Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.613
|
čitano: 27.416.420
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pozdrav ekipa,

cimer i ja našli stan, ima sve živo od sušilice rublja, ali nema televizor. Zasad smo bili koristili moj monitor kao privremeno rješenje, ali moramo ipak uzeti nešto za večernje gledanje sranja i TV kalendar ujutro.

Pošto nije naš stan ne bi htjeli trošiti kišu novaca nego neki jeftiniji koji će netko od nas ponijeti i u budućnosti imati u sobi. 

Budget nam je oko 2500kn.

Našao sam par ovih komada pa ako možete komentirati i pomoći malo.

Hisense ( ima i 55'' verzija za 2550)

Sharp

Elit

Philips

Tesla

LG

Samsung

Hvala ekipa :)

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Od te liste, Hisense, Samsung ili LG. Ove ostale ne morate ni gledati. 

7 godina
Fallen87 kaže...

Ne znam kakav je C1/C2 zvuk, no kod frenda cuo novi philips 707, i stvarno nemam nimalo primjedbe na zvuk niti vidim potrebu za soundbarom, to stvarno jako glasno zvuci. On da je u stanu pa nema šanse da bi mogao odvinuti tolko zvuk koliko TV može isporuciti a da se susjedi ne žale imam osjecaj.

Mene više muci da li dati jedno 400€ više za 77C1 ili uzet 65 C2 xD

zvuci dobro zatio sto nisi cuo nuista bolje. Uzmi bilo koji soundbar koji ima bas poa ces vidjei razliku....Nije stvar u jacini. Moji zvucnici imaju 500W i nikad u kuci ni blizu maximuma nisam stavio. Cak sta vise nikad nisu podeseno na nesto sto bi moglčo se nazvati glasno ali 5.1 sistem ti ispuni sobu zvukom... Tu je razilka.... I to ogromna.....

15 godina

Imao sam sony 5.1 u sobi prije, ok, nije bio nešto top, ali na kraju sam ga prestao koristi obzirom na frustrirajuci user experience(i stražnji zvucnici su nažalost bili u razini s ušima a ne iza pa i nije bio toliki efekt). Em nije htio sve formate puštati, em je znala pucat veza pa pali i gasi tv dok ga opet ne spoji itd...tako da je tu bilo petljanja, doduše nakon toga više nikad necu uzimati neki sistem koji nije iste marke kao i tv, pretpostavljam da još umanjuje šansu za mušicama oko konekcije i sl.
Vjerujem da je sa soundbarom bolji zvuk, i puno manje petljanja nego s 5.1/7.1 setupom za koji je baš potrebna i specifična soba. Jedino je pitanje koliko izdvojit za soundbar da budeš zadovoljan njime.

6 godina

@x360gamer 

Po meni je bolje uzeti neki AVR (može za početak s njuškala, ali treba biti oprezan) i spojit na njega prvobitno bilo koje zvučnike koje imaš kod kuće (može i od starog K.K. ali mora se izbaciti woofer, jer nije active), pa onda s vremenom upgradeovat zvučnike i imaš jednak feelin' kao da slušaš zvučnike od TV-a. Ja imam Marantz AVR na kojem su spojeni 5.1 zvučnici (Vivax neki) i zvuk je fantastičan, čak i malo bolji od TV zvučnika. Soundbarove ne preferiram, jer koliko vidim nema više 5.1 soundbarova, a želim 5.1 zvuk.

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2022 10:23 (Vavoom).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pozdrav!

Suzio sam izbor na 2 tv-a pa molim vašu preporuku.

TCL po cijeni 5400kn i LG za 500

Specifikacije su ispod, hvala unaprijed!

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/f10f23e539

0 0 hvala 0
15 godina

btw ako prebacite na USB neki 4k/blue ray movie, znaci ono 50-60 gigi ili koliko vec film ima, da li u biti TV ima problema s reprodukcijom toga preko USB 2.0 porta ili je potreban 3.0 USB? 

0 0 hvala 0
14 godina
Ne treba 3.0, Limit usb 2.0 standarda je teoretski 480 Mbit/s, daleko iznad bitratea bilo kakvog filma i formata ma koliko nabudžen bio. Btw sa najjeftinijeg usb-a sam vrtio one jellyfish testne videe bez problema , pa i onaj najteži 400Mbitni, tako da će moći i bilo koji film :)

Btw kad smo kod toga, najjači bitrate što sam dosad vidio je breaking bad na syncleru (ide oko 160 Mbita), prosjek je od 80 - 120 kako vidim u zadnje vrijeme..
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2022 16:35 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fallen87 kaže...

btw ako prebacite na USB neki 4k/blue ray movie, znaci ono 50-60 gigi ili koliko vec film ima, da li u biti TV ima problema s reprodukcijom toga preko USB 2.0 porta ili je potreban 3.0 USB? 

kupio sam preskup i top 3,2 USb i dobar USB 2 i puštao Avengerse zadnje sa sticka od 50 gb ta otprilike.

Imao sam identičnu kvalitetu reprodukcije.

Ionako je na većini Tv ova USB 2 još standard.

14 godina
Nažalost, kod nekih je Usb 3.0 bio standard prije par godina, ali više nije. Imam LG UH85 iz 2016 u drugoj sobi koji ima usb3, dok c1 iz 2021 nema??? Wtf
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
error_666 kaže...
Nažalost, kod nekih je Usb 3.0 bio standard prije par godina, ali više nije. Imam LG UH85 iz 2016 u drugoj sobi koji ima usb3, dok c1 iz 2021 nema??? Wtf

Kod C1 je veci problem 100mb lan ali se lako rijesi. USB to lan i problem rijesen ;)

17 godina

nazalost taj fix za 100mbps ethernet vise ne radi na C2, masa ljudi je prijavila isto po redditu i yt, a i sam sam testirao sa dva razlicita usb3.0 na gigabit adaptera, i dalje max 99 mbps ide

I knew a man who once said: Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
14 godina

Da , i kod C1 i kod svih drugih , koliko znam još nije izašao tv sa gigabitnom mrežom . A nepostojanje  USB3 na C1 mi stvara drugu vrstu problema uvjetno rečeno . Koristim gigabitnu USB mrežnu karticu upravo da zaobiđem ovo debilno ograničenje od 100 Mbps  , preko USB3 porta na UH85 sam imao punu propusnost kartice i  brzinu  deklariranu  paketom ( 500Mbps ) , dok je na C1 ta ista kartica `vadila  ` 330- 350 Mbps kad sam probavao (mada to  više nije toliko bitno jer sam spojio tv na wifi i imam oko 400Mbps ) . Nije mi od životne važnosti ,ali  stvarno  ne razumijem takve uštede na tvu koji je koštao 1300e , dok s druge strane taj isti usb3 je ugrađen na neko s.anje od boxa koje ne košta ni 50e , al to je neka druga tema već jel .

@backdraft jel do adaptera slučajno ? uzeo prvo s ebay za  par dolara  , sve ok po opisu , gigabitna mreža naznačena i na samom adapteru , al kad spojiš 95 Mbps max . Kupio dlink , ne znam precizno sad koji je model (ovdje na temi je neko preporučio ) i išao je 500 Mbita na USB3 portu na starom tv-u pa nešto si mislim  da nije do toga ??? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2022 18:58 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

nasao sam neke youtube komentare ispod HDTV videa na istu temu da od nekog updatea vise ne radi na c2, a i ima par postova po redditu o tome

uglavnom testirao sam sa tplink ue300 (realtek chip) i sa nekim noname brendom (asx chip) i ni na jednom ne ide preko 95-99 sa adapterom tako da za sada nisam nasao nacin da se to sredi

I knew a man who once said: Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
15 godina

Meni nije jasno zašto TV-i ne prelaze na USB C utor? Pa makar high end da imaju, ali niti oni. Brdo benefita bi donio. Pogotovo Thunderbolt 3 barem da ima.

Pa u monitorima je to već standard i u budget kategoriji. 

Imam laptop koji je type C only pa sam morao kupiti dual drive stick samo zbog toga.

Isto kao i nedostatak DisplayPorta... 

Vjerojatno HDMI lobi ne da

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ne mogu vjerovati da su to napravili na c2... U tom slučaju jedino preko wifi-a, tako je i kod mene.
15 godina
neaktivan

Pozdrav , zna li netko koliko cesto bude 5 godina produzenog jamstva gratis za televizore?

ako uopce bude, sad je još do kraja godine ali nema vise popusta na sami tv , za lg konkretno

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2022 9:57 (Djozaa).

0 0 hvala 0
15 godina

https://www.lg.com/hr/5-godina-sigurnosti-promocije/index.jsp

možeš vidjeti otprilike intervale vezano uz prethodne godine. Ugl izgleda par puta godišnje tako neka akcija.

5 godina

A1 nudi TV za 80 kuna mjesečno, odnosno 1920 kuna sveukupno. Kada sam pitao na Facebooku rečeno mi je da se radi o "LG TV 50" 50UQ7000". Alternativno nam nude da prvih 3 mjeseca internet, TV i telefon plaćamo 1 kunu. Mislite da se isplati uzeti TV? Ima netko da je uzeo? Uz to, zna li netko dobije li se garancija na TV ili ne?

Gledao sam malo okolo čini se da je to ok TV koji se može naći za 2600 kuna, te se kao "uštedi" 600 kuna ovom akcijom, isto kao i da ne plaćamo internet 3 mjeseca.

0 0 hvala 0
5 godina
Googlewhystop kaže...

A1 nudi TV za 80 kuna mjesečno, odnosno 1920 kuna sveukupno. Kada sam pitao na Facebooku rečeno mi je da se radi o "LG TV 50" 50UQ7000". Alternativno nam nude da prvih 3 mjeseca internet, TV i telefon plaćamo 1 kunu. Mislite da se isplati uzeti TV? Ima netko da je uzeo? Uz to, zna li netko dobije li se garancija na TV ili ne?

Gledao sam malo okolo čini se da je to ok TV koji se može naći za 2600 kuna, te se kao "uštedi" 600 kuna ovom akcijom, isto kao i da ne plaćamo internet 3 mjeseca.

Taj 50" je teški low end al ono dno dna od LG-a, bjezi od toga ko vampir od česnjaka, a i korisnici vele da je slika ocajno lose, pogotovo kontrast, i panel je toliko trom da se lica jedva vide od ghostinga(Va panel)! Trazi dalje ako hoces best buy  telku za 3300 imas Grundiga u 55" s fantasticnim IPs panelom!

5 godina

Znao sam da je low end, al nisam mislio da je takav užas. Sad to samo mora uć u glavu roditeljima.

13 godina
Googlewhystop kaže...

Tesko mozes nac bolje za 1920kn,sto se tice garancije ako je uredjaj novi naravno da moras dobit i garanciju.

5 godina
Googlewhystop kaže...

Znao sam da je low end, al nisam mislio da je takav užas. Sad to samo mora uć u glavu roditeljima.

Pa objasnis im i amen, telka nevalja u rangu najgorih vivaxa za 800kn i sl, nije da si novce nasao na ulici!
Ispod ovoga nemoj ici;

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-grundig-50gfu7800b-led-uhd-4k-android-smart-tv-t2-hevcs2/103783?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Odlican i na njemu nasi free kanali zgledaju fantasticno za 4k sadrzaj da ne govorim! 5g garancije, android! Imas ga i u drugim trgovinama!

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2022 19:58 (Boris grozni).
4 godine
Boris grozni kaže...
 Ispod ovoga nemoj ici;

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-grundig-50gfu7800b-led-uhd-4k-android-smart-tv-t2-hevcs2/103783?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Odlican i na njemu nasi free kanali zgledaju fantasticno za 4k sadrzaj da ne govorim! 5g garancije, android! Imas ga i u drugim trgovinama!

Otkad ti ideš na VA panel ? 

Zar nije IPs bog ?

@gkelekov Da nije bilo domovinskog rata, Hrvatska bi sada bila 3-4 godine bliže ostatku svijeta !
11 godina
Možda je stvarno vrijeme da se moderatori uključe, ovaj lik Boris grozni trola da to nije normalno, i truje temu ozbiljnim glupostima i što je najbolje netko će preletiti brzinski i shvatiti ga ozbiljno.
Reć da je jedan LG tv sranje i da je Grundig premija naspram njega je takav maliciozan i zločest savjet, za koji nema ni trunke opravdanja.
Imam sličan model Grundiga u familiji i jedan stariji..kao i LG tv tog početnog ranga kod prijatelja i obitelji.
Čovjek laže, trola ili što već i ako neko ima savjet kako da se to prijavi adminu, moderatoru ili ko je već s "ovlastima" molim da napiše.

9 1 hvala 0
5 godina
Havo kaže...
Možda je stvarno vrijeme da se moderatori uključe, ovaj lik Boris grozni trola da to nije normalno, i truje temu ozbiljnim glupostima i što je najbolje netko će preletiti brzinski i shvatiti ga ozbiljno.
Reć da je jedan LG tv sranje i da je Grundig premija naspram njega je takav maliciozan i zločest savjet, za koji nema ni trunke opravdanja.
Imam sličan model Grundiga u familiji i jedan stariji..kao i LG tv tog početnog ranga kod prijatelja i obitelji.
Čovjek laže, trola ili što već i ako neko ima savjet kako da se to prijavi adminu, moderatoru ili ko je već s "ovlastima" molim da napiše.

Pa ovaj je sranje da i u ovom slucaju je novi Grundig s IPS panelom i to kakva premija, da procitas mozda jedno 50tak komentara koji su ga kupili il iti treba crtati? zamisli Lg od 2300kn pa da nevalja

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2022 20:43 (Boris grozni).
15 godina
Boris grozni kaže...
Googlewhystop kaže...

Pa objasnis im i amen, telka nevalja u rangu najgorih vivaxa za 800kn i sl, nije da si novce nasao na ulici!
Ispod ovoga nemoj ici;

Čekaj malo, sereš po VA panelu koliko je širok i dug i onda preporučiš i pukneš za ovog grundiga koji ima taj isti va panel da je fantastičan. Koga ti stjepko jebeš ne kraju sad?

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2022 21:32 (vrinho).
5 godina
vrinho kaže...
Boris grozni kaže...
Googlewhystop kaže...

Ispod ovoga nemoj ici;

Čekaj malo, sereš po VA panelu koliko je širok i dug i onda preporučiš i pukneš za ovog grundiga koji ima taj isti va panel da je fantastičan. Koga ti stjepko jebeš ne kraju sad?

O cemu ti pričas?, sve i jedan je s IPS panelom, odi u trgovinu pa provjeri.

16 godina
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Boris grozni kaže...

Ispod ovoga nemoj ici;

O cemu ti pričas?, sve i jedan je s IPS panelom, odi u trgovinu pa provjeri.

https://www.displayspecifications.com/en/model/c33f253e

https://www.displaydb.com/tv/grundig-50gfu7800

https://www.kitele.com/en/tv-grundig-50gfu7800

Pa i ekupi ga reklamira ko VA

Znači svi oni lažu, nijedan link nisam našao na netu gdje piše da je ovaj tv IPS, dokaži drukčije ili 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice