SAT i kablovska TV u isto vrijeme

poruka: 10
|
čitano: 7.504
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Da bi vam bolje objasnio šta želim nacrtao sam sliku...kao što vidite priključak za satelitsku i kablovsku TV mi je na balkonu, a do moje sobe (soba 2) vodi samo jedan kabel ispod parketa. Zanima me dakle,je li moguće na istoj televiziji imati i satelitski i kablovski prijenos, i to preko istog kabla?

stan stan
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 19:25 (mateo777).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Mislim da nije, morat češ još jedan kabal navuč. Kupiš si plastične kanalice i u njega staviš kabal.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Vidiš, zanimljiva ideja... Pitanje za znalce iz tog područja. Nemojte se smijati na ovo, možda djeluje glupo ali bilo bi jako korisno. Jel bi se kako dalo složiti da 2 signala (DVB-T i DVB-S) idu kroz jedan obični antenski kabel? Jel kabel ima dovoljan "bandwidth" (neznam kako bi se drugačije izrazio) da šalje 2 signala koristeći neku foru sličnu PCMu? Jel uopće moguće (barem u teoriji) složiti sklop koji bi ta 2 različita signala poslao po istoj žici?

Ups, zanemarite sve to. To što tražimo se zove multiplekser, ako je za vjerovati ovoj ekipi, može poslati DVB-T i DVB-S signal po jednom kabelu. Ima ga čak i u chipoteci i dođe samo 50kn. Naravno, potrebna su 2 komada i na kraju ispadne da je jeftinije kupiti drugi kabel i mirna Bosna.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 19:44 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: SAT i kablovska TV u isto vrijeme

Šteta! A to sa kanalicama nebi nešto izgledalo, a pored toga morao bih par zidova bušiti. :(

A znači TV podržava da SAT + kabel rade istovremeno?

15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Vidiš, zanimljiva ideja... Pitanje za znalce iz tog područja. Nemojte se smijati na ovo, možda djeluje glupo ali bilo bi jako korisno. Jel bi se kako dalo složiti da 2 signala (DVB-T i DVB-S) idu kroz jedan obični antenski kabel? Jel kabel ima dovoljan "bandwidth" (neznam kako bi se drugačije izrazio) da šalje 2 signala koristeći neku foru sličnu PCMu? Jel uopće moguće (barem u teoriji) složiti sklop koji bi ta 2 različita signala poslao po istoj žici?

To je to što mene zanima! :)

16 godina
odjavljen

Heh, našao sam ja to.

To što tražimo se zove multiplekser, ako je za vjerovati ovoj ekipi, može poslati DVB-T i DVB-S signal po jednom kabelu. Ima ga čak i u chipoteci i dođe samo 50kn. Naravno, potrebna su 2 komada i na kraju ispadne da je jeftinije kupiti drugi kabel i mirna Bosna.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Heh, našao sam ja to.

To što tražimo se zove multiplekser, ako je za vjerovati ovoj ekipi, može poslati DVB-T i DVB-S signal po jednom kabelu. Ima ga čak i u chipoteci i dođe samo 50kn. Naravno, potrebna su 2 komada i na kraju ispadne da je jeftinije kupiti drugi kabel i mirna Bosna.

Ma čudo, hvala ti mnogo! Ne dođe jeftinije kad vidim koliko bi metara kanalica morao kupiti, a da ne pričam kako bi to izgledalo kroz cijelu kuću!

16 godina
odjavljen
mateo777 kaže...

Ma čudo, hvala ti mnogo! Ne dođe jeftinije kad vidim koliko bi metara kanalica morao kupiti, a da ne pričam kako bi to izgledalo kroz cijelu kuću!

Jedino nisam siguran jel točno ovaj multiplekser koji sam našao može kombinirati kablovski i DVB-S signal (satelitska). Prije kupnje, pitaj u chipoteki jel se možem da nebi ostao bez 100kn kad skužiš da signal od satelitske ide (za njega znam 100% da će ić) a od kablovskog ništa...

15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
mateo777 kaže...

Jedino nisam siguran jel točno ovaj multiplekser koji sam našao može kombinirati kablovski i DVB-S signal (satelitska). Prije kupnje, pitaj u chipoteki jel se možem da nebi ostao bez 100kn kad skužiš da signal od satelitske ide (za njega znam 100% da će ić) a od kablovskog ništa...

Ok, hvala još jednom!

16 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Ne bi trebalo biti problema (bolje provjeriti). Kabelska radi do cca 850 MHz, a LNB (satelitska) iznad 960 MHz. Problem mogu raditi neki satelitski sustavi koji rade na nižim frekvencijama, ali takvi rade problem i s običnim analognim signalom jer zalaze debelo u UHF područje, ali nisam siguran koliko se to u praksi koristi.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice