LCD TV za udalj. 2.5m: LG, Samsung ili Philips?

poruka: 81
|
čitano: 36.317
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Noviji televizori imaju daleko bolju elektroniku za obradu signala nego oni od prije 4-5 godina, to ti treba biti jasno. Ako želiš TV koji će davat out-of-the-box gotovo idealnu sliku po mjerilima struke onda kupiš neku od Panasonicovih plazmi sa THX modom.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Re: LCD TV za udalj. 2.5m: LG, Samsung ili Philips
Bara kaže...

Noviji televizori imaju daleko bolju elektroniku za obradu signala nego oni od prije 4-5 godina, to ti treba biti jasno. Ako želiš TV koji će davat out-of-the-box gotovo idealnu sliku po mjerilima struke onda kupiš neku od Panasonicovih plazmi sa THX modom.

panasonic thx rula.... th viera je serija televizora sa gotovo najboljim panelom

Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
14 godina
neaktivan
Bara kaže...

Ma jasno mi je da tv-i prije 5 god nisu isti kao ovi danas ali da je tolika razlika....strašno...

hvala na odg. i savjetu :)

14 godina
neaktivan

Imam jos jedno pitanje....toliko ste me svi nabrijali na tu plazmu da sad samo citam o njoj a ne vise o lcd-u {#}. pitanje je...jel istina da plazme nakon vec 3 god lagano neprimjetno gube na kvaliteti slike a vec nakon 5 god se to vidi? to sam procitao negdje, tako da nebi ispalo da pricam gluposti...

I jos nesto...plazme sa full hd kostaju prek 4500kn ako sam dobro vidio a lcd se moze naci za vec 3000,3500 (govorim za vece dijagonale tipa 42"),tako da me to malo muci jer nemam para a opet po svemu nekako bi ipakrekao da je plazma bolji izbor jer 70% vremena gledam max tv ili ovaj digitalni kak se vec zove i 30% su filmovi dvd....tako da mi je za to dovoljan hd ready ako se ne varam. Ali tko zna sta ce meni puknut za god,dvije i mozda cu si kupit blu ray player ili ce doci neki hd signal tako da je bolje imat full hd pa sam miran. Nisam vam dosao kukat kak nemam 4000,5000 kn nego mi se cini da za 3500-4000 kn mogu kupit dosta dobru LCD... e sad me vi razuvjerite {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne treba biti FullHD TV. Veći su problem brze scene ili pokreti gdje se recimo kod LCD-ova sa samo 50Hz očito vide zamućenja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jel postoji nesto u novim tv-ima za razliku od mog 5 god starog, sto pospjesuje sliku dvd-a jer meni je slika na maxtv-u super, a na dvdu nije bas dobra? Vec sam napisao gore da kad dodjem kod sestricne slika na dvdu je odlicna....tak da ne kuzim zasto mi je slika takva kod dvda?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hose Marinho 46 kaže...
Jel postoji nesto u novim tv-ima za razliku od mog 5 god starog, sto pospjesuje sliku dvd-a jer meni je slika na maxtv-u super, a na dvdu nije bas dobra? Vec sam napisao gore da kad dodjem kod sestricne slika na dvdu je odlicna....tak da ne kuzim zasto mi je slika takva kod dvda?

Da nije možda stvar u konekciji? Kakvim ti je kablom povezan DVD s TV-om, a kakvim maxtv??

14 godina
neaktivan
Ma nije do toga... oboje su prek scarta spojeni. Imam osjecaj koda gledam divx a ne dvd

0 0 hvala 0
15 godina

42" meni je moj philips 42" malo na knap sa 4,5m, sad mi je žao kaj nisam uzeo 46"!

srco
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hose Marinho 46 kaže...
Ma nije do toga... oboje su prek scarta spojeni. Imam osjecaj koda gledam divx a ne dvd

Preko SCART-a može ići kompozitni, S-video i RGB signal, moguće da ti je na DVD-u podešeno da pušta jedan od prva dva koji daju lošiju sliku. Moj nekadašnji Vivax DVD je imao opciju mijenjanja vrste signala na SCART izlazu i RGB je davao dosta bolju sliku.

17 godina
srco1978 kaže...

42" meni je moj philips 42" malo na knap sa 4,5m, sad mi je žao kaj nisam uzeo 46"!

ja gledam 119cm lcd tv sa 2.5m - 3 m max sve zavisi u kojem kutu kauca sjedim,tj lezim

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. LoL nick: mNik (EU) HON nick : mNik
14 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Hose Marinho 46 kaže...

Preko SCART-a može ići kompozitni, S-video i RGB signal, moguće da ti je na DVD-u podešeno da pušta jedan od prva dva koji daju lošiju sliku. Moj nekadašnji Vivax DVD je imao opciju mijenjanja vrste signala na SCART izlazu i RGB je davao dosta bolju sliku.

E Mirko935 sorry ali ja tebe nista nisam skuzio :)... jel mozes na nekom amaterskom jeziku reci to... bio bi zahvalan.

17 godina
Bara kaže...

Ne treba biti FullHD TV. Veći su problem brze scene ili pokreti gdje se recimo kod LCD-ova sa samo 50Hz očito vide zamućenja.

??

koliko ja znam nema filmova koji rade na 50+fps-a vecina njih su cak ispod 30slicica u sekundi pa tih 100hz i nema neku ulogu, sta znaci da si ti reko da kod brzih scena film mjenja broj slicica u sekundi jer svi znaju da koliko ti monitor ima hz toliko slicica u sekundi ti mozes i vidjet.. al posto je kod "brzih" scena fps uvijek isti ja ne kuzim to zamucenje..

cisto mi objasni jer tu u tvom postu nesto smrdi..  ovo 100hz i vise hz je iskljucivo za 3d sliku i igre..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. LoL nick: mNik (EU) HON nick : mNik
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 17:50 (toxic).
14 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Hose Marinho 46 kaže...

E skuzio sam otprilike sta si mislio sa time.... iza na tv-u di mi je scart piše RGB i stavio sam neki film bzv i nasao u meniu od dvd playera taj neki signal i bio mi je na iskljuceno...uglavnom sad sam i to  namjestio na RGB i mogu samo reci HVALA TI MIRKO935, TI SI CAR.... kakva slika jaooooo. Pa ne skidam se sa tv-a danas :)

17 godina
neaktivan
toxic kaže...

??

koliko ja znam nema filmova koji rade na 50+fps-a vecina njih su cak ispod 30slicica u sekundi pa tih 100hz i nema neku ulogu, sta znaci da si ti reko da kod brzih scena film mjenja broj slicica u sekundi jer svi znaju da koliko ti monitor ima hz toliko slicica u sekundi ti mozes i vidjet.. al posto je kod "brzih" scena fps uvijek isti ja ne kuzim to zamucenje..

cisto mi objasni jer tu u tvom postu nesto smrdi..  ovo 100hz i vise hz je iskljucivo za 3d sliku i igre..

TV signal je na 50 ili 60 sličica. Filmovi su na 24. Samo zamućenje prilikom pokreta nema veze sa brojem sličica nego sa tehnologijom prikaza i tu kod normalnih LCD TV-a bez 100Hz interpolacije pokretna rezolucija pada na 300 linija bez pomagala dok je kod plazmi 900 ili 1080 linija. Stoga LCD-ovi prisežu za interpolacojim da povećaju tu pkmkretnu rezoluciju barem na 600 linija, a ona radi tako da ukalkulira sliku između postojeće dvije te je umeće. Samasa interpolacja daje i neke negativni strane kao efekt sapunice te određena doza ertefakata jer izmišlja nešto čega nema.

17 godina

Aha, cudno je kako na svim poznatim forumima (stranim) kazu da nema razlike, da ima ljudi kojima se 100hz cini konfornije za oci. ali nitko apsolutno nitko ne spominje to sta si ti reko. osim sto tv sa 100hz govorim o lcdu kosta dosta vise i sta ti ima ulogu u 3d-u i igrama nema prednosti.. ja bas pokusavam hebeno to si ti reko u tron legacy-u gdje fala bogu brzih scena ima na pretek i nemogu skuzit to zamucenje a imam 47" 50hz lcd.. inace moje oko osjeti razliku u igrama izmedu 100 fps-a i 250fpsa tak da eto nije stvar do mojih ociju nego nemrem skuzit to sta ti pricas da ga hebes.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja pričam o pokreetoj rezoluciji, ne o broju sličica, one nikakve veze ovdje u svemu nemaju, ja pričam samo kako se interpolacjom(ne ponavljanjem sličica) ispravlja taj problem. Ako ne kužiš ovaj problem i ne znaš što je pokretna rezolucija prati malo forumu koji su specijalizirani za Tv tehnologiju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bara kaže...

Ja pričam o pokreetoj rezoluciji, ne o broju sličica, one nikakve veze ovdje u svemu nemaju, ja pričam samo kako se interpolacjom(ne ponavljanjem sličica) ispravlja taj problem. Ako ne kužiš ovaj problem i ne znaš što je pokretna rezolucija prati malo forumu koji su specijalizirani za Tv tehnologiju.

ne kuzis sta ti hocu reci, ja tebi govorim da ovo o cem ti pricas se nevidi golim okom jel tako? ti si vidio osobno to zamucenje u filmovima kod brzih promjena scene? ti si gore napisao da se slika zamucuje kod vecih lcdova sa 50hz-a, i samim time drzim te za to sta si reko.. pokusavam dobiti taj efekt uocit ga, ovo sa fpsima je bila usporedba mog "iztreniranog" oka.. pa eto to moje oko nemre nac to famozno zmaucenje

15 godina
neaktivan
Hose Marinho 46 kaže...
 E skuzio sam otprilike sta si mislio sa time.... iza na tv-u di mi je scart piše RGB i stavio sam neki film bzv i nasao u meniu od dvd playera taj neki signal i bio mi je na iskljuceno...uglavnom sad sam i to  namjestio na RGB i mogu samo reci HVALA TI MIRKO935, TI SI CAR.... kakva slika jaooooo. Pa ne skidam se sa tv-a danas :)

Drago mi je da si sam uspio skužiti, odgovorio bih ti na "amaterskom jeziku" :D ali nisam na vrijeme vidio post.

Nema na čemu :) Btw, ljudi ti na ovom forumu vole da, ako su ti pomogli, stisneš onu tipkicu Hvala ispod posta. Povezano s brojem tih "zahvala" dobivamo ove zvjezdice ispod imena, a veći broj istih daleko ljepše izgleda, pa smo onda i sretniji :)

Usput, jesi probao ikad spojiti taj TV HDMI-om na komp i pogledati neki HD film? Vjerojatno bi se još više oduševio kad se ovako diviš SD slici DVD-a :D

17 godina
neaktivan
toxic kaže...

ne kuzis sta ti hocu reci, ja tebi govorim da ovo o cem ti pricas se nevidi golim okom jel tako? ti si vidio osobno to zamucenje u filmovima kod brzih promjena scene? ti si gore napisao da se slika zamucuje kod vecih lcdova sa 50hz-a, i samim time drzim te za to sta si reko.. pokusavam dobiti taj efekt uocit ga, ovo sa fpsima je bila usporedba mog "iztreniranog" oka.. pa eto to moje oko nemre nac to famozno zmaucenje

Ja to itekako vidim, žao mi je što ti nisi. Slika je jedsnostavno kod LCD-ova di interpolacija nije upaljena mutnjikava kod pokreta, pogledaj bilo koji sportski prijenos i sve bude jasno.

Koji uopće TV imaš?

17 godina
Bara kaže...
toxic kaže...

Ja to itekako vidim, žao mi je što ti nisi. Slika je jedsnostavno kod LCD-ova di interpolacija nije upaljena mutnjikava kod pokreta, pogledaj bilo koji sportski prijenos i sve bude jasno.

Koji uopće TV imaš?

koji sportski prijnos kod nas daje 1080p? ili u najmanju ruku 720p? niti jedan.. mozda kada gledas film preko maxtva ili neceg di je rezolucija niska i filmovi, sport i ostalo lose kvalitete bi se i mogle naci te sitnice..

inace nemam nista posebno od tv-a, sta mi je bilo jeftinije to sam uzo lg ld450 47" 6500kn http://www.ronis.hr/?lcd-tv-46-incha-117-cm/431/televizor-lcd-lg-47ld450/47LD450, sa time da sam ga uzeo na akciji bio je 4999kn u technomarketu, nazalost vise ga nema ispod 6500kn

16 godina
toxic kaže...

imas eurosport hd, ja uzivam sa 100hz, 600hz je ljudskom oku marketing

17 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Znaš li što uopće znači 600Hz kod plazmi? On označava sub-filed drive odnosno dodatni 12(12x50Hz=600Hz) podpolja koja naravno ti ne vidiš jel je to sve interno i to je nativni rad plazme za razliku od interpolacije kod LCD-ova di ona kodmpleksno računa i predviđa gdje će se neći objekt i na račun toga ubacuje dodatne sličice što za poslljedicu ima manju pokretnu rezoluciju ipak nego plazma(valjda znaš da za fullHD trebaš gledat 50'' na 2,5m da bi sve vidija?) i uz sve to nepoželjni efekt sapunice i sve to artefakte jel računa nešto što ne postoji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 21:14 (Bara).
16 godina
neaktivan
toxic kaže...
Bara kaže...
toxic kaže...

Koji uopće TV imaš?

koji sportski prijnos kod nas daje 1080p? ili u najmanju ruku 720p? niti jedan.. mozda kada gledas film preko maxtva ili neceg di je rezolucija niska i filmovi, sport i ostalo lose kvalitete bi se i mogle naci te sitnice..

inace nemam nista posebno od tv-a, sta mi je bilo jeftinije to sam uzo lg ld450 47" 6500kn http://www.ronis.hr/?lcd-tv-46-incha-117-cm/431/televizor-lcd-lg-47ld450/47LD450, sa time da sam ga uzeo na akciji bio je 4999kn u technomarketu, nazalost vise ga nema ispod 6500kn

Nisi skužio u čemu je stvar, sportski prijenos ne mora biti u 1080p ili 720p, ali tv ima (full hd) 1080 horizontalnih linija a pokretna rezolucija na 50 Hz lcd tv je 300-350 linija, tako da on mora baratati sa 1080 linija bez obzira na to kakav mu signal dovedeš, i zamućenje je neminovno i vidljivo, nekima smeta, nekima ne.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 22:11 (steeleye).
17 godina
steeleye kaže...
toxic kaže...
Bara kaže...
toxic kaže...

Koji uopće TV imaš?

Nisi skužio u čemu je stvar, sportski prijenos ne mora biti u 1080p ili 720p, ali tv ima (full hd) 1080 horizontalnih linija a pokretna rezolucija na 50 Hz lcd tv je 300-350 linija, tako da on mora baratati sa 1080 linija bez obzira na to kakav mu signal dovedeš, i zamućenje je neminovno i vidljivo, nekima smeta, nekima ne.

pa fala bogu da nisam skuzio.. da li se to zamucenje vidi samo na manjim rezama ili na vecim rezama isto jer sam ja pokusavao na 1080p filmovima i to zamucenje nisam vidio. probao sam shaloin film i tron legacy... tu stvarno ima prebrzih scena.  da li se to manifestira kao neki motion blur u igrama? zato i pitam htio bih vidjet to u praksi al ne kuzim ako je na manjim rezama fala bogu da nisam skuzio kad je cijela slika na ogromnom tvu sa 2 - 2.5 m od maxtva sugava

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 8:51 (toxic).
14 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Drago mi je da si sam uspio skužiti, odgovorio bih ti na "amaterskom jeziku" :D ali nisam na vrijeme vidio post.

Nema na čemu :) Btw, ljudi ti na ovom forumu vole da, ako su ti pomogli, stisneš onu tipkicu Hvala ispod posta. Povezano s brojem tih "zahvala" dobivamo ove zvjezdice ispod imena, a veći broj istih daleko ljepše izgleda, pa smo onda i sretniji :)

Usput, jesi probao ikad spojiti taj TV HDMI-om na komp i pogledati neki HD film? Vjerojatno bi se još više oduševio kad se ovako diviš SD slici DVD-a :D

Nisam probao jer mi se nikad nije dalo to sve, i skidat filmove i tak to....imam doma..pa mogao bi slobodno reci malu videoteku sa dvd filmovima pa mi je to dovoljno i stalno gledam nes drugo,pogotovo sad kad sam rijesio ovo sa RGB.

I jos samo jedno pitanje...jel bi slika bila jos malo bolja (govorim za dvd filmove) kad bi spojio dvd player sa tv-om sa HDMI kablom?

16 godina
Bara kaže...
Mitch kaže...

Znaš li što uopće znači 600Hz kod plazmi? On označava sub-filed drive odnosno dodatni 12(12x50Hz=600Hz) podpolja koja naravno ti ne vidiš jel je to sve interno i to je nativni rad plazme za razliku od interpolacije kod LCD-ova di ona kodmpleksno računa i predviđa gdje će se neći objekt i na račun toga ubacuje dodatne sličice što za poslljedicu ima manju pokretnu rezoluciju ipak nego plazma(valjda znaš da za fullHD trebaš gledat 50'' na 2,5m da bi sve vidija?) i uz sve to nepoželjni efekt sapunice i sve to artefakte jel računa nešto što ne postoji.

eh, al meni ne treba to.

16 godina
neaktivan
Hose Marinho 46 kaže...
Mirko935 kaže...

Nisam probao jer mi se nikad nije dalo to sve, i skidat filmove i tak to....imam doma..pa mogao bi slobodno reci malu videoteku sa dvd filmovima pa mi je to dovoljno i stalno gledam nes drugo,pogotovo sad kad sam rijesio ovo sa RGB.

I jos samo jedno pitanje...jel bi slika bila jos malo bolja (govorim za dvd filmove) kad bi spojio dvd player sa tv-om sa HDMI kablom?

Naravno

:)

Pro Deo Et Patria
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Bara kaže...
Mitch kaže...

eh, al meni ne treba to.

Da sam barem kao ti,još bi dan danas uživao u svojem starom 100 Hz SONY.u,kome je upče potrebna nova tehnologija kraj onako savršenih CRT-ova.

15 godina
neaktivan
Hose Marinho 46 kaže...
Mirko935 kaže...

Vjerojatno bi bila malo bolja, ali moguce cak i neprimjetno. Ako imas 50-ak kn viska za kabel, probaj. Ionako ce ti vjerojatno u relativno skoroj buducnosti trebati HDMI kabel pa nece propasti ni ako odlucis da ga ipak neces koristiti. A mozes onda i usput skinuti neki HD film za probu pa spojiti na PC da vidis i kako to izgleda, ako ti se da igrati s time. EDIT: Btw, poboljsanje cca jednako onome koje bi dobio HDMI-om bi mogao dobiti i koristenjem YPbPr iliti komponentnog spoja, u pravilu su tu negdje po kvaliteti, a moguce da imas negdje u kuci koaksijalnih RCA kablova. Mozes koristiti i one obicne zute, crvene i bijele kakvi se dobijaju za kompozitni video.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 14:36 (Mirko935).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice