NytroBox NB-4001 T

poruka: 688
|
čitano: 453.742
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T USB
15 godina
neaktivan
RE: NytroBox NB-4001 T
hary042 kaže...
Pozzz. Molim pomoć... Kada se upali na tv-u se ispise "no key-press, standby
in 2 minutes" . Ako se ništa ne prčka po daljinskom, ugasi se za par
sekundi, a ako se radi sa daljinskim,onda za cca pol minute.
Koji je to vrag? Dali je itko imao takvih problema. Hvala na odgovorima.

vjerojatno si stavio zadnji soft unutra. dodana je funkcija da se štedi struja,tj. da prijemnik sam uđe u stand-by mod nakon xx vremena neaktivnosti. pogledaj u postavkama "auto stand-by" i prebaci ga na "isključeno". "uključeno" je defaultna  opcija

15 godina
neaktivan
viking.software kaže...
vjerojatno si stavio zadnji soft unutra. dodana je funkcija da se štedi struja,tj. da prijemnik sam uđe u stand-by mod nakon xx vremena neaktivnosti. pogledaj u postavkama "auto stand-by" i prebaci ga na "isključeno". "uključeno" je defaultna  opcija

Hvala ti! Riješeno... Pozzz

15 godina
neaktivan

NP!

14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Jel ima netko sljedeći problem:označim neki sadržaj za snimanje za sljedeći dan, ugasim Nytrobox, kada želim gledati sljedeći dan vidim da je snimljeno svega 15-20 sekundi sadržaja.

Kada to isto napravim, a ne ugasim Nytrobox, on snimi uredno. Imam najnoviji Firmware. Još nekoliko mojih prijatelja ima isti problem. Problem se očituje bez obzira s kojeg programa snimam i bez obzira označim li snimanje kroz EPG ili ručno podesim.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TCC kaže...

Jel ima netko sljedeći problem:označim neki sadržaj za snimanje za sljedeći dan, ugasim Nytrobox, kada želim gledati sljedeći dan vidim da je snimljeno svega 15-20 sekundi sadržaja.

Kada to isto napravim, a ne ugasim Nytrobox, on snimi uredno. Imam najnoviji Firmware. Još nekoliko mojih prijatelja ima isti problem. Problem se očituje bez obzira s kojeg programa snimam i bez obzira označim li snimanje kroz EPG ili ručno podesim.

meni se dešavala ista stvar ali isključivo kada se programiralo preko epg-a. sa klasičnim timerom, bez obzira da li je isključen ili uključen uvijek je snimljeno ispravno. doduše, to je bilo sa onim softom s kojim se smrzavao nakon ulaska u epg. probaj sa onim "auto stand-by". to je dosta toga poremetilo.

15 godina
neaktivan

novi soft! rješenje za naša slova u epg-u!

http://www.multiupload.com/GAYQFK2E9Q

soft je za prijemnik sa USB-om i LOOP-om!

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.3.2010 20:54 (viking.software).
14 godina
neaktivan

Ja stavio i imam naša slova u EPG, više ne reže kada stisnem detaljno vidim cijeli tekt, također vidljiva naša slova. Nisam morao ponovno tražiti programe sve je ostalo.

Verzija prijašnjeg softwera mi je bila P5 pa sam stavio NB4001TUSB_t26_p5148_0325.ssu.

Prijašnja  verzija mi je bila od 26.2.2010.

pozdrav

16 godina
NytroBox NB-4001 T

Iz uputa za nadogradnju soft:

"Ako nakon Vaših operacija prijemnik ne daje znakove života:
 Nije mi jasno kako ste to uspjeli postići. Ja sam ga prekidao usred nadogradnje i nisam ga uspio ubiti.
 Ne zezam Vas, stvarno mi nije jasno."

LOOOOOOOOOL!!!!

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlackM kaže...

Nije mi jasno kako ste to uspjeli postići. Ja sam ga prekidao usred nadogradnje i nisam ga uspio ubiti.

LOOOOOOOOOL!!!!

Ja sam ga uspio ubit. Skinem soft (poslali mi iz MKE shopa na mail), počnem upgrade, dođe do kraja i štanga-mrtav. Otišao i dali mi novi.

World championships: 7, GP started: 251, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,377
15 godina
neaktivan
TCC kaže...

Ja stavio i imam naša slova u EPG, više ne reže kada stisnem detaljno vidim cijeli tekt, također vidljiva naša slova. Nisam morao ponovno tražiti programe sve je ostalo.

Verzija prijašnjeg softwera mi je bila P5 pa sam stavio NB4001TUSB_t26_p5148_0325.ssu.

Prijašnja  verzija mi je bila od 26.2.2010.

pozdrav

nije nužno, ali je preporušljivo nakon update-a učitati standardne vrijednosti i nakon toga sve nanovo porihtati.

BlackM kaže...

LOOOOOOOOOL!!!!

prijemnik se ubije ako se stavi krivi soft.

16 godina
F1-IVO kaže...
BlackM kaže...

LOOOOOOOOOL!!!!

Ja sam ga uspio ubit. Skinem soft (poslali mi iz MKE shopa na mail), počnem upgrade, dođe do kraja i štanga-mrtav. Otišao i dali mi novi.

Koji to? Sa loopom ili onaj bez?? Jel ti se to dogodilo sa ovom zadnjom verzijom od 25.3? Ja sam danas mislio upgrejdat, al bum još malo istražio onda da se i ja ne zeznem.

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
16 godina
NytroBox NB-4001 T

ja sam upgrejto na zadnju verziju koja se može skinuti sa linka nekoliko poruka više (ima loop) i radi bez problema (softwer prije toga je bio iz 7. mjeseca 2009. Cool)

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
BlackM kaže...
F1-IVO kaže...
BlackM kaže...

LOOOOOOOOOL!!!!

Koji to? Sa loopom ili onaj bez?? Jel ti se to dogodilo sa ovom zadnjom verzijom od 25.3? Ja sam danas mislio upgrejdat, al bum još malo istražio onda da se i ja ne zeznem.

ovaj soft sa linka je za prijemnike SA loop-om!

14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Pozdrav

U 11mj. 2009.g. kupio sam NytroBox NB-4001 T USB +loop u MKE trgovini u Sl.Brodu

Od tada vozim s ''orginalnim'' softwerom P4.172 od 25.03.2009g.

Više manje sve je bilo OK, koristio sam ga s vanjskim 160GB 2,5'' diskom.  Ponekad nije htio prikazivati teletext a ponekad nakon ''premotavanja'' DivX-a nestajali su titlovi.

Na Području Požege gledao sam HRT1, HRT2, Novu, RTL a odnedavno i Kapital NET.

EPG i radio prijem nisam imao odnosno vjerojatno ga ni nema na ovom području.

Eto prošla godina dana od updejta softwera pa si mislim zašto nebih stavio novi.

I tako prvo ga prebacim s p4 na p5 pa ubacim i NB4001TUSB_t26_p5148_0325. Rezultat na priloženoj slici.

E sad... na na listu poboljšanja:Osmijeh

- EPG i info: više se ne smrzava, podržava hr znakovlje, ne reže stranice...
- TXT ide direktno, bez podmenija gdje morate izabrati "eng"
- Memorira sve što pronađe

Za DIVX:
Dok ste u modu reprodukcije filmova, dobijete mogućnost podešavanja titlova putem daljinskog upravljača:

EPG                - promjena skripti fonta
                            (za pravilan prikaz ČĆĐŠŽ slova odabrati "windows 1250")
  TV/Radio       - subtitle ON/OFF
  Page up/down        - promjena jezika subtitla (ako postoji više subtitle fileova)

Dodao bih i listu POGORŠANJA:Mršti se

-digitalni audio izlaz više ne radi odnosno AC3 kodiran audio samo zuji
-puno duže vrijeme inicijalizacije vanjskog diska
-puno duže vrijeme startanja divx filma

Molim sve koji znaju u čemu je fora i da li se navedeni nedostatci pojavljuju samo meni neka napišu svoja iskustva...

Takodjer ako netko zna način za povratak starog softwera neka napiše uputu... (iz prethodnih postova link na soft za vraćanje na staro ne rezultira pokretanjem download-om)

Hvala

Ivan

''orginalnim'' softwer P4.172 ''orginalnim'' softwer P4.172
novi p5148 novi p5148
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 18:20 (Pit).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

pomoooc instalirao sam taj novi software i sad mi samo gori crvena lampica ali jako slabo :S nije valjda crko ugl imam loop (barem tako pise iza) i USB

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pit kaže...

Molim sve koji znaju u čemu je fora i da li se navedeni nedostatci pojavljuju samo meni neka napišu svoja iskustva...

Takodjer ako netko zna način za povratak starog softwera neka napiše uputu... (iz prethodnih postova link na soft za vraćanje na staro ne rezultira pokretanjem download-om)

neću ti pisati o divxu jer jednostavno ne koristim nytro za divx. što se downgrade-a tiče, mislim da čak i da nađeš soft, što nekako ne vjerujem, iskreno sumnjam da ćeš moći vratiti ga jer se v4 i v5 razlikuju u zaglavljima, i zato je za prelazak sa v4 na v5 potreban onaj "međusoft", iliti temp fajl koji se prvo upgrade-a, pa tek onda regularna verzija softa.

svarto kaže...

pomoooc instalirao sam taj novi software i sad mi samo gori crvena lampica ali jako slabo :S nije valjda crko ugl imam loop (barem tako pise iza) i USB

i tebi se možda ovo desilo-nisi prvo išao sa temp fajlom, pa onda sa firmware fajlom nego odprve sa v5 softom. ovako na daljinu-teško. ako je pod garancijom, odi do mke, reci što se desilo pa će ti ga oni probati spasiti. inače je soft u ovih 24 sata potvrđen da radi bez problema.

14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

isao sam prvo temp al mi tada nije nikakvu promjenu napravio i onda sam isao na ono drugo nakon toga i cini da je tad nastao problem 

da li ja mogu odnijet u mke u osijek bez obzira sto sam uredjaj kupio u djakovu trgovina techno 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Evo da i ja potvrdim da radi sve kako treba. Zahvaljujem na linku vec duze vrijeme to trazim...
15 godina
neaktivan
svarto kaže...

isao sam prvo temp al mi tada nije nikakvu promjenu napravio i onda sam isao na ono drugo nakon toga i cini da je tad nastao problem 

da li ja mogu odnijet u mke u osijek bez obzira sto sam uredjaj kupio u djakovu trgovina techno 

temp niti ne bi trebao dati nešto vidljivo korisniku. on je za promjenu zaglavlja u prijemniku odnosno, da v4 učini kompatibilnim za v5 soft.

e, sad, da li si išao sa temp, pa učitao standardne vrijednosti, pa ugasio, pa upalio, pa v5, pa sve ovo isto, ne znam. ali, očito nisi jednostavno imao sreće. sve više ljudi javlja da je uspješno podignut soft. tako da je ili do samog prijemnika ili je nešto jednostavno otišlo krivim putem (klasični murphyjev zakon).

ne, ne bi smjelo biti problema oko toga gdje je kupljen a gdje reklamiran. ja sam onaj scart 4001 kupio u zadru a poslao ga u zg da stave novi soft.

14 godina
neaktivan
viking.software kaže...
svarto kaže...

temp niti ne bi trebao dati nešto vidljivo korisniku. on je za promjenu zaglavlja u prijemniku odnosno, da v4 učini kompatibilnim za v5 soft.

e, sad, da li si išao sa temp, pa učitao standardne vrijednosti, pa ugasio, pa upalio, pa v5, pa sve ovo isto, ne znam. ali, očito nisi jednostavno imao sreće. sve više ljudi javlja da je uspješno podignut soft. tako da je ili do samog prijemnika ili je nešto jednostavno otišlo krivim putem (klasični murphyjev zakon).

ne, ne bi smjelo biti problema oko toga gdje je kupljen a gdje reklamiran. ja sam onaj scart 4001 kupio u zadru a poslao ga u zg da stave novi soft.

Možda je kvaka iza ovog išao na temp, pa učitao standardne vrijednosti, pa ugasio, pa upalio pa tek onda novi soft NB4001TUSB_t26_p5148_0325.ssu

Ovo boldano nisam radio (nije navedeno u priloženoj uputi)... Nakon što je uređaj učitao prelaz s v4 na v5 sam se je restartao, pa sam ubacio novi soft.

Između te dvije operacije nisam učitavao standardne vrijednosti i nisam ga gasio i palio što je možda uzrok mojim problemima.

15 godina
neaktivan

Možda je kvaka iza ovog išao na temp, pa učitao standardne vrijednosti, pa ugasio, pa upalio pa tek onda novi soft NB4001TUSB_t26_p5148_0325.ssu

Ovo boldano nisam radio (nije navedeno u priloženoj uputi)... Nakon što je uređaj učitao prelaz s v4 na v5 sam se je restartao, pa sam ubacio novi soft.

Između te dvije operacije nisam učitavao standardne vrijednosti i nisam ga gasio i palio što je možda uzrok mojim problemima.

a gle, sada je kasno za nagađati. prijemnik je mrtav i mislim da u domaćoj radinosti neće biti moguće vratiti ga. otići u mke, reći što se desilo, pa ako su dobre volje možda naprave posao bez previše gunđanja ili čak daju drugi prijemnik.

15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T
Pozz. Stavio zadnji soft i sve radi O.K.. ali ( uvijek postoji ali ) ga sad na daljinskom ne mogu ugasiti. Ima li tko takav problem?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Pozdrav svima,

imam problem sa nytro boxom 4001. Najprije moram reći da sam totalno nova u svemu tome i ne kužim se baš pa vas molim pomoć. Naime dok uključim nytro box slika se normalno pojavi ali se i pojavi poruka no press-key, standby in 2 minutes. Za par sekundi nytro se ugasi. Probala sam par puta, svaki put isto. Iza kabeli mi izgledaju da su svi OK. Neznam jel se nešto potrgalo i da li ću ja bez tuđe pomoći uspjeti riješiti problem. Ako ima itko kakvu informaciju molila bih da mi pomogne.

Hvala, pozdrav

Miriam

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
viking.software kaže...
vjerojatno si stavio zadnji soft unutra. dodana je funkcija da se štedi struja,tj. da prijemnik sam uđe u stand-by mod nakon xx vremena neaktivnosti. pogledaj u postavkama "auto stand-by" i prebaci ga na "isključeno". "uključeno" je defaultna opcija
14 godina
neaktivan

bok.novi sam pa nezamjerajte sta ovako upadam.koliko ja znam neki usb stikovi imaju manju a neki vecu brzinu oisanja fajlova sto znaci na nek moze snimate a neke ne radi brzine pisanja

14 godina
neaktivan
Time shift

Pozdrav!

Zanima me dali se je netko primjeti i/ili se zabavljao sa time shift funkciom nytroboxa?

Iako nigdje u karakteristikama nisam našao da ga ovaj uređaj ima, niti da ima tipku na daljinskom (iako sam više puta primjetio da neki drugi uređaji imaju tipku a sam uređaj nema te funkcije), primjetio sam da ima u meniju pod postavke snimanja te da opcija može biti isključena (off), pauza ili auto pa mi vrag nije dao mira te sam se malo pozabavio sa tim. prvo sam primjetio da ovisno o sticku-sd kartici-disku veličinu time shifta sam promjeni ovisno o kapacitetu (za stick od 8 gb mi je 1.2gb a za sd karticu od 1gb mi je 512mb). E sad kako koristit tu opciju?

Prvi put sam primjetio da za vrijeme snimanja kad stisnem tipku pause mi zamrzne sliku i zvuk te ponovnim pritiskom mi nastavi prikaz ali od trenutka pritiska na tipku pause!!! te se na dnu ekrana prikaže poseban ajmo reć klizač(koji s vremenom se smanjuje odnosno po meni prikazuje koliko još ima mjesta na mediju od maximalno zadanih u postavkama) sa dva vemena, prvo prikazuje vrijeme zaostatka-kašnjenja a drugo ukupno vrijeme snimanja koje je i u gornjem ljevom kutu.

Pritiskom na tipku stop vreća snimku u "real time" a ponovnim pritiskom naravno gasi snimanje

Isto tako možda i jednostavnije i svakako praktično korisnije kad sam upalio opciju da je dovoljno stisnut samo tipku pause i on zamrzne sliku i počinje sa snimanjem i dalje na isti način pokreće prikaz i sve ostalo...

Evo toliko sam ja uspio skužit taj time shift, inače nisam imao priliku tu opciju isprobat na nekom drugom uređaju pa ni neznam točno dali možda on funcionitra i na neki drugi način. iako mi se ova opcija i ne čini pretjerano korisna osim možda prilikom odlaska na wc ili javljanja na telefon pa da se do prvih reklama gleda sa odgodom i onda prilikom reklama vratit u pravo vrijeme i na taj način ujedno preskočit dio reklama.

1 0 hvala 0
16 godina
NytroBox NB-4001 T

Samo da vam napomenem. Da nemorate čekati da netko dobije i uploada SW za neki prijemnik, skinite novi SW sa službenog MKE-ovog 4shared profila http://nytrobox.4shared.com/.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
unknow3 kaže...

bok.novi sam pa nezamjerajte sta ovako upadam.koliko ja znam neki usb stikovi imaju manju a neki vecu brzinu oisanja fajlova sto znaci na nek moze snimate a neke ne radi brzine pisanja

kad bi barem malo usporio pa stavio koju točku ili nedajbog zarez... da, u pravilu stariji i manji stickovi rade probleme sa snimanjem. no, nije uvijek tako.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 11:28 (viking.software).
14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Sin mi je greškom kod zaštite izašao vani, a nezna šifru. postoji li ikakva mogućnost da se uređaj resetira ili tako nešto

toto

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ivanxx kaže...

Sin mi je greškom kod zaštite izašao vani, a nezna šifru. postoji li ikakva mogućnost da se uređaj resetira ili tako nešto

orginalna je "0000". probaj s njom. ako ne ide, onda jedino reflash softa i tada bi se trebala i šifra resetirati. jedino se ne sjećam, nisam sad pri prijemniku, da li kod upgrade-a softa traži šifru ili ne.

možda, ali nisam siguran, funkcija "povratak na tvorničke vrijednosti"

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T USB
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice