To meni izgleda kao AI video
To meni izgleda kao AI video
Moguće,teško je to više razlikovati.
Nije teško, treba samo malo bolje gledati.
Sony je bio zadnji Japanski TV brand koji se nije prodao ili spojio i tome je sad došao kraj.
Realno je ovo po meni kraj Sonya kao TV branda,čisto sumnjam da su Kinezi ušli u ovo da bi dizali poziciju Sonya na tržištu.
https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1770375795
Odradio TV svojih prvih 100 sati pa da odradim obećane dojmove...
1.Siva uniformiranost ekrana je apsolutno perfektna ali naučio sam se sa prijašnjim OLEDima da se prava situacija vidi tek k ada TV odradi prvi veliki refresh piksela nakon 2000h,ne znam kada je na G5...možda prije.
2.Ono što sam napisao odmah u početku,slika je primjetno bistrija nego na G1,tu razliku nisam vidio kad sam prešao sa B7 na G1.Djeluje kao viša rezolucija,pogledao sam na AVForums i ekipa piše da slika uistinu jeste bistrija.
3.Brightness je nevjerovatan,skok naspram G1 je višegeneracijski.Od full screen pa do highlightsa...ne znam što mi je impresivnije.
4.Boje...bogate i žive,također ogroman skok naspram G1.
5.165hz u PC gamingu daje vrhunsku fluidnost i bistrinu u pokretu i naravno responzivnost.
6.Taman par dana prije nego je meni stigao G5 je LG izdao fw update za Dolby Vision i to za sve DV modove slike uključujući i DV gaming.
Ne znam kako je bilo prije ali sad to svi hvale,probao sam Forzu Horizon u DV na Series X i izgleda odlično.
Sa G1 sam bio super zadovoljan 5 godina i predrago mi je da je ovaj G5 evolucija u skoro svakom pogledu 🥂
Sve u svemu za sad je tv 10 od 10
Vezano uz ostrinu na G5, to je cisto do nacina obrade slike, tj smjer u kojem lg ide. Sony je taj trik odavno koristio, a radi se o tome da samo imaju stalno ukljucen sharpening, cak i kad ga smanjis skroz i dalje je prisutan. To je bio sonyev trik pa su se svi komentirali kako je sony najostriji. Ok ima sony i druge napredne algoritme ali generalno se svodi na dodatno izostravanje slike.
Naravno svi su to uvidjeli da se komentira po recenzijama pa sad to radi i lg i samsung. Ja bi radije da je ostalo neutralno pa si sam podesis ako zelis
Što se tiče dojma više rezolucije navode da je to rezultat tandem panela,daleko više svijetline,čišćih boja,novog rasporeda piksela i daleko naprednijeg procesora koji aplicira dozu sharpnessa koji si naveo.
A i meni osobno to ne izgleda samo kao aplicirani sharpness nego doslovno viša rezolucija,takav mi je dojam.
Ali realno to je vrlo sitna razlika iako primjetna,daleko veća razlika su svijetlina i boje te near black detalji i detalji u scenama visokog osvijetljenja...tu se vide razlike.