Lijep pozdrav svima!! U dvojbi sam glede kupnje novog tv uređaja.
Prije svega, u dilemi sam između plazme i lcd-a. Šta bi mi se više isplatili i šta bi mi bio najbolji izbor za moje potrebe.
Druga stvar je da se ne kužim u ovo područje niti malo. Sve što sam saznao, saznao sam od interneta (google) u proteklih 4-5 dana. A mrvicu sam informacija dobio i od samih prodavača.
Pa eto, ja ću ukratko reć šta me muči i šta me zanima, pa ako može kakva pomoć od vas iskusnijih.
Naime, po svemu pročitanom, zaključio sam da trenutno plazma predstavlja najbolji izbor pri kupnji.
Meni je osobno za oko zapeo model Panasonic TX-P42G30E. Ne zato što se kužim u to ili mi ga je netko preporučio. Samo zato jer sam pročitao toliko pozitivnih stvari o samom tv-u.
A i u recenzijama spominju jako kvalitetnu sliku i sl.
Također, vrlo bitno mi je da je slika jednako kvalitetna iz svih kuteva gledanja. To mi je bitno radi samog položaja tv-a i namještaja u stanu.
A po svemu pročitanom, tu je plazma u prednosti. Ili se varam??
E sad, čitam da plazma ima nekakve probleme (burn in, retencija i sl. nazivi). Tipa, da ako gledam neki program, teletekst i sl. duže vremena, da se slika zapeče ili nešto tipa, ostane u sjeni i tako to. Zatim , ako ostavim konzolu upaljenu duži period na samoj plazmi, da mogu trajno oštetit sam tv uređaj. Koliko su te konstatacije ili sami problemi, da ih tako nazovem (ako je to uopče istina kod ovih novijih plazmi), očekivani i koliko ostvarivi?? Navodno treba plazmu malo razradit prvih 200 sati (pustit je na tvorničkim postavkama)?
Ovo mi je vrlo bitno, jer imam xbox360, pa se i zagra malo .
Ugl, kod mene stvari stoje ovako. Mislim dat nekih 5500-6000kn za sam tv. Šta bi najbolje bilo za te novce? Možda ovaj Panasonic ili nešto drugo (lcd ili plazma)?
Moja očekivanja su sljedeča: da za te novce dobijem najbolju sliku u tom cjenovnom rangu, da na tv mogu uredno i normalno spojit konzolu, te da na tom tv-u mogu najkvalitetnije gledat sport i filmove i da je dijagonala 42'' (možda bi moglo mrvicu i više, ali manje ne). Navodno je za ove brze sekvence tipa sportskih isto plazma u prednosti (šta god to značilo).
Nadam se da ima koja dobra duša da mi olakša kupnju, a i da mi pomogne otklonit ova razmišljanja o samim problemima i nedostacima samih tv uređaja.
Lijep pozdrav i unaprijed hvala.