedina stvar koju trgovac piše na artikl).

btw, i ambalažu štampa proizvođač negjde npr u kini.. za konkretno tržište, od WC papira nadalje.. i npr mora biti na tom jeziku.. ne npr na kineskom. Proizvođač daje garanciju. Distributer je recimo posrednik (i deklaracije, ambalažu može on rješavati..), kao i obaveza organiziranja ovlaštenog servisa, garancije i sl. Distributer je predstavnik proizvođača, ne trgovca. Distributer za tržište u ime proizvođača otređuje, ne trgovac.. To što je kod nas često ista firma.. zapravo formalno nije, istovremeno uvoznik i trgovac i servis.. ali formalno su to odvojene stvari. + za nazovimo to sitnu robu niže vrijednosti, ne mora biti baš sve prevedeno.. ili ovlašteni seervis, npr ne postoji za čarape-lizalice.. ne postoji ni za PC artikle koji su u pravilu nepopravljivi (kao žarulja), jednostavno se mijenjaju ako su pokriveni garancijom.

-.. jasno je tad kome je u interesu odbiti garanciju, pogotovo ako se nešto kemija s prijavom poreza-prometa ili se drži arhiva godinama zbog garancije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 13:37 (ihush).
17 godina
boxer kaže...

zatražio sam da mi ispuni garantni list, odbio je i rekao je da to ne treba i

Nema što odbiti, na tome se inzistira.

10 godina
neaktivan

ja sam preko eBaya kupio Corsair 32GB Flash Voyager Slider USB3.0 i prestao je raditi nakon par mjeseci. srećom sam imao sačuvano pakiranje i kontaktirao sam Corsair i tražili su me da pošaljem stick i pakiranje u Nizozemsku. Nakon samo par dana javili su se i rekli da uvažavaju reklamaciju i poslali su mi novi stick. znači, ako imate neki "branding" stick, samo sačuvajte pakiranje i ako rikne reklamirajte direkt proizvođaču... 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Old Iggy kaže...
boxer kaže...

-da, tj to je noramalno npr za TV-vešmašinu.. (gdje postoji 'knjižica'..) dok ovakve stvari ugl dolaze s naljepljenim papirićem-doklaracijom i ugl nitko to ne ispunjava (mada je formalno predviđeno, bar štambiljati..). Zato korste račun kao dokaz (koji opet može 'nestati'-izblijediti.. i oni ga imaju u arhivi..) Rekao bi da svi računaju da to 'nije važno'.. svi računaju da će otkantat kupca koji ili neće imati ambalažu/deklaraciju na kojoj to piše ili račun ili volje natezati se..

ali zašto to neki inspektor malo ne stisne i državi popuni proračun? istu stvar radi policija (privođenjem za crveno svjetlo, pa ministar plati kaznu..).

16 godina
odjavljen
ihush kaže...

Tehnički, ako ima onaj garantni list/deklaracija nalijepljen na ambalažu, to vrijedi. 

Ako ambalaža ima na sebi drugačiji garantni rok, to bi trebalo biti prekriveno nalijepnicom ili to spada pod lažno oglašavanje.

Iznimka eventualno može biti ako je uz to jasno istaknuto da je to garancija koju daje proizvođać i koja se direktno ostvaruje preko proizvođača, a ne distributera.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
ihush kaže...

-da, tj to je noramalno npr za TV-vešmašinu.. (gdje postoji 'knjižica'..) dok ovakve stvari ugl dolaze s naljepljenim papirićem-doklaracijom i ugl nitko to ne ispunjava (mada je formalno predviđeno, bar štambiljati..). Zato korste račun kao dokaz (koji opet može 'nestati'-izblijediti.. i oni ga imaju u arhivi..) Rekao bi da svi računaju da to 'nije važno'.. svi računaju da će otkantat kupca koji ili neće imati ambalažu/deklaraciju na kojoj to piše ili račun ili volje natezati se..

ali zašto to neki inspektor malo ne stisne i državi popuni proračun? istu stvar radi policija (privođenjem za crveno svjetlo, pa ministar plati kaznu..).

Zato inzistirati i tražiti ovjeru.

Inspektor dođe po pozivu, samo ga treba zvati.

MrBlc kaže...

Iznimka eventualno može biti ako je uz to jasno istaknuto da je to garancija koju daje proizvođać i koja se direktno ostvaruje preko proizvođača, a ne distributera.

To onda nije jamstvo.

17 godina
Old Iggy kaže...
boxer kaže...

Gle ja sam iz BiH, u principu važe ista pravila, no sa i bez ispunjene garancije ali obavezno sa računom mi nitko nije odbio garancijuu BiH.

Bona fide dođem u Links u Vinkovcima i trgovac mi odbije popuniti garantni list na SSD-u tvrdeći da u slučaju kvara garancija važi samo uz račun bez potrebe za ispunjavanjem garantnog lista.

Na pakovanju USB sticka čak i nema regularnog garantnog listića, nego zaljepljena deklaracija malih dimenzija na kojoj pored zemlje porijekla i ostalih stvari piše da je jamstvo 5 godina, te nema mjesta niti za ispunjavanje. Šta sada, praviti se budala i ići u Vinkovce i galamiti na trgovca?

Da stvar bude zanimljivija kupovao sam prije i druge komponente u Hrvatskoj, grafičku i procesor u Diskont24 i procesor u ADM-u u Zagrebu i niti na jednom artiklu NISU ispunili garantni list. 

Da li trebamo smatrati da Links, Diskont i ADM na prevaran način prodaju robu?

17 godina
boxer kaže...

Ako se daš nagovoriti, da.

Ja u zadnjih ne znam koliko godina nisam izašao iz ijedne trgovine tehničkom robom bez ovjerenog jamstvenog lista. Čak sam i ženu naučio da je to "must".

O tome što im radim po pitanju ostalog (npr. dokumentacija nije na hrvatskom, detalji oko definicije što je ovlaštena osoba za ugradnju i slično) da ne govorim.

16 godina
Old Iggy kaže...
boxer kaže...

Ako se daš nagovoriti, da.

Ja u zadnjih ne znam koliko godina nisam izašao iz ijedne trgovine tehničkom robom bez ovjerenog jamstvenog lista. Čak sam i ženu naučio da je to "must".

O tome što im radim po pitanju ostalog (npr. dokumentacija nije na hrvatskom, detalji oko definicije što je ovlaštena osoba za ugradnju i slično) da ne govorim.

- da, ili stručna osoba/ugradnja.. famozna formulacija kojom mogu odbiti svaku garanciju na komponente.. ako se kupac da tako odbiti. (kao i trgovačke naljepnice na poklopcima notebooka i sl..).

- pravila postoje, ali ... (opet, ne pristajati na to da trgovac iz glave tumači što je garancija+uvijeti, papir je jedino što vrijedi). Ponekad je jeftinije imati svog trgovca i eliminirati problem.

17 godina
minarelli kaže...

TakeMS je davno davao 5 godina jamstva (lijepo je pisalo na poleđini uz deklaraciji uvoznika).

Bitno je taj listić sačuvati uz račun ... garancija 5 godina i imaš dokaz...

onda je TakeMS u nekom sljedećem periodu spustio jamstvo na 1 godinu... 

16 godina
odjavljen
ihush kaže...

- da, ili stručna osoba/ugradnja.. famozna formulacija kojom mogu odbiti svaku garanciju na komponente.. ako se kupac da tako odbiti. (kao i trgovačke naljepnice na poklopcima notebooka i sl..).

- pravila postoje, ali ... (opet, ne pristajati na to da trgovac iz glave tumači što je garancija+uvijeti, papir je jedino što vrijedi). Ponekad je jeftinije imati svog trgovca i eliminirati problem.

Naljepnice na kućištu i ovlaštene osobe

Svaki put ju skinem i nijednom nije prošlo niti ADMu niti HG Spotu (drugi ne lijepe to smeće, jer imaju koju u glavi) da su odbili servis. Jel komponente imaju pojedinačno garanciju? Da. Jel ima nekih oštećenja van jamstva? Ne. Prema tome, izvoli popravljaj/zamijeni. Još bi ih mogao tužiti što mi oštećuju kućišta sa tim gadostima.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...
ihush kaže...

Svaki put ju skinem i nijednom nije prošlo niti ADMu niti HG Spotu (drugi ne lijepe to smeće, jer imaju koju u glavi) da su odbili servis. Jel komponente imaju pojedinačno garanciju? Da. Jel ima nekih oštećenja van jamstva? Ne. Prema tome, izvoli popravljaj/zamijeni. Još bi ih mogao tužiti što mi oštećuju kućišta sa tim gadostima.

Relativno, ako se netko zainati.

Formalno za manipulaciju opremom (kako proizvođači zahtjevaju) moraju postojati određena znanja i okolina - prostor, oprema, alat. Vidio takve slučajeve, ali baš da će netko danas s tim gnjaviti, teško. No zato ja njih gnjavim.

17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Koliko znam... Ako si PC naručio po komponentama na računu i oni ti složili,  možeš otvarati do mile volje...

ALI... ako je PC 1 stavka na računu npr "PC premium 123X" onda skidanjem naljepnice gubiš garanciju

(vjerojatno zato jer nisu uzimali serijske brojeve pojednih komponenti prilikom ugradnje za internu jamstvenu provjeru)

meni je najsmješnije....kupiš grafičku karticu, HDD..a u uputama piše da samo ovlaštena osoba smije ugradit 

16 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

Relativno, ako se netko zainati.

Formalno za manipulaciju opremom (kako proizvođači zahtjevaju) moraju postojati određena znanja i okolina - prostor, oprema, alat. Vidio takve slučajeve, ali baš da će netko danas s tim gnjaviti, teško. No zato ja njih gnjavim.

Zato se ja zainatim bez problema

Ziga kaže...

Koliko znam... Ako si PC naručio po komponentama na računu i oni ti složili,  možeš otvarati do mile volje...

ALI... ako je PC 1 stavka na računu npr "PC premium 123X" onda skidanjem naljepnice gubiš garanciju

(vjerojatno zato jer nisu uzimali serijske brojeve pojednih komponenti prilikom ugradnje za internu jamstvenu provjeru)

Ti i dalje imaš pravo na garanciju po komponentama a skidanjem te priglupe naljepnice u osnovi gubiš pravo na besplatni servis tj. dijagnostiku kvara.

Uvijek to skinem jer u 90% slučajeva moram iza njih sređivati kablove, ugraditi stari HDD i sl... Poseban gušt mi je ono HPovo kućište "raskomadati".

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
Ziga kaže...

meni je najsmješnije....kupiš grafičku karticu, HDD..a u uputama piše da samo ovlaštena osoba smije ugradit 

To je u biti direktno praćenje pravila proizvođača. No malo tko se toga stvarno drži (a nije da ne bi trebalo u brdo slučajeva).

Sum_of_all_fears kaže...

Zato se ja zainatim bez problema

Ti i dalje imaš pravo na garanciju po komponentama a skidanjem te priglupe naljepnice u osnovi gubiš pravo na besplatni servis tj. dijagnostiku kvara.

Uvijek to skinem jer u 90% slučajeva moram iza njih sređivati kablove, ugraditi stari HDD i sl... Poseban gušt mi je ono HPovo kućište "raskomadati".

A ni to s dijagnostikom mi nije jasno gdje je smisao. Ako je nešto u kvaru, tak' svejedno je li naljepnica gore ili ne, dijagnostika se mora odraditi, bez obzira kopao ili ne.

Ili daš ili nedaš kopati po mašini.

10 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Ne kužim ja zašto si ne kupiš odvojene komponente i sam to složiš.

Meni je to gušt, a ti nemaš vremena ili si lijen

17 godina
Povoljni reketari.com kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Prvih nešto komada je gušt. Onda ti je gušt samo svoju slagati. Nakon toga...

Meni novi novcati SSD stoji zapakiran u kutiji već tri - četiri tjedna.

10 godina
protjeran

Slažem se.

No, ne kupujem računalo svakih tjedan dana. Recimo, baš sve nove komponente svakih 5 godina, ostalo je upgrade.

A više ni nema posla slagati drugima računala.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Povoljni reketari.com kaže...

Kao što kolega kaže, prvih par je gušt a kasnije samo gledaš da se to obavi što prije i sa minimumom tvoje intervencije. Kad slažeš u prosjeku jednu konfu tjedno, brzo ti do3.14zdi. I to ne nikakve bijesne gamerske mašine nego neke kantice koje vrte jednu te istu stvar dok ne crknu, a sa obzirom na intezitet uporabe to je van svih garantnih rokova.

Pa di bi ja dospio da moram svaki od nule slagati....

17 godina
Old Iggy kaže...

A ni to s dijagnostikom mi nije jasno gdje je smisao. Ako je nešto u kvaru, tak' svejedno je li naljepnica gore ili ne, dijagnostika se mora odraditi, bez obzira kopao ili ne.

Ili daš ili nedaš kopati po mašini.

Ako je jamstvena etiketa skinuta, plaćaš dijagnostiku da ustanove kvar.... 

16 godina
Ziga kaže...
..

Ako je jamstvena etiketa skinuta, plaćaš dijagnostiku da ustanove kvar.... 

- ne. (mada nema veze.. tad primaju kompletno računalo, traže kvar, ovako primaju samo svoju rubu, ne ostatak PCja i ne traže kvar). Reklamišraš (samo) neispravnu komponentu. Svaku za sebe. Ako je jedna neispravna, ostale su lažna reklamacija i mogu naplatiti servis..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice