Jedna rezolucija na dva monitora

poruka: 8
|
čitano: 5.360
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Na jedan kompjuter imam spojena dva monitora, točnije jedan monitor i jedan televizor. 

Monitor: LG W2243 22", FullHD (1920x1080) povezan preko DVI kabla

Televizor: Samsung LE22C350 22", HDready (1366x768) povezan preko VGA kabla

Kada ih spojim zajedno, strechdesktop mode, na obadva stavim njihove maximalne rezolucije. Slika na primarnom, LG-evom monitoru je normalna kao kada sam koristio komp samo sa njim. 

A slika na televizoru je kao zumirana, zrnata. Tekst je veoma mutan i tesko ga je za pročitati bez naprezanja i sve ikone, widgeti, itd. su mnogo veci nego na primarnom monitoru.

Kada na primarnom monitoru stavim rezoluciju 1366x768 (rezolucija kao na TV-u) onda mi se slika na tom primarnom zumira i postane zrnata, dok slika na sekundarnom monitoru se odzumira i vrati u normalu.

Negdje sam citao da postoji mogucnost da se na obadva monitoraa postavi zajednicka rezolucija. To bi mogli biti rijesenje (bar mislim).

Ako netko zna kao postaviti zajedničku rezoluciju neka to napise ili ako netko mozda ima drugačiju ideju kako rijesit ovaj problem.

Ovo me dosta nervira, jer sto je na jednom monitoru veoma malo na drugom je mnogo vece. Npr. znate onaj screensaver na windows 7, onaj sa mjehuricima sto idu po ekranu i odbijaju se od rubove,

kada jedan mjehuric dođe na rub lijevog monitora on prelazi na desni, ali u mnogo vecem izdanju i to se veoma primjeti.

Konfa:

AMD Athlon II X4 635 @3.34

4Gb DDR3 RAM-a

ATI Radeon HD 5770 Vapor-X 

Windows 7

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dakle, oba LCD-a su 22'', sa tim da jedan ima dosta manju rezoluciju 1366x768 (inace standard  kod laptopa koji su 15.6''). Tako da je normalno da ce ti sve ikone izgledati vece i da ce ti sve biti zumirano u odnosu na LCD sa 1920x1080 rezolucijom.

Plus sto si LCD TV spojio sa obicnim VGA kabelom, koji ionako losem LCD-u, daje jos losiju sliku. Spoji preko HDMI ili DVI i slika bi trebala biti malo ostrija, pa bi lakse trebao citati text.

Probaj u opcijama drivera naci "overscan" ili nesto slicno tome, mozda ti to jos vise zumira sliku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2011 18:34 (Shen).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Našao sam Overscan u Catalystu ali mi je kucica sa kvacicom siva, nemogu ju kliknuti.

Hvala na informacija.

Onda znaci ne postoji na dva monitora zajednicka rezolucija. Nesto tipa: 3286x1848 :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Jedna rezolucija na dva monitora
SR 88 kaže...

Našao sam Overscan u Catalystu ali mi je kucica sa kvacicom siva, nemogu ju kliknuti.

Hvala na informacija.

Onda znaci ne postoji na dva monitora zajednicka rezolucija. Nesto tipa: 3286x1848 :)

Postoji ona koju monitori mogu podržati, ništa više od toga.

3D dizajner
16 godina
neaktivan

A kako da napravim da su mi oba monitora na 1366x768, ali da mi slika na primarnom bude jasna i ostra kao na sekundarnom, i ne zumirana??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

netko??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Jedna rezolucija na dva monitora
SR 88 kaže...

A kako da napravim da su mi oba monitora na 1366x768, ali da mi slika na primarnom bude jasna i ostra kao na sekundarnom, i ne zumirana??

Nisi skužio, ajmo logikom:

Monitor -> 1920 x 1080

TV -> 1366 x 768

Ako se vodimo time da veća rezolucija daje čistu sliku, onda će manja rezolucija dati suprotan efekt zar ne? Kada podesiš nižu rezoluciju od preporučene (1920 x 1080) na monitoru, ti onda smanjuješ broj pixela za istu dimenziju ekrana, posljedica je da je slika mutnija i "zoomirana". Jedino kako ovo možeš izbjeći je da ti i monitor i TV imaju istu rezoluciju. Simple as that.

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 18:58 (Minoza).
12 godina
Ja sam spojio preko HDMI-a Samsung le22c350 od 22" kojem mu je max.reza 1360x768 (desktop) dok u igri mogu stavit 1920x1080 ...kako je to moguće?! Kkako je moguce ako podrzava 1360x768 (HD) da mogu
podesit na 1920x1080 (fullhd)?? Kako moze stavit 1920x1080 a max.reza mu je 1360x768... Ta reza od 1920x1080 na dekstopu je izoblicena i fali mi pola datoteka, dok u igri je slika fullhd...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice