PVR snimanje jednog a gledanje drugog

poruka: 6
|
čitano: 2.943
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
PVR snimanje jednog a gledanje drugog

Možda banalno pitanje ali imam Philips i Samsung Smart TV, dvije godine stari obadva sa mogućnošću PVR snimanja na externi HDD što je standardno. Na Samsungu uredno mogu snimat jedan program i gledat drugi tj. šaltat programe dok se taj jedan snima dokle god su svi ti programi na istoj frekvenciji odnosno na istom MUX-u. Ako hoću prebacit na program koji nije na istoj frekvenciji, neda mi, tj. pita dal da prekine snimanje. Npr. snimam Novu TV i istovremno mogu šaltat ili gledat  HRT 1, 2, 3, RTL, Doma, RTL2.. ali kad hoći prebacit na Kockicu koja je sad po najnovijem na drugom MUX-u i i drugoj frekvenciji e to mi neda. Za razliku od toga na Philipsu kada počne snimanje ne smijem mijenjat program nego na TV-u mora bit ono što se snima. Hebeno frustirajuće. Dakle možda pitam banalnu stvar ali zašto kvragu na Samsungu to mogu radit a na Philipsu ne? Naravno i Philips i Samsung imaju samo jedan tuner.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: PVR snimanje jednog a gledanje drugog

zato jer nije identičan (tuner, + software) tj čak i kad je identično, proizvođači ovisno o klasi-cijeni o(ne)moguće poneki fičer pa ga prodaju s 'jačim'-skuplje.

-tj klasično za takvu potrebu imaš uređaj s dual tunerom, no s današnjim cijenama (i već postojećim tv) je jednostavnije uzeti kutijicu kao dodatak i neovisno snimati dok na tvu gledaš.. ali tad novi problem, pitanje zaštite tj može li snimka raditi na drugom uređaju .. tj što se sve misli s tom snimkom jer uvjek se može gledati na uređaju koji je snimio itd.

 

-dodatno za jedan tuner unutar istog muxa, .. ako je zanimljivo,

-kao npr satelitska s polarizacijom, tad elektronika tunera ne može mijenjati kanal tj recimo sličan razlog, ali je soft-chip dovoljno brz-jak + dovoljno ostalih resursa kao ram-buffer da može hendlati dva praralelna signala, kao da imaš brz internet ili spor i tad možeš ili ne možeš gledati dva programa ovisno o brzini. Recimo da je samsung vjerojanto ugradio jači chip-dekoder-ostatak i da vjerojatno na njemu sve radi glađe nego na ostalim sličnim tv uređajima jer to su danas mini-pc kutijice i kao što se razlikuju celeron-pentači ili jači pc tako je s tunerima-tvima..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2020 22:40 (ihush).
13 godina
neaktivan
offline
Re: PVR snimanje jednog a gledanje drugog
Ja imam sličan ili sti problem na Lg650.. Do sada sam snimao filmove, a dolaskom HD kanala Time mashina kaže ne podržava snimanje. Da bi mogao gledati hd programe morao sam prebaciti na zemlju emitiranja Češku. Dakle što mi je snimljeno na disk 500Gb, mogu gledati, ali ovo novo nemogu snimati. Neko kaže da je HD zaključano za snimanje PVR, a ti ga na Samsung možeš snimati, dakle nije to. Što bi onda moglo biti? Još da na dodam da sam imao paralelno stare programe i njih sam mogao snimati, a HD nisam mogao. Možda zato što sam promijenio zemlju emitiranja?
Samo Canon priznam
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2020 22:48 (mucamica).
13 godina
neaktivan
offline
Re: PVR snimanje jednog a gledanje drugog
Ja imam sličan ili sti problem na Lg650.. Do sada sam snimao filmove, a dolaskom HD kanala Time mashina kaže ne podržava snimanje. Da bi mogao gledati hd programe morao sam prebaciti na zemlju emitiranja Češku. Dakle što mi je snimljeno na disk 500Gb, mogu gledati, ali ovo novo nemogu snimati. Neko kaže da je HD zaključano za snimanje PVR, a ti ga na Samsung možeš snimati, dakle nije to. Što bi onda moglo biti?
Samo Canon priznam
13 godina
offline
Re: PVR snimanje jednog a gledanje drugog
Konkretni model Samsunga je UE40MU6402, malo sam kopao po internetu, to je zapravo model iz 2017. ali ja sam ga nabavio 2018. i po nekakvim Samsungovim gradacijama modela spada, tj. spadao je tada 2017. u Premium segment:
https://developer.samsung.com/smarttv/develop/specifications/tv-model-groups.html
Nekakav nasljednik tog modela po aktualnim specifikacijama iz 2020. bi sad spadao u Standard segment(npr model TU8400 ili 8500) a u Premiumu bi bili neki malo "jači" QLED modeli. E sad me baš zanima da li je to do tog segmentiranja kaj se vidi u toj tabili na linku, ono, tipa da Premium modeli imaju tu mogućnost istovremenog snimanja jednog i gledanja drugog a Standard i Basic modeli nemaju.
15 godina
offline
Re: PVR snimanje jednog a gledanje drugog

-da.. moguće (i poslovna logika, kao za sve ostalo pa skuplji auto ima i bolju opremu..).. tj da je to zanimljiv-važan fičer tad bi svaki današnji tv prijemnik mogao imati dvostruki tuner pa i dvostruki antenski ulaz (ako je multipeks kao na satelitskoj.. stvar polarizacije kanala-muxa i samog prijema antene), jer današnja cijena dvbta je sitnica za skuplji tv kao da poklone rezervni daljinski.. pa je moguće da danas top model ima dupli ili dovoljno jak čip-soft koji to može s jednim tunerom (no s bagatelnom cijenom chipa šteta je kemijati ako može biti dva.. paralelna). Samo je pitanje koliko je to potražnja tržišta ili ideja inženjera koji to planira za bolju prodaju-reklamu i sl. jer sad svi briju na nrp oled i 2k-4k-8k rezolucije, viši refresh (kao gaming 144hz) netflix itd. dok realno malo korisnika uopće treba dvbt ili dualturner tj broj prodanih dualtunera kao uređaja je zanemariv a to pokazuje da tržište-korisnici to ne traže osim tebe.. :)

-tj uz kablesku-iptv tuner je sporedan, kao i to da snimati možeš samo fta kanale ne komercijalne i to tad naprosto nije nikome važno, tj što ćeš snimati s htv1-2-3.. ili z1-lokalnih + da u tom trenu želiš gledati nešto drugo...

+ sa sadašnjom cijenom dvbt-hevc kutijica od cca 150kn možeš jednostavno kupiti-dodati kutijicu i neovisno snimati dok na tvu gledaš što želiš.. tj ako bi zbog toga platio 100kn više isti tv tad bi bilo za očekivati da je prozivođaču u interesu upravo ugraditi-prodati dodatni prijemnik dok je njegova cijena daleko niža od kutijice koju kupiš zasebno samo tad proizvođač to mora osjetiti kao potražnju tržišta, tj više od par osoba koje to traže.. do tad imaju druge fičere kao 8k ili hdr-10-12 itd itd.

 

-da trebam pvr + snimanje jednog i gledanje drugog kanala, tad bi radije kupio tv koji ima dvostruki tuner i vjerojatno bi bio skuplji +50kn u odnosu na osnovni model, do 100kn možda a do 200kn gledajući praktičnost ili manje petljanje s kablovima i daljinskima.. no realno zanemariv broj korisnika to traži-treba i vjerojatno zato nije u ponudi istaknuto, dok npr izbor boje tva je, srebreni-grafitni-crni itd.. što nema veze s mogućnostima itd. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice