NytroBox NB-4001 T

poruka: 688
|
čitano: 468.737
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T USB
14 godina
neaktivan
RE: NytroBox NB-4001 T
mikica1 kaže...
spark kaže...

Pozdrav svima!

Novi sam na ovom forumu,vlasnik sam nb4001t ,verzija P5161.Proučio sam unazad malo pa sam i kod moga primjerka uočio neke nedostatke koje se ovdje navode.

Najviše me zabrinjava pregrijavanje uređaja u radu. Što je zaključeno po tom pitanju?

spark, nažalost, nismo ništa posebno zaključili po ovom pitanju, neki su, i ja sam među njima, prijavljivali pregrijavanje uređaja, no istina je također da ostatak ekipe ovdje je rekao da je to sve u granicama normale.

ono što sam ja spazio jest da se u standby poziciji kudikamo manje grije, pa ga eto ja, katkada, kad ne gledam tv, stavim u standby, da se baš ne grije stalno.

no, jednako tako, nitko nije prijavio da mu se bilo što dogodilo, neka havarija, ili kvar zbog spomenutog pregrijavanja., stoga, budi miran, i uživaj. Nevinašce

mikice, hvala na odgovoru

u pravu si kad kažeš da se u standby modu "normalno" zagrijava, ali ja sam odlučio dok ga koristim postaviti pored njega mali ventilator kako su neki ovdje predložili jer dok gledam film sa diska temperatura raste i raste....

pa ipak, iako postoji jamstvo na kupljeni uređaj, nadam se će se naći rješenje i za ovaj problem od strane proizvođača (trgovaca)

15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

od danas 15 sati crko, neće posvijetlit zelena lampica već samo crvena i kad ga upalim ne svijetli ništa. Nema signala/usluge, probao ponovno pretraživanje ne nalazi programe. Verzija je s LOOPOM, star manje od godinu dana, prije 5 dana stavljen zadnji ISPRAVNI softver, do danas radio besprijekorno. Any Idea?

0 0 hvala 0
16 godina
Bezec kaže...

od danas 15 sati crko, neće posvijetlit zelena lampica već samo crvena i kad ga upalim ne svijetli ništa. Nema signala/usluge, probao ponovno pretraživanje ne nalazi programe. Verzija je s LOOPOM, star manje od godinu dana, prije 5 dana stavljen zadnji ISPRAVNI softver, do danas radio besprijekorno. Any Idea?

nosi ga na servis

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
16 godina
odjavljen
Bezec kaže...

Da li si skenirao čitavi opseg ili samo jedan kanal? Ako si samo kanal, pokušaj čitavi opseg jer se zna dogoditi da mijenjaju kanal (na www.oiv.hr bude objavljeno). Imaju li susjedi slike, da nije kvar odašiljača? Provjeri antenu, idealno bi bilo pokušati s drugim prijamnikom - ako ni on ne radi, onda je očito do antene, kabela ili signala. Pokušaj još ponovno staviti taj isti software (ponovno ga skini za slučaj da je file oštečen). Ako ni to ne urodi plodom, onda servis.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
Bezec kaže...

ako se na ekranu pojavi "nema signala", "loš signal" ili slično, onda preskeniraj cijeli opseg. mada to nije garancija da će se nešto desiti. no, ako se nakon uključivanja ne desi _ništa_ onda je za servis. ako si u regiji gdje je još uvijek analogno/digitalno emitiranje pa se nešto mijenja svako malo, možda su se kanali promijenili.

Ne svađaj se sa glupljim od sebe; nikada nećeš pobijediti.
15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

samo da odgovorim svima, vratio sam stari softwer i prijamnik je proradio, skenirao i pronašao programe. Vrag mi nije dao mira pa sam opet stavio ovaj zadnji softver i za sad radi, javit ću ukoliko bude promjene. Mislim da je neki tilt bio u pitanju...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ajde dobro da je došla slika, i da je sve ok. ali nasmijao sam se od srca kad si napisao da ti nije vrag dao mira. takav sam i ja, ali sam par puta tako spušio....Cool

15 godina
RE: NytroBox NB-4001 T USB

Hey

imaš li upgrade za NB 4001 USB?

Možeš ga poslati??

pozz

15 godina
neaktivan
RE: NytroBox NB-4001 T USB

pa prelistaj malo temu, skoro pa na svakoj stranici imaš link

15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Kupio sam Nytrobox NB 4001 T SCART STICK USB i nije los.Samo ovaj scart me zeza.Prikopcao sam ga direktno na TV jer je okrenut ulaz scarta.Tj,mogu uredjaj prikopcati na TV ali ga scart kablom ne mogu povezati jer je suprotan,okrenut...Dakle,postoji li scart kabal da ima ulaz-izlaz obrnut,okrenut.

http://www.prejeftino.com/opisproizvoda.php?id=739

http://beterz.com/?Referer=136494

0 0 hvala 0
15 godina
majka kaže...

Kupio sam Nytrobox NB 4001 T SCART STICK USB i nije los.Samo ovaj scart me zeza.Prikopcao sam ga direktno na TV jer je okrenut ulaz scarta.Tj,mogu uredjaj prikopcati na TV ali ga scart kablom ne mogu povezati jer je suprotan,okrenut...Dakle,postoji li scart kabal da ima ulaz-izlaz obrnut,okrenut.

Zašto bi ga spajao kablom? Nije li on predviđen da se spaja direktno u TV? 

15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

prijatelji

pomalo sam novi u tome svemu zanima me dali postoje kodovi na netu za gledanje kodiranih kanala koje trenutno u osijeku ne mozemo gledat ??

HVALA

hegyi

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

imam jos jedno light pitanje:

spojim kucno kino na nb i nb na tv pa mi da crno bijelu sliku u tv imam samo jedan scart pa sam kontao kupiti onu 2u 1 scart foru tj razdjelnik aqli palo mi napamet pitanje

kad tako spojim kako ce to radit upalim kucno kino automatski se prebaci na av1 a sta kad upalim oboje ??

Hvala opet

ps ako su pitanja glupa nemoj te se ljutit opametit cu se i ja

hegyi

0 0 hvala 0
15 godina
majka kaže...

prijatelju, nemoj se ljutiti, ali, daj još jednom razmisli prije no što ovakvo što pitaš... sam si napisao da ga možeš ukopčati u tv, no ti se sada pitaš kako u sve to još dodati scart kabel?!? ono.... fakat....

bit _takvih_ prijemnika je upravo u tome da se eliminira barem jedan scart kabel i da se sam prijemnik ne vidi.

uglavnom, prvo, da postoji scart produžni kabel m<->ž, ali to ti ne treba jer prijemnik utakneš drito u tv i gledaš.

@ shegyi2000 :

NytroBox NB-4001 T

imam jos jedno light pitanje:

spojim kucno kino na nb i nb na tv pa mi da crno bijelu sliku u tv imam samo jedan scart pa sam kontao kupiti onu 2u 1 scart foru tj razdjelnik aqli palo mi napamet pitanje

kad tako spojim kako ce to radit upalim kucno kino automatski se prebaci na av1 a sta kad upalim oboje ??

Hvala opet

ps ako su pitanja glupa nemoj te se ljutit opametit cu se i ja

pitanja nikada nisu glopa, samo odgovori! ;-)

prvo, prije pitanja, pročitaš koju stranicu unatrag.

drugo, to što si zamislio će raditi, no, moraš kupiti "scart foru" koja ima prekidače na sebi, a ne samo kutiju pa ubadaš što ti paše.

ako upališ dva izvora signala preko "fore" bez prekidača, imat ćeš smetnje.

dakle, treba ti nešto poput ovoga

traži proizvod pod šifrom V53. ono što ti NE TREBA je pod šifrom v81 i v82.

Ne svađaj se sa glupljim od sebe; nikada nećeš pobijediti.
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.9.2010 20:13 (viking.software).
14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T + WD 1 TB

bok ljudi. imam NytroBox NB-4001 T i pokušavam (neuspješno) na njega spojiti Western Digital vanjski 3,5'' hdd od 1 TB (s napajanjem).

hard je došao kao ntfs, pa sam nakon prvog neuspješnog spajanja zaključio da je stvar u tome. promijenio u fat32.

nakon ponovnog neuspješnog spajanja čitam forume i zaključim da mu valjda jedna particija treba bit najviše oko 30 gb pa kreiram dvije, jednu cca 30 gb fat32 i ostatak kao ntfs. ponovno pokušavam spojiti, ali kad ga priključim niti da bi. ne inicijalizira disk samostalno, a kad idem na foldere 'moji filmovi' itd, javlja da 'uređaj nije podržan' ili čak 'uređaj je uklonjen'.

pretpostavljam da nije stvar u disku jer se na kompu normalno vidi i šljaka.

inače NytroBox NB-4001 T mi normalno šljaka s USB stickom, isprobano i snimanje i čitanje filmova s njega.

budući da sam taj nytro kupio prvenstveno zbog deklarirane podrške za vanjski hdd, postajem već polako očajan. ponestaje mi ideja. any advice?

0 0 hvala 0
15 godina
RE: NytroBox NB-4001 T + WD 1 TB
quentin kaže...

bok ljudi. imam NytroBox NB-4001 T i pokušavam (neuspješno) na njega spojiti Western Digital vanjski 3,5'' hdd od 1 TB (s napajanjem).

Ja sam isto imao problema s diskom, ali sam uključio eksterno napajanje pa je proradilo. Ti imaš spojeno napajanje pa onda to nije uzrok. Ipak, i kad sam stavio to eksterno napajanje, nije sve išlo glatko. Više puta sam ukopčavao i iskopčavao dok nije proradilo. Taj se problem ponavlja svaki put kad ga probam ukopčati i još nisam skužio u čemu je problem. To znači da ima nade i za tvoj disk. Nisam se puno bavio time jer uglavnom snimam na stick, a disk sam probao više iz znatiželje. Inače, ako ti se kod ukopčavanja u uređaj ne javi poruka da je uređaj inicijaliziran, ne vrijedi ni pokušavati tražiti filmove, već eventualno probati iskopčati disk pa ponovo ukopčati.

14 godina
neaktivan

a jel onda bar ukopčavaš i iskopčavaš usb na živo, tj dok su nytro i hdd uštekani u struju - da tak malo isprobam - ili ih svaki put prije odspajanja usb-a čupaš iz napajanja pa opet sve nanovo?

(od silnog iščitavanja foruma više ne znam kaj smijem i bojim se da nekaj još ne skurim jer u par navrata ljudi pišu da iz opreza nikad ne priključuju usb na živo nego bez napajanja?!?Neodlučan)

16 godina
NytroBox NB-4001 T

Danas mi je došao NytroBox (usb verzija) sa servisa i primjetio sam da je stavljenja 148 verzija programa (to je dobro).

Sa novijim programom mi je prijemnik pravio puno problema (ponekad nije otvarao teletext, a prilikom snimanja na usb sam imao puno problema).

Problema vezanog sa epg funkcijom koji sam imao nakon kupnje prijemnika više nema (javljao se na prvoj verziji programa koja je bila u prijemniku).

0 0 hvala 0
15 godina
quentin kaže...

a jel onda bar ukopčavaš i iskopčavaš usb na živo, tj dok su nytro i hdd uštekani u struju - da tak malo isprobam - ili ih svaki put prije odspajanja usb-a čupaš iz napajanja pa opet sve nanovo?

(od silnog iščitavanja foruma više ne znam kaj smijem i bojim se da nekaj još ne skurim jer u par navrata ljudi pišu da iz opreza nikad ne priključuju usb na živo nego bez napajanja?!?Neodlučan)

Pravo da kažem, više se ne sjećam kako sam uštekavao i ištekavao. Isprobavao sam sve varijante i uglavnom mi je proradilo. Mislim da nema opasnosti da nešto spržiš.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 16:52 (espero).
14 godina
neaktivan

nemrem vjerovat da sam baš ja takve k****** sreće. nakon upgradea na najnoviji SW, isprobavanja svih mogućih varijanti formatinga diska, ponovnih pokušaja čupanja i spajanja na živo i na mrtvo, šaljem mail u MKE, a oni odgovaraju da su s uređajem koristili neke vanjske diskove, da možda neke druge proizvođače i neke 2,5-inčne, i da 'ako ne ide, ne ide...'. nije valjda da je baš tu kombinaciju WD od 1 TB i tog bladi NB-a nemoguće spariti.......... Plač

15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

prijatelji kupio ja dana scart razdjelnik i super sve međutim kucno kino mi nema boje preko tog razdjelnika pa izgleda nista mi ne preostaje nego prestekavati kad hocu gledat tv ili kucno kino

hegyi

0 0 hvala 0
16 godina
NytroBox NB-4001 T

Da riješimo ovo jednom zauvijek. MKE sve nove verzije FW-a stavlja na sljedeću stranicu: http://nytrobox.4shared.com/. Malo "prosurfajte" navedenom stranicom i nađite potreban Vam FW.

Nikad ne učini danas ako možeš ostaviti za sutra.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Pozz svima Osmijeh

Koristim NB već 3 tjedna i uređaj je odličan za 114 kn+ bon koliko sam izdvojio za njega.Nakon upgrade na P161 (bio je P137) većina problema je ispravljena (EPG,naši znakovi...)

U vezi grijanja uređaja,nitko nije spomenuo, gornja plohe i dijelomično bočne plohe sa prorezima za hlađenje presvučene su prozirnom plastikom koju sam odmah uočio i uklonio.Uređaj u radu i dalje grije ali sigurno manje nego da je plastika ostala(nije mi jasna svrha te plastike) ali pošto je kućište minijaturno sa trafo/ispravljačem ništa neobično.

Provjerite i skinite plastiku Namigiva

Što se tiče prepoznavanja HD također imam problema sa jednim Seagate 80 GB iz pokojnog laptopa (2005.) ali sam slučajno skužio sistem prepoznavanja:

1.NB on - HD in

2.NB off - HD out - HD in

3.NB on

nakon ovih operacija HD je svaki put prepoznat....nadam se da sam pomogao svojim zapažanjima!

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 13:59 (trigi).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Pozdrav

Plastična folija služi da bi zaštitila uređaj od ogrebotina prilikom transporta i da na uređaju ne bi bilo tragova otisaka prstiju prilikom pakiranja i skida se prije uporabe.

Imam jedno pitanje.

Da li bi stalno ištekavanje uređaja iz utičnice preko noći (kad ne radi) smanjilo vjek trajanja istog ?

Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bok!

Trigi, probao sam tvoj manevar iskopčavanja i ukopčavanja, ali Nytro svejedno ne reagira.

Mislim da je ipak problem u kapacitetu. Dekoderi se izgleda taman snalaze s diskovima do 500 GB, a ovaj od 1 TB im je valjda preveliki zalogaj. Bemu sve kad sam se baš polakomio za tim velikim povoljnim WD-om.

E sad, ima li neki način (osim otvaranja kućišta i vađenja pol harda van Namigiva) da ja nekak softverski uvjerim Nytro da ima posla s diskom od samo 500 GB?
Pokušao sam particionirati samo do 500, a ostalo ostavit 'unallocated', ali to nije pomoglo.

Pokušao sam napraviti jednu primarnu fat32 + logičku fat32 do 500GB, a ostalo primarnu ntfs da ga tak zbunim, ali opet niš.

I'm running out of ideas... Oće neko mijenjat svoj 500GB za ovaj od 1TB, bez nadoplate?Bogataš

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 10:12 (quentin).
15 godina
neaktivan
ANMA kaže...

Pozdrav

Plastična folija služi da bi zaštitila uređaj od ogrebotina prilikom transporta i da na uređaju ne bi bilo tragova otisaka prstiju prilikom pakiranja i skida se prije uporabe.

Imam jedno pitanje.

Da li bi stalno ištekavanje uređaja iz utičnice preko noći (kad ne radi) smanjilo vjek trajanja istog ?

Hvala.

Ištekavanje uređaja iz utičnice uistinu nije potrebno činiti( iz kojeg razloga to radiš???), eventualno, možeš ga staviti na standby( znači, da gori crvena lampica) preko noći kad ne gledaš tv....

ali ištekavanje po meni ne vodi ničemu....

15 godina
neaktivan
quentin kaže...

Bok!

Trigi, probao sam tvoj manevar iskopčavanja i ukopčavanja, ali Nytro svejedno ne reagira.

Mislim da je ipak problem u kapacitetu. Dekoderi se izgleda taman snalaze s diskovima do 500 GB, a ovaj od 1 TB im je valjda preveliki zalogaj. Bemu sve kad sam se baš polakomio za tim velikim povoljnim WD-om.

E sad, ima li neki način (osim otvaranja kućišta i vađenja pol harda van Namigiva) da ja nekak softverski uvjerim Nytro da ima posla s diskom od samo 500 GB?
Pokušao sam particionirati samo do 500, a ostalo ostavit 'unallocated', ali to nije pomoglo.

Pokušao sam napraviti jednu primarnu fat32 + logičku fat32 do 500GB, a ostalo primarnu ntfs da ga tak zbunim, ali opet niš.

I'm running out of ideas... Oće neko mijenjat svoj 500GB za ovaj od 1TB, bez nadoplate?Bogataš

Hm, a da probaš poslat mail mke, možda ti oni daju neko rješenje..... Mislim, ovdje svi očekuju čuda od nitra. jel mu radi osnovna funkcija? Radi !!!  Stoga, budite mal manje zahtjevni. O ovome se već pisalo, samo se vratite nazad, pa pročitajte malo. i o softveru, i programiranju istoga. pa tko voli, nek izvoli.....tko ima volje se zezat s time.

14 godina
neaktivan

Slao sam mail u MKE, ali dobio sam samo odgovor da su oni isprobali s nekim drugim hardovima i da 'ako ne ide, ne ide...'.

Pazi, nije baš da očekujem čuda. Očekujem samo ono kaj mu piše na kutiji: da radi s vanjskim hardom. Zato sam ga i kupio, i to sam reko prodavaču. Da sam htio samo 'osnovnu funkciju', mogo sam proći i jeftinije i s manje gnjavaže, iz lokalnog dućana. Dakle, po meni korištenje harda i spada u osnovne funkcije, ako je deklariran da to radi.

Pročitao sam cijeli ovaj forum i još brdo drugih, ali o ovakvoj situaciji još niko nije progovorio. Ima post lika koji je spojio WD od 500GB, particionirao ga i njemu radi.
Pa ono - forum na koncu konca i služi tome da pitam o problemu koji ne mogu sam riješiti, ne?

14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Želio bih kupiti ovaj uređaj ali nikako na internetu ne mogu pronaći dminezije uređaja (dužina x širina x visina)! Može li mi netko tko ima uređaj poslati dimenzije u cm?

Osim toga pokušavam na Internetu naći User guide i detaljne specifikacije uređaja ali ništa! Zna li netko web adresu proizvođača?

hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
15 godina
Hadron101 kaže...

Želio bih kupiti ovaj uređaj ali nikako na internetu ne mogu pronaći dminezije uređaja (dužina x širina x visina)! Može li mi netko tko ima uređaj poslati dimenzije u cm?

Osim toga pokušavam na Internetu naći User guide i detaljne specifikacije uređaja ali ništa! Zna li netko web adresu proizvođača?

hvala unaprijed!

User guide možeš naći ovdje: http://www.inet.hr/~brvasilj/elektronika/nytro/nytro.html  . Trebat ćeš spojiti sadržaje 5 .rar datoteka. Dimenzije uređaja se ne nalaze u tom vodiču. Ako je netko kraj uređaja, mogao bi izmjeriti. Ja sam na poslu i tek navečer ti mogu odgovoriti.

P.S. Ovo su upute za uređaj s USB-om.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 12:38 (espero).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T USB
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice