Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.672
|
čitano: 27.696.844
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Na TV-u ne mogu pronaći Google Stadia aplikaciju. Tv je novi LG i update je napravljen. Može netko provjeriti kod sebe na TV-u?

0 0 hvala 0
5 godina
suspendiran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
kiwi_91 kaže...

Dodao bih i kvaliteta komponenti pa oni koji očekuju da im televizori rade kroz sljedećih 10 godina, prije bih se kladio na to da će Sony to odraditi nego LG.

Imam 2 Sonya Lcd panela jedan placen 16000(32"), drugi 20000(40"), stari su 15g imaju jedno 2000000 sati eno ih i dalje rade nemaju na slici tockice, neznas koji je tezi! Neunistivo!

7 godina
Dachande kaže...

Out of the box slika.

Motion handling.

Upscaling.

HDR.

I na kraju ono najbitnije - kvaliteta slike. LG C1 je nesumnjivo fantastičan TV. Općenito je kompletniji TV od Sonya, ali meni kojem je najbitnija kvaliteta slike i to pogotovo za filmove, Sony je bolji. 

Ovo prvo se lako rijesi. Nije da sliku podesavas kad god upalis tv. Ovo trece je nebitno jer se takvi televizori ne kupuju da se gleda pal ili hd slika....

Motion handling? Sta to znaci? HDR? Sta konkretno. Ne mogu naci gdje uporediti ova dva tva.....

17 godina
neaktivan

Ekipa zanima me misljenje za ovaj tv

https://www.sancta-domenica.hr/tv-65-philips-65pus7906-android-ambilight.html

Vrijedi li te pare,kakva je slika na njemu,te da li se kvari?

Isto tako kakav bi bio za ps5 jer koliko vidim ima HDMI 2.1?

Hvala

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam na kraju uzeo ovaj TV https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-QE65Q60AAUXXH/ 

Mislim ju staviti na zid, da li imate preporuku nosača? Htio bi da je televizija odmah uz zid, da nema prebiše "lufta". Da li imate preporuku nosača?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zbog ograničenosti u prostoru potreban mi je tv 43". Gledali smo LG i nanocell je poprilično popljuvan zbog kuta gledanja, gdje boje blijede gledajući pod kutem. Jel to znači da se više isplati uzeti LG 43UP7800 naspram LG NanoCell 43NANO773 ?

Hvala. Svaki savjet je dobrodošao.

0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
big_guy kaže...

Ekipa zanima me misljenje za ovaj tv

https://www.sancta-domenica.hr/tv-65-philips-65pus7906-android-ambilight.html

Vrijedi li te pare,kakva je slika na njemu,te da li se kvari?

Isto tako kakav bi bio za ps5 jer koliko vidim ima HDMI 2.1?

Hvala

Ne vrijedi. Ja bih preskocio

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2022 23:53 (ibojanic).
13 godina
Dachande kaže...

Btw, opće se nisam stigao pohvaliti, ali uzeo sam za Božić još Sony OLED 55A83J za 8399kn. 

Prezadovoljan sam svaki dan kad ga gledam. Stvarno jako dobar TV. I za tu cijenu definitivno bolji izbor za mene od LG-a. Ne trebaju mi 4 HDMI porta, a sve ostalo je ionako na Sonyu bolje.

Osim sto nije pogotovo jer ti imas model nize klase naspram A90J.

Naprimjer C1 ima ogromnu ogromnu hrpu funkcija koje nema niti A90J,koje su to googlaj.

18 godina

Zamijenio si funkcije sa kvalitetom slike. Mene zanima upravo ona. A tu je A80J bolji od C1. Uostalom, napisao sam kaj sve ima bolje. Znam da su nekima neke funkcije jako bitne, meni je pak kod TV-a najbitnija kvaliteta slike. A tu je Sony bolji.

13 godina
Dachande kaže...

Zamijenio si funkcije sa kvalitetom slike. Mene zanima upravo ona. A tu je A80J bolji od C1. Uostalom, napisao sam kaj sve ima bolje. Znam da su nekima neke funkcije jako bitne, meni je pak kod TV-a najbitnija kvaliteta slike. A tu je Sony bolji.

Opet sam dojma da si pomjesao A90J vs C1.....naprimjer HDR performanse.

Ako se dobro sjecam samo A90J ima heatsink dok nizi modeli u Sony lepezi nemaju isti i tu je ta razlika u HDR performansama.

Ali opet sa druge strane....svaki oled po defoltu ima izvrsnu sliku zahvaljujuci samom oled panelu.

Sony ima ogromnu prednost u Android OSu koji dobiva novije verzije dok recimo Web OS ili Tizen ne.

18 godina

Vidim kud vodi ova rasprava, tak da - ne da mi se. 

Sve kaj sam rekao stoji. Ako nisi pratio recenzije i testove, žao mi je. Ali neću se raspravljati s tobom.

11 godina

Sony ima najbolju sliku na tržištu. To je činjenica. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Razlike u slici ima, ali kod A80j manje nego kod heatsinkanog A90j i to u bright-highlightsima, znaci moras usporedno staviti oba da primjetis, tj. netko ti mora prstom pokazati. Mozemo navesti i zvuk (kroz ekran) i malo bolji motion. Ostalo tipa dizajn, kvaliteta izrade su vrlo slicni.

Tako da jest razlika A90j 5-10% od LG C i to treba platiti nekoliko tisuca kuna... Manje ako je LG G.

EDIT: imao sam i ja 17 godina star 40" Sony LCD sa mat ekranom i lampama, 43 kg sa zakretnom nogom, jos uvijek radi, ali to je bilo tada, danas nisu vise takove izrade vecinom, a OLED klasa je uvijek na vrhu, C je metalan, G je sada od karbona i debel samo par cm itd.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2022 9:38 (Mad Ant).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina

Megatama, znam da se kužiš u tv-e, al si zapeo za taj LG, kao da ništa drugo ne valja. Svi hvale sliku na Sony-u, a nekima je slika najvažnija. Imam u kući LG C1 i moram reći da se treba poprilično namučiti da se dobije slika sa kojom si zadovoljan, za razliku od Sony-a (kojeg nemam). Uostalom nije Sony bezveze skuplji od lg-a. A i Sony je android što je za mene prednost.

Ja glasam da je Sony bolji tv od LG-a i sljedeći moj tv biće Sony samo još ne znam koji.

LG je možda bolji za igre, a za tv program i serije-filmove bolji je Sony, pa ko što voli.

5 2 hvala 0
15 godina
zaboravni12 kaže...

Megatama, znam da se kužiš u tv-e, al si zapeo za taj LG, kao da ništa drugo ne valja. Svi hvale sliku na Sony-u, a nekima je slika najvažnija. Imam u kući LG C1 i moram reći da se treba poprilično namučiti da se dobije slika sa kojom si zadovoljan, za razliku od Sony-a (kojeg nemam). Uostalom nije Sony bezveze skuplji od lg-a. A i Sony je android što je za mene prednost.

Ja glasam da je Sony bolji tv od LG-a i sljedeći moj tv biće Sony samo još ne znam koji.

LG je možda bolji za igre, a za tv program i serije-filmove bolji je Sony, pa ko što voli.

Globalno je mjerodavno dogovoreno stanje slike/boja u laboratorijskim uvjetima kao referentna točka i od toga se ide dalje. Sa čime si ti zadovoljan je samo tebi bitno i ne ocjenjujemo po tome jer bi bio kaos. Još si i sam naveo da nemaš doma pod okom Sony pa da možeš nakon nekog vremena pričati o razlikama koje primjećuješ ili ne.

Sony koristi LG panele sa svojim procesiranjem, te ne ugrađuje duplo bolje komponente naspram LG OLED-a. Android i nije neka prednost jer TV nije mobitel i ne rade sve stvari ili uopće ne rade, a najvažnije stvari koje se koriste (streaming video/audio aplikacije, Facebook, Plex itd.) postoje i na ostalim OS-ovima velikih proizvođača. Osim naravno Kodija za koji su developeri rekli da će ga razvijati samo za Android jer nemaju ljudstva za ostale (jer većina ljudi ionako nabavi neki Android box koji je bolji od samog TV-a).

Općenito na cijelom tržištu, mi raspravljamo o gornjih 10%, znači razlika 5-10% unutar tih gornjih cca 10% tržišta. Razlika ima ali su male i zna se točno i testirano koje su, specifično.

Tako da je bolji, ali da li ti se isplati dati 20-30% više novaca je osobna stvar. Da li znaš primjetiti tu razliku je isto osobna stvar. Ja sam npr. za 3.5m udaljenosti radije uzeo 65" C1 nego 55" A80j i bolje sam prošao 1000%, uopće nije upitno.

Ali da je velika/drastična, svima vidljiva razlika u kvaliteti slike (bez ukazivanja na specifične scene u specifičnim filmovima) - nije. U nekim stvarima je Sony i lošiji...

Tako da je rasprava akademska at best.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2022 10:40 (Mad Ant).
13 godina
zaboravni12 kaže...

Ova tema je kako sam vec prije naveo poprilicna kaljuza neznanja.

Zadnjih par serija najprecizniju sliku daju top oled modeli od Panasonica.

Sony je u globalu podosta los na polju televizora krenuvsi od problema sa Dolby Visionom,VRR,smijeh sa hdmi 2.1 itd itd itd.

Ja sam osobno birao izmedju top end Panasonica,Sony A90J i G1 i nakon podosta proucavanja i isprobavanja sva 3 modela sam se odlucio za G1 iz niza razloga koje sam naveo prije.

A83J je daleko daleko losiji tv od jednog C1,googlajte zasto.

18 godina

Mad Ant je u pravu. Kaj se cijene tiče.

Ako je C1 8000, a A80 12000, ne, nikako se ne isplati Sony.

Ako je C1 8000, a A80 8500, onda ću žmirečki uzet Sony.

Megatama se i dalje jedino bahati, sad tek vidim o čemu ljudi godinama pričaju. Nisam do sad osobno iskusio. U svakom slučaju, ja sam sebi izgoogleao, a on nek si sam googlea zašto je u krivu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2022 10:54 (Dachande).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Razlika u cijeni od 500 kn ili manje se nikada nije dogodila.Sony je jednostavno preskup za ono što nudi.U to sam se uvjerio od 80-ih, pa na ovamo.

0 0 hvala 0
18 godina

Pa jesam ja na prošloj stranici napisao da sam uzeo A83J za 8400?

Znači, može se.

A ova generaliziranja - od 80-ih su mi super. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nije ni LG glup, ako naprave još bolje od konkurencije, tj. kupaca panela, neće prodati toliko. Ovako su Sony/Panasonic na 1. poziciji slike godinama, a LG proda masu više OLED TV-a koji su na 90-95% od te prve pozicije (jer moramo uzeti u obzir i druge stvari osim samo slike danas).

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2022 12:25 (Mad Ant).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ta dva tv-a su jako slična po kvaliteti a Sony je uglavnom skuplji za 2, 3k tako da je logičan izbor LG. To što je netko ulovio akciju nije mjerilo. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Wontay kaže...

Ta dva tv-a su jako slična po kvaliteti a Sony je uglavnom skuplji za 2, 3k tako da je logičan izbor LG. To što je netko ulovio akciju nije mjerilo. 

Ja se sjećam da se preporučalo zaobići A80J zbog cijene i uzeti C1/G1 ili odmah na A90J.

17 godina
neaktivan

Ekipa može preporuka za Phillips Ambilight 65"

Koristito bih za Playstation, Netflix,Yt, Iptv

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Wontay kaže...

Ma ousti dijete.Kupilo prvi tv, pa misli da je kupio Bang & Olufsen 

7 godina
big_guy kaže...

Ja imam model 65OLED706 i mogu ti ga preporučiti , 806 je isti model samo ima ambilight sa 4 strane i bitno je skuplji.Ostale serije da nisu OLED koliko ja znam ima samo ovaj 2.1 HDMI LED 4K UHD LED Android TV 65PUS9206/12 | Philips

Ovo je trenutno odlična cijena za 706 TV 65" Philips OLED 65OLED706 Android Ambilight (sancta-domenica.hr)

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2022 19:22 (Blackcastle).
17 godina
neaktivan
Blackcastle kaže...
big_guy kaže...

Ja imam model 65OLED706 i mogu ti ga preporučiti , 806 je isti model samo ima ambilight sa 4 strane i bitno je skuplji.Ostale serije da nisu OLED koliko ja znam ima samo ovaj 2.1 HDMI LED 4K UHD LED Android TV 65PUS9206/12 | Philips

Ovo je trenutno odlična cijena za 706 TV 65" Philips OLED 65OLED706 Android Ambilight (sancta-domenica.hr)

Hvala ti ali to mi je too much.

Max bih isao do 6k

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
7 godina
big_guy kaže...
Blackcastle kaže...
big_guy kaže...

Hvala ti ali to mi je too much.

Max bih isao do 6k

Ovo je do 6k ima niske latencije ali nema 120Hz ,  TV 65" Philips 65PUS8506 Android Ambilight (sancta-domenica.hr)

17 godina
neaktivan

Taj tv mi je jedan kolega sa foruma bas preporučio u privatnoj poruci no brine me sad sto mi je rekao da je za udaljenost od malo više od 2 m prevelika dijagonala.Inače sad imam 55 i skroz mi je ok.

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
big_guy kaže...

Taj tv mi je jedan kolega sa foruma bas preporučio u privatnoj poruci no brine me sad sto mi je rekao da je za udaljenost od malo više od 2 m prevelika dijagonala.Inače sad imam 55 i skroz mi je ok.

Garfield i dalje davi sa Philipsom u pozadini vidim...

17 godina
neaktivan

Nisam u toku baš pa ne znam 😅

Nego slobodno prokomentirajtw kako vam zvuci 210 cm udaljenosti od 65"?

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice