Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.467
|
čitano: 16.393.456
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Hvala ali riješil sam sam.

Super je zvuk, već dugo sam bil bez woofera...

11 godina

imam kvalitetne monitor zvučnike, ali evo baš se veselim subwooferu (a zvičnici će na komp meni se čini) 

Steam ID: Engineer ; Origin ID: DadEngineer
16 godina
Armor kaže...
Hvala ali riješil sam sam.

Super je zvuk, već dugo sam bil bez woofera...

kako se povezuje taj subwoofer je li bežično ili mora kabel ići do soundbara?

17 godina
Bežično.
Samo oba spojiš u struju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2025 20:52 (Armor).
3 tjedna
Neki kažu da je Oled tv overkill za zemaljske kanale. U čem je problem? Dal može netko objasniti? Imam trenutno Sony (led)65X93j koji je jako dobar. Planiram ići na 75incha sad dal Sony bravia7 mini led ili LG G4 oled.Najviše gledam zemaljske kanale, pa Netflix u 4K

0 0 hvala 0
5 mjeseci
@gocc01 provjeri lokalne servise , moguće da neki imaju na lageru ispravnu polovnu matičnu za taj tv. Baš sam jučer uzimao sa servisa tv i informativno pitao za oled dali popravlja i kaže serviser da ima nekoliko OLEDa s neispravnim ekranom i da ih je ostavio radi matične ploče ako nekome zatreba. Recimo dobiješ 6 mj. garancije na popravak što nije loše ako je dosta jadnije od nove matične.
5 mjeseci
"Neki kažu da je Oled tv overkill za zemaljske kanale."
Ljudi pričaju svakakve gluposti ;)

OLED se kupuje za najbolju sliku , zašto je over kill imati najbolju sliku. Zemaljski kanali recimo HRT je skoro 4K, imaju super sliku.
11 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

HRT ne da nije (ni blizu) 4k nego je 1080i

nema kod nas zemaljskih kanala iznad fullHD reze, neki su i ispod toga...

ps: u 4k rezi su imali jedino Olimpijske igre iz Pariza, eksperimentalno na posebnom kanalu

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 0:40 (60nine).
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
Deki M7 kaže...
Neki kažu da je Oled tv overkill za zemaljske kanale. U čem je problem? Dal može netko objasniti? Imam trenutno Sony (led)65X93j koji je jako dobar. Planiram ići na 75incha sad dal Sony bravia7 mini led ili LG G4 oled.Najviše gledam zemaljske kanale, pa Netflix u 4K

Zato sto zemaljski kanali nemeaju kvalitet slike da bi iskoristio OLED ekran u punom sjaju. Zato. Netflix u 4k je potpuno suprotna prica i tu OLED dolazi do izrazaja mada ne na svim filmovima i serijama. Zavisi kako su snimljeni.... Ali u 2025 godini itekako ima smisla kupiti oled tv. Ja nio telefon ne mogu gledati ako nije oled a kamoli tv. Idi na oled ako ces gledati netflix....

16 godina

Za iskoristiti prednost oleda nije čak niti najbitniji 4k (iako je naravno bitan) , bitan je HDR  jer tu oled pokazuje sve svoje prednosti.

Ako se ne gledea HDR, oled neema puno smisla jer će bit neiskorišten, tj razlika u odnosu na non oled će biti daleko manja.  (naravno razlika u odnosu na neki pristojan  non oled tv, ne najjeftiniji mogući)

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:33 (Pixel).

1 0 hvala 0
6 godina
Pixel kaže...

Za iskoristiti prednost oleda nije čak niti najbitniji 4k (iako je naravno bitan) , bitan je HDR  jer tu oled pokazuje sve svoje prednosti.

Ako se ne gledea HDR, oled neema puno smisla jer će bit neiskorišten, tj razlika u odnosu na non oled će biti daleko manja.  (naravno razlika u odnosu na neki pristojan  non oled tv, ne najjeftiniji mogući)

Neko daje HDR a da nije 4k? Mada si u pravu.....

7 godina

Mjerkam LG QNED 75QNED85T3C, ravnam se prema recenziji na rtings.com za LG QNED85T i čini mi se da bi to bio ok izbor za te novce (1100 - 1200 €).
Nismo previše zahtjevni korisnici - Netflix, Plex, malo IPTV, malo zemaljski kanali.
Fulavam li nekaj očito ili je ovo fakat ok izbor?

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:31 (knjazor).

0 0 hvala 0
9 godina

Imam dva pitanja:

1. stari Samsung televizor, radi OK, no u zadnje vrijeme pojavljuju se "bijele fleke" na ekranu. Navodno se neki "čepovi" odlijepe od panela i to bi se moglo popraviti. Zna li tko više o tome i preporuku za majstora u Zagrebu koji bi to mogao riješiti?

2. Što gledati u nekoj srednjoj kategoriji, veličina ekrana 55" ili 60"? Treba biti smart, podrška za Youtube, MAX i ostale streaming servise. Preferiram Samsung, ali otvoren sam i za druge opcije. Budžet recimo 1000-1300 EUR, s težnjom da bude bliže donjoj granici. 

Hvala na savjetima.

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

eto dotrajao i moj ' stari ' dobri LG CX 65ica. 

crkava mu napajanje i imam problem kad ugasim tv moram ga istekat iz struje da bi ga opet mogao upaliti. 

malo annoying problem ali izdrzacu jos neko vrijeme tako i onda bih uzeo nesto novije. 

dvoumim se izmedju LG 77 C4 ili 65 G4 ne znam tocno koja je razlika osim u cijeni 

sto bi ste vi preporucili C4 ili G4 ? 

hvala unaprijed. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

To mi više zvuči kao softverska pizdarija nego "crkavanje napajanja".

Možda radi onaj dugi panel refresh a ti ga prekidaš?

Si probao sw update i onda vraćanje na tvorničke postavke?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
tiki kaže...

To mi više zvuči kao softverska pizdarija nego "crkavanje napajanja".

Možda radi onaj dugi panel refresh a ti ga prekidaš?

Si probao sw update i onda vraćanje na tvorničke postavke?

citao sam po netu u dosta slucajeva ima ovaj problem, jedino rijesenje je kupiti novo napajanje od 200 eura, nebih se sa tim zahebavao.

lakse mi uzeti novi tv 

10 godina
Macumba kaže...

Imam dva pitanja:

1. stari Samsung televizor, radi OK, no u zadnje vrijeme pojavljuju se "bijele fleke" na ekranu. Navodno se neki "čepovi" odlijepe od panela i to bi se moglo popraviti. Zna li tko više o tome i preporuku za majstora u Zagrebu koji bi to mogao riješiti?

2. Što gledati u nekoj srednjoj kategoriji, veličina ekrana 55" ili 60"? Treba biti smart, podrška za Youtube, MAX i ostale streaming servise. Preferiram Samsung, ali otvoren sam i za druge opcije. Budžet recimo 1000-1300 EUR, s težnjom da bude bliže donjoj granici. 

Hvala na savjetima.

Odlijepe ti se difuzori pozadinskog osvjetljenja. Ako je stari TV rastavi ga sam i zalijepi difuzor natrag na njegovo mjesto. Ja sam to radio na Samsungu iz 2015. i to ti je sat vremena posla uvrh glave.

3 tjedna
Posmatrač
Gledao sam neke recenzije gdje naprimjer Sony bravia7 (mini led) ima više detalja u tamnim scenama od LG C4 oleda. A i netko je tu spomenuo tj. žalio se na oled da ne vidi pola detalja tamnim scenama kad gleda film u hd rezoluciji ( čovjek čak proklinjao oled)To i me zabrinjava ko oleda. Jer ja gledam tv da mi bude dobar u svim segmentima a ne samo u 4k HDR-u.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:14 (Deki M7).
14 godina

Stigao mi je danas 55" LG oled c4, naručio sam ga 25. travnja. Soundbar još nisu isporučili. Jel to planiraju poslati ili ih treba pitati na mail?

Koliko je težak taj soundbar? Piše mi na nosaču za tv da je nosivost 30kg. Jel to dosta za TV i soundbar?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Evo takav nosač imam. Jel da nabavim neki drugi?

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:38 (El Coyote).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 mjeseci
@60nine pričamo o oled tv, svi takvi su ponos svojih proizvođača i imaju najbolje skaliranje na 4K. Meni hrt izgleda bliže 4k nego FHDu, a imam stari LGCX, mogu mislit koliko je to napredovalo na novim oled televizorima.
5 mjeseci
@heavy rain ili provjeri kod servisera moguće da imaju polovno napajanje za Cx. Čak neki daju 6 mj. garancije na svoj rad .
17 godina

I meni je prvo došel samo TV.
Onda sam čekal tjedan dana i ništa.
Prekjučer sam opet kontaktiral BB i soundbar je stigel odma jučer - to prevozi GLS, za razliku od telke.

Znači, samo ih treba kontaktirati i biti uporan u tome.

Dal je normalno da soundbar malo napustim na nosač TV-a?
Ima baš takav razmak da stane.
Al onda mi pokrije reciver za paljenje/gašenje TV-a...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:05 (Armor).
11 godina
El Coyote kaže...

Stigao mi je danas 55" LG oled c4, naručio sam ga 25. travnja. Soundbar još nisu isporučili. Jel to planiraju poslati ili ih treba pitati na mail?

Koliko je težak taj soundbar? Piše mi na nosaču za tv da je nosivost 30kg. Jel to dosta za TV i soundbar?

buraz...naručen 17 travnja...još nije stigao ni TV ni soundbar

Steam ID: Engineer ; Origin ID: DadEngineer
11 godina
Sirotanovic kaže...
@60nine pričamo o oled tv, svi takvi su ponos svojih proizvođača i imaju najbolje skaliranje na 4K. Meni hrt izgleda bliže 4k nego FHDu, a imam stari LGCX, mogu mislit koliko je to napredovalo na novim oled televizorima.

skaliranje je druga stvar, nemreš reć onda da hrt ima skoro 4k već da tv to skalira iz 1080i...

3 godine
Armor kaže...

Al onda mi pokrije reciver za paljenje/gašenje TV-a...

Hvata receiver svakako, pa i zaklonjen soundbarom.

合気道家 - Yondan
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice