Na jedan kompjuter imam spojena dva monitora, točnije jedan monitor i jedan televizor.
Monitor: LG W2243 22", FullHD (1920x1080) povezan preko DVI kabla
Televizor: Samsung LE22C350 22", HDready (1366x768) povezan preko VGA kabla
Kada ih spojim zajedno, strechdesktop mode, na obadva stavim njihove maximalne rezolucije. Slika na primarnom, LG-evom monitoru je normalna kao kada sam koristio komp samo sa njim.
A slika na televizoru je kao zumirana, zrnata. Tekst je veoma mutan i tesko ga je za pročitati bez naprezanja i sve ikone, widgeti, itd. su mnogo veci nego na primarnom monitoru.
Kada na primarnom monitoru stavim rezoluciju 1366x768 (rezolucija kao na TV-u) onda mi se slika na tom primarnom zumira i postane zrnata, dok slika na sekundarnom monitoru se odzumira i vrati u normalu.
Negdje sam citao da postoji mogucnost da se na obadva monitoraa postavi zajednicka rezolucija. To bi mogli biti rijesenje (bar mislim).
Ako netko zna kao postaviti zajedničku rezoluciju neka to napise ili ako netko mozda ima drugačiju ideju kako rijesit ovaj problem.
Ovo me dosta nervira, jer sto je na jednom monitoru veoma malo na drugom je mnogo vece. Npr. znate onaj screensaver na windows 7, onaj sa mjehuricima sto idu po ekranu i odbijaju se od rubove,
kada jedan mjehuric dođe na rub lijevog monitora on prelazi na desni, ali u mnogo vecem izdanju i to se veoma primjeti.
Konfa:
AMD Athlon II X4 635 @3.34
4Gb DDR3 RAM-a
ATI Radeon HD 5770 Vapor-X
Windows 7