Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.077
|
čitano: 15.283.034
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
garfield1 kaže...

Vjerovatno si tu mislio na Goldstar-Lg i Samsunga..

Kupio ja 1990 neki bezvezni VHS player zvani Goldstar, radi i dan danas. Nekad još ubacim video kasetu i sve OK.

Kupio ja početkom 2000 stereo radio kasetofon Goldstar, zamisli ima i Cd player i danas veselo svirucka u ljetnoj kuhinji.

Samsung LCD TV 94" iz 2008 i danas radi besprijekorno, nikada na popravku.

Drugi Philips iste veličine, isto godište, iako nije bio kineski bio je 6-7 puta na popravcima, prije 2 godine gecrkt...

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
7 godina
protjeran
Krepatil kaže...

Pa ako ima šanse za prodoženo jamstvo u narednih mjesec -dva, bolje malo pričekati, a u međuvremenu možda i cijena malo kalira.

Ovo što kažeš za 55" stoji, no tih velikih dijagonala se bojim upravo zbog kvalitete naših DVB-T i IPTV kanala ( UHD rezolucija ekrana a SHD signal), jer većina ukučana ipak najviše to gleda, a što veći ekran loša slika više dođe do izražaja.

Ne moraš se bojati jer većina LCD UHD vrlo dobro upskalira Sd rezoluciju.

Bojao sam se i ja toga ali sad gledam 49" LG UJ701v UHD i slika je vrlo dobra (rekao bih odlična no ipak je to SD)

Gledam preko Iskona. Imam Hd samo na Sport klub 1,2,3, i neki stranjski program. tu bih mogao reći da je Hd loš jer vjerojatno zbog propusnosti smanje kvalitetu HD signala. (kao i SP u nogometu na na HRT 2) Osim što je HRT pustio nekvalitetan Hd još ga je i Iskon ukakio. gledam s 2.5 m tako da nisam nešto previše udaljen od tv-a.

Današnja TV elektronika sve to lijepo poboljša.

Nemoj gledati lošu Sd sliku po dućanima, to nije mjerodavno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 7:37 (Anđeo bez falinge).
13 godina
neaktivan
Anđeo bez falinge kaže...
Krepatil kaže...

Pa ako ima šanse za prodoženo jamstvo u narednih mjesec -dva, bolje malo pričekati, a u međuvremenu možda i cijena malo kalira.

Ovo što kažeš za 55" stoji, no tih velikih dijagonala se bojim upravo zbog kvalitete naših DVB-T i IPTV kanala ( UHD rezolucija ekrana a SHD signal), jer većina ukučana ipak najviše to gleda, a što veći ekran loša slika više dođe do izražaja.

Ne moraš se bojati jer većina LCD UHD vrlo dobro upskalira Sd rezoluciju.

Bojao sam se i ja toga ali sad gledam 49" LG UJ701v UHD i slika je vrlo dobra (rekao bih odlična no ipak je to SD)

Gledam preko Iskona. Imam Hd samo na Sport klub 1,2,3, i neki stranjski program. tu bih mogao reći da je Hd loš jer vjerojatno zbog propusnosti smanje kvalitetu HD signala. (kao i SP u nogometu na na HRT 2) Osim što je HRT pustio nekvalitetan Hd još ga je i Iskon ukakio. gledam s 2.5 m tako da nisam nešto previše udaljen od tv-a.

Današnja TV elektronika sve to lijepo poboljša.

Nemoj gledati lošu Sd sliku po dućanima, to nije mjerodavno.

Nice, a ja se smijo onima iz CSI (NY,LV, Miami, etc) kad sliku na kojoj tablica auta ima 10 piksela upscaliraju i profiltriraju, te pročitaju regu....

Samo su svemir i ljudska glupost beskrajni. Ustvari, za ono prvo baš i nisam sasvim siguran.... A. Einstein
6 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Veci televizor + niza rezolucija = katastofa

Manji televizor + visa rezolucija = katastrofa

SD programi na bilo kojem televizoru vecem od 50" kada se gledaju blize od 3-4 metra izgledaju ocajno.

4K programi se mogu gledati na 85" televizoru i sa udaljenosti od 2 metra a opet ce izgledati super.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 9:55 (Binac6).

0 2 hvala 0
7 godina
protjeran
Krepatil kaže...

Nice, a ja se smijo onima iz CSI (NY,LV, Miami, etc) kad sliku na kojoj tablica auta ima 10 piksela upscaliraju i profiltriraju, te pročitaju regu....

Zajebancija al ajde.

Radi se o tomu da se s tim nazivom upscaling prostituira.

Ne može se od govna napraviti pita, to je fizikalni zakon.

Današnji UHD televizori od 49 imaju puno bolju SD sliku nego LCd televizor iz 2008 od 94 cola.

Sd je sd i tu nema magije.

Kažem što vidim.

kad sam gledao nove televizore početkom godine prvo u emmezeti gledam i ne vjerujem kako je loš SD signal, no zastao sam pored jednog Sonya i paf.

Ista slika, odn isti izvor SD signala a slika 5x bolja nego na svim ostalim modelima odn proizvođačima.

Da, tad sam gledao 43 televizore i dok su ostali tew veličine koštali nekih 3 do 4 t kn taj  SONY  je koštao skoro 6t kn.

E, sad, što on radi s tom slikom, ne znam...

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 10:00 (Anđeo bez falinge).
7 godina
protjeran
Binac6 kaže...

SD programi na bilo kojem televizoru vecem od 50" kada se gledaju blize od 3-4 metra izgledaju ocajno.

4K programi se mogu gledati na 85" televizoru i sa udaljenosti od 2 metra a opet ce izgledace super.

Kod vas u Bosni odn BiH je tako.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 10:16 (Anđeo bez falinge).
6 godina
neaktivan
Binac6 kaže...

4K programi se mogu gledati na 85" televizoru i sa udaljenosti od 2 metra a opet ce izgledace super.

u Bosni odn BiH je tako.

Svugdje je tako. To sto tebi ne smeta losa slika SD programa na vecim televizorima je zbog tvojih niskih ocekivanja i neznanja kako uopste SD slika treba da izgleda kada se gleda sa adekvatne udaljenosti na TV-u adekvatne velicine.

Evo ti u privitku odnos udaljenosti, rezolucije i velicine televizora pa mozda nesto i naucis na ne samo da lupetas gluposti i iznosis svoja osobna iskustva jer vjerovao ili ne postoje ljudi koji se profesionalno bave tim stvarima a koji su i napravili ovu tabelu:

7 godina
protjeran

Ta tablica je izgledala 2008 sasvim drukčije.

sjećam se kad sam tada kupovao tv da su "stručnjaci" za tv od 94" preporučavali udaljenost od barem 3, 3.5 metara...sve zbog još aktivnih "malih" CRt televizora.

to je sasvim osobno iskustvo i ne podliježe nikakvim tablicama tzv "stručnjaka za udaljenost."

0 1 hvala 0
6 godina
neaktivan
Binac6 kaže...

Veci televizor + niza rezolucija = katastofa

Manji televizor + visa rezolucija = katastrofa

4K programi se mogu gledati na 85" televizoru i sa udaljenosti od 2 metra a opet ce izgledati super.

Vidim lupate minuse na ovo sto sam napisao a hajde mi napisite sta sam to iznad netacno napisao? Na ovom forumu vecina ljudi nema blage veze o televizorima i samo pametuje bez pokrica. Bolje se malo informirajte nego da svojim minusima diskreditujete tacne informacije i time novopridoslim i neinformisanim clanovima koji su dosli ovdje da nesto nauce stvarate konfuziju i dajete netacne informacije.

6 godina
neaktivan

Ta tablica je izgledala 2008 sasvim drukčije.

sjećam se kad sam tada kupovao tv da su "stručnjaci" za tv od 94" preporučavali udaljenost od barem 3, 3.5 metara...sve zbog još aktivnih "malih" CRt televizora.

to je sasvim osobno iskustvo i ne podliježe nikakvim tablicama tzv "stručnjaka za udaljenost."

Ta tablica je trenutno aktualna i skinuta je sa rtings.com stranice. A ovo sto sam boldovao je bas ono sto sam iznad napisao. To sto tebi SD programi ne izgledaju lose ne znaci da svima nece izgledati lose pa ti zato velim da ne mozes to generalizovati i davati savjete drugim ljudima da i njima SD kanali nece izgledati lose.

Postoje osobe koji su vidili stotine televizora i programa razlicite rezolucije i koji su sastavili onu tablicu pa je njihovo misljenje bitnije od nekog pojedinca koji je vidio 5 televizora u zivotu i koji je vecinu svog zivota proveo gledajuci SD kanale pa se navikao na njihov los kvalitet i zato mu izgledaju dobro.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 10:25 (Binac6).
7 godina
protjeran
Binac6 kaže...

Ta tablica je trenutno aktualna i skinuta je sa rtings.com stranice. A ovo sto sam boldovao je bas ono sto sam iznad napisao. To sto tebi SD programi ne izgledaju lose ne znaci da svima nece izgledati lose pa ti zato velim da ne mozes to generalizovati i davati savjete drugim ljudima da i njima SD kanali nece izgledati lose.

Postoje osobe koji su vidili stotine televizora i programa razlicite rezolucije i koji su sastavili onu tablicu pa je njihovo misljenje bitnije od nekog pojedinca koji je vidio 5 televizora u zivotu i koji je vecinu svog zivota proveo gledajuci SD kanale pa se navikao na njihov los kvalitet i zato mu izgledaju dobro.

Nisam se zafrkavao kad sam rekao ono za vas iz BiH i katastrofalan SD signal.

Odem svake godine u tvoj kraj i nagledao sam se vaših Sd programa.

Tri puta su gori nego naši u Hrvatskoj, bez podcijenjivanja.

Vjerojatno imaš zato takav stav.

6 godina
neaktivan
Binac6 kaže...

Nisam se zafrkavao kad sam rekao ono za vas iz BiH i katastrofalan SD signal.

Odem svake godine u tvoj kraj i nagledao sam se vaših Sd programa.

Tri puta su gori nego naši u Hrvatskoj, bez podcijenjivanja.

Vjerojatno imaš zato takav stav.

Covjece bozji o cemu ti pricas i kakve to glupe argumente imas??? Budi malo covjek i informisi se a ne samo da u kontinuitetu lupetas gluposti i iznosis neistine. Pa 90% BiH je pokriveno kablovskom ili IP televizijom koji signal Hrvatskih i drugih programa dobivaju direktno sa satelita pa SD programi u BiH ne izgledaju nista losije od onih u Hrvatskoj.

Kad smo vec kod programa, ti rece da ih imas samo 3-4 u HD-u a pogledaj kod mene u "smrdljivoj" Bosni koliko HD programa imam:

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 11:05 (Binac6).
13 godina
protjeran
garfield1 kaže...

Vjerovatno si tu mislio na Goldstar-Lg i Samsunga..

Kupio ja 1990 neki bezvezni VHS player zvani Goldstar, radi i dan danas. Nekad još ubacim video kasetu i sve OK.

Kupio ja početkom 2000 stereo radio kasetofon Goldstar, zamisli ima i Cd player i danas veselo svirucka u ljetnoj kuhinji.

Samsung LCD TV 94" iz 2008 i danas radi besprijekorno, nikada na popravku.

Drugi Philips iste veličine, isto godište, iako nije bio kineski bio je 6-7 puta na popravcima, prije 2 godine gecrkt...

Što se tiče Goldstara nismo stizali sve popravljat,  to je bio stvarn krš:))  Jeste Lg je danas svakako bolji, ali isto nije neki baš sasvim pouzdan brend..

13 godina
protjeran
Binac6 kaže...
Binac6 kaže...

u Bosni odn BiH je tako.

Svugdje je tako. To sto tebi ne smeta losa slika SD programa na vecim televizorima je zbog tvojih niskih ocekivanja i neznanja kako uopste SD slika treba da izgleda kada se gleda sa adekvatne udaljenosti na TV-u adekvatne velicine.

Evo ti u privitku odnos udaljenosti, rezolucije i velicine televizora pa mozda nesto i naucis na ne samo da lupetas gluposti i iznosis svoja osobna iskustva jer vjerovao ili ne postoje ljudi koji se profesionalno bave tim stvarima a koji su i napravili ovu tabelu:

Opet pišeš gluposti.. Nije na svim televizorima jednaka kvaliteta SD slike, pa i nije svuda jednako kvalitetan tv signal:)

6 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
Binac6 kaže...
Binac6 kaže...

u Bosni odn BiH je tako.

Opet pišeš gluposti.. Nije na svim televizorima jednaka kvaliteta SD slike, pa i nije svuda jednako kvalitetan tv signal:)

Garfielde ne pratis sta smo pisali a ocigledno nista i ne razumijes jer si ispodprosjecno inteligentan. On je pomenuo da je i u Bosni tako pa kada sam rekao da je svugdje tako mislio sam na geografska podrucja a ne na kvalitetu prikaza SD slike kod pojedinih televizora.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 11:37 (Binac6).
13 godina
neaktivan

He,He,

Al sam bacio kosku među vukove.

Jasno je da nema od govna pite, al da se bar što manje osjeti da smrdi po govnu....

Pa zato sam i tražio savjet u kojoj tepsiji peći pitu govanicu, a da što manje smrdi po govnu....

Samo su svemir i ljudska glupost beskrajni. Ustvari, za ono prvo baš i nisam sasvim siguran.... A. Einstein
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2018 11:56 (Krepatil).
6 godina
neaktivan
Mr_Peanut kaže...

Da li netko ima Samsung QE55Q6F 2017? Kakva je slika naših programa pošto su u manjoj rezoluciji (da li se vidi scaling)? Dojmovi i preporuke za navedeni model. Da li se isplati dati 7500kn za ovaj model ili čekati neke popuste? hvala

Netko komentar na ovaj TV? kakav je upscaling i da li se isplati. da li neko ima ovaj TV? 

Hvala

BTW ova tema je show :D :D

7 godina
protjeran
Krepatil kaže...

He,He,

Jasno je da nema od govna pite, al da se bar što manje osjeti da smrdi po govnu....

Pa zato sam i tražio savjet u kojoj tepsiji peći pitu govanicu, a da što manje smrdi po govnu....

Dok ti bacaš koske eto tebi odleprša kvalitetni 55 lg SK 8500 odn poskupio je 800kn.

Dok se ti zabavljaš već si mogao nešto kupiti.

7 godina
protjeran
Mr_Peanut kaže...
Mr_Peanut kaže...

Da li netko ima Samsung QE55Q6F 2017? Kakva je slika naših programa pošto su u manjoj rezoluciji (da li se vidi scaling)? Dojmovi i preporuke za navedeni model. Da li se isplati dati 7500kn za ovaj model ili čekati neke popuste? hvala

Netko komentar na ovaj TV? kakav je upscaling i da li se isplati. da li neko ima ovaj TV? 

Hvala

Odličan tv za te novce.

no, ja bih čekao studeni, prosinac, 5 god garancije.

11 godina
Krepatil kaže...

u susjedovoj...

13 godina
neaktivan
Krepatil kaže...

He,He,

Dok ti bacaš koske eto tebi odleprša kvalitetni 55 lg SK 8500 odn poskupio je 800kn.

E da ja imam te pare spremne već bih to i napravio, tako da za sada je rezultat 0:0. A buljit ću jedno vrijeme u nekog statog Grundiga dok se nešto ne promjeni, ili cijena, al na dolje, ili jamstvo ili moja šparkasa, lil dok ne popizdim. Nego gdje si ti to vidio da cijena ode 800 kn gore. Koliko ja vidim u SD je cijena ista kao što je bila i jučer (doduše nisam ni gledao onaj od 55" nego 49").

13 godina
"Nego gdje si ti to vidio da cijena ode 800 kn gore. Koliko ja vidim u SD je cijena ista kao što je bila i jučer (doduše nisam ni gledao onaj od 55" nego 49"). "

Bio je u Sancta Domenici popust na sve LG modele prosli vikend i ponedjeljak...
13 godina
Mr_Peanut kaže...
Mr_Peanut kaže...

Hvala

Imam ga ja. Da li se isplati ovisi o tome za koliko love. Zanimljivo da si ga našao, pred mjesec dana je jedan drugi kolega bio zagrijan za njega al taman kad se odlučio je nestao iz prodaje.

Ja za sad nemam zamjerke. Ne gledam previše SD al ono što sam gledao je bilo skroz ok.

Imaš tu našu raspravu pa ak te zanima što još konkretnije pitaj:

https://www.bug.hr/forum/topic/lcd-plazma-televizori/koji-televizor-kupiti-vodic-odabir/48433.aspx?page=565&jumpto=5709630&sort=asc&view=flat

7 godina
protjeran
Krepatil kaže...
Nego gdje si ti to vidio da cijena ode 800 kn gore. Koliko ja vidim u SD je cijena ista kao što je bila i jučer (doduše nisam ni gledao onaj od 55" nego 49").

Ovdje

13 godina
neaktivan
Mad Ant kaže...

A ovo u prošlom vremenu mi ništa ne znači. Kada i ako budeš imao informaciju u prezentu ili futuru, to je već nešto drugo.

A jbg, mora se nekako kratiti vrijeme, dok uvjeti i odluka ne sazori....

Ono u e-kupi sam jučer vidio da nema, no bez brige, dok ja odlučim neće biti ni u SD.

Čekat ću bolje jamstvo. Previše je to love za samo 2 godine jamstva. Nemora i vjerojatno ništa neće biti bar 5-6 godina, al nikad se ne zna. Evo prošli LG 42LM620S iz 2012. radio skroz bez greške i sad krepo namrtvo (ekran). Bar tako kažu Supra Mea-ini serviseri (ovlašteni LG servis).

13 godina
Krepatil kaže...
Mad Ant kaže...

A ovo u prošlom vremenu mi ništa ne znači. Kada i ako budeš imao informaciju u prezentu ili futuru, to je već nešto drugo.

Ha, ne znam šta da ti kažem, ako si gledao televizore u zadnje vrijeme, morao si primjetiti u SD gro narančastih cijena :-)

13 godina
neaktivan
Mad Ant kaže...
Ha, ne znam šta da ti kažem, ako si gledao televizore u zadnje vrijeme, morao si primjetiti u SD gro narančastih cijena :-)

Gle, nema dugo kako mi je krepo TV, tako da to nije planska kupovina nego pod prisilom. Kad nešto planiraš, prvo skupljaš informacije, važeš, pečeš, nekad i mjesecima dok odluka ne sazori.

A ovako sam se iznenada našo u situaciji da trebam novi TV, ne uklapa mi se baš u financijski plan, no svejedno ne bih htio kupiti neko njesra, a ne bih htio niti baciti lovu na nešto što mi realno ne treba.

Zbog toga sam i došao ovamo na forum da se posavjetujem sa ekipom šta je to što će zadovoljiti moje potrebe, a opet u okviru financijskih mogućnosti. Gledo sam ja šta ima u SD i kojekuda drugdje, ali realno nisam znao što birati.

Sada je to već jasnije, ali ćemo se strpiti bar do prvog povoljnijeg uvjeta (cijena, jamstvo, ...).

13 godina
protjeran
Binac6 kaže...
garfield1 kaže...
Binac6 kaže...
Binac6 kaže...

u Bosni odn BiH je tako.

Garfielde ne pratis sta smo pisali a ocigledno nista i ne razumijes jer si ispodprosjecno inteligentan. On je pomenuo da je i u Bosni tako pa kada sam rekao da je svugdje tako mislio sam na geografska podrucja a ne na kvalitetu prikaza SD slike kod pojedinih televizora.

Pa i ako si mislio na geografska područja nije svuda isto.. Kod nas su SD sadržaji bolje kvalitete, nego kod vas u Hrvatskoj:)) Tako, da nije svuda isto..

6 godina
neaktivan

Oj Garfielde nista ne pratis i samo ti je bitno da nesto pises bez obzira koliko to nemalo smisla.Ti i Andjeo bez falinge da ste brazilci zvali bi se Retardinho.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Binac6 kaže...

Oj Garfielde nista ne pratis i samo ti je bitno da nesto pises bez obzira koliko to nemalo smisla.Ti i Andjeo bez falinge da ste brazilci zvali bi se Retardinho.

Glavno, da ima tvoje pisanje smisla..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice