Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.672
|
čitano: 27.694.504
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

U čemu je razlika između sony 43xe8077 i43xe8005???

Znam da je 77 bolji al u čemu i zasto? I dal ima neki bolji od ovoga sony il bilo koji drugi android do 5500kn?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
bitmap kaže...

Vec sam ocajan.

nemogu naci tv do 6tkn koji bi sluzio najvise za ps4 pro i gledanje filmova.

prvo sam mislio uzet samsung ue50mu6172 ali mi se nesvida dizajn tv-a. Nakon toga mi je prodavac preporucio samsung ue49mu6402 ali taj ima IPS panel i vidio sam da imaju problema  sa probijanjem boje, a kako cu vecinom gledat u mraku znam da ce mi to smetat.

i sad neznam vise sta da gledam do 6tkn po mogucnosti sa VA panelom niskim input lagom. Ili ako bas mora biti IPS onda bar da nema problema kao ovaj samsung.

Sony 55XE7005 ili Panasonic 50EX703

8 godina
neaktivan

Jel ima netko najbolje postavke za sony 55XE7005 ali da su za ovaj VA panel, ove koje ja imam su za americku veeziju a kod njih je ips

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pratim konstantno ovaj forum, ali se nemogu sjetiti da je itko spomenuo LG televizor sa VA panelom? 

Koliko vidim UJ serija ima IPS a cini mi se i SJ... 

I believe Wi can Fi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Svi LG-jevi imaju IPS matricu osim OLED modela, SJ serija se vodi kao super ultra HD  TV s nano cell tehnologijom (življe boje i bolji kut gledanja, još više nego tv-ovi sa "standardnom"IPS matricom) i svi SJ modeli imaju 120Hz i 8bit + frc boje (softverski 10bitni).

Sajko
16 godina
bitmap kaže...

Jel ima netko najbolje postavke za sony 55XE7005 ali da su za ovaj VA panel, ove koje ja imam su za americku veeziju a kod njih je ips

Ovdje ti je kalibracija - LINK.

13 godina
Anđeo bez falinge kaže...

Hvala.

Tako sam i pretpostavlljao ali bolje je čuti iskustvo iz prve ruke.

Kupio bih neki LG do 2t kn.

soundbarovi koje sam do sada cuo mi imaju supalj, anemican zvuk premda mislim da bi LG trebao tu ponuditi dosta za ulozen novac, sviđa mi se njihov SJ9 soundbar ali preskup

ako hoces pravi kino ugođaj hapaj ovo dok nije ošlo

https://www.njuskalo.hr/zvucnici/logitech-z5500-5.1-digital-surround-oglas-24618693

11 godina

Vezano za kalibraciju, nije taj model, to je X720 model, nije isti kao XE 7005

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.2.2018 19:03 (levca5).
8 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...
bitmap kaže...

Da to sam vidio ali ovo je za americku verziju koja ima IPS panel a ovaj naš u 55” je VA

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.2.2018 19:29 (bitmap).
17 godina
neaktivan

Jedno noob pitanje. Na tv-u imam onaj CI interface i u njemu conax smit modul sa karticom za kablovsku. Da li je u teoriji moguće kopirati tu karticu i gledati programe na drugom televizoru.

0 0 hvala 0
15 godina
bitmap kaže...
MasterOfDisaster kaže...
bitmap kaže...

Da to sam vidio ali ovo je za americku verziju koja ima IPS panel a ovaj naš u 55” je VA

Pronjuškaj po ovom threadu, možda nađeš

https://www.avforums.com/threads/sony-55xe7073-owners-thread.2120200/

8 godina
neaktivan
zuper kaže...
bitmap kaže...
MasterOfDisaster kaže...
bitmap kaže...

Pronjuškaj po ovom threadu, možda nađeš

https://www.avforums.com/threads/sony-55xe7073-owners-thread.2120200/

Vec jesam, nazalost nista.

mislim da cu prekopirat ove od 55xe85 pa vidjet kako ce izgledat jer je to najslicniji tv.

8 godina
neaktivan
Psycho_Cro kaže...

Svi LG-jevi imaju IPS matricu osim OLED modela, SJ serija se vodi kao super ultra HD  TV s nano cell tehnologijom (življe boje i bolji kut gledanja, još više nego tv-ovi sa "standardnom"IPS matricom) i svi SJ modeli imaju 120Hz i 8bit + frc boje (softverski 10bitni).

LG SJ serija M,islim da je bolja I od SONY 9 SERIJE I MOŽDA NAJ LJEPŠI TELEVIZORI DANAS.ne shvatit me ozbiljno to je samo moje mišljenje.

stršljen
8 godina
neaktivan

Može kakav savjet za 4k tv 49" do cca 6000kn, potreban najviše za filmove.

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
roby27 kaže...

soundbarovi koje sam do sada cuo mi imaju supalj, anemican zvuk premda mislim da bi LG trebao tu ponuditi dosta za ulozen novac, sviđa mi se njihov SJ9 soundbar ali preskup

ako hoces pravi kino ugođaj hapaj ovo dok nije ošlo

https://www.njuskalo.hr/zvucnici/logitech-z5500-5.1-digital-surround-oglas-24618693

Kad već imam Tv koji podržava Simplink HDMI nabavit ću si radije uređaj koji podržava tu opciju povezivanja.

Vrhunsku liniju imam i sad ali tv ne podržava analog povezivanje a linija je starija pa ima samo chinch i petopolne priključke.

SJ9 sam čuo i radi super , ali tisuću Eura nemam a i da imam, mogao sam kupiti OLED tv uz ove novce što sam dao za 49UJ701v a ne fakin TV zvučnike 

Da, JA ! A+ Rvat Akoholičar
8 godina
protjeran
Psycho_Cro kaže...

Zašto ovaj moj LGUJ49701V ima LOŠ kut gledanja ?

IPS je panel kao i svaki LG koji nije OLED a ponaša se kao VA panel ?!

No, ima super kontraste (iznenađujuće crna je odlična i to)  

Gledam u Intersparu jeftine Telefunkene i neke žvrljmrlj marke i imaju potpunih čistih 178/178 za razliku od ovog mog LG ?! 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2018 22:29 (Anđeo bez falinge).
8 godina
protjeran
zeberdee kaže...

Može kakav savjet za 4k tv 49" do cca 6000kn, potreban najviše za filmove.

https://edigital.hr/led-televizori/samsung-ue49mu7052txxh-uhd-smart-led-televizor-p486434?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Vrhunska slika za filmove , odličan zvuk 4x10 odn 2x 2x10....

17 godina
Psycho_Cro kaže...

Zašto ovaj moj LGUJ49701V ima LOŠ kut gledanja ?

IPS je panel kao i svaki LG koji nije OLED a ponaša se kao VA panel ?!

No, ima super kontraste (iznenađujuće crna je odlična i to)  

Gledam u Intersparu jeftine Telefunkene i neke žvrljmrlj marke i imaju potpunih čistih 178/178 za razliku od ovog mog LG ?! 

EDIT;

Glup ispadoh.

Sad sam tek uključio HDR i sve je OK.

Hm, HDR nebi trebao utjecati na kvalitetu slike što se tiče gledanja iz kuteva, to si vjerojatno odabrao HDR profil, a on ti je promijenio vrijednost dinamičkog kontrasta i gamme pa ti se činilo da nevalja iz kuta :).

Probaj kalibrirati TV prema ovim postavkama:

Postavke

Nema veze što nema točno tvog modela odaberi ovaj TV: LG 49UJ670V

Javi kakva je slika nakon toga.

Sajko
11 godina

Namjera mi je kroz dva tri mjeseca (najkasnije do početka svjetskog nogometnog prvenstva) nabaviti novi, veći, "pametniji" TV, te zamijeniti 7godina staru Panasonic plazmu 42C3E s kojom sam bio i više nego zadovoljan.

Ovim putem molim iskusne članove za savjet oko nabavke novog TV, ideja je 55" do max 6500-7000kn.

TV bi se gladao s 4.5m udaljenosti, direktan kut gledanja u relativno svjetlom prostoru. Većinu vremena bi se gledao "zemaljski" program (SD) te program putem TOTAL TV operatera (SD-HD sadržaj), najčešće nekakav sportsko (SK, EUROSPORT HD), dokumentarni (Discovery, N.Geog. HD ) i filmski program (HBO, Cinestar HD..). 

Tv se nebi koristio za igrice, PS i sl... niti bi se puštali filmovi visoke rezolucije putem vanjskih uređaja.

Dakle bitna mi je kvaliteta slike u stvarima za koje će se TV najčešće koristit, a to je "običan" program navedenog operatera, odnosno želja mi je nova -stara plazma ali s malo većim ekranom i malo većom "pameti" 

Važna mi je i podrška te dobar rad SMART TV..konkretno fluidan rad jednostavnih aplikacija poput Youtube.

Hvala unaprijed na prijedlozima. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.2.2018 13:47 (Vedran33).

0 0 hvala 0
16 godina

Barba kad se naviknes na plazmu sa bilo kakvim LED TV neces biti zadovoljan

Samo OLED ce ti biti tu sa plazmom sto se tice crne boje, brzine odaziva, kuteva gledanja i sl. sto se kod plazme podrazumjeva

Zato sam se i ja odlucio na LG OLED 55B7V ali to ipak ide dosta preko tvog cijenovnog ranga

Ja sam isto tako mislio kupit nesto do 7-8000 kn ali nakon Panasonic plazme 50G30 jednostavno tek me ovaj OLED u potpunosti zadovoljio

pozz

Samsung S8+
12 godina
neaktivan

Koji je po vama best buy tv do 4 soma?

Zanima me zasto je cijena ovog 4k tva manja nego kod ovog full hd

BTW covjek u harvey normanu mi je bio rekao da je full hd po toj cijeni puno bolja telka sto se tice slike negoli ovaj za 3900 4k jer taj 4k je najjslabije u tom rangu.

Cijene dobrog 4k se krecu od 6 tisuca kuna pa navise tj. ta neka 6 serija za koju mi je rekao.

Ispravite me ako grijesim

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
karlo125 kaže...

Koji je po vama best buy tv do 4 soma?

Zanima me zasto je cijena ovog 4k tva manja nego kod ovog full hd

BTW covjek u harvey normanu mi je bio rekao da je full hd po toj cijeni puno bolja telka sto se tice slike negoli ovaj za 3900 4k jer taj 4k je najjslabije u tom rangu.

Cijene dobrog 4k se krecu od 6 tisuca kuna pa navise tj. ta neka 6 serija za koju mi je rekao.

Ne vidim po cemu bi bija bolji taj FHD naspram tome 4k. 

Ja bi prije uzea taj 50mu seriju. Direct led, veci PQI, al najbolje ti je nadji ih negdi u zivo. Skini par materijala na usb i pokreni u ducanu. I onda kupit sta ti bude bolje izgledalo.

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/faac3891e

Na FHD ti naši domaći kanali budu mozda bolje izgledali...

8 godina
protjeran
karlo125 kaže...

I ja bih ti to pričao da mi taj Full HD sakuplja prašinu kao njemu.

Kome će ga prodati ?

Nekoj bakici i dekici koji se ne mogu informirati..

Na siteu koji pokazuje performanse ta dva TV-a UHD model ima direct led, veći PQI, itd pa ne vidim zašto bi taj Full Hd bio bolji.

Kad mu se pravilno kalibrira slika neće SD reza ni na Full HD biti bolja.

Ja taj Full HD pored ovog 4K ne bi kupio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.2.2018 23:25 (Anđeo bez falinge).
8 godina
protjeran
Psycho_Cro kaže...

Hm, HDR nebi trebao utjecati na kvalitetu slike što se tiče gledanja iz kuteva, to si vjerojatno odabrao HDR profil, a on ti je promijenio vrijednost dinamičkog kontrasta i gamme pa ti se činilo da nevalja iz kuta :).

Postavke

Taj setup sam skoro i sam pogodio.

Razlika je bila u sitnicama.

Kontrast i pozadinsko osvjetljenje su kod mene nešto manji dok je ostalo skoro isto. Kod mene je Colour temperature bila na C33 i boju stavim na 45 jer mi je 65 previše. (stvar ukusa)

Dakle, nisam puno promašio.

HDR sam isto išao na USER i smanjio sam njihovo blesavo postavljene kontrast i svjetlo sa 100 na 85.

HDr je zaseban efekt kojim upravlja elektronika (to većina zna) i nekako mi produbi tu crnu kad je uključen HDR-STRONG USER opcija. Smanjim te kontraste a ostalo postavim kao gore i to bude super. Crna je duboka ali HDR ju nekako otvori, vidim dijelove te crne, kao da razbistri tu crninu koja je bez HDR-a crna ali bez puno detalja.

Nekako mi poboljša detalje slike u tamnim scenama.

Ne znam baš objasniti ali se vodim osjećajem...

TV je super kad je u visini očiju i ima punih 178° i iz lijevog i iz desnog kuta, no kad ustanem i gledam tv iz više i niže pozicije kontrast odn. čitljivost se gubi do 30 postotnog blijedila...

Eto, samo je u tome bio problem no mislim da uz sav kvalitet koji ovaj TV ima, to i nije neka mana.

Super sam zadovoljan.. (odnos uloženo/dobiveno)

Toliko su me preplašili (pojedinci) i s tim kontrastima i 60 Hz odazivom panela da sam na kraju pomislio da ću dobiti prosječan TV a dobio sam finu makinicu za 4700 kn ...

Zvuk je loš (ne da se popraviti u popstavkama) ali i to ćemo riješiti kupnjom nekog 5.1 zvučnog sitema s HDMI ARC opcijom da mi se audio linija uključi/isključi Simplinkom kad i TV.

Za jedno 3 godine ovaj ide u dnevnu sobu a kod mene će zablistati jedan lijepi OLED... 

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.2.2018 23:31 (Anđeo bez falinge).
12 godina
neaktivan
karlo125 kaže...

I ja bih ti to pričao da mi taj Full HD sakuplja prašinu kao njemu.

Kome će ga prodati ?

Nekoj bakici i dekici koji se ne mogu informirati..

Na siteu koji pokazuje performanse ta dva TV-a UHD model ima direct led, veći PQI, itd pa ne vidim zašto bi taj Full Hd bio bolji.

Kad mu se pravilno kalibrira slika neće SD reza ni na Full HD biti bolja.

Ja taj Full HD pored ovog 4K ne bi kupio.

dovoljno sam ja informiran no i ja sam se prvo zapitao kako 4k losiji od full hd.

Rekao sam covjeku da mi pusti dva ista programa i sve dok ne vidis razliku nebi mi vjerovao sto bi ti sada rekao.

Boje su puno bolje,slika nije rasirena...

Ja koristim telku samo zbog gledanje televizije tj. zbog discovery channela,national geographica i HBOa

Vjerujem da bi ovaj 4k u snimljenom 4k videu bio puno bolji od full hd-a no ja gledam mozda jedanput-dvaput film preko usb-a i jos s tim da uvijek skidam 1080p film jer eto po meni 60 giga downloadanja s nasom prosjecnom hrvatskom internet brzinom nije isplativo i po meni je waste of time...

I uopce ne kuzim poantu tog 4k onda ako je samo zbog gledanje filmova i igranje igrica jer gle ovo u iskonu od jebe** 500 programa imam samo 22 HD a to je neki 720p shit

Jedini koji ima 4k signal za sad je tokyo a pitaj se koliko su oni godina ispred nas tako da ne vidim poantu forsiranja tih 4k televizora

LP

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.2.2018 1:03 (karlo125).
8 godina
protjeran
karlo125 kaže...

dovoljno sam ja informiran no i ja sam se prvo zapitao kako 4k losiji od full hd.

Rekao sam covjeku da mi pusti dva ista programa i sve dok ne vidis razliku nebi mi vjerovao sto bi ti sada rekao.

Boje su puno bolje,slika nije rasirena...

Ja koristim telku samo zbog gledanje televizije tj. zbog discovery channela,national geographica i HBOa

Vjerujem da bi ovaj 4k u snimljenom 4k videu bio puno bolji od full hd-a no ja gledam mozda jedanput-dvaput film preko usb-a i jos s tim da uvijek skidam 1080p film jer eto po meni 60 giga downloadanja s nasom prosjecnom hrvatskom internet brzinom nije isplativo i po meni je waste of time...

I uopce ne kuzim poantu tog 4k onda ako je samo zbog gledanje filmova i igranje igrica jer gle ovo u iskonu od jebe** 500 programa imam samo 22 HD a to je neki 720p shit

Jedini koji ima 4k signal za sad je tokyo a pitaj se koliko su oni godina ispred nas tako da ne vidim poantu forsiranja tih 4k televizora

LP

Nemoguće da su boje bolje, a što znači "raširena" slika ?

To je prenizak cjenovni rang da bi ti vidio puno bolju razliku u bojama.

Opet tvrdim da ti je lik minirao 4K lošom kalibracijom slike jer to što si sad napisao je nemoguće.

Osim toga, napisao si da "ti je lik rekao" da je "puno bolja slika" a lik priča gluposti ili laže. Evo, ja tvrdim na neviđeno.

I ja sam prije tri tjedna kupio LG UHD tv, obilazio desetak dana trgovine i pikirao sam i tog Samsunga zbog povoljne cijene. To je preniska cjenovna razlika da bi ti vidio puno bolju razliku u bojama kad su oba televizora pravilno podešena.

I ja sam razmišljao kao i ti no gledajući televizore u trgovinama ni jedan me TV s SD rezolucijom nije impresionirao da bih ga kupio pored UHD tv-a.

Lažem (vidio sam u Pevecu neki Sony FULL HD model ali cijena mu je nekih 7500 kn, tv je čisto ZLO na SD programima)

Dakle, to je neki drugi svijet panela, drugi svemir dok taj tvoj u toj cjenovnoj razlici NIJE.

Nas 80% gleda SD programe a 99% ljudi pored full HD televizora se odluči na Ultra HD.

Misliš da nitko do sad ne bi primjetio toliku prednost full HD naspram UHD ?

Čudna ti je priča.. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.2.2018 7:11 (Anđeo bez falinge).
17 godina
Psycho_Cro kaže...

Postavke

Taj setup sam skoro i sam pogodio.

Razlika je bila u sitnicama.

Kontrast i pozadinsko osvjetljenje su kod mene nešto manji dok je ostalo skoro isto. Kod mene je Colour temperature bila na C33 i boju stavim na 45 jer mi je 65 previše. (stvar ukusa)

Dakle, nisam puno promašio.

HDR sam isto išao na USER i smanjio sam njihovo blesavo postavljene kontrast i svjetlo sa 100 na 85.

HDr je zaseban efekt kojim upravlja elektronika (to većina zna) i nekako mi produbi tu crnu kad je uključen HDR-STRONG USER opcija. Smanjim te kontraste a ostalo postavim kao gore i to bude super. Crna je duboka ali HDR ju nekako otvori, vidim dijelove te crne, kao da razbistri tu crninu koja je bez HDR-a crna ali bez puno detalja.

Nekako mi poboljša detalje slike u tamnim scenama.

Ne znam baš objasniti ali se vodim osjećajem...

TV je super kad je u visini očiju i ima punih 178° i iz lijevog i iz desnog kuta, no kad ustanem i gledam tv iz više i niže pozicije kontrast odn. čitljivost se gubi do 30 postotnog blijedila...

Eto, samo je u tome bio problem no mislim da uz sav kvalitet koji ovaj TV ima, to i nije neka mana.

Super sam zadovoljan.. (odnos uloženo/dobiveno)

Toliko su me preplašili (pojedinci) i s tim kontrastima i 60 Hz odazivom panela da sam na kraju pomislio da ću dobiti prosječan TV a dobio sam finu makinicu za 4700 kn ...

Zvuk je loš (ne da se popraviti u popstavkama) ali i to ćemo riješiti kupnjom nekog 5.1 zvučnog sitema s HDMI ARC opcijom da mi se audio linija uključi/isključi Simplinkom kad i TV.

Za jedno 3 godine ovaj ide u dnevnu sobu a kod mene će zablistati jedan lijepi OLED... 

Hvala.

Da, IPS ima horizontalno posložene piksele u panelu (VA ima vertikalno) pa zato je veća promjena kada gledaš od gore ili dole.

Drago mi je da si zadovoljan s TV-om i ja sam s svojim :), šteta što nisi uzeo SJ seriju, samo 500 kn je skuplji.

Sajko
8 godina
protjeran
Psycho_Cro kaže...

Da, IPS ima horizontalno posložene piksele u panelu (VA ima vertikalno) pa zato je veća promjena kada gledaš od gore ili dole.

Drago mi je da si zadovoljan s TV-om i ja sam s svojim :), šteta što nisi uzeo SJ seriju, samo 500 kn je skuplji.

Hm..misliš da meni nije bilo žao kad sam vidio tvoj post gdje si naveo taj model.

Pazi..krenuo sam s 3500 do 4000 t kn pa sam ipak još malo dodao, pa još malo pa išao na 670V e onda kad sam vidio da taj model nema Magic remote daljinski a ni Harman Kardon zvuk...dodao sam "još malo" i tom dodavanju nikad kraja..😂 

Nakon evo već 15 dana upoznavanja s UHD tehnologijom danas bih dodao "'još malo"  pa išao na taj samo zbog 120 Hz da rasteretim elektroniku ali što je, tu je.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2018 22:39 (Anđeo bez falinge).
16 godina
neaktivan

evo sad gledam 49SJ810V na akciji je sad 6800kn... 

jos uvijek previse 

I believe Wi can Fi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Striko2009 kaže...

evo sad gledam 49SJ810V na akciji je sad 6800kn... 

jos uvijek previse 

Idi stranicu iza.

Patric Cro je stavio link za Mall.hr gdje je 810 V sa 120Hz nekih 5200 kn.

Striko sorry..u isto vrijeme sam editirao post.

Da, nije 810 nego 800 model.

Ne bi trebalo biti bitne razlike u panelu i elektronici a prilično je povoljan za 120 Hz

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.2.2018 13:55 (Anđeo bez falinge).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice