Kako iskoristiti stari MaxTV STB

poruka: 1.414
|
čitano: 1.214.339
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Kako iskoristiti stari MaxTV STB
gocgoc kaže...
gocgoc kaže...

1 USB Stick in FAT 16/32 formatieren (ohne Datenträgerbezeichnung )

2 Image Datei IN „usb_update.img“ umbenennen

3 usb_update.img auf den USB Stick kopieren

4 Ipbox herunterfahren vom netz ( Stromstecker vom netz ) jetzt den USB Stick einstecken .

5 Stromstecker einstecken und den EIN AUS-Knopf gedrückt halten (BOOT) bis (USB-LOAD) kommt,jetzt finger weg.

6 nun sollten die Flashblöcke „erased“ werden ,Dann past es : ) , so kommt die neue SW auf die box/usb

Prijevod (njemački > hrvatski)
1 USB stick formatiarai u FAT 16/32 formatu (bez volumena oznaka)

2 Slika datoteku preimenujte u "usb_update.img"

3 usb_update.img kopirati na USB stick

4 IPBOX zatvoriti mrežu (utikač iz utičnice) je plug-in USB stick sada.

5 priključak za napajanje priključite i pritisne OFF gumb držite (BOOT) do (USB-LOAD) je sada izvan prst.

6 blokova Flash sada bi trebao biti "izbrisani", a zatim prošlosti:) tako da je novi softver dolazi na kutiji / USB

7 UPOZORENJE! pričekajte da se "Gotovo" je. UPOZORENJE!

8 nakon "Gotovo", novi softver na njega, sada dienovi rebootaj

LJUDI OVO BI MOGLO RADITI SAMO NEKA MI NETKO POMOGNE ŠTO JE

usb_update.img

Na netu sam skino frimware dati ču link.
Neki linux freek zna kaj je taj img neki k. koji briše blokove starog FLASHA.
To ima neke veze U boot 1.3.1 koliko sam uspio skužiti.
LINUKSAŠI POMOČ!!!!!!

14 godina
neaktivan
Prijevod (njemački > hrvatski)
1 USB stick formatiarai u FAT 16/32 formatu (bez volumena oznaka)

2 Slika datoteku preimenujte u "usb_update.img"

3 usb_update.img kopirati na USB stick

4 IPBOX zatvoriti mrežu (utikač iz utičnice) je plug-in USB stick sada.

5 priključak za napajanje priključite i pritisne OFF gumb držite (BOOT) do (USB-LOAD) je sada izvan prst.

6 blokova Flash sada bi trebao biti "izbrisani", a zatim prošlosti:) tako da je novi softver dolazi na kutiji / USB

RAXONE MOŽDA TI ZNAŠ??????????????

LJUDI OVO BI MOGLO RADITI SAMO NEKA MI NETKO POMOGNE ŠTO JE

usb_update.img

Na netu sam skino frimware dati ču link.
Neki linux freek zna kaj je taj img neki k. koji briše blokove starog FLASHA.
To ima neke veze U boot 1.3.1 koliko sam uspio skužiti.
LINUKSAŠI POMOČ!!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2011 15:04 (gocgoc).
14 godina
neaktivan

Firmware spreman!!!!

http://opensource.albistechnologies.com/STB/STB-7710/

SAD SAM PROBAO KADA PALIŠ MAX TREBA DRŽATI PREKIDAČ DO KRAJA.

ONDA POČINJE ČITANJE USB--a MENI JE POČO ŽMIRKATI LED NA USB.

AJMO SAD SMAO TAJ IMG. SKUŽITI.

0 0 hvala 0
15 godina
gocgoc kaže...
gocgoc kaže...
gocgoc kaže...

Koristi gumb uredi, biti će lakše i nama i tebi. S multipl postovima možeš pobrati karton.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
14 godina
neaktivan

Da sorry.Gle prčakam po njemu i pišem. lol

14 godina
neaktivan

Mislim da sam na pravom putu sad sam raspakirao frmwear i stavio go orginalno na USB držao on / off . Sad se više ne diže max tve sofware. USB svijetli pdlučio sam još pričekati jer firmware ima cca 70 mb kada ga raspakirate.

Čekati ču još 20 min. ond ču ga probati pre namati u onaj img.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislim da sam ga sjeb.

LOL!!!!

Ne učitava ni novi firmware niti max soft.

Ali ne očajavam sad sam raspakirao novi firmware i skužio da je unutra u booot 1.3.1 .

Sada ču to probati ubaciti prvo.

0 0 hvala 0
15 godina

Pratim ovu temu od početka iako nemam maxtv stb.Samo naprijed dečki,uspijet ćete

R.I.P EnlightenedPhoenix/////////ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala

2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Raxone kaže...

Sto se tice starta dovoljno je neko znanje u vezi elektronike.Minimalno je da se spoji serijski port za sada.Ja sam kupio modul koji se zove FT4232 na sebi ima cetiri porta.

Planiram se malo pozabaviti Simensom, pa me zanima gdje si nabavio FT4232 i za koliko para.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
neaktivan

Pozdrav.Taj usb_update je radjen vjerovatno za  ipbox9000,ipbox910hd,cubrevo ili sl.Ako je velicine 250kb onda je to samo u-boot ako je 32mb onda je kompletan u-boot i rootfs,kerneli i ostalo.

Problem u tome je sto taj usb_update koristi Nand za U-boot a STB7710 ima Nor I Nand Memoriju.

Nor koristi za u-boot,Main Kernel,Recovery Kernel a Nand za sve ostalo.

Probao sam nekoliko bez uspjeha.A sto se tice STB7710-a objasnit cu ukratko kako on radi update s tipkom OFF/ON.

Znaci iskljucimo STB7710 s prekidacem na poledjini uredaja,pritisnemo na prednjoj strani uredjaja tipku za ON/OFF i drzimo onda upalimo uredjaj(prekidac na poledjini) nepustamo prednju tipku min 5 sekundi.

To pokrece Recovery Kernel koji pretrazuje sve izvore za update,mreza,hdd,usb.

Da bi poceo update s usb-a na njemu mora biti file naziva "7710.HE.30.14.*.bin" ili 7710.software.bin.

Ali naravno prije pocetka update-a software u STB-u provjerava dali odgovara sve sto on zahtjeva(Check Software and Signature of the Image).

Sto se tice tog usb_update-a odnosno tih boxova(IPBOX9000,IPBOX910HD;CUBREVO)sve u vezi njih je jako blizu nasem STB-u jer koriste isti Sti7109 s 32mb Nand-a i 128mb Ram-a uz silne verzije software-a (Enigma i sl.)koji bi radili na nasem STB-u samo da se prilagode neke stvari u source-u(ttyAS0 koristi nas STB za serial a ipbox i ostali ttyAS1)A bez serial nema nista odnosno ako se zeli prilagodit ovaj software za nas STB mora postojat Debaging kroz serial.

Pa bih lijepo zamolio ljude koji se bave ovim da mi pomognu da pronadjem U-Boot source za ipboox9000,ipboox910hd,mini cubrevo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 20:45 (Raxone).
15 godina
neaktivan

Postoje tri verzije FTDI Modula koji odgovaraju za jtag i serial za  STB7710.To su:FT4232,FT2232 i UM232H.Ja sam kupio FT4232 mada preporucam FT2232 jer je dosta jtag software-a vec prilagodjeno za taj  modul nesto je jeftiniji od FT4232 a UM232H je najeftiniji neznam jel ga moguce nabavit kod nas.Adresa http://www.primotronic.hr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=376.

17 godina

http://opensource.albistechnologies.com/STB/Repository/

Zar nije taj u-boot za stb-7710, jer vidim u njemu pise da je za 7xxx, nisam sad detaljnjije isao gledat koje  flasheve podrzava itd.

P.S. daj malo formatiraj taj tekst, nemoj sve natrpavat kao jednu recenicu, bez razmaka...

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 19:55 (.delboy).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ajmo,selidba u odgovarajuću temu.

Čini se da ću imat Siemens viška!

http://www.bug.hr/forum/topic/digitalna-televizija/iskoristavanje-siemens-stb-7710-kao-htpc/71486.aspx

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nazalost izgleda da je na STB7710-u nand(NAND256W3A)  zakljucan (Write Protected) tako da ostaje samo Nor(4Mb) i HDD.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav momci!

Dokopah se danas jednog starog IPP300HD, deluje mi kao odlicna stvarcica.

Procitao sam postove. Uglavnom je bobica bio isprobao stvari sto sam i ja pomislio sta i kako.

Interesuje me da li je neko nesto uspeo da odradi sa ovim cudom od tehnike tj. u kom je stadiumu bootloader ? Hoce da bootuje, nece da bootuje ? Takodje sam i ja bio naisao na problem sa passwordom. Secam se da je kod jednog starog Cisco routera bila neka caka, da se pomocu terminala to zaobidje, znam recicete da i na terminalu trazi password, ali siguran sam da ima neka caka i za ovo.

Takodje imam reviziju ploce 1.15, nema miniPCI slota montiranog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moja greska nand nije zakljucan.iskompajlirao sam dobar kernel napravio da boota s nfs servera ali nemam rootfs isprobao sam ih nekoliko koji imaju isti procesor ali nijedan neradi.Ako neko ima vremena , volje i znanja da se ukljuci da  probamo napravit od stb7710 media player bilo bi super.Ako se neko razumije u Bulidroot program odnosno  u linux bilo lijepo da se ukljuci.Znaci mogu pristupit Nand_u stavit na njega sto god zelim imam svoj kernel,u-boot koji radi, ugradio sam hdd.Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2011 23:45 (Raxone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Poštovanje,

koje elekroničke komponente je potrebno kupiti za modanje simensovog STB-7710?

LP!

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 0:48 (SaKiKhNh).
15 godina
neaktivan

može neko napisati nekakav konkretan tutorial za atlantu

0 0 hvala 0
17 godina
Danijel789 kaže...

može neko napisati nekakav konkretan tutorial za atlantu

Nema ga, a sudeći po svemu, neće ga niti biti.

So, if God has existed forever...you know, what did he do in his spare time, like, before he made the Earth and everything?
15 godina
neaktivan

Evo za sve one koji su se trudili da probiju user i pass za STB7710 u web sucelju nece te se bas odusevit al evo ga  user:diag pass:test moguce da je obrunutim redom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 16:11 (Raxone).
Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Raxone kaže...

Evo za sve one koji su se trudili da probiju user i pass za STB7710 u web sucelju nece te se bas odusevit al evo ga  user:diag pass:test moguce da je obrunutim redom.

Kako doći do web sucelja?

Tko leti vrijedi,tko vrijedi leti,tko ne leti ne vrijedi :-)
15 godina
neaktivan

Spojis STB7710 na router INTERNET port(ne IPTV), pustis da odradi STB jedno 2-3min i u mozilli upises 192.168.1.252 ili 192.168.1.240-254 nisam siguran dali radi random adrese.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Evo nema tamo nista posebno samo info:

Ja sam dobio taj ip tako da sam ukljucio dhcp server, ali moze se i spojiti na router pa da dobije ip.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
.delboy kaže...

Evo nema tamo nista posebno samo info:

Ja sam dobio taj ip tako da sam ukljucio dhcp server, ali moze se i spojiti na router pa da dobije ip.

To je od SA.

Ja pricam o onom STB7710. Siemensovom.

Tko leti vrijedi,tko vrijedi leti,tko ne leti ne vrijedi :-)
17 godina

Hmm, da nisam ni vidio da je 7710 (posto je gore neko pisao za atlantu, pa sam automatski mislio da za to govori), al interesantno kako je isti user i pass za diag screen.

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Slika 1. Presjeci vod koji pokazuje strijelica da bi proradio EJTAG.

Slika 2. Pinout za EJTAG.

Slika 3.Pinout za UART.Da bi radio serial mora se koristiti kabel (TTL to rs232) on se moze kupit ili iskoristit stari kabel od nekih mob.telefona link.

EJTAG Kabel se moze napravit ovako,ovdje su dvije verzije kabela DLC5 i Wiggler razlika je u tom sto DLC5 kabel moze bit najduzi do  20cm   a wiggler do 50cm.

EJTAG software  i driver.

Software je wrt54g_o more se pokrenut u command promtu(cmd) ali da bi radio mora bit podignut giveio.sys u sistemu a on se nalazi u drugom linku(driver).

Driver se podize s loaddrv.exe ali se prvo mora "rucno" prekopirat giveio.sys u folder c:\windows\system32\drivers\ onda pokrenut loaddrv.exe(slika 4).

Naredba u loaderu je "  c:\windows\system32\drivers\giveio.sys " dovoljno je samo  Start ali mozi i prvo Install pa Start.

To se sve radi da bi wrt54g_o mogao komunicirat s LPT portom jer koristi stari nacin komunikacije (Win98)  Xp i Win7 to nemaju.

Nakon lodanja giveio.sys pokrenemo wrt54g_o s sljedecom naredbom  " wrt54g_o -backup:custom /start:0xac000000 /window:0xac000000 /length:0x00200000 /silent ".(slika 5)

Znaci prvo radimo backup "nije nuzno al je pametno" ,backup traje dosta dugo.

" wrt54g_o -backup:custom /start:0xac000000 /window:0xac000000 /length:0x00200000 /silent ".(slika 5)

Sljedeci korak je ubacivanje drugog bootloader-a on se moze skinut ovdje.

Prekopirat  "beta_rom_img" u direktorij gdje je wrt54g_o i preimenovat ga u "custom".Flashanje traje otprilike 3,5 sata.

" wrt54g_o -flash:custom  /start:0xac000000 /window:0xac000000 /length:0x00200000 /silent "

1.CUT 1.CUT
2.EJTAG 2.EJTAG
3.UART 3.UART
4.LOADDRV 4.LOADDRV
5.WRT54 5.WRT54
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2011 23:11 (Raxone).
Moj PC  
2 0 hvala 6
17 godina
Raxone kaže...

www.t-hack.com

Ima li ta slika veca na t-hack, ovako se ne vidi dal je prva ili druga zica, i dal si pokusao ubacit drugi bootloader?

15 godina
neaktivan

To sam ja pronasao nije to s t-hack-a{#}.Prva zica(vod)ka sto rekoh.Ubacio sam ovaj bootloader http://www.t-hack.com/wiki/images/b/bc/Beta_rom_img.zip i radi,kompajlirao kernel( http://www.t-hack.com/wiki/index.php/Toolchain_new)tu je sve objasnjeno i kernel radi.

16 godina

Kakva je situacija sa Scientific Atlantom, jel to proradilo ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 7:17 (tintin).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Raxone kaže...

To sam ja pronasao nije to s t-hack-a{#}.Prva zica(vod)ka sto rekoh.Ubacio sam ovaj bootloader http://www.t-hack.com/wiki/images/b/bc/Beta_rom_img.zip i radi,kompajlirao kernel( http://www.t-hack.com/wiki/index.php/Toolchain_new)tu je sve objasnjeno i kernel radi.

Čekaj, uspio si pokrenuti jtag, ubaci bootloader i kernel i sad si ga digao bez tcom s*anja?

Mislim, dakle postojim
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice