MVA ima bolju crnu i kontrast al je tromiji panel...kutevi su lošiji iako nije tak jako izraženo. Uglavnom ak se gleda puno sporta i igra plejka ips je bolji izbor. Mogu i filmovi ali mva je tu bolji pogotovo ako si nitpicker koji gleda u potpunom mraku filmove. Također IPS kod boljih modela ipak daje manje probijanja svjetla, tu je lokal dimming itd...Isto tako u najpopularnijim dimenzijama puno je više IPS modela.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav svima.
Nakon malo istraživanja došao sam do nekih favorita pa me samo zanima Vaše mišljenje i/ili iskustva (pozitivna i negativna sa ovim proizvođačima), odnosno da li ima neki bolji model za ovaj cjenovni rang (do 3500 kn)
https://www.hgshop.hr/led-tv-lg-50um7450pla-50-127cm-ultra-hd-4k-dts-virtual-x-4k-active-hdr-dvb-t-t2-c-s-s2-hevc-h-265/proizvod/246595
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-H50B7500/
To je to otprilike. Da imam 3500 uzeo bi H55B7500.
Da li da šaljem na garanciju (LG 65UM7450) ili ne. Malo mi je mučno kad se sjetim pakiranja te grdosije.
TV je star 30 dana.
to probijanje na plavoj boji je malo, tu mač...
Daj jednu sliku s crnom pozadinom.....
Da baš, kao da u ovu temu ne dolazi/ne čita nitko drugi osim ljudi koji redovito posječuju forume.
Zato baš treba dodatno napomenut, jer večina kupaca nema poima kaj kupuje zato i dolazi(čita sastrane) u ovakve teme po razne informacije.
daj nemoj zafrkavati se... Svaki dan se pojavi lik koji nema pojma o ničemu a teško mu je prelistati zadnjih 20 stranica... sve ranije piše i o famoznom nedostatku DTS-a kod Samsunga i sličnih anomalija kod drugih televizora odn brendova...
I, prestani više koristiti te markere jer ću zamoliti glavnog šefa Miru da ugase tu mogućnost... 
Da li da šaljem na garanciju (LG 65UM7450) ili ne. Malo mi je mučno kad se sjetim pakiranja te grdosije.
TV je star 30 dana.
Teško je reći po bilo kojim fotografijama nažalost. Gleda se da li primjetiš "fleke" kod klasičnog gledanja programa, npr. sporta gdje bi trebalo biti najviše vidljivo. To je uvijek lutrija ("panel lottery") kod svih brandova, stvar proizvodnje. Većina TV-a ima nekakav "dirty-screen efect" i/ili light-bleed kada pustiš samo crni ekran, pogotovo ako je backlight/brightness/contrast na maksimumu (a to je ionako krivo).
Ako u normalnom gledanju sa normalnim postavkama dosta primjetiš DSE efekt, tako da ga je lagano nekom drugom pokazati, vraćaj na garanciju (jer više ne možeš vratiti za zamjenu zbog prošlih 30 dana).
TV je star 30 dana.
Teško je reći po bilo kojim fotografijama nažalost. Gleda se da li primjetiš "fleke" kod klasičnog gledanja programa, npr. sporta gdje bi trebalo biti najviše vidljivo. To je uvijek lutrija ("panel lottery") kod svih brandova, stvar proizvodnje. Većina TV-a ima nekakav "dirty-screen efect" i/ili light-bleed kada pustiš samo crni ekran, pogotovo ako je backlight/brightness/contrast na maksimumu (a to je ionako krivo).
Ako u normalnom gledanju sa normalnim postavkama dosta primjetiš DSE efekt, tako da ga je lagano nekom drugom pokazati, vraćaj na garanciju (jer više ne možeš vratiti za zamjenu zbog prošlih 30 dana).
Nezahvalno je suditi po fotki ali se kuži da je fotkao u mrklom mraku potpuno crnu scenu a tu niti jedan IPS ne bi dobro prošao. Čisto sumnjam da to kuži kod normalnog gledanja programa pa i tamnijih scena jer nikad nisu potpuno crne niti svi gledamo TV u mrklom mraku. I kako sam mu preporučio nek smanji LED rasvjetu na nekih 85....
Pozdrav, molim pomoć oko odabira između HISENSE H43B7500 i SAMSUNG UE43RU7092. Cijena podjednaka (kao i karakteristike). Samsung garancija 2 god, Hisense 2+3 akcija. TV ide u drugu sobu kao sekundarni, uz eksterni kodi box (znači nebitno DTS, formati i ostalo). Zbog hitnosti uzeo bi "na slijepo", bez probe u trgovini pa ako netko ima jedan od navedenih modela (ili je imao priliku usporediti). Hvala unaprijed! P.S. može i eventualno preporuka nekog trećeg (boljeg) modela do 2500 kn.
Jedino ako isključivo gleda filmove.
Pozdrav, pokušavam naći da li je moguće na Hisensu castat youtube sa mobitela? Znači jednostavnim putem, upalim youtube na mobu, odaberem video i kliknem ikonu gore cast to TV (
). Gdje god tražim izbacuje mi samo poveznice na Hisense Anycast (screen mirroring). Hvala.Bez ljutnje, hisense su 90% s VA panelom...e sad pitanje je...kakav tv čovjek treba .
nisam čitao prošlu stranicu, ti si korektno cropao višak teksta, pa i mene zanima kakav tv čovjek treba..
Kad ideš na youtube ima ikona gore da se gleda sadržaj na tv-u
Meni pronalazi hisense tv. Al nisam to trenutno u mogucnosti provjerit. Ne znam jel to to šta tražiš. Nisam provjerava jer imam yt app na tv-u pa zato
sent via S10e
Bez ljutnje, hisense su 90% s VA panelom...e sad pitanje je...kakav tv čovjek treba .
nisam čitao prošlu stranicu, ti si korektno cropao višak teksta, pa i mene zanima kakav tv čovjek treba..
VA panel preferiram tako da naginjem prema Hisensu. Za navedeni Samsung model ne mogu nigjde naći 100% info za panel.
Kad ideš na youtube ima ikona gore da se gleda sadržaj na tv-u
Meni pronalazi hisense tv. Al nisam to trenutno u mogucnosti provjerit. Ne znam jel to to šta tražiš. Nisam provjerava jer imam yt app na tv-u pa zato
To je to, ako ga pronalazi trebao bi automatski pokrenuzi yt app na tv-u nakon odabira. Bitno mi je da ne moram ulaziti u neke izbornike, aplikacije i sl. za upaliti crtić :)
VA panel preferiram tako da naginjem prema Hisensu. Za navedeni Samsung model ne mogu nigjde naći 100% info za panel.
ako te zanima koji model Samsunga ima koji panel, vjeruj mi nije teško...
Gledao već tu ali ne mogu naći konkretno za model 43RU7092. Najsličniji modeli koji nalazim su 43RU7000 / 7025 (ako idem logikom da je serija 70xx) i tu piše PLA panel.
Radije na avforums i tamo citat informirana iskustva...
Koka, dskoteka, Marlboro, Suzuki
Gledao već tu ali ne mogu naći konkretno za model 43RU7092. Najsličniji modeli koji nalazim su 43RU7000 / 7025 (ako idem logikom da je serija 70xx) i tu piše PLA panel.
ovo je tvoj model televizora
https://www.displayspecifications.com/en/model/7e771b13
svi proizvođači a posebno Samsung pišu malo neobično/obične nastavke brojeva televizora, no shvati, ; koliko novaca toliko glazbe"
taj broj nastavak ništa ne znači odn.7092 itd...
Za castanje na hisense tv, prvo se negdje u opcijama mora staviti prekidac na opciju anyview cast ili tako nesto. Nisam pri tvu pa ne znam na pamet gdje je ta opcija, ali nema u meniju sad 100 opcija, lako se pronadje
Po meni q60..a i ovome 8002 je cijena prenapuhana..mislim da nikad nije bio 7k..a ako ces kupovat 8002 u emmezeti ti je 100kn skuplji ali 55 incha
BBall,Tech,Ink and Familly..all the way....
Pozdrav, molim pomoć oko odabira između HISENSE H43B7500 i SAMSUNG UE43RU7092. Cijena podjednaka (kao i karakteristike). Samsung garancija 2 god, Hisense 2+3 akcija. TV ide u drugu sobu kao sekundarni, uz eksterni kodi box (znači nebitno DTS, formati i ostalo). Zbog hitnosti uzeo bi "na slijepo", bez probe u trgovini pa ako netko ima jedan od navedenih modela (ili je imao priliku usporediti). Hvala unaprijed! P.S. može i eventualno preporuka nekog trećeg (boljeg) modela do 2500 kn.
Paket garancije+osiguranja je na Hisense strani, a to ti je danas najbitnije što dulja garancija ili bilo kakav dodatni paket osiguranja.
Da ili njihov domači PLS=IPS, a kaj se tiče Hisensa da osim 32 modela gdje se koristi samo IPS LCD panel.
https://forum.bug.hr/forum/topic/televizori/koji-televizor-kupiti-vodi-odabir/48433.aspx?page=924&jumpto=6020339&sort=asc&view=flat
https://forum.bug.hr/forum/topic/televizori/koji-televizor-kupiti-vodi-odabir/48433.aspx?page=939&jumpto=6031060&sort=asc&view=flat
Dakle iznad 32, ili je zeleno VA ili OLED na vrlo skupim modelima kaj drugo.
Kaj se tiče Samsunga, ako je VA LCD panel često put taj VA panel uopče i nije Samsungov proizvod.To sam več odavno linkal, dakle dolnji link ili drugi direkt link gdje su zaključili da je Samsung VA verzija(zapravo je SVA) realno ispala i najlošija.To je dijagnoza iz 2016 godine, ali nebitno jer to je i danas tipična praksa raznih TV brendova ili proizvođača.
https://forum.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=263&jumpto=5215562&sort=asc&view=flat
https://www.rtings.com/tv/learn/panel-lottery-samsung
Samsung je kralj AMOLED zaslona za mobitele, a na VA LCD panelima su samo sporedni igrači i to je činjenica.Na PC monitorima je još lošije za Samsung, ili njihov SVA panel je slabo korišten u raznim modelima.Na PC monitorima Benq/AU Optronics su šefovi VA LCD panela, ali samo ako u njihovim modelima i čuči(određeni modeli kao Benq GC2870H koristi MVA panel od Chimei Innolux) njihov proizvod ili AMVA LCD panel.
Kakve ili čije sve VA LCD panele koristi Hisense TV, hm nemam poima to je teško precizirat ili detektirat bez obzira jel IPS ili VA.32 modeli vrlo vjerojatno koriste isti model/proizvođača IPS LCD panela, a skuplju cijenu opravdaju raznim drugim dodacima ili znatno boljim dizajnom itd.
Odlucio sam se za q60, jel jos znas koja se aplikacija sad koristiza iptv s obzirom da nema smartiptv
Jel ima tv koji podrzava sve video formate
4k hdr(10 i dolby vision) a da ucitava doslovno sve video fajlove....
ako ima molim Vas model
tv mi ima i dolby vision i dolby atmos standard i sve to zaista predivno izgleda kada radi...
naime dosta filmova uopce ne zeli pokrenuti niti putem HDD-a niti direktno preko streaminga itd...
neke filmove zeli a onda ne zeli ucitati titlove da ga hebes kada titl upecem direktno u film nekada radi a nekada npr ako je film dolby vision hdr nakon pecenja filma film mi bude sheban.. npr popusim dolby vision ne kuzim foru ali tako je kako je...
mislim da su tu android tvovi u prednosti jel ovi kineski imaju jedna player ugrade i to je to, mozes se slikat
ili ako znate neki media player koji ima sve pozeljno jer sam zadovljan sa slikom na tvu
To ti neznam jer nekoristim iptv na tv...mozda koji od kolega zna....
BBall,Tech,Ink and Familly..all the way....
ne koristim niti ja iptv
meni je bitno da spojim externi disk ili preko dlna
dakle skidam filmove i pustam na tvu
ne koristim niti ja iptv
meni je bitno da spojim externi disk ili preko dlna
dakle skidam filmove i pustam na tvu
Koliko znam LG telke ti sve zivo pustaju.
Odlucio sam se za q60, jel jos znas koja se aplikacija sad koristiza iptv s obzirom da nema smartiptv
Ima Smart iptv za Tizen samo trebaš instalirati sa sticka. Osobno koristim Ministru
Pozdrav,
prije 2-3 mjeseca sam uzimao baki TV, i na preporuku forumasa smo uzeli HISENSE H50B7100, za 2400 kn.
Sad me buraz pita za misljenje, on bi si uzeo TV, i ponudio je ova 4
SHARP 50BJ2E 4K UHD 2699,99 kn
GRUNDIG 49 GDU 7500 2399,99 kn
GRUNDIG 43 GUB 8960 2099,99 kn
GRUNDIG 43 GDU 7500W 2299,99 kn
Koliko sam skontao, to je iz Sparovog kataloga, pa sad... vrijedi li ijedan te novce, ili je HISENSE i dalje best buy u tom cjenovnom ranku? Ili ne doslo mozda nesto novo u meduvremenu?
Hvala!
edit: zaboravih napisati requiremente kojih nema, ali iz njegove ponude ocito gleda do 50" smart TV, i da je limit do 2700 kn?
edit2: pitah ga - znaci kaze ovako, copy paste:
-spojit ga kablom na net
-spojit ga na play station
-spojit antenu
Navecer pred spavanje da mogu tv pogledat
Castanje s moba je vise manje vise nebitno
| 1 | SHARP 50BJ2E 4K UHD |
|---|---|
| 0 | GRUNDIG 49 GDU 7500 |
| 0 | GRUNDIG 43 GUB 8960 |
| 0 | GRUNDIG 43 GDU 7500W |
| 8 | HISENSE H50B7100 |
| 2 | Nesto drugo - sto? |
Pozdrav,
prije 2-3 mjeseca sam uzimao baki TV, i na preporuku forumasa smo uzeli HISENSE H50B7100, za 2400 kn.
Sad me buraz pita za misljenje, on bi si uzeo TV, i ponudio je ova 4
SHARP 50BJ2E 4K UHD 2699,99 kn
GRUNDIG 49 GDU 7500 2399,99 kn
GRUNDIG 43 GUB 8960 2099,99 kn
GRUNDIG 43 GDU 7500W 2299,99 kn
Koliko sam skontao, to je iz Sparovog kataloga, pa sad... vrijedi li ijedan te novce, ili je HISENSE i dalje best buy u tom cjenovnom ranku? Ili ne doslo mozda nesto novo u meduvremenu?
Hvala!
edit: zaboravih napisati requiremente kojih nema, ali iz njegove ponude ocito gleda do 50" smart TV, i da je limit do 2700 kn?
edit2: pitah ga - znaci kaze ovako, copy paste:
-spojit ga kablom na net
-spojit ga na play station
-spojit antenu
Navecer pred spavanje da mogu tv pogledat
Castanje s moba je vise manje vise nebitno
Da zeleno kaj drugo, za tu lovu kao 50 je najbolji ili najlogičniji izbor to sigurno.
https://forum.bug.hr/forum/topic/televizori/koji-televizor-kupiti-vodi-odabir/48433.aspx?page=923&jumpto=6020169&sort=asc&view=flat
https://hisense.co.uk/tvs/all-tvs/b7100/
Ako je dosta i 43, pa eto nek kupi tu dijagonalu za 1950kn.
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-H43B7100/