Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.631
|
čitano: 15.518.826
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
suixilak kaže...
tiki kaže...
suixilak kaže...

Gledam neki TV za apartman na moru. Znači ništa prefancy, ali da bude neki najbolji omjer uloženog i dobivenog. Minimalno 43" i mogućnosti da je SmartTV pa da mogu instalirati neke aplikacije (npr. Netflix, HBO, itd.) i da je do nekih 300€ (gore-dolje cca. 50€).

Garancija bi bila poželjna 5 godina, ali sumnjam da u tom cjenovnom rangu to postoji tako da mi ne gine uzeti još onih 3 godine dodatne garancije/sigurnosti/osiguranja. 

https://www.nabava.net/televizori/grundig-43-gfu-7800-b-televizor-cijena-43-110-cm-65-165-cm-led-ultra-hd-142563551

+

https://www.grundig5.com/hr/registration

Eventualno imaš GGU modele koji su nešto skuplji ali dolaze sa novijim Androidom.

Kakvih su ti Grundig televizori? I vidim da za ovog piše da je Android pa sad ne znam koja je razlika naspram GGU modelom kada kažeš da ima noviji Android?

Znam da to nije Grundig ko nekada odnosno da je to sada Beko grupacija, ali opet zanimljivo kako nude 5 godina garancije što te odmah privuče.

Ovi današnji Grundizi/Beko su da kažem sr*nja, baka mi ima točno tog Grundača i uvijek mi se od njega diže kosa na glavi. Android OS je za smijati se do bola (čak i na Phillipsmeću bolje radi), da uđe u YT treba mu 1000 godina, sučelje je veoma loše urađeno i bugovito (ko da ga je radio neki prvašić), isto tako treba mu vječnost da prebaci s jednog kanala na drugi, a ako u apartmanu imaš satelitsku - o tom da i ne pišem, slaganje kanala je nepraktično, muka da se dođe do satelita, da ne nabrajam...

Mogu ti samo napisat - izbjegavaj ih iz čista mira 

Bolje pogledaj ovog TCL-a, takođe baziran na GoogleTV-u: https://pevex.hr/led-tv-tcl-43p731-uhd-dvb-t2-s2-android

A kao drugi izbor pogledaj ovog Phillipsa (nadam se da ćeš imati sreće sa njim, većina ljudi ima negativna iskustva): https://pevex.hr/led-tv-philips-43pus8007-12-uhd-dvb-t2-s2-android-ambilight

Uz oba dva TV-a koje sam okačio takođe dobivaš 2+3 god. gare uz registraciju na netu ili nadoplatu. Javi koji ti se od ovih sviđa, koji si uzeo i napiši utiske 

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.4.2023 21:06 (Vavoom).
4 godine
suixilak kaže...
tiki kaže...
suixilak kaže...

Gledam neki TV za apartman na moru. Znači ništa prefancy, ali da bude neki najbolji omjer uloženog i dobivenog. Minimalno 43" i mogućnosti da je SmartTV pa da mogu instalirati neke aplikacije (npr. Netflix, HBO, itd.) i da je do nekih 300€ (gore-dolje cca. 50€).

Garancija bi bila poželjna 5 godina, ali sumnjam da u tom cjenovnom rangu to postoji tako da mi ne gine uzeti još onih 3 godine dodatne garancije/sigurnosti/osiguranja. 

https://www.nabava.net/televizori/grundig-43-gfu-7800-b-televizor-cijena-43-110-cm-65-165-cm-led-ultra-hd-142563551

+

https://www.grundig5.com/hr/registration

Eventualno imaš GGU modele koji su nešto skuplji ali dolaze sa novijim Androidom.

Kakvih su ti Grundig televizori? I vidim da za ovog piše da je Android pa sad ne znam koja je razlika naspram GGU modelom kada kažeš da ima noviji Android?

Znam da to nije Grundig ko nekada odnosno da je to sada Beko grupacija, ali opet zanimljivo kako nude 5 godina garancije što te odmah privuče.

Ja još nisam cuo da se netko žalio, Ovaj forumas vavoom ili kak vec nije u zivotu vidio tu telku tako da ga zanemari jer piše teške gluposti i laži!
Odlicne low/mid budget telke s 5g garancije, android sutavom, Os nije nista sporiji niti brzi od najskupljih koji su se ovdje kupovali tak da i sto se tice toga zanemariti totalno jer imam doma 55" IPS verziju, youtube i sve ostalo otvara u sljedecoj sekundi, kao i kod mojih frendova koji imaju takoder 55 i 50" verzije!
Generalno s panelima je sve standardno nesto su sporiji no vecina s Va panelima cak i najskuplji(citaj 3x)je takva no zato imaju dobar kontrast!
Frend na moru ima vec 5g+ 2x50" verzije u apartmanu koje i dan danas rade perfektno!
Ggu modeli dolaze s android 12 a ostali s 9 verzijom ako se ne varam.

14 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

potpis na Grundige, ali isključivo novije sa androidom, za low/mid rang telki su dovoljno brzi i rade uredno.
one starije serije sa njihovim "smart" sustavom su za izbjegavat ukoliko želiš smart tv ili baš nisi zahtijevan korisnik ili je jedina opcija.

ali nije ni TCL za bacit, imam jednog 50P731 u sobi od klinaca, bez zamjerke, sve radi, brz i solidan za VA panel, čak dobiješ dva daljinca.

I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.4.2023 20:39 (vrx).
Moj PC  
1 1 hvala 0
5 godina
Boris grozni kaže...
 Ja još nisam cuo da se netko žalio, Ovaj forumas vavoom ili kak vec nije u zivotu vidio tu telku tako da ga zanemari jer piše teške gluposti i laži!

Odlicne low/mid budget telke s 5g garancije, android sutavom, Os nije nista sporiji niti brzi od najskupljih koji su se ovdje kupovali tak da i sto se tice toga zanemariti totalno jer imam doma 55" IPS verziju, youtube i sve ostalo otvara u sljedecoj sekundi, kao i kod mojih frendova koji imaju takoder 55 i 50" verzije!
Generalno s panelima je sve standardno nesto su sporiji no vecina s Va panelima cak i najskuplji(citaj 3x)je takva no zato imaju dobar kontrast!
Frend na moru ima vec 5g+ 2x50" verzije u apartmanu koje i dan danas rade perfektno!
Ggu modeli dolaze s android 12 a ostali s 9 verzijom ako se ne varam.

Misliš da svi koji su kupili i imaju Grundig/Beko, kažu da su najzadovoljniji? Ma nemoj...traži po čitavom forumu pa ćeš naći hrpu negativnih iskustava 

16 godina
zvonac kaže...
Pixel kaže...
zvonac kaže...

Onaj kome je nebitan zvuk, nema potrebe da se obeshrabi u kupnji oled tva bez podrške za dts-om. Problem nastaje dok se čuje kak to zvuči u praksi, rekli bi ljudi "nema nazad" dok se vide čari dts-a..

Nego, dal tko od vas ima Samsung S95? 

Vidim ima ih na akcijama, pa je pitanje, u čem je kvaka?

Naletio na dost negativnih komentara, pa jel taj oled tolko loš ili? S obzirom da je to prvi qd-oled ak se ne varam..

Cisto me zanima na kakvom sustavu slusas kad cujes toliku razliku u dtsu. Meni osobno kvaliteta zvuka nije neka ocigledna razlika u odnosu na ostale surround formate, nor Dolby Digital koji skoro svi podrzavaju.

Dts je jedino bitan ako se s tva pusta direktno film s vanjskog izvora koji ima jedino dts audio zapis, a to je najcesce film skinut s piratskih stranica.

Ako se pusta originalni film svi imaju  opciju odabira formata zvuka. 

Za dts se placa licenca po svakom tvu pa su ga zato svi micali. Po meni neopravdano s obzirom na cijenu tva. Ali srecom odlucio lg to opet vratiti

Denon s516h, u planu mi je nabavka straznjih heos zvucnika.

Cujem razliku i to dosta, dok sam nabavio soundbar i skinuo film, mislil sam da soundbar ne valja, kad ono, audio codec je bio uzrok losijem zvuku, trazio film sa dts-om i zvuk se znacajno promjenio na bolje. 

Naravno, kome zvuk dolazi iz telke, pitanje je jel bi mu kaj znacilo u kojem je film audio codecu snimljen, tj dal bi uopce i cuo razliku. To nisam jos probao

Ok, mislim da je ovdje samo rijec o nesporazumu , tj da mozda ne koristis dts u pravom kontekstu, jer nema sanse da na soundbaru cujes razliku dtsa u odnosu na neki drugi format. Necu spominjati cifru svog audio sustava kao sto se razbacivalo tu prije :) , ali sustav je hiend i kad se radi u zvuku u filmovima , DTS ne zvuci primjetno bolje od ostalih 5.1 formata.

Ovo sto si ti usporedivao nema veze jer si skinuo film za koji tko zna kako ga je netko prekodirao i skrsio zvuk. 
Ako imas original kodirani DD 5.1, sto koriste zapravo svi streaming servisi, razlika u odnosu na DTS 5.1 je necujna.

Bez obzira na sve, obavezno ubaci straznje zvucnike, tu ces dobit velik skok i primjetnu razliku.

Sve dalje nakon toga su puno manje razlike, cak i pravi atmos u punoj konfiguraciji nije toliki skok, pogotovo sto su gornji kanali dosta slabo iskoristeni u filmovima i serijama.

5 godina

Televizor pokušavamo kupiti što bolji da dobijemo dobru sliku. Tako je isto i s audiom. Ako želimo da uz sliku ide i dobar zvuk tada primjereno cijeni i klasi TV-a kupimo i opremu s kojim možemo i postići taj dobar zvuk ( AV pojačalo ili receiver, AndroidTV box, primjereni zvučnici, kablovi...) koja podržava i sve najnovije formate. Nažalost dobar zvuk nikad nije bio jeftin koliko god mi to kemijali na razne načine. Naravno da većini prosječnih korisnika taj segment dobrog zvuka ništa ne predstavlja važno u životu. Dosta sam skeptičan prema soundbarovima jer su izuzetno skupi i previše limitirani svojim proporcijama (driverima) da pruže dobar zvuk. Možda u konfiguraciji s subwooferom još nekako. Osobno sam više za neki solidan AV hi-fi sustav.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Pixel kaže...

Ok, mislim da je ovdje samo rijec o nesporazumu , tj da mozda ne koristis dts u pravom kontekstu, jer nema sanse da na soundbaru cujes razliku dtsa u odnosu na neki drugi format. Necu spominjati cifru svog audio sustava kao sto se razbacivalo tu prije :) , ali sustav je hiend i kad se radi u zvuku u filmovima , DTS ne zvuci primjetno bolje od ostalih 5.1 formata.

Ovo sto si ti usporedivao nema veze jer si skinuo film za koji tko zna kako ga je netko prekodirao i skrsio zvuk. 
Ako imas original kodirani DD 5.1, sto koriste zapravo svi streaming servisi, razlika u odnosu na DTS 5.1 je necujna.

Bez obzira na sve, obavezno ubaci straznje zvucnike, tu ces dobit velik skok i primjetnu razliku.

Sve dalje nakon toga su puno manje razlike, cak i pravi atmos u punoj konfiguraciji nije toliki skok, pogotovo sto su gornji kanali dosta slabo iskoristeni u filmovima i serijama.

Ja još gledam filmove na "staromodan" način  torrenti.. Ne gledam prek streaming servisa, netflix i sl.

Budem, možda uskoro, dva stražnja zvučnika i to bi trebalo onda biti bolje, al bacio sam oko na oled telke, pa ćemo vidit što će prvo uletit.

A da se vratim na zvuk, obično je film u ac3 codecu (256kb/s-320kb/s) dok skinem film koji je audio dts, tu se situacija značajno mijenja na bolje. Jasno mi je da je to do onog koji transkodira zvuk i "upropasti" zvuk.

11 godina
MimiXXX kaže...
gelon kaže...

Pozdrav, trenutačno tražim TV do 600tinjak(+-50) eura te mi se ovo čini kao najbolja opcija: https://www.sancta-domenica.hr/tv-65-hisense-65a63h.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Sa popust kodom ispadne 490e za 65" 4K tv s dolby vision i dts podrškom (koliko sam istraživao po temi to bi mi trebale biti bitnije stavke, ispravite me ako griješim?) te mi se čak i po skupljoj cijeni od 530e na ekupi čini kao jako dobra kupnja.

Zanima me postoje li neke druge preporuke u tom cijenovnom rangu te mi paše i 55" no čini mi se da nema smisla ići na toliko manji osim ako je OLED panel pa ok.

Nažalost koliko vidim najjeftiniji OLED je Hisense 65A85H koji je minimalno 959e što mi je previše te ne bih izdvajao toliko za tv za sada.

Primarno će se gledati skinuti filmovi/serije, a onda sve ostalo poput običnih programa i moguće streaming servisa.

OK, ako ti ne treba Android zbog KODIa i free streaminga. Naravno ima tu opcija u vidu firesticka ili android boxa, ali meni se nekako činije zgodnije kad je android u samom TVu. Svaki Tv ima svog kupca, ja uvijek gledam proći što jeftinije, a opet da dokučim neki Bestbuy. Ja više volim da mi TV što duže izdrži ispravan. Navikao sam se još od crno-bijelih TVa na sve. Tako da nemam što pametnije reći, osim kako ja nikad ne bi plaćao streaming servise, a i nemam s čim. Kupujem TV kao što su nekad ljudi kupovali fiću na kredit. I sa fićom i sa Mercedesom možeš na more, a mnogo toga je između... No ko nema ili kupi fiću ili ne ide na more... Eto, tko je skromnih primanja neka se ne zaletava sa skupim TVima, a tko nije neka vidi što mu treba pa neka kupi što želi.

Svakako hvala na mišljenju, ovaj mi se učinio best buy pošto imam iskustva s dva TCL androida i jedan je samo dno ponude pa radi jaaako usporeno (kad se klikne promjena programa ili pojačavanje reakcija TV-a kasni, pogotovo tek nakon paljenja), a drugi je bugovit do neba iako je solidan model i nije spor no uvijek me android odbijao zboig straha da će kasnije jako usporen biti naspram smart-a.

Nažalost nisam toliko u IPTV i Kodi vodama više jer iskreno jako rijetko ih koristim i u pravilu 90% sadržaja koji gledam je skinuti filmovi i serije, streaming servise nisam do sad još niti jednom plaćao kao ni IPTV liste za koje je nedavno najpopularniji app nestao s google store-a ako se ne varam.

Nemam baš vremena ni volje pratiti programe tako da jedino što bi koristio je KODI(trenutačno ga skoro uopće ne koristim je rje prije uvijek bilo 50/50 što radi, a što ne i onda se samo naživciram) i ako osposobim neki drugi app za IPTV samo radi praćenja F1 kad stignem .

Zbog svega toga sam rađe htio usmjeriti novce na dimenziju ili nešto drugo nego andrioid.

Osobno nisam neki da primjećujem detalje, možda kad bih imao dva TV-a jedan pored drugog pa sam prvenstveno zato pitao ovdje pošto QLED i slično ne smatram nešto specijalno dobrim što vrijedi plaćati, ili je OLED ili nije pa me zanima mogu li očekivati drastično bolju sliku od miniLED i QLED tehnologija ili nisu isplative i svejedno je osim ako se ide na OLED?

TCL QLED 65C635 mi se isto učinio ok ukoliko bih išao na android ali kažem zbog lošeg iskustva s TCL-om sam u strahu no ako netko ima preporuku voljan sam saslušati..

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.4.2023 23:53 (gelon).
10 godina
Molio bih vas preporuku za tv 65"/75" moze i 85" samo da je do 1800€, 4k, android/google tv, integrirani satelitski prijamnik.

Do sada sam imao sony KD55XD7005BAEP te sam bio opcenito zadovoljan s njim, do danas kad se vise nece nikako upalit.

Eto sad bi ipak nesto vece i po mogucnosti boljom slikom od njega.

Unaprijed zahvaljujem na prijedlozima

0 0 hvala 0
10 godina
Molio bih vas preporuku za tv 65"/75" moze i 85" samo da je do 1800€, 4k, android/google tv, integrirani satelitski prijamnik.

Do sada sam imao sony KD55XD7005BAEP te sam bio opcenito zadovoljan s njim, do danas kad se vise nece nikako upalit.

0 0 hvala 0
5 godina
qwxy kaže...

Evo, imaš ovu Sony Braviu, bazirana je na Android OS-u i ima sve šta si naveo: https://pevex.hr/led-tv-sony-kd75x81kaep-uhd-dvb-t2-s2-android

Drugi izbor je (nešt manji OLED) Phillips (nadam se da ćeš imati sreće sa njim, ima puno negativnih iskustava): https://pevex.hr/oled-tv-philips-65707-12-uhd-dvb-t2-s2-android

Uz sve ove TV-ove dobijaš 2+3 god. gare, ali nažalost samo uz registraciju ili nadoplatu 

Javi koji ti se od ovih sviđa, koji si uzeo i napiši prve utiske 

8 godina
Zbog cega losih iskustava zbog Philips oled 65/707? Par nas na forumu ima i ne vidim da se itko zali
16 godina
Repko kaže...
Zbog cega losih iskustava zbog Philips oled 65/707? Par nas na forumu ima i ne vidim da se itko zali

imao 7 dana i vratio.

Preko dana slika je tako tamna da glava zaboli ( možda i stvar navike ). 

Uzeo philips 65 sa va panelom i isti k za duplo manje novaca i 5 g garancije.

lp.

13 godina
Pixel kaže...
zvonac kaže...

Onaj kome je nebitan zvuk, nema potrebe da se obeshrabi u kupnji oled tva bez podrške za dts-om. Problem nastaje dok se čuje kak to zvuči u praksi, rekli bi ljudi "nema nazad" dok se vide čari dts-a..

Naletio na dost negativnih komentara, pa jel taj oled tolko loš ili? S obzirom da je to prvi qd-oled ak se ne varam..

Cisto me zanima na kakvom sustavu slusas kad cujes toliku razliku u dtsu. Meni osobno kvaliteta zvuka nije neka ocigledna razlika u odnosu na ostale surround formate, nor Dolby Digital koji skoro svi podrzavaju.

Dts je jedino bitan ako se s tva pusta direktno film s vanjskog izvora koji ima jedino dts audio zapis, a to je najcesce film skinut s piratskih stranica.

Za dts se placa licenca po svakom tvu pa su ga zato svi micali. Po meni neopravdano s obzirom na cijenu tva. Ali srecom odlucio lg to opet vratiti

osjetim je i ja , tj osjećao sam dok sam imao podršku za format i to na običnom kućnom kinu od 500W ...  dd i dd+ iako su 5.1 formati primjetno slabiji i tiši od dts-a koji je značajno jači  i što je još bitnije značajno prostorniji ( bukvalno sobu napuni zvukom ,sto kod dd i dd+ nije slučaj ) 

16 godina
Repko kaže...

Kad spominjete oled 707, bas bio nedavno u SD, gledao samsung s95, a u tom redu cca 1.5m dalje 707, naravno samsung daje kudikamo bolju sliku, znacajno bolju, mozda je 707 ok oled, al dok se radi usporedba s drugima onda se tek vidi kakvo je stanje, tip mi je rekao u ducanu da od svih oleda taj je kao najlosiji..

Za mene bi mozda bio odlican posto jos vozim telku sa VA panelom FALD.. Ali, ovaj novi filips 908 je rang ostalih odlicnih MLA oled telki, tak da, treba i njega uzet u obzir dok pocnu cijene padat olet tv-a.

Ljudi, jel su oled televizori flicker free? Recimo kod dugotrajnijeg gledanja jel dolazi do naprezanja ociju ili glavobolje?

@error_666

dok pokrenem film, odmah pise gore desno, dts surround, mislim da bi se to odlicno culo da jos imam zadnja dva zvucnika, nadam se da cu saznat uskoro

Kao sto rekoh, dts rastura opako

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.5.2023 14:39 (zvonac).
9 godina
Pixel kaže...
zvonac kaže...
Pixel kaže...
zvonac kaže...

DTS mozda. ali DTS HD je nesto najbolje sto sam cuo, fantazija od zvuka

Denon s516h, u planu mi je nabavka straznjih heos zvucnika.

Cujem razliku i to dosta, dok sam nabavio soundbar i skinuo film, mislil sam da soundbar ne valja, kad ono, audio codec je bio uzrok losijem zvuku, trazio film sa dts-om i zvuk se znacajno promjenio na bolje. 

Naravno, kome zvuk dolazi iz telke, pitanje je jel bi mu kaj znacilo u kojem je film audio codecu snimljen, tj dal bi uopce i cuo razliku. To nisam jos probao

13 godina
zvonac kaže...
Repko kaže...

Kad spominjete oled 707, bas bio nedavno u SD, gledao samsung s95, a u tom redu cca 1.5m dalje 707, naravno samsung daje kudikamo bolju sliku, znacajno bolju, mozda je 707 ok oled, al dok se radi usporedba s drugima onda se tek vidi kakvo je stanje, tip mi je rekao u ducanu da od svih oleda taj je kao najlosiji..

Za mene bi mozda bio odlican posto jos vozim telku sa VA panelom FALD.. Ali, ovaj novi filips 908 je rang ostalih odlicnih MLA oled telki, tak da, treba i njega uzet u obzir dok pocnu cijene padat olet tv-a.

Ljudi, jel su oled televizori flicker free? Recimo kod dugotrajnijeg gledanja jel dolazi do naprezanja ociju ili glavobolje?

@error_666

dok pokrenem film, odmah pise gore desno, dts surround, mislim da bi se to odlicno culo da jos imam zadnja dva zvucnika, nadam se da cu saznat uskoro

da, i meni izbaci na kinu dts badge , odmah moraš malo smanjiti jer je uvijek jači bar 20 posto od DD-a . Imam stražnje zvučnike na kinu i tu se i najviše osjetila  razlika . Od ovih osnovnih formata definitivno je najbolji , šteta što je izbačen .

13 godina
qwxy kaže...

https://www.mall.hr/tv-prijemnici/sony-xr75x90kaep-4k-uhd-full-array-led-televizor-google-tv?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=cse

https://www.tonerpartner.hr/75c835-qled-mini-led-ultra-hd-tv-tcl-117559hr/?utm_medium=cpc&utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net

3 godine

.............

合氣道 Ne možete naučiti ono što mislite da već znate.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2023 5:41 (Zaporožac).
16 godina
suixilak kaže...

Ovi GFU su na Android 9, a GGU na 11. GGU radi nešto uglađenije i brže, ali ni GFU nije loš, dapače. Za tu lovu i 5 godina garancije - mislim da nemaš što razmišljati.

Vavoom kaže...

Ovi današnji Grundizi/Beko su da kažem sr*nja, baka mi ima točno tog Grundača i uvijek mi se od njega diže kosa na glavi. Android OS je za smijati se do bola (čak i na Phillipsmeću bolje radi), da uđe u YT treba mu 1000 godina, sučelje je veoma loše urađeno i bugovito (ko da ga je radio neki prvašić), isto tako treba mu vječnost da prebaci s jednog kanala na drugi, a ako u apartmanu imaš satelitsku - o tom da i ne pišem, slaganje kanala je nepraktično, muka da se dođe do satelita, da ne nabrajam...

Malo si naporan s tom pljuvačinom po Grundigu, prošlo mi ih je dosta kroz ruke i rade više nego solidno, također svi koji ih imaju su zadovoljni...

13 godina
zvonac kaže...

@error_666

No shit. 707 je početni Philipsov OLED model i ujedno najpristupačniji OLED model na tržištu. Panel ima od C1, godinu dana stariji od S95B. Philips ima dvije serije OLED-a jače od toga.

S95B je nova tehnologija gdje je upucan sav Samsungov know how, no isto tako ima gomilu mušica i problema. Ali i košta, a nema DV. Uz to, Philips ima i Ambilight.

Ak gledaš S95B nećeš gledati 707 nego eventualno LG C2 jer su to bila dva ponajbolja OLED-a na tržištu prošle godine (uz eventualno Sony A95K koji je još skuplji).

Siguran sam da svjetlina S95B djeluje impoznatno u dućanu u odnosu na druge OLED-e, ali to nisu uvjeti ni postavke koje ćeš koristiti doma.

Btw, imam 707 već pol godine, inicijalno sam ciljao na C2 ali mu cijena nikada nije dovoljno pala da bi mi bilo prihvatljivo, odnosno za cijenu 65 707 nisam mogao dobiti ni 55 C2.

Nije mi žao, telka je super.

8 godina
zvonac kaže...
Repko kaže...

Nisu. Ima lagani dip u osvjetljenju na velikoj frekvenciji. Ako staviš kameru u pro mod i shutter na max vidiš to kao jednu tamniju crtu na ekranu....

No dip je toliko mali, a frekvencija toliko visoka da se to ne primjeti.

S druge strane, oled na mobu je isto tako visoke frekvencije, ali on ne dipa nego baš gasi i tu se primjeti u korišptenju ako imaš osljetljive oči, dok na telki ne.

Chronosus kaže...

No shit. 707 je početni Philipsov OLED model i ujedno najpristupačniji OLED model na tržištu. Panel ima od C1, godinu dana stariji od S95B. Philips ima dvije serije OLED-a jače od toga.

S95B je nova tehnologija gdje je upucan sav Samsungov know how, no isto tako ima gomilu mušica i problema. Ali i košta, a nema DV. Uz to, Philips ima i Ambilight.

Ak gledaš S95B nećeš gledati 707 nego eventualno LG C2 jer su to bila dva ponajbolja OLED-a na tržištu prošle godine (uz eventualno Sony A95K koji je još skuplji).

Siguran sam da svjetlina S95B djeluje impoznatno u dućanu u odnosu na druge OLED-e, ali to nisu uvjeti ni postavke koje ćeš koristiti doma.

Btw, imam 707 već pol godine, inicijalno sam ciljao na C2 ali mu cijena nikada nije dovoljno pala da bi mi bilo prihvatljivo, odnosno za cijenu 65 707 nisam mogao dobiti ni 55 C2.

Nije mi žao, telka je super.

Ja dobio OledEX panel u svom 707 kao što ima c2 i 807. To mi odgovara jer je vjerojatno otporniji na burn in.

Bio u istoj situaciji kao ti, c2 preskup, pa kad sam vidio 707 65 za 9k kuna na akciji - uzeo i nisam požalio. Da je razlika milju, dve, nego je bila i 4.5 k kuna.... 50% skuplji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2023 10:54 (Alfa_R).
9 godina
neaktivan
Ekipa, trebam preporuku tv-a do nekih 400€. Koristio bi se u spavaćoj sobi, većinom navečer.
Veličina ekrana min. 55".
Valja li ovaj TCL

https://www.nabava.net/televizori/tcl-58p635-televizor-cijena-58-14732-cm-led-ultra-hd-372578471

ili bolje tražiti neki LG kao ovaj

https://www.nabava.net/televizori/lg-55uq75003lf-televizor-cijena-55-139-cm-led-ultra-hd-209487431
8 godina
neaktivan
Koju velicinu tv-a preporucujete za dnevni boravak?
Udaljenost od kutne garniture odosno mjesta sjedenja je okvirno 3m. Kolko citam po netu neka sredina je 2 dijagonale=udaljenost. Meni taman ispada nesto između 55 i 65, strah me da 65 ne bude prevelik?

0 0 hvala 0
15 godina
zvonac kaže...

Ja sam ga uzeo 12/2022.

To mi je primarni Tv , u spavačoj je sobi, a tamo gori 10 h dnevno.

Zadovoljan sam osim što je veliki nedostatak nepostojanje podrške za DVision.

Da sam znao koja je razlika u slici  uzeo bih C2 sigurno.

Ne podržava ti Samsung app za IPTV onaj Tivimate , ili kak već.

U konfliktu je sa novim A1 tv reciverima.

Ne vrti stari DIVX kodek više ako imaš zalihu starih serija na HDD u kao ja, jbg a.

Izlazi S95c model 2023 i logično je da 2022 model "b" ide dolje a Magatma je linkao da imaju ljudi jako puno problema sa Burn inn nom na navedenom modelu.

Ja imam 2+3 garanciju i osobno se ne uzrujavam.

Zbog nedostatka DV a ja osobno bih , sada, kupio LG C2, možda i B2 (nemam potrebu za gaming performansama), ali ponavljam, overall zadovoljan sam Tv om i nemam problema u smislu burn inna. 

15 godina
theJurke kaže...
Udaljenost od kutne garniture odosno mjesta sjedenja je okvirno 3m. Kolko citam po netu neka sredina je 2 dijagonale=udaljenost. Meni taman ispada nesto između 55 i 65, strah me da 65 ne bude prevelik?

Ja sam u spavačoj imao 43" i otprilike 2,4-2,5 metara od glave do Tv a.

Uporno sam odbijao veće televizore , jer su mi "previše blještali" u sobi, tako sam i izbacio 50" cu Philipsa.

Kada sam kupovao Tv u 12/2022 nisam htio preko 50" ali sam oko 3 mjeseca odlučivao koji Tv i kolika dijagonala.

Na kraju sam se na mus odlučio na 55".

Navikao sam se u roku keks, i sada mislim da ni 65" nebi bio previše.

Zašto?

Par tjedana poslije sam uzeo 65" u dnevnom boravku gdje je otprilike ista udaljenost glava-Tv, i sada nebih išao ispod 65".

Ali ako ti je buđet toliki da ne ide puno " , nemoj sada se uvaljivati u kredite i kartice 180 rata ...

Sretno.

3 godine
theJurke kaže...

Moj kolega s posla je među prvima kupio prije ohoho godina 65 inch LG LCD. (16 tisuća kuna, (na popustu) IPS) 

Prije toga imao je 40 inch Philips iz 2008.

Prvih par dana je bio impresioniranm fasciniran veličinom ekrana...i za mjesec dana pafff...kaže on (Ivan).. kaže; "vjeruj mi Mario da sam se sad navikao i baš gledam kako ću u budućosti kupiti 85 inch"...

Mislš da ga u roku 4 godine nije kupio ?

Je, sad mu je i ovaj onako..onako..on bi još veći.... 

合氣道 Ne možete naučiti ono što mislite da već znate.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.5.2023 5:36 (Zaporožac).
15 godina
gledam filmove na 120" projektoru sa tri metra odmaka i nije to niš veliko. Privikneš se za deset minuta.
65' za TV postaje polako standard
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

G3 55 i 65 sa brutalnim cijenama u Nizozemskoj. Nema dostave jbg a vidim da nema više ni TVa. 

77" G2 za 3100€...

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 1 hvala 0
13 godina

Misliš brutalno jake cijene. Jest flagship al 55" za 2000 eura je too much...

Btw kod nas je 77G2 3200 eura u Sancti.

Novi 77" S95C je 3800 eura, al se dobije soundbar od 900 eura uz njega. 

Moram priznat kaj se tiče dizajna tu S95C ubija G3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice