Samsung Ps43e450 plasma - Zvuk.

poruka: 7
|
čitano: 6.035
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav"   Molio bi pomoc od nekog  u vezi zvuka na samsung plasmi, pa bi molio sve koje znaju da mi pomognu.

Imam plasmu Samsung Ps43e450. i zelio bi je spojiti sa 2.1 zvucnicima.  Citao sam na forumima da neke plazme imaju MONO OUT i da preko toga mogu spojiti zvucnici. Ja  sam trenutno spojio

na izlaz od slusalica te zvucnike 2.1 i to radi ,ali  mi zvucni na tv u ne rade vise, i EQ u postavkama zvuka mi nije dostupan.  Pa me zanima koji jos nacin ima za spajanje zvucnika a da te opcije budu u funkcije pa da mi netko objasni kako ,sa kakvim kabelima, i na koje konektore na plasmi  to spajam. u prilogu slika konektora koje imam na plasmi.

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo bas u subotu sam uzeo isti TV, pa cu sutra probati spojiti svoje 2.1 sustav i vjerovatno doci do istog rezultata. Izlazi za zvuk su samo taj od slusalica i taj tamo opticki (valjda). Mislim da osim tih izlaza ne postoje ostali za zvuk. Javim vise sutra kad provjerim.

A sad bi iskoristio temu za par pitanja:

1. Koliko dugo imas TV i koje postavke koristis za prvih 200-300h rada? Ja sam stavio sliku na mod "film" i smanjio kontrast i cell lightza 10 pa su sad na 85 i 10. Savjet sam pronasao na sljedecem linku:

http://hdtelevizija.com/2012/03/25/recenzija-2d-tv-plazma-samsung-ps51e450-e450-serija/

2. Nije mi jasno kada i kako kalibrirati TV. Jel se kalibracija moze vrsit odmah ili je preporucljivo tek poslije ovih 200-300h rada? Mozda glupo pitanje, ali vrsi li se to direktno daljiskim preko TV-a ili to treba spajat na racunalo ili ...? Koje postavke treba unijeti?

3. Opcija slika u slici (PIP) mi uopce nije dostupna, je li mozda ima netko odgovor/ideju zasto?

4. Pri inicijalnom pokretanju TV-a sam nakon izbora jezika imao izbor zemlje i ponuđene su bile samo 3 zemlje: Njemacka, Svicarska i Austrija. Je li normalno da nije bio izbor Hrvatske? Nakon toga sam pri pretrazivanju programa, dobio digitalne programe iz Njemacke (23 programa jer sam valjda odabrao Njemacku kao zemlju) i jos 45 analognih koje imam preko kabelske. Ne ljutim se na ovo sto sam dobio programe za Njemacku jer nase svejedno imam preko analogne kabelske, cisto pitamje li OK sto Hrvatska uopce nije bila ponuđena.

Zahvale na odgovorima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Ps43e450 plasma - Zvuk.
msi00 kaže...
Pa me zanima koji jos nacin ima za spajanje zvucnika a da te opcije budu u funkcije pa da mi netko objasni kako ,sa kakvim kabelima, i na koje konektore na plasmi  to spajam. u prilogu slika konektora koje imam na plasmi.

Mislim da ne možeš koristiti zvučnike na televiziji i neke externe zvučnike istovremeno.

Barem je tako na mojem Samsung 5 s LCD-u.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 2:31 (g520).
14 godina
neaktivan
cox3.14 kaže...

Evo bas u subotu sam uzeo isti TV, pa cu sutra probati spojiti svoje 2.1 sustav i vjerovatno doci do istog rezultata. Izlazi za zvuk su samo taj od slusalica i taj tamo opticki (valjda). Mislim da osim tih izlaza ne postoje ostali za zvuk. Javim vise sutra kad provjerim.

A sad bi iskoristio temu za par pitanja:

1. Koliko dugo imas TV i koje postavke koristis za prvih 200-300h rada? Ja sam stavio sliku na mod "film" i smanjio kontrast i cell lightza 10 pa su sad na 85 i 10. Savjet sam pronasao na sljedecem linku:

http://hdtelevizija.com/2012/03/25/recenzija-2d-tv-plazma-samsung-ps51e450-e450-serija/

2. Nije mi jasno kada i kako kalibrirati TV. Jel se kalibracija moze vrsit odmah ili je preporucljivo tek poslije ovih 200-300h rada? Mozda glupo pitanje, ali vrsi li se to direktno daljiskim preko TV-a ili to treba spajat na racunalo ili ...? Koje postavke treba unijeti?

3. Opcija slika u slici (PIP) mi uopce nije dostupna, je li mozda ima netko odgovor/ideju zasto?

4. Pri inicijalnom pokretanju TV-a sam nakon izbora jezika imao izbor zemlje i ponuđene su bile samo 3 zemlje: Njemacka, Svicarska i Austrija. Je li normalno da nije bio izbor Hrvatske? Nakon toga sam pri pretrazivanju programa, dobio digitalne programe iz Njemacke (23 programa jer sam valjda odabrao Njemacku kao zemlju) i jos 45 analognih koje imam preko kabelske. Ne ljutim se na ovo sto sam dobio programe za Njemacku jer nase svejedno imam preko analogne kabelske, cisto pitamje li OK sto Hrvatska uopce nije bila ponuđena.

Zahvale na odgovorima.

1. Vazno da nije mod "DYNAMIC" jer ti on inace automatski vrati na tvornicke postavke. Svijetlina, ostrina i kontrast ti ne smiju prelaziti iznad 50% stavis od 40-50%. Neki kazu da je 200 sati dosta, ali ja sam na svojoj bivsoj e450 odradio 350h.

PROCITAJ 4. tocku(software)

2. http://hdportal.eu/recenzije/review/samsung-ps-43e450/samsung-43e450-kalibracija/

3. Koliko se sjecam, nemas tu opciju slika u slici, jer ju ni ja nisam mogao pronaci. Ne znam zasto pise pod karakteristikama tv-a PIP..

4. Skini zadnji software na samsungovoj stranici, presnimi ga na usb, ukopcaj usb u plazmu i instaliraj software. Kada ti se instalira, resetiraj tv na tvornicke postavke, zatim ce ti se ugasiti i upaliti i onda napravi sve pod 1. tockom (svijetlina, ostrina, kontrast)

Onda kada ti se upali tv, morao bi imati hrvatski jezik za opciju da ga odaberes

Ukrali ste mi jedinu zvijezdu. Drzava me krade, Vi me kradete. Sramite se!
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 3:38 (Karlovac_047).
14 godina
neaktivan
Karlovac_047 kaže...

1. Vazno da nije mod "DYNAMIC" jer ti on inace automatski vrati na tvornicke postavke. Svijetlina, ostrina i kontrast ti ne smiju prelaziti iznad 50% stavis od 40-50%. Neki kazu da je 200 sati dosta, ali ja sam na svojoj bivsoj e450 odradio 350h.

PROCITAJ 4. tocku(software)

2. http://hdportal.eu/recenzije/review/samsung-ps-43e450/samsung-43e450-kalibracija/

3. Koliko se sjecam, nemas tu opciju slika u slici, jer ju ni ja nisam mogao pronaci. Ne znam zasto pise pod karakteristikama tv-a PIP..

4. Skini zadnji software na samsungovoj stranici, presnimi ga na usb, ukopcaj usb u plazmu i instaliraj software. Kada ti se instalira, resetiraj tv na tvornicke postavke, zatim ce ti se ugasiti i upaliti i onda napravi sve pod 1. tockom (svijetlina, ostrina, kontrast)

Onda kada ti se upali tv, morao bi imati hrvatski jezik za opciju da ga odaberes

Zahvaljujem se, smanjit cu onda kontrast najvise na 50. Prije toga cu skinut novi software s Samsungove stranice i staviti ga preko USB-a.

Sto se tice opcije slike u slici, onda postoji u meni-u, ali je ne mogu aktivirati (kad prelazim preko te opcije ona je onako sivkasta/zatamnjena). Obzirom da se spominje PIP na nekoliko mjesta mislio sam da ja to jednostavno ne znam odabrati/aktivirati.

Inace, TV izgleda super, prezadovoljan sam (za 2800kn) s kvalitetom slike i zvuka. Jos ce slika bit i bolja nakon sta TV odradi pocetnih 300h pa izvrsim tu kalibraciju.

12 godina
neaktivan

pozdrav,dali mi možete pomoći u vezi samsung tv lcd 

15 godina
neaktivan
mmuci kaže...

pozdrav,dali mi možete pomoći u vezi samsung tv lcd 

A reci u čemu je problem.

1
Nova poruka