Kako iskoristiti stari MaxTV STB

poruka: 1.414
|
čitano: 1.214.472
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Kako iskoristiti stari MaxTV STB
Zvjerkan kaže...
kokokoko kaže...

ma kako je brz meni se b00ta sve ukupno dok ne ucita neki program pa bar 7 min treba

EDIT: neki forumas mi je poslao STB ovu atlantu dali ja mogu atlantu stavit a sa ovim se zezat

moguce je, ustekaj ju i probaj bootat ako dođe do ekrana za upis korisničkog računa i pina ok, nazoveš t-com i oni ti ga asociraju i sve 5, no ovo čud izgleda vuče nešto drugo, jer ja kad sam spojio svoju atlatu, napravi kao update, i onda amen 0 IP na njoj i ne ide dalje... meni se sve čini da t-com šalje različite konekciske podate ovisno o stb-u koji su isporčili ili asocirali njihovi tehničari...

a ovo meni se boota za manje od 1 min, isključim iz struje, upalim i odma ite maxtv učitavanje i evo programa :) a šaltanje je milina :)

JA mislim da nemožeš nego onaj STB koji ti oni isporuče, jer bi onda u teoriji mogao imati dva stb priključena a jedna pretplata! 

gledo sam kad mi je instalirao ovaj novi nekakve brojeve je zapisivao s STB-a, a probaj pa ceš vidit!!

Nino
15 godina
neaktivan
xDinichx kaže...
Zvjerkan kaže...
kokokoko kaže...

ma kako je brz meni se b00ta sve ukupno dok ne ucita neki program pa bar 7 min treba

EDIT: neki forumas mi je poslao STB ovu atlantu dali ja mogu atlantu stavit a sa ovim se zezat

moguce je, ustekaj ju i probaj bootat ako dođe do ekrana za upis korisničkog računa i pina ok, nazoveš t-com i oni ti ga asociraju i sve 5, no ovo čud izgleda vuče nešto drugo, jer ja kad sam spojio svoju atlatu, napravi kao update, i onda amen 0 IP na njoj i ne ide dalje... meni se sve čini da t-com šalje različite konekciske podate ovisno o stb-u koji su isporčili ili asocirali njihovi tehničari...

a ovo meni se boota za manje od 1 min, isključim iz struje, upalim i odma ite maxtv učitavanje i evo programa :) a šaltanje je milina :)

meni kan ali znaju štekat, tv vodič šteka i sl., ništa nije fluidno...

a onda izgleda do tvoje linije, meni je kažem ti ko na palzmi njen dvb-t, suuper, i za divno čudo ne šteka slika, na atlanti je... 

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
15 godina

Dečki ovo je tema o modanju atlante i držite se te teme ili se preselite u neku drugu prikladnu temu!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivan_hacker kaže...

Dečki ovo je tema o modanju atlante i držite se te teme ili se preselite u neku drugu prikladnu temu!

tema je kako iskoristit stb, ok sve je od atlante, al eto.... nema veze, sve je vezano za max tv...

16 godina
protjeran

pise kako iskoristit stari max tv stb tako da neznaci da je samo ATLANTA u igri, ja bi radio volio ovog novog stb-a modat ako se da

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kokokoko kaže...

pise kako iskoristit stari max tv stb tako da neznaci da je samo ATLANTA u igri, ja bi radio volio ovog novog stb-a modat ako se da

mislim da se da i to puno jednostavnije, jer kolko sam vidio neke glupoati imaju na službenoj stranici, pa treba sam vidit kak ubacit, i mislim da bi trebali bit jednostavno jer taj stb svaki puta ko i siemens provjerava nadogradnju, a ako mu tu zamjeništ nadogradnju s službenim linuxom wii evo uređaja za zaje..

15 godina
neaktivan

Aleluja Full kontrola nad STB7710 novi u-boot,kompjliram kernel,ubacen sata konektor(jedva sam nabavio sata konektor koji ida na plocu ) ,sata hdd spojen.Novi U-Boot ja ga kompajlo od STB7711.Spojen sata,jtag,serial.Ako nekog interesuje nek se javi pa cu ga uputit kako i sta.Kome se zuri nek i ne pokusava jako puno vremena potroseno.

Moj PC  
8 0 hvala 7
15 godina
Raxone kaže...

Aleluja Full kontrola nad STB7710 novi u-boot,kompjliram kernel,ubacen sata konektor(jedva sam nabavio sata konektor koji ida na plocu ) ,sata hdd spojen.Novi U-Boot ja ga kompajlo od STB7711.Spojen sata,jtag,serial.Ako nekog interesuje nek se javi pa cu ga uputit kako i sta.Kome se zuri nek i ne pokusava jako puno vremena potroseno.

Ako mogu predložiti. Postaj proceduru, nešto slično kao kuharica, ako si voljan podijeliti ovo što si napravio. Može u ovoj temi a možeš i otvoriti novu temu.{#}

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
neaktivan

Sto se tice starta dovoljno je neko znanje u vezi elektronike.Minimalno je da se spoji serijski port za sada.Ja sam kupio modul koji se zove FT4232 na sebi ima cetiri porta.Software za FT4232 je open source tako da se s njim moze svasta.Modul emulira sto god zelimo: serijski port,Jtag,Bit Bang,Paralel,I2C i sto je najvaznije ima ne sebi eeprom kojim se moze programirat tako bude ST Micro Connect Lite.ST Micro Connect Lite je debuger za Set Top Boxove koji imaju ST Chipove(ST20,ST40)  na sebi a doticni ima Sti7109 chip.Tako da tko voli elektroniku i programiranje u kombinaciji s brdom open source-a (STLinux kao source za razvoj U-boot,Kernela,ST40MicroToolset,STworkbench za debuging) i malo novaca moze si pribavit super igracku.

17 godina

Dal radi hdmi s tim? I da li si probao staviti enigmu2 ( gledao sam neki linkovi na ruskom za 2.2 verziju a neznam koji stlinux je gore), jer ako to dvoje radi onda to moze biti jako dobar uredjaj za male pare.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.6.2011 0:22 (.delboy).

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

HDMI kolko mi je poznato radi :) Bar meni radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ubacivao sam nekoliko verzija enigme i u-boot-a  za ipboox 9000hd  mislim da stima al je problem sto nemogu nista ocitat jer koristi drugi neki uart za serijal.Na stb7710 je uart2 serial.Trebao bi mi source(U-boot,STlinux) za ipbooxa 9000hd Cuberevo da mogu to prepravit i mislim da bi vecina problem bila rijesena.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Iskompajlirao sam U-Boot1.3.1 za STB7710 za sav interfejs Usb,Hdd,Nand, iskompajlirao sam i neki kernel al neznam ga povezat s  root file systemom ako neko ima neko znanje u vezi toga.Mogu bootat s Nor-a,Usb ili Hdd.Molim pomoc.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

http://www.stlinux.com/u-boot/kernel-booting

Al moras prvo znat dal su linux particije u kernelu ili ih moras dodat u kernel command line u u-boot. Znaci tam di pocinje root filesystem je komanda root=/dev/mtdblockxy za iz flasha ili neki drugi dev za hdd, usb...

Ovo je samo opcenito jer svaki linux ima drugacije i nikad nisu iste adrese.

Inace ovo je sve dosta komplicirano u pocetku, i treba neko vrijeme da se nest shvati.

Ako u dogledno vrijeme ne uspijem nist sa atlantom, vidim da cu morat nabavljat siemensa da se imam cime zivcirat{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 0:05 (.delboy).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipi, jel ima sta novo po ovom pitanju  ?

15 godina
neaktivan

Hvala za odgovor.A sto se tice linux-a u ovome sam 24 sata dnevno pa prije 3-4 mjesec nisam znao nista u linuxu a sad kompajlam instaliram updejtam i to znaci sila me natjerala.A bez poznavanja linuxa nema nista od hakerisanja ni atlante ni Siemensa.A sto se tice atlante i Siemensa velika je razlika u tome sto je atlanta turbo zakljucana a siemens ima na sebi u-boot cim se  spojis s serijalom vec mozes sve.Mjenjat U-boot u neke druge verzije sto je naravno apsolutno potrebno ako se misli ubacit neki drugi linux.E sad to je sve ok dok nezabrljas s ubacivanjem u-boota sto sam ja naravno napravio i ubio dva siemensa u neznanju.Srecom sam naletio na ovu stranicu http://www.avi-plus.com/repair-tips-forum/others/re-st40-stb71xx-jtag-s-w-stuff-503.html i napravio debuger tako da sad mogu isprobavat s u-bootom do mile volje.

15 godina
neaktivan

Al kad uzmeš u obzir da se svi prijemnici spajaju na t-comov server i povlače iste podatke i sw, mislim da bi bilo najednostavnije probat posložit home iptv centar pa vidit, mene jedino muči što imam problem s kreiranjem iptv servera :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pročitaj cijeli topic pa ćeš vidjet da ne povlače iste podatke. I ima tu puno više problema od slaganja iptv servera (a onda bi crackirani STB izgubio smisao jer bi trebao imat upaljen 24/7 komp da opslužuje STB a to se želi izbjeći).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Pročitaj cijeli topic pa ćeš vidjet da ne povlače iste podatke. I ima tu puno više problema od slaganja iptv servera (a onda bi crackirani STB izgubio smisao jer bi trebao imat upaljen 24/7 komp da opslužuje STB a to se želi izbjeći).

Pratim ti ja temu od početka, i ovo mi pada na pamet jedino smisleno. Kada bi imali "crackani" stb, iptv server, no ako zna netko kako radit server za iptv eto ja ču se igrat s time pa šta ispane.. ak netko zna kak se to radi?

14 godina
neaktivan

Ako pstoji firmware već napisan na netu ond treba biti i elegantan način da se to ubaci.

A ne izgubiti pola života raditi jtag kablove pistai linux itd. Prije bi kupio HTPC

Ima dva STB 7710 simens pa me tema zanima.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

1 USB Stick in FAT 16/32 formatieren (ohne Datenträgerbezeichnung )

2 Image Datei IN „usb_update.img“ umbenennen

3 usb_update.img auf den USB Stick kopieren

4 Ipbox herunterfahren vom netz ( Stromstecker vom netz ) jetzt den USB Stick einstecken .

5 Stromstecker einstecken und den EIN AUS-Knopf gedrückt halten (BOOT) bis (USB-LOAD) kommt,jetzt finger weg.

6 nun sollten die Flashblöcke „erased“ werden ,Dann past es : ) , so kommt die neue SW auf die box/usb

7 ACHTUNG !! warten bis im Display "Done" steht . ACHTUNG !!

8 nachdem "Done" ist die neue SW drauf , jetzt die box neu Booten .

fertig

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
gocgoc kaže...

1 USB Stick in FAT 16/32 formatieren (ohne Datenträgerbezeichnung )

2 Image Datei IN „usb_update.img“ umbenennen

3 usb_update.img auf den USB Stick kopieren

4 Ipbox herunterfahren vom netz ( Stromstecker vom netz ) jetzt den USB Stick einstecken .

5 Stromstecker einstecken und den EIN AUS-Knopf gedrückt halten (BOOT) bis (USB-LOAD) kommt,jetzt finger weg.

6 nun sollten die Flashblöcke „erased“ werden ,Dann past es : ) , so kommt die neue SW auf die box/usb

7 ACHTUNG !! warten bis im Display "Done" steht . ACHTUNG !!

8 nachdem "Done" ist die neue SW drauf , jetzt die box neu Booten .

fertig

Netko ovo probao ???

15 godina
neaktivan

Ma trebalo bi biti jednostavno, neije sigurno se t-com trudio to nešto zaključat, problem je što je to cisco i programi koji se koriste za to mogu dobit samo prtneri tako da ih nema na netu, bio sam malo njuško, i server za iptv se može s nekim cisco iptv 3.0 može s windowsa upogonit i davat mu što da radi, tako da mora postojati nešto lagano na što čemo se smijat kad otkrijemo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Zvjerkan kaže...

Pratim ti ja temu od početka, i ovo mi pada na pamet jedino smisleno. Kada bi imali "crackani" stb, iptv server, no ako zna netko kako radit server za iptv eto ja ču se igrat s time pa šta ispane.. ak netko zna kak se to radi?

Očito nisi dovoljno pažljivo čitao jer da jesi vidio bi da je napisano da su STB zaključali ko Fort Knox. Private/public key, potpisani loader i kernel, kodirani stream.. You name it. Lakše PS3 crackat nego ovo.

Zvjerkan kaže...

Ma trebalo bi biti jednostavno, neije sigurno se t-com trudio to nešto zaključat, problem je što je to cisco i programi koji se koriste za to mogu dobit samo prtneri tako da ih nema na netu, bio sam malo njuško, i server za iptv se može s nekim cisco iptv 3.0 može s windowsa upogonit i davat mu što da radi, tako da mora postojati nešto lagano na što čemo se smijat kad otkrijemo...

Ništa bez private ključeva.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan

to je vjerojatno potpis od cisca i sve što cisco koristi za iptv mrežu, da se nađe software što je malte ne nemoguče od cisca vjerojatno bi stb s nim komuniciro bez ikakvog problema....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Opet, koja je poanta korištenja servera?? Nama treba samostalni uređaj, ne da još i jedan komp mora raditi.

15 godina
neaktivan

poanta korištenja servera je ta, da stb dok na njemu piše P1:00 čeka novi update ako postoji, ako dobie odgovor da ne kreče s bootanjem onog što ima, ako nema ništ stoji i čeka i stalno šalje upit dali je to omogučeno, i učitava software s mreže, kolko sam ja skonto nešto slično kao PXE boot... a sad odo kontaktirat tehničku službu t-coma koja se bavi programiranjem tih gluposti...

16 godina
odjavljen

Dobro, recimo da STB boota neki OS preko tog servera. Sve ok, STB se digne, ti ugasiš server i šta sad? OS koji si stavio je ciscov/SA i nema podrške za disk ili USB. Dakle, imaš STB koji ne može ništa učitati nit sa diska nit sa USBa nit sa servera jer si ga ugasio. Taj zboot ili kako se već zove učitava samo SAov OS bez rasprave a ostalo ništa.

A kad natjeraš drugi OS da se boota bez servera, STB je riješen a to se pokušava napraviti u ovom topicu.

Ukratko - original loader - org OS - org server - šipak

drugi loader - drugi OS - nema servera - full of win

I ne zovi T-com, nemoj se brukat bezveze. Već se ih kontaktiralo (također piše), kontaktiralo se Cisco (također u topicu piše) i 0 bodova. Nisu oni ludi.

15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

I ne zovi T-com, nemoj se brukat bezveze. Već se ih kontaktiralo (također piše), kontaktiralo se Cisco (također u topicu piše) i 0 bodova. Nisu oni ludi.

Kontaktirani su na svim mogućim kanalima. Svaki put 0 bodova. Stvar je očito odrađena od strane nekog vanjskog (da li je to Cisco ili netko drugi nemam pojma).

@Zvjerkan: Za čitanje 1, 2 i 3,.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Kontaktirani su na svim mogućim kanalima. Svaki put 0 bodova. Stvar je očito odrađena od strane nekog vanjskog (da li je to Cisco ili netko drugi nemam pojma).

@Zvjerkan: Za čitanje 1, 2 i 3,.

što mi vrijedi pronašo sam dosta toga kad nemrem posgidat one cisco alate za iptv... :(

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice