Preporuka za IPTV player na GoogleTV

poruka: 7
|
čitano: 2.674
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 mjeseci

Pozdrav,

Ima li tko neku preporuku za dobar IPTV player koji čita m3u, a da se ne naplaćuje?

Naime, Tivimate ne radi u "onakvoj" verziji, a malkice mi je preskup sa cijenom od 35€, za 5 uredjaja, a meni treba samo za 1 uredjaj.

Hvala na savjetima..

127.0.0.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Preporuka za IPTV player na GoogleTV
yoko999 kaže...

Pozdrav,

Ima li tko neku preporuku za dobar IPTV player koji čita m3u, a da se ne naplaćuje?

Naime, Tivimate ne radi u "onakvoj" verziji, a malkice mi je preskup sa cijenom od 35€, za 5 uredjaja, a meni treba samo za 1 uredjaj.

Hvala na savjetima..

Skini smarters iptv apk i instaliraj preko usb na tv.

Origin_Steam: hrka11
9 dana

Ima li netko preporuku za jeftini iptv hvala 

0 0 hvala 0
11 godina
Ivannbuz kaže...

Ima li netko preporuku za jeftini iptv hvala 

Imas temu ovdje

9 godina

Može li mi netko objasniti kao da imam 5 godina postupak postavljanja svega oko IPTV-a? Trebala bi mi preporuka za neki 32" smart TV. Sve ostalo mi je preveliko. Zatim preporuka koji točno paket i od kojeg providera bi preporučili, i kako se sve to konfigurira. Imajuči na umu da televizor i router nisu u istoj prostoriji i nemam mogućnost povezivanja sa TV-om putem mrežnog kabela. Dakle samo wi-fi.  Također me zanima da li internet i IPTV paket moraju biti od istog providera? Na A1 sam. Hvala. 

Prosječno glup i umjereno lud. Twitch: Duxcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DuxCro kaže...

Može li mi netko objasniti kao da imam 5 godina postupak postavljanja svega oko IPTV-a?..

-petgodišnjacima je mjesto u vrtiću, mame-tate-tete.. će napraviti što treba :) .. ok odgovor? :)

-ne možeš tako, moraš nešto znati, snalaziti se.. tad nećeš trebati odgovor na pitanje npr moraju li iptv i internet biti istog providera.. tad znaš, tad možeš.. (ne, ne mora) itd.

-a sad 'za istač' :) .. razmisliti, buba u uhu i sl. .. što je bolje, lakše, univerzalnije itd..

-naći tv koji će sve raditi što želiš, pri čemu za sad tv nije pc, nije to win, nije isto.. mada je osnova ista-slična, cpu-ram-čip.. soft.. pa sve do interneta, mediaplayera ili iptv-a.

-koliko lako je sve dobro podesiti i da to radi godinama, .. na klasičnom računalu kao win-pc? .. ne baš. Daleko lakše je neka 'kutijcia' (media player, iptv i-ili dvbt2 .. pri čemu razne kutijice-uređaji mogu biti mixanih namjena, npr mrežni-nas, router.. svi mogu sve, tj ovisi o resursima-čipovima-snazi i softu koji to tad radi.).

-kutijica, mediaplayer klase 20-50€.. neki android-linux-os, plug&play.. usporedivo s tabletom-mobitelom, ali duplo jeftinije jer nema ekran i bateriju dok ostalo teoretski može biti isto-identično.. dok npr mobitel naravno neće imati antenski-mrežni-hdmi priključak a kutijica to ima i veća je mada je sve i dalje dimenzija kutije cigareta ili bilo koje kutijice kao router-player..

-isti dijelovi, elektronika-čip, mogućnosit mogu biti u samom tv uređaju, tj u tv-u klase 'smart' je upravo tako.. no naravno to nije đabe, platiš upravo tu dodatnu kutijicu .. koju možeš kupiti i odvojeno, jeftino.. u čemu je razlika? pa u tome da tv-kompletan može i ne mora biti dobar, pametan, trajan.. može biti skup ili bit će skupji jer je 'smart' (jači-čip..) no nema klasičnog supporta, ažuriranja-nadogradnje kao pc u stvarima koje se relativno brzo mijenjaju npr usporedba stari analgoni tv prijemnici koje možeš baciti kao i dvbt1-t2.. kad smo pormijenili na novo-jače i to primarno h265 dekoder-čip koji sve to radi.

-uređaj kao autoradio je mix kao tablet i ima ekran, touch, ostalo je isto-slično kao u tabletu, no ima prednosti, spajanje mobitela, ostalih ulaza kao av-in.. napravljeno primarno za auto, no zgodna osnova tek nešto više cijene od čistog playera-kutijice recimo zbog ekrana pa je cijena dupla.. 50-100€.. bilo koji takav uređaj će raditi jednako ili bolje od prosječnog smart-tv-a.. koji će ovisiti o istim čipovima, tj ima ili nema snagu-resurse, npr koliko ima rama, snagu čipa-jezgri, koji grafički čip.. jer danas je to sve 'isto'.. gaming-pc, multimedija.. sve to je danas isto, multimedija, browser traži gpu i h265 dekoder.. ako ima, radi na svemu, mobitel-tablet-autoradio.. ako nema, slabo-nikako. .. i bilo bi zgodno da je to sve u samom tv-u, jedna kutija, jedan daljinski.. no nije baš tako ili samo za top-skupe modele, za ostale je tek da radi, jeftikaner, tj redosljed kako to radi biznis, trošak, najnoviji-najjači-najkvalitetniji čipovi se ugrađuju u mobitel jer je skup i zarađuje prodajom, zatim u multimedijalne kutije, autoradio-tablet više klase, pa niže.. a najslabije-najjeftinije-najstarije ide u tv.. tj može u top-skupi model biti ugrađen nov-jak čip, ali u ovoj klasi dimenzije nećeš naći jer će ti proizvođač to nuditi u 60-70inča za koju tisuću eura, ne u klasi koja košta 100-200€.. i opet, kutijica košta 20-50..

-tu kutijicu, mediaplayer, spojiš npr hdmi kablom na tv, to je to, daljinski radi, osnovno, dok većina ima mogućnosti spajanja-uparivanja svega sa svime pa može jedan daljinski.

-ostalo je isto kao i sam smarttv.. tj isto je, ali flexibilnije, jače, bolje, zbog većeg izbora i vrlo jeftine počene kutijice..

-tj kako to ide s cijenama, prisjećam se tv-a 32inča, u šparu, 89€ (sad oko 99..) dok se 40inča nađe za 150-200..

-u toj klasi je multimedijalna mogućnost vrlo slaba, slab čip, nema odgovarajuću snagu za soft, jednako kao na pc za gaming ili bili što multimedijalno, jer ne radi to po duhu svetom nego to radi neki čip a soft upravlja, daje mogućnosti no ovisi o hw-u.

-najjeftinije kutijice-playeri su 15-20€.. recimo 2-4gb rama, 32storage, 4+4 cpu-gpu.. radi, tromo.. dok jači-skuplji 40-50€ nude i npr google-alexu (glasovne naredbe, npr yt playaj olivera... ) .. može to isto imati i tv, ali tad bi bio skuplji, 200€ naviše.. tj to je jedini problem, isplativost-snaga-smisao.. a dodati i trajnost ne zbog kvara nego promjena-napretka.. pa ako prosječan tv traje 10-20 god.. pogledaj unazad što je tad bilo na tv moguće a što danas.. i ako to radi mala kutijica kao iptv-media player ili mobitel-tablet .. ili želiš sve to u jednoj kutiji naziva tv koja to ne može imati iz budućnosti .. tj svakih nekoliko godina u budućnost će se pojaviti nešto novo, jače-brže.. jača kutijica za istih 20€ koja će playati bilo što, kao što to danas radi mobitel, ali je on preskup i nema fizičke priključke za tv..

-tv je tad samo ekran, mjesto za sliku-zvuk.. dok kutijica playa sadržaj.. i svi su lan-wlan, dovoljnih brzina za glatko gledanje hdtv uz dodatni BT, spajanje svega..

-bilo bi zgodno da tv u kućištu ima sve to.. no nema a ako ima tad je vrlo skup i veći.. klasa, .. uz zastarjevanje jer se sve prebrzo mijenja i pitanje koliko ima smisla platiti danas top mogućnost kad će sutra to biti bagatela i raditi na mikrovalnoj.. 

-zato ne možeš biti petogodišnjak.. i odlučivati kvalitetno-dobro o tome što-zašto kupiti, kvalitetno, mogućnosti itd.. tj možeš, na ćoravo kupiti bilo što i kao na lotu postoji šansa da je dobro-loše-između.. tj postoji šansa (mala) da ćeš biti zadovoljan, no posotji veća da nećeš i da će s vremenom biti lošije jer sve zastarjeva a novo traži više-brže jer je takav biz..

-da je tv modularan kao pc-komponente, pa da se u njega može jednostavno dodati komponenta kao kartica-modul.. bilo bi zgodno, praktično, npr jedan daljinski.. ali to za sad ne rade i neće jer se nikom ne isplati raditi tako jer samo poveća trošak modularnim designom dok tržište konzumerski kupuje-baca.. baca se ispravno jer je zastarjelo-slabo a tv firma želi prodati tv i zaraditi, ne prodati modularan tv i ne zarađivati desetljeće nakon tog.. tj modularni design tva bi samo poskupio proizvodnju i stvorio moguć loš spoj-kontakt, dok danas ljudi bacaju pc ili laptop .. a tv u šparu kupiš jeftinije nego pc monitor.. 

-odnosno.. umjesto tv prijemnika klase smart, možeš jednako kupiti pc monitor, koji će u pravilu biti isti-jači-bolji od ekrana na tv-u, slične cijene, ali nema dvbt2, daljinski.. no to sve dodaš u jednoj kutijici kao dvbt2 ili mediaplayer i eto ga.. može biti isti monitor za pc ako je stvar uštede mjesta-prostora.. mogu biti i 2-više ekrana računala što danas nije neobično za rad ili gaming itd..

-koliko košta neki dvbt2 prijemnik? koliko košta neki mediaplayer? koliko košta jeftin ekran bilo tv ili monitor za pc? .. jači smart košta toliko pa naviše. .. koliko će nešto od tog zadovoljiti tvoje želje danas ili kroz par godina, ovisi.. o tebi-željama i promjenama u budućnosti.. pa je što god odlučiš slično, neka šansa za pogodak-promašaj .. čak i ako imaš 5 god ili 5 i pol.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
ihush kaže...
DuxCro kaže...

Može li mi netko objasniti kao da imam 5 godina postupak postavljanja svega oko IPTV-a?..

-petgodišnjacima je mjesto u vrtiću, mame-tate-tete.. 

Hvala na odgovoru kolega. Ipak, malo smanjiti sa drogama.

Prosječno glup i umjereno lud. Twitch: Duxcro
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice