NytroBox NB-4001 T

poruka: 688
|
čitano: 469.036
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T USB
16 godina
RE: NytroBox NB-4001 T

ja imam model sa usb-om i također se strašno grije, čisto me vec strah da ce mu se nes desit

Dajem demonoid pozivnicu na pm
15 godina
neaktivan
viking.software kaže...

people, ja ne znam o kakvom vi grijanju pričate... evo, nytro je upaljen kojih 5-6 sati (od početka prve današnje utakmice), i jedino kako mogu opisati temperaturu je-mlako. i to mu još stoji onaj najlon na kutiji. ne pitajte zašto ga nisam skinuo... tako da je to kod vas nešto lagano čudno. a nytro je star nešto manje od godine dana, jedan od prvih modela sa usb-om i loop-om. došao je sa softom v4, ako nekome nešto znači zbog usporedbe.

Skinuo sam najlon, kao što skinem što god kupim. jednostavno ga ne mogu podnijeti. Mora da najlon vrši neku funkciju apsorbiranja topline i kao Chuck Norris kružnim udarcem razbije toplinu ....NOT Smijeh . Razmišljao sam staviti onaj mali ventilator od grafičke , da upuhuje hladan zrak, ali mislim da to nije potrebno jer da je , valjda bi ga proizvođač ugradio. Također uređaj mi ima prozračnost oko 5-6cm sa svih strana. Možda bih ga trebao staviti na prozračnije ^^. Ne možda nego sigurno  , hehe. Ali scart kabel je toliko kratak da puno dalje i ne bi išlo.

Odvikao se DotA-e, napokon!
15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Hm, sad mi je još sumnjivije jer se javlja još ljudi kojima se nytro grije. Moj je također star nepunih godinu dana, također kao kod vikinga došao sa verzijom softvera 4. Na mjestu mi se nalazi koji je i više nego prozračan, i nažalost, meni je mlak samo kad je u standby modu, a kad ga upalim, nakon dva sata, vruć je dosta. Odnosno, puno više se grije u radu nego svi drugi uređaji koji u tom trneutku rade. Ima li ko ideju do čega bi to moglo biti?

Napominjem da ovo pregrijavanje ne stvara nikakve probleme u radu.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Možda nema nikakav pasivni hladnjak unutar kućišta. pa sva toplina izbija van, ja sam imao na digit. satelitskoj pasivni hladnjak na jednom ogromnom chipu i satelitska se nije toliko grijala... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Kupljen u 9 mj prošle godine, sa verzijom v4 (sad je  v5) i loopom. Sad je nešto između mlakog i toplog, a radi već 2 sata.

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

može se ugraditi, ako je baš TOLIKO vruć, mali ventilator od grafičke. no, tada je problem u tome što bi se taj vent vrtio 24/7. da se na nytru  (ista stvar je manjak i na strongovim prijemnicima) gasio napon na usb-u kada je prijemnik u stand-by modu, tada bi se i taj ventilator bez problema prikopčao. a ovako jednostavno nema smisla da zuji dan i noć. stvar grijanja kod takvih uređaja je u 95% slučajeva loše sređeno napajanje. odnosno, grije se naponski sklop. još bi eventualno bilo moguće prvo dobro zagrijati nytra, prije toga odšarafiti sve šarafe da se može otvoriti, isključiti ga iz struje i jednostavno pipanjem vidjeti što je vruće. i na TO staviti pasivni hladnjak. ako ima mjesta.

16 godina
NytroBox NB-4001 T

Molim Vas da objasnite time shift (korištenje).

Da li se može istovremeno snimati jedan program i gledati neki drugi na ovom reciveru?

Opišite mi i točan postupak za snimanje programa (postavke).

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 14:53 (filip1).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
filip1 kaže...

Molim Vas da objasnite time shift (korištenje).

Da li se može istovremeno snimati jedan program i gledati neki drugi na ovom reciveru?

Opišite mi i točan postupak za snimanje programa (postavke).

Hvala

Evo link, dobro je objašnjeno pa vidi. ako bilo što bude nejasno, samo pitaj

http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=289&Itemid=64

plus, imaš nešto na ovoj temi, na 4. stranici ako se dobro sjećam. nemam osobnog isksutva s tiome, jer mi ne treba, ali ima ovdje kolega koji su sigurno priovjeravaliu , pa će ti i odgovoriti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 15:46 (mikica1).
15 godina

ne, kao i za "obično" snimanje, ne može snimati jedan a prikazivati drugi program.

postavke-u meniju podesi kako želiš da se TS pokrene (PAUSE je najlogičnije, IMHO), osiguraj dovoljno veliki  hard ili stick. i to je to. nema mudrosti.

kada gledaš program, netko ti zvoni na vrata ili te zove ne mobitel ,stisneš pauzu (ili što si već podesio u postavkama), program se freeza, tj, slika na tv-u, a program se počinje snimati. kad si gotov, stisneš play na daljinskom i nastavljaš gledati gdje si stao. kada se emisija završi, stisni stop, potvrdi kad te pita za izlaz iz TS moda i to je to.

16 godina
NytroBox NB-4001 T

jel vama prikazuje sve filmove?, jer ja sam danas stavio na stick jedan .avi i ovaj se totalno zblesao, ugasio se i cak se lampica ugasila, i nije nista htjeo dok ga nisam ugasio i struje i upalio nakon nekih 15 minuta

Dajem demonoid pozivnicu na pm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
viking.software kaže...

postavke-u meniju podesi kako želiš da se TS pokrene (PAUSE je najlogičnije, IMHO

Još bih dodao na ovo: ako se vadi stick ili disk, opcija "Pauza" se isključi pa je treba ponovo uključiti nakon što ponovo staviš medij. Isto se događa ako se uređaj isključi iz napajanja. Malo iritantno, ali ja stick uglavnom držim u uređaju i ne isključujem ga iz napajanja.

15 godina
neaktivan
Lord Stark kaže...

gledam filmove na prijemniku, no neki (pogotovo noviji) videoi imaju sliku srezanu sa lijeve i desne strane, tako da se ni subtitleovi ne vide.jel to zbog toga sto imam obican sdtv pa ne moze pravilno prikazat 16:9 format?zar je jedino rjesenje kupit hdtv?

plzzz help noob sam sta se ovog tice

plzzzz help anybody

15 godina

@ mind challenge:

odgovor može (i ne mora) biti vrlo jednostavan-kodiranje tog filma je takvo da ga nytro ne može "pročitati" i prikazati. sve ono što je vidljivo na kompjuteru nije nužno da će biti vidljivo na nytru. previše je već postova napisano o divxima na nytru i nikako da se jednom za svagda shvati da je mogućnost gledanja divxa, slušanje mp3-ca, gledanje slika samo DODATNA funkcija. nikako primarna, pa da se sada razvijaju rasprave o tome kako se na nytru ne može gledati divx.

pogledaj na kompjuteru u kojem kodeku, framerateu, koji je zvučni zapis fajla, pa ako treba, prekodiraj ga. možda je samo do veličine slike,iliti aspect ratia. na način kako si napisao, možda biti 100 stvari.

@ Lord Stark:

lorde, kakve veze ima 16:9 omjer slike sa high definition televizorom? nikakve.

jel' gledaš utakmice svjetskog prvenstva? jesi vidio kako se na 4:3 klasičnim televizorima prikazuje 16:9 (doduše, od strane htv-a degradiran signal)? 

kod tebe je najvjerojatnije u postavkama samog nytra podešen krivi omjer stranica, ili je film kodiran tako da ga nytro ne prepoznaje pravilno. isto sam napisao i mind-u.

za obojcu, uzmite neki, bilo koji divx koji se prikazuje ispravno. valjda imate takvog. može po jedan u 4:3 odnosu i jedan u 16:9. pa mu sa programom MEDIAINFO pročitajte koji je kodek, koji je FR, u čemu je zvuk i u kojem bitrateu, pa usporedite sa onim koji ne rade i koje ne možete gledati. ako postoje razlike, prekodirajte si te filmove. da je ne znam kakav kompjuter, jedan divx bi trebao biti prekodiran za pol sata uvrh glave. jedino ako baš ne radite na netbooku sa atom procesorom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.6.2010 12:08 (viking.software).
16 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Pozz.svima trebam malu pomoć,danas sam kupijo nytro  box jer kod mene ukidaju signal za par dana i sve super radi,e sad me zanima dali može čitati titlove i na koji način trebam snimiti da ih on učita dali treba uprešavati titlove ili samo treba u isti folder staviti sa filmom pa ako neko zna  TNX

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CANABIS kaže...

Pozz.svima trebam malu pomoć,danas sam kupijo nytro  box jer kod mene ukidaju signal za par dana i sve super radi,e sad me zanima dali može čitati titlove i na koji način trebam snimiti da ih on učita dali treba uprešavati titlove ili samo treba u isti folder staviti sa filmom pa ako neko zna  TNX

Titlovi trebaju biti u .sub formatu. Jednostavno skini s neta freeware program .srt to .sub i preko njega konvertiraj. Odrediš preko MediaInfo koji je fps u videuu i konvertiras titlove u taj framerate (pr. 23.976) i stavis u isti folder s identicnim imenom. Neka ti ime bude bez cudnih znakova i sa sto manjim imenom. Ako budes imo problema sa prikazivanje č.ć i slično pritisni na daljincu jednom tipku EPG i problem rješen.

Music is my life :)
15 godina
makaweli kaže...

Titlovi trebaju biti u .sub formatu.

Uređaj podržava i srt format. 

16 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

e hvala vam na pomoći i još jedno pitanje dali znate kako da povećam titlove jako su mala slova a ja sam malo stariji pa slabije vidim Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo koliko vredi Nytrobox NB 4001t ja sam udaljen od odasiljca oko 100km. Zivim u okolini Subotice (Vojvodina) imam antenu sa pojacivacem (obicnu neku Tursku sa pijace, isto tako i pijacivac)

signal je izmedju 75 i 80 % a jakost je 70% nema zamrzavanja niti ''kockanja'' slike, sve u svemu radi odlicno, jedino sam ubacio najnoviju verziju software-a zbog nasih slova, snimanje na usb funkcionira savrseno ostalo nisam bas nesto testirao jer ga imam tek dva dana. Pozdrav

peracro
15 godina

putem samog prijemnika, nikako.

možda zaobilazno, preraditi i povećati titlove, zapržiti ih na sam film i tako gledati. možda.

15 godina
neaktivan
espero kaže...
makaweli kaže...

Jesi siguran za .srt? Meni ne radi .srt ...

15 godina
NytroBox NB-4001 T

novi soft, 161 za LOOP prijemnike i 162 za NO LOOP prijemnike.

adresu znate!Namigiva

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
viking.software kaže...

adresu znate!Namigiva

Kako znam dali je moj nb-4001t sa loop ili ne? 

P.S. trenutni softver je 0907 - P5137 (3.2.2010), kupljen je s time. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 21:42 (Spakos).
17 godina
Spakos kaže...
viking.software kaže...

adresu znate!Namigiva

Pogledaj pozadinu uređaja. Imaš ant in i na desno od toga bi ti trebao biti izlaz i ispod njega piše loop (ako ga nemaš, imaš uređaj bez loopa :D ).

16 godina
neaktivan
peracro kaže...
 jedino sam ubacio najnoviju verziju software-a zbog nasih slova, snimanje na usb funkcionira savrseno ostalo nisam bas nesto testirao jer ga imam tek dva dana. Pozdrav

gde si skinuo software daj link!!!!!

17 godina
NytroBox NB-4001 T

MKE 4share folder

ups, mislim da sam se zaletio Izlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 22:45 (denix).

0 0 hvala 1
15 godina
Spakos kaže...
espero kaže...
makaweli kaže...

Da, ja se čak ni ne sjećam da sam probao .sub datoteke. Ima li netko drugi komentar na ovo? Koji format titlova ste isprobali?

15 godina
neaktivan
denix kaže...
Spakos kaže...
viking.software kaže...

adresu znate!Namigiva

Pogledaj pozadinu uređaja. Imaš ant in i na desno od toga bi ti trebao biti izlaz i ispod njega piše loop (ako ga nemaš, imaš uređaj bez loopa :D ).

Imam Loop, stavio sam novi softver 161, radi ok. Nego čemu služi taj loop? 

15 godina
Spakos kaže...

Imam Loop, stavio sam novi softver 161, radi ok. Nego čemu služi taj loop? 

služi tome da antenski signal produžiš na neki drugi uređaj. tv, dvd rekorder, drugi dvb-t prijemnik... no, nekako se stječe dojam, čitajući po forumima, da na nytru postoji prilično zagušenje signala kroz taj loop.

17 godina
neaktivan
espero kaže...
Spakos kaže...
espero kaže...
makaweli kaže...

Da, ja se čak ni ne sjećam da sam probao .sub datoteke. Ima li netko drugi komentar na ovo? Koji format titlova ste isprobali?

Meni ne čita .srt format nažalost :/

Music is my life :)
16 godina
NytroBox NB-4001 T

Što ste dobili stavljanjem novog softvera na verzijama koje imaju loop i usb?

Da li se dobije podrška za neke nove formate ili možda neke nove opcije u izborniku?

Ja trenutno imam 0907-P5126 verziju i sve radi ok. Da li se isplati nadograđivati ili da

ostavim na ovoj verziji? Jučer sam probao snimati na osb od 4GB i stalo mi je malo više

od dva sata programa.

Hvala 

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T USB
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice