Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.972
|
čitano: 15.762.322
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

LG oled 65 c4 kod ekupi za 1281eur.

LINK

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2025 17:38 (andreas11).
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Od kada eKupi ima plaćanje dostave?
Gledam stare narudžbe, TV, plejka, sve je bilo free dostava.
Zadnje naručena perilica je bila free dostava prije godinu dana. 40 eura za velike pakete je baš bezobrazno (ne pitam za TV, općenito ili konkretno za perilicu rublja).

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2025 4:44 (x360gamer).
3 godine
andreas11 kaže...

LG oled 65 c4 kod ekupi za 1281eur.

LINK

Da, ali uz karticu zagrebačke banke 10%, a inače 5%.

Tko ima zaba karticu plus ovih 5% koje daje prodavač dobije lijepih 15 % sniženja.

Samo da bude jasnija ta cijena od 1281 €

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2025 11:48 (Zaporožac).
15 godina
Pozdrav, roditelji bi kupili tv od 65’’, ali im je budžet 600-700eura. Ima kakav best buy?

0 0 hvala 0
14 godina

evo da se i ja javim, nakon mjesec dana natezanja s partum osiguranjem konačno su javili kaj dobijam umjesto svog philips 65oled706 modela:

zbog nemogućnosti popravka oštećenog uređaja, odobren je novi model Philips 65OLED769

Moj PC  
3 0 hvala 2
3 godine
sinkee kaže...

evo da se i ja javim, nakon mjesec dana natezanja s partum osiguranjem konačno su javili kaj dobijam umjesto svog philips 65oled706 modela:

zbog nemogućnosti popravka oštećenog uređaja, odobren je novi model Philips 65OLED769

e, što mu je bilo ekran , ili ?

Super

合氣道
14 godina

yup, zamrznuti zeleni pixel koji me bockao u oči.

13 godina
Meni oad su javili iz Partuma da mi je odobren novi TV..3 mjeseca sam se jos natezao s njima da ga posalju!
Tek kad su iz SD poslali upit u roku od 3 dana sam dobio nov TV.
Nadam se da tebi nece bit tako!
AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 2
7 godina
Je li QLED u svakom slučaju bolji od LED tva? Čak iako je npr LED tv skuplji? Npr 2 tva istog proizvođača, iste dijagonale i LED je skuplji od QLED-a
Matija
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2025 14:36 (Cronillius123).

0 0 hvala 0
3 godine
sinkee kaže...

Odlično, novo je novo!

Javi kakav je Titan OS.

7 godina
Što je na tvu bitno da su pokreti glatki i da nema onog trzanja/kasnjenja? Je li za to zasluzan refresh rate?
Trazim si tv od 43 incha, ali ne pronalazim ni jedan u toj velicini sa refresh rate 120 hz. Svi imaju po 50/60.

Budžet mi je 500 eura. Dakle trazim 43 inch, 4k i poželjno da je android/google tv. Iako mi je najbitnije da je slika kvalitetna i da nema tog trzanja.
Molim savjet. Hvala
Matija
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2025 17:07 (Cronillius123).

0 0 hvala 0
11 godina

đabe ti 120hz kad ti televizija i filmovi i dalje imaju max 50-60hz...

osim ako ne pitaš za gejmanje...

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Cronillius123 kaže...
Je li QLED u svakom slučaju bolji od LED tva? Čak iako je npr LED tv skuplji? Npr 2 tva istog proizvođača, iste dijagonale i LED je skuplji od QLED-a

Pa QLED ti je LED, pusti nazive, to jesamo marketing, gledaj konkretne tv-e

3 godine
Cronillius123 kaže...

Is a QLED better than an LED?

Picture Quality. While quantum dots can be used in almost every LED display technology, QLED TVs fully use them. Quantum dots are what allow QLED TVs to come up with more colors, in some cases, making the image look more vivid and precise compared to regular LED TVs. QLEDs get better depth and range than LED TVs do

Poboljšane boje, preciznije, nije sve tako kao tzv. forumski "tv znalci" pišu.

合氣道
5 godina
Pixel kaže...
Cronillius123 kaže...

De ne lupaj. Otidji negdje u radnji i pogledaj qled tv pa ces vidjeti u cemu je razlika.....I OLED ti je led. Jel i to sve isto i marketing?

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 9:34 (Posmatrač).
16 godina
Posmatrač kaže...
Pixel kaže...
Cronillius123 kaže...

De ne lupaj. Otidji negdje u radnji i pogledaj qled tv pa ces vidjeti u cemu je razlika.....I OLED ti je led. Jel i to sve isto i marketing?

dTi meni ideš objašnjavat tehnologiju tv-a ? To ti je kao da neurokirurgu ideš obješnjavat operaciju mozga 

Aj informiraj se malo pa onda napiši iako ja bi na tvom mjestu obriso komentar dok netko još nije vidio.

Kakve veze OLED ima s LED-om , sasvim druga tehnologija. I nauči razlikovati markeninške nazive od tehnologija pa ti bude jasno što sam napisao

5 godina
Pixel kaže...
Posmatrač kaže...
Pixel kaže...
Cronillius123 kaže...

dTi meni ideš objašnjavat tehnologiju tv-a ? To ti je kao da neurokirurgu ideš obješnjavat operaciju mozga 

Aj informiraj se malo pa onda napiši iako ja bi na tvom mjestu obriso komentar dok netko još nije vidio.

Kakve veze OLED ima s LED-om , sasvim druga tehnologija. I nauči razlikovati markeninške nazive od tehnologija pa ti bude jasno što sam napisao

Ja nisam pisao o tehnologiji nego kvalitetu slike.....Iz njegovog pitanja se vidi da covjek nije na ti sa tehnologijom sto je ok. Za prosjecnog kupca tehnologija nije ni bitna. Bitan je rezultat a tu obicni klasicni led i qled se bitno razlikuju...Al ok. Ti si doktor. Neka bude tako... EOD....

16 godina
Zaporožac kaže...
Cronillius123 kaže...

Is a QLED better than an LED?

Picture Quality. While quantum dots can be used in almost every LED display technology, QLED TVs fully use them. Quantum dots are what allow QLED TVs to come up with more colors, in some cases, making the image look more vivid and precise compared to regular LED TVs. QLEDs get better depth and range than LED TVs do

Poboljšane boje, preciznije, nije sve tako kao tzv. forumski "tv znalci" pišu.

Dobro si rekao kad forumski znalci prepisuju s interneta pa se prave pametni. 

Dobro pogledaj onaj dio gdje si napisao " in some cases"

Inače to što si napisao je toliko besmisleno. Hoćeš reći da  Samsung koji je izmisli pojam QLED da zavara kupce da je to OLED u vrijeme dok još nisu imali oled nešto drugačije od LED-a Sonya ili npr Hisence, TCL koji imaju isto quantim dots sloj ? Što to samsungov QLED ima bolje, a da ovi drugi nemaju ?

A da ne spominjem da tv za 500 eura često veze s tim nema osim što u nazivu ima QLED .

Al ok, dobro sam napravi što se više ne javljam često jer vidim da je sve po starom. Pozdravi i ne vidimo se skoro.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 9:48 (Pixel).
16 godina
Posmatrač kaže...
Pixel kaže...
Posmatrač kaže...
Pixel kaže...
Cronillius123 kaže...

Ja nisam pisao o tehnologiji nego kvalitetu slike.....Iz njegovog pitanja se vidi da covjek nije na ti sa tehnologijom sto je ok. Za prosjecnog kupca tehnologija nije ni bitna. Bitan je rezultat a tu obicni klasicni led i qled se bitno razlikuju...Al ok. Ti si doktor. Neka bude tako... EOD....

Da, kad je kvaliteta slike u pitanju treba gledat konkretan tv, a ne naziv i tehnologiju, a što sam ja bio napisao ?????
Bi li ti uzeo bolji tv ili onaj na kojem piše qled samo zato što je qled ? Da za tebe sam doktor kad je tehgnologija u pitanju, da si prati forum znao bi. EOD

3 godine
Pixel kaže...
Al ok, dobro sam napravi što se više ne javljam često jer vidim da je sve po starom. Pozdravi i ne vidimo se skoro.

Lijepo ti piše u čemu je razlika, a ti opet po svom. 

Kakvo zavaravanje kupaca QLED, OLED.. pih

合氣道
16 godina
Zaporožac kaže...
Pixel kaže...

Lijepo ti piše u čemu je razlika, a ti opet po svom. 

Kakvo zavaravanje kupaca QLED, OLED.. pih

Razina tvog neznanja je strašna, pa prespavao si izgleda cjelu jednu eru tv-a kad ne znaš o čemu govorim, a nije da se nije puno pisalo  o tome i komentiralo, pogotovo kad je samsung izbacio prvi qled. 
Ne treba mi ništa pisati, ne trebam guglati, znam točno o čemu se radi.  

15 godina

pozdrav ekipa

trenutno imam samsungov 50" 4k tv iz 2017. i reko vrijeme je za nesto novo i vece(thats what she said).

e sad izgubljen sam malo u svim tehnologijama i modelima. velicina bi bila 65". 

nakon kopanja po ducanima, nabavi itd. dosao sam do zakljucka da u svom budzetu mogu imati ili 144hz ili mini led, pa me zanima sto je "korisnije"?

tv vecinom koristim za filmove i serije te sport(nogomet, kosarka), ali znam ponekad i zaigrat ps5(single player igre, online ne igram). 

povuklo me tih 144hz, ali nisam siguran treba li mi to? ili bi mini led bio korisniji? 

televizori koji su mini led i imaju 144hz su 800e+ sto mi je van budzeta koji je ajmo rec oko 600e. 

google sustav je plus, ali nije obavezan, uvijek mogu dokupit neki stick. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Pixel kaže...
Razina tvog neznanja je strašna, pa prespavao si izgleda cjelu jednu eru tv-a kad ne znaš o čemu govorim, a nije da se nije puno pisalo  o tome i komentiralo, pogotovo kad je samsung izbacio prvi qled. 

Ne treba mi ništa pisati, ne trebam guglati, znam točno o čemu se radi.  

Ajde dečko.

Ta mantra se je tu prodavala čim su izašli Samsungovi prvi QLED televizori.

LED su, nego što su, ali LED s boljim bojama, preciznošću boja. Javilo se par dječaka poput tebe i vikali su da nema, nema čiko razlike, a ima. 

Kao što Samsungov najbolji QDOLED i LG G4 najbolji OLED imaju više svjetline i bolje boje u HDR-u, a zamisli, oba su OLED, ili nisu ? jesu, bolja OLED tehnologija, ali je ipak, ponavljam OLED....tako je i QLED tv s boljim i preciznijim bojama i zamisli LED je, ma nemoj, nismo znali.

合氣道
2 mjeseca
@Cronillius123 onda je za tebe bitno gledati koja me matrica ekrana. Ako želiš sliku s glatkim prijelazima kod brzih scena izbjegavaj jeftine VA matrice ekrana. Najbolje za tebe (i za ostale) je OLED ali i najskuplji , IPS je dobar. Samo za VA ekran dobro provjeri prije kupnje .
14 godina

Eto, desilo se, LG Oled 65 C3, fleka preko cijelog ekrana, kao sjena, širine 15ak cm. Kupljen u lipnju, gdje da sada zovem za reklamaciju? Sancta Domenicu? LG? Partum?

0 0 hvala 0
14 godina

Evo i slike

Poruka je uređivana zadnji put danas u 0:16 (soecc).

0 0 hvala 0
16 godina

Jesi li kupio dodatnu garanciju u SD ili si je registrirao preko LG weba? Ako si registrirao preko LG weba, javi se direkt u LG ili servis

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
soecc kaže...

Eto, desilo se, LG Oled 65 C3, fleka preko cijelog ekrana, kao sjena, širine 15ak cm. Kupljen u lipnju, gdje da sada zovem za reklamaciju? Sancta Domenicu? LG? Partum?

ako je unutar tvorničkog jamstva (pretpostavljam unutar 2g) onda zoveš tamo di si kupio telkać.

ako si kupio/dobio i partum dodatno jamstvo ono ti vrijedi NAKON isteka tvorničke garancije i tada kontaktiraš partum (imaš neki obrazac na njihovom webu i pošalješ mail, pa ti oni jave u koji servis da se javiš).

14 godina
sinkee kaže...
soecc kaže...

ako je unutar tvorničkog jamstva (pretpostavljam unutar 2g) onda zoveš tamo di si kupio telkać.

ako si kupio/dobio i partum dodatno jamstvo ono ti vrijedi NAKON isteka tvorničke garancije i tada kontaktiraš partum (imaš neki obrazac na njihovom webu i pošalješ mail, pa ti oni jave u koji servis da se javiš).

Da, kupljen prije 7 mjeseci, imam i dodatno jamstvo od 3 godine. Znači najprije Sancta Domenica.

Ali danas ujutro ju upalim i sve ok, fleke nema, ekran kao nov?? Sad ne znam šta radit, neda mi se biti bez telke, možda da pričekam i vidim ako će se to ponovit? Ne znam šta bi to moglo bit, kao da se ekran oporavio preko noći i sad nema tragova.

13 godina
Hm... Da ti ne udara sunce jednim dijelom direkt na panel? Kroz roletnu ili prozor i onda sjena pada baš na taj dio?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice