Panasonic TX-P42G30E ili nešto drugo

poruka: 8
|
čitano: 4.680
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Lijep pozdrav svima!! U dvojbi sam glede kupnje novog tv uređaja.

Prije svega, u dilemi sam između plazme i lcd-a. Šta bi mi se više isplatili i šta bi mi bio najbolji izbor za moje potrebe.

Druga stvar je da se ne kužim u ovo područje niti malo. Sve što sam saznao, saznao sam od interneta (google) u proteklih 4-5 dana. A mrvicu sam informacija dobio i od samih prodavača.

Pa eto, ja ću ukratko reć šta me muči i šta me zanima, pa ako može kakva pomoć od vas iskusnijih.

Naime, po svemu pročitanom, zaključio sam da trenutno plazma predstavlja najbolji izbor pri kupnji.

Meni je osobno za oko zapeo model Panasonic TX-P42G30E. Ne zato što se kužim u to ili mi ga je netko preporučio. Samo zato jer sam pročitao toliko pozitivnih stvari o samom tv-u.

A i u recenzijama spominju jako kvalitetnu sliku i sl.

Također, vrlo bitno mi je da je slika jednako kvalitetna iz svih kuteva gledanja. To mi je bitno radi samog položaja tv-a i namještaja u stanu.

A po svemu pročitanom, tu je plazma u prednosti. Ili se varam??

E sad, čitam da plazma ima nekakve probleme (burn in, retencija i sl. nazivi). Tipa, da ako gledam neki program, teletekst i sl. duže vremena, da se slika zapeče ili nešto tipa, ostane u sjeni i tako to. Zatim , ako ostavim konzolu upaljenu duži period na samoj plazmi, da mogu trajno oštetit sam tv uređaj. Koliko su te konstatacije ili sami problemi, da ih tako nazovem (ako je to uopče istina kod ovih novijih plazmi), očekivani i koliko ostvarivi?? Navodno treba plazmu malo razradit prvih 200 sati (pustit je na tvorničkim postavkama)?

Ovo mi je vrlo bitno, jer imam xbox360, pa se i zagra malo {#}.

Ugl, kod mene stvari stoje ovako. Mislim dat nekih 5500-6000kn za sam tv. Šta bi najbolje bilo za te novce? Možda ovaj Panasonic ili nešto drugo (lcd ili plazma)?

Moja očekivanja su sljedeča: da za te novce dobijem najbolju sliku u tom cjenovnom rangu, da na tv mogu uredno i normalno spojit konzolu, te da na tom tv-u mogu najkvalitetnije gledat sport i filmove i da je dijagonala 42'' (možda bi moglo mrvicu i više, ali manje ne). Navodno je za ove brze sekvence tipa sportskih isto plazma u prednosti (šta god to značilo).

Nadam se da ima koja dobra duša da mi olakša kupnju, a i da mi pomogne otklonit ova razmišljanja o samim problemima i nedostacima samih tv uređaja.

Lijep pozdrav i unaprijed hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2012 11:54 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Netko nekakav prijedlog/savjet vezan za gornji post ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Panasonic TX-P42G30E ili nešto drugo
13 godina
neaktivan

Svakako Panasonic plazmu, najboljaslika. Imam ja jednu ali običnu P42C3E i na njopj je slika s 2.5 m s kolko e gledam odlična. Pošto je bila jeftina, vrijedi svake lipe. Kupuj, pitaj još Ronis dali mogu dat popust, jer ako ih pitaš večinom daju 100-200 kn popusta.

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Imam Panasonic P46g30 već skoro godinu dana. TV je za svaku preporuku, nisam kopčao konzole ali ne vidim da bi tu trebalo biti problema. Vrhunski proizvod u svakom pogledu.

15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Lijep pozdrav svima!! U dvojbi sam glede kupnje novog tv uređaja.

Prije svega, u dilemi sam između plazme i lcd-a. Šta bi mi se više isplatili i šta bi mi bio najbolji izbor za moje potrebe.

Druga stvar je da se ne kužim u ovo područje niti malo. Sve što sam saznao, saznao sam od interneta (google) u proteklih 4-5 dana. A mrvicu sam informacija dobio i od samih prodavača.

Pa eto, ja ću ukratko reć šta me muči i šta me zanima, pa ako može kakva pomoć od vas iskusnijih.

Naime, po svemu pročitanom, zaključio sam da trenutno plazma predstavlja najbolji izbor pri kupnji.

Meni je osobno za oko zapeo model Panasonic TX-P42G30E. Ne zato što se kužim u to ili mi ga je netko preporučio. Samo zato jer sam pročitao toliko pozitivnih stvari o samom tv-u.

A i u recenzijama spominju jako kvalitetnu sliku i sl.

Također, vrlo bitno mi je da je slika jednako kvalitetna iz svih kuteva gledanja. To mi je bitno radi samog položaja tv-a i namještaja u stanu.

A po svemu pročitanom, tu je plazma u prednosti. Ili se varam??

E sad, čitam da plazma ima nekakve probleme (burn in, retencija i sl. nazivi). Tipa, da ako gledam neki program, teletekst i sl. duže vremena, da se slika zapeče ili nešto tipa, ostane u sjeni i tako to. Zatim , ako ostavim konzolu upaljenu duži period na samoj plazmi, da mogu trajno oštetit sam tv uređaj. Koliko su te konstatacije ili sami problemi, da ih tako nazovem (ako je to uopče istina kod ovih novijih plazmi), očekivani i koliko ostvarivi?? Navodno treba plazmu malo razradit prvih 200 sati (pustit je na tvorničkim postavkama)?

Ovo mi je vrlo bitno, jer imam xbox360, pa se i zagra malo {#}.

Ugl, kod mene stvari stoje ovako. Mislim dat nekih 5500-6000kn za sam tv. Šta bi najbolje bilo za te novce? Možda ovaj Panasonic ili nešto drugo (lcd ili plazma)?

Moja očekivanja su sljedeča: da za te novce dobijem najbolju sliku u tom cjenovnom rangu, da na tv mogu uredno i normalno spojit konzolu, te da na tom tv-u mogu najkvalitetnije gledat sport i filmove i da je dijagonala 42'' (možda bi moglo mrvicu i više, ali manje ne). Navodno je za ove brze sekvence tipa sportskih isto plazma u prednosti (šta god to značilo).

Nadam se da ima koja dobra duša da mi olakša kupnju, a i da mi pomogne otklonit ova razmišljanja o samim problemima i nedostacima samih tv uređaja.

Lijep pozdrav i unaprijed hvala.

Da pokušam malo pomoć. Frend ima isti takav tv i kolko sam vidio slika je odlična. Pogledao sam par filmova u mkv-u i blu ray-u i stvarno sam oduševljen bio. Slika sa max tv-a je isto bila jako dobra.

Što se tiče burn in-a nemoraš se brinut, to je bio problem starih plazmi, nove od toga ne pate. Ja imam sad već 4 god staru plazmu Panasonic pv700, nebrojeno puta sam ostavio komp spojen na tv i upaljen, desktop je po par sati znao bit i ništa se nije "zapeklo" i tv mogu gledat iz praktički bilo kojeg kuta i slika je dobra.

Prvih 200-injak sati je poželjno gledat sa smanjenim brightnessom, bojama i ostalim postvakama, ostaviš tvornički kako je i nakon toga podesiš kako ti paše. Imaš na netu postupak kako uć u servisni meni tv-a pa pogledaš koliko sati je prošlo, tako sam ja napravio.

Mislim da za tu lovu bolji tv nećeš naći tako da ga slobodno uzmeš jer nećeš požalit{#}

15 godina

Hvala svima koji su uložili malo truda, da mi koliko toliko pomognu i olakšaju.

Inače sam iz Splita, pa tamo i mislim uzet. Najpovoljnije bi me izašlo u Panasonica, za gotovinu cca 5225kn.

Inače sam razmatrao do cca 6000kn, pa me zato zanimalo stanje kod tv uređaja. Mislio sam, možda postoji nekakav bolji lcd za te pare.

Međutim, vidim da svi preporučuju ovaj model. Pa eto, vjerovatno se bacam na njega.

A ovo za burn in me zanimalo jer vidim po forumima na netu, da se javljaju ljudi baš s ovim modelom. Točnije, 3-4 čovjeka da su dobila baš burn in, pa da im garancija to ne pokriva i sl.

A ostali bi uglavnom dobili privremeni (retencija ili tako nešto), ako bi uopče dobili kakav problem.

Ugl. ako još tko ima šta nadodat, slobodno se javi. TV uzimam kroz 10-ak dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja imam G20, sta se tice burn ina i tog, vidi se al se sve ispravi, zaspao sam s PS3 upaljenim preko noci i s desne strane mi se beljio kauboj iz Red Dead Redemptiona,prvo sam posjedio, no samo pustis neki šum sat dva i sve se samo popravi...

Jedina mana tih plazmi je to sto bi bilo pametno da si uzmes neki USB hdd player jeftini,il ga spojis na PC cisto porad gledanja MKVa..

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice