Probao sam kod sebe i 1080i, ista stvar...zeleno. sad testam treci kabel, koji je usput rečeno tanji od prethodna 2 i izgleda dosta jeftino.
HDMI kabel - problem
- poruka: 75
- |
- čitano: 34.304
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
Probao sam kod sebe i 1080i, ista stvar...zeleno. sad testam treci kabel, koji je usput rečeno tanji od prethodna 2 i izgleda dosta jeftino.
3 kabel ---30 min. zeleno...smanjio rez. na 1600 2 min. i odmah zeleno...sad je opet full hd ali na 30 hz ...i 20 min ..zeleno
Ma tebi nešto stvarno ne valja s TV-om. Btw, kako radi neki drugi uređaj na HDMI-u? Neki DVD player, maxtv, ako imaš šta od toga?
Ma tebi nešto stvarno ne valja s TV-om. Btw, kako radi neki drugi uređaj na HDMI-u? Neki DVD player, maxtv, ako imaš šta od toga?
evo me opet...isprobao i 3 laptop ...ista stvar...spojim DVD preko HDMI (inače DVD ima FULL HD up-scaling, tako nekako), na početku crtića pozeleni na tren i vrati se u normalu...gledao sam nekih 30 min. nije se događalo opet. Sutra cu duže gledati preko DVD-a jer me smorilo za danas.
Da vas pitam, ako vratim TV jel imam pravo na zamjenski? jer glupo mi je da budem bez TV-a dok je ovaj kod njih. Trgovina je Tehnomarket, nisu mali...ima ih U BiH i u Hr.
Da vas pitam, ako vratim TV jel imam pravo na zamjenski? jer glupo mi je da budem bez TV-a dok je ovaj kod njih. Trgovina je Tehnomarket, nisu mali...ima ih U BiH i u Hr.
Ne znam za zamjenski TV, nisam čuo da je netko to tražio. Probaj nazvati njihov servis pa vidi može li se takvo nešto dogovoriti.
Danas gledao film preko DVD-a cca 50 min. i sve je bilo uredu...kontam da možda tv ima problem u primanju filma više kvalitete, tj. BRRip i slično.
Danas gledao film preko DVD-a cca 50 min. i sve je bilo uredu...kontam da možda tv ima problem u primanju filma više kvalitete, tj. BRRip i slično.
Nema to veze, video signal kroz DVI i HDMI ide nekomprimiran tako da je bitrate uvijek isti na istoj rezoluciji i refresh rateu. DVD ti vjerojatno šalje 720p ili 1080i signal, tako da mu treba manji bandwidth nego na 1080p, možda zato ne šteka. Kako ti radi s kompom kad ga staviš na 720p rezoluciju? To je 1280x720, jel.
Nema to veze, video signal kroz DVI i HDMI ide nekomprimiran tako da je bitrate uvijek isti na istoj rezoluciji i refresh rateu. DVD ti vjerojatno šalje 720p ili 1080i signal, tako da mu treba manji bandwidth nego na 1080p, možda zato ne šteka. Kako ti radi s kompom kad ga staviš na 720p rezoluciju? To je 1280x720, jel.
Preko laptopa na 1600*1200 odmah pozeleni, niže mislim da nisam ni probao...ma ništa mi više nije jasno
Googlao sam malo i naišao na HDCP ...nekakav copyrights protection, jel nekome poznato?...možda mi laptop nema taj HDCP pa nakon određenog vremena pozeleni.
Mislim da sve ATI-jeve grafičke kartice sa HDMI-om imaju HDCP, tvoja ga ima sigurno, a i da je u tome problem, ne bi se uopće prenosila slika (kod zaštićenog sadržaja), a ne da je malo ima pa malo nema. Uostalom, mislim da nema te zaštite na BDripovima.
evo napravio sam update firmwarea za TV sa 8.5 na 8.7 verziju, radilo 40 min . i taman kad sam pomislio to je to...ono ZELENOOOOO!!!
Vidim laptom s ATI grafičkom i zelene kockice/ekran prilikom prikaza filmova.
To znači da film koristi načine kompresije koja ATI DXVA ne podržava.
Pokreni fim s MPC HC i isključi DXVA pa probaj gledati flm.
Da li ekran zeleni i prilikom normalnog korištenja laptopa (surfanje, word, itd)?
Je'l možeš slikati to - postati video kako ekran zeleni?
Vidim laptom s ATI grafičkom i zelene kockice/ekran prilikom prikaza filmova.
To znači da film koristi načine kompresije koja ATI DXVA ne podržava.
Pokreni fim s MPC HC i isključi DXVA pa probaj gledati flm.
Da li ekran zeleni i prilikom normalnog korištenja laptopa (surfanje, word, itd)?
Je'l možeš slikati to - postati video kako ekran zeleni?
ali isti laptop na drugom tv-u radi bez problema. Što se tiče ekrana bez filma ...probao sam igru...ista stvar ...zeleno. Budem uslikao ekran, za snimanje ću vidjeti...ponekad film radi po 40 min. bez problema.
Nije mi previše jasno iz prijašnjih postova, ali kako radi kombinacija drugi laptop/pc na istom TVu?
Slika i video bi bili od pomoći...
Nije mi previše jasno iz prijašnjih postova, ali kako radi kombinacija drugi laptop/pc na istom TVu?
Slika i video bi bili od pomoći...
ista stvar ...znači 3 laptopa na moj tv=zeleno...3 različita HDMI na moj tv = zeleno, moj laptop i moj HDMI kabel+rođakov TV = sve 5
Sliku cu stavit sutra...izgleda kao kad u photoshopu napravis invert colors...samo sto je sve u zelenoj...
Da li si probao i drugi HDMI ulaz na tom TVu?
Čisto da možeš reći u servisu, jer po ovome mi se čini da TV treba reklamirati.
Da li si probao i drugi HDMI ulaz na tom TVu?
Čisto da možeš reći u servisu, jer po ovome mi se čini da TV treba reklamirati.
probao još 3 hdmi ulaza...samo me brine to što DVD player (koji ima up-scaling) radi normalno...
nitko?
Jel se moze ikako nariktati da plazma i pc budu u funkciji, tj, ne samo npr. monitor, nego da je i plasma i p obadvoje?????????
Jel se moze ikako nariktati da plazma i pc budu u funkciji, tj, ne samo npr. monitor, nego da je i plasma i p obadvoje?????????
Kako misliš da su oboje u funkciji?
nitko?
Ajde probaj ovo: u CCC-u promijeni Pixel Format sa YCbCr na RGB Limited. Pogledaj na slikama.
Evo...pošto u mom CCC-u nije bilo tih postavki (a pisalo mi da su driveri najnoviji) skinuo sam komplet nove drivere...instalirao ...podesio kako si mi rekao...pogledao 2 h filma i sve 5 :) Sad dal je do drivera (sumnjam) ili do tog RGB podešenja ne znam ni sam...glavno da radi :)) Mislim da je bilo do tog RGB-a ...U svakom slučaju hvala svima...pogotovu tebi Mirko :)
Ajde probaj ovo: u CCC-u promijeni Pixel Format sa YCbCr na RGB Limited. Pogledaj na slikama.
Evo...pošto u mom CCC-u nije bilo tih postavki (a pisalo mi da su driveri najnoviji) skinuo sam komplet nove drivere...instalirao ...podesio kako si mi rekao...pogledao 2 h filma i sve 5 :) Sad dal je do drivera (sumnjam) ili do tog RGB podešenja ne znam ni sam...glavno da radi :)) Mislim da je bilo do tog RGB-a ...U svakom slučaju hvala svima...pogotovu tebi Mirko :)
Nema na čemu, drago mi je ako si uspio to riješiti, nadam se da će nastaviti tako funkcionirati ;)
Btw, da ne kradem zasluge, na netu sam našao temu (točnije, ova tema) gdje je lik imao sličan problem tvojem i kaže da ga je s tim podešenjem riješio, pa sam pretpostavio da bi moralo i tebi pomoći. Tako da njemu treba ići veći dio zasluga, tko zna bih li se ja uopće sam toga sjetio. Iskreno, vjerojatno ne bih :D
Ma da je pc i tv isti prikaz radnje, skuzio sam, !!
Ma da je pc i tv isti prikaz radnje, skuzio sam, !!
Moze, isti prikaz! predobro
nitko?
Mirko hvala ti,napokon netko dao pravi odgovor...pogledao jučer film od nekih skoro 2 sata trajanja i nije pozelenio...nadam se da je to to, nema više zelene slike...Hvala!
ovako spojen mi je lcd tv sa kompom preko hdmi-ja i sve fino šljaka,slika super i sve,ali sam primjetio da mi zna ponekad zatrzati tj malo se uspori pojedina scena,ništa strašno ali počelo mi je lagano ići na živac...sad jeli to do kabla ili se nešto u opcijama treba podesiti?
ovako spojen mi je lcd tv sa kompom preko hdmi-ja i sve fino šljaka,slika super i sve,ali sam primjetio da mi zna ponekad zatrzati tj malo se uspori pojedina scena,ništa strašno ali počelo mi je lagano ići na živac...sad jeli to do kabla ili se nešto u opcijama treba podesiti?
A da nije do kompa ?
Je li komp dovoljno jak ?
Možda u tom trenutku komp krene raditi nešto drugo pa ti zato malo zatrza.
Sad vidjeh konfiguraciju :)
Dovoljno snage , vjerojatno di komp u tom trenutku nešto drugo radi po disku pa film zatrza jer ne stigne sve pročitati .
al samo kad preko tv-a gledam,kada gledam preko monitora normalno sve...tako da kontam da nije u tome problem,ne znam jel bi moglo bit do kabla?jer sam kupio neki za 50 kn,ak je do toga uzet ću neki bolji.