Molim vas usporedbu led tv sa lcd i plasmom

poruka: 4
|
čitano: 9.349
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Nitko ne piše o tim razlikama i dali se isplate novci dani za led tv.

Molim mišljenje o Lg32le5500 led tv-u.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Riječ je o Edge LED LCD-u i ko takvom lošijem izboru od klasičnih CCFL LCD-ova, Direct LED LCD-ova i naravno plazmi. Bolji je izbor klasični LD550 model od LG-a.

Naime Edge LED naspram CCFL LCD-ova donosi samo nekih 30% manju potrošnju uz tanji dizajn, kontrast u najboljem slučaju isti, probleme sa uniformošću, nešto smanjen kut gledanja... Ukratko, ne isplati se davati više novaca za Edge LED naspram CCFL LCD-ova jel će se dobiti ista ako ne i lošija kvaliteta slike.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
RE: Molim vas usporedbu led tv sa lcd i plasmom

jedno pitanje dali si to pročitao ili si ocijenio svojim očima

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
neaktivan

Ocjenit svojim očima možeš tek nakon kalibracije, a bome u dućanu TV nije kalibriran. Da pročitač iti jednu otbiljniju recenziju vidio bi da recenzentima nisu mili. Ona stavke oko manjeg kuta gledanja i probijanja pozadisnkog stoje, to se da i u dućanu provjerit i tako sam se uvjerija u to.

Od LED LCD-ova bi trbalo tražiti Direct LED sa Local Dimmingom ili Edge LED sa IOP-om, a takvih je jako malo i jako su skupi i ovaj potonji oblik dosta varira u implementaciji od proizvođača do proizvođača. LED LCD-ovi su ponajviše stekli popularnost, i to zasluženo, na račun ovoga prvog tipa ali proizvođači tu vidjeli dobar izvor zarade i na račun toga prvog LED-a napravili Edge LED koji je prevara, a neki poput Samsunga su ošli tako daleki da su odustali od Direct LED-a sa Local Dimmingom.

Sa ne pričam ja dalje više o raznim tipovima LED podadinskog osvjetljenja ima ovdje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice