Kako iskoristiti stari MaxTV STB

poruka: 1.414
|
čitano: 1.214.535
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Kako iskoristiti stari MaxTV STB
bed kaže...

Da probam treći puta, čini mi se da nije shvaćena problematika.....

Shvaćam ja tebe jako dobro, sigurno i većina drugih koja se uhvatila u koštac s ovim problemom. Da je lagano već bi odavno bilo riješeno.

Ali opet ponavljam ja sam klasa optimist, a čini mi se da nas ima još.Cool

15 godina
odjavljen
bed kaže...

Da probam treći puta, čini mi se da nije shvaćena problematika;

Dakle u stb-u je bootlader za kojeg je Cisco potrošio vremena i truda (i patentirao) ne bi li onemogućio bilo kakvo korištenje uređaja bez valjanog koda.

Pa kaže:

in the course of manufacturing the integrated circuit (i.e., chip) for the STB, the manufacturer embeds its own public key in the circuit hardware. Meanwhile, at step 118, the STB hardware vendor develops the Bootloader code and at step 120 signs the code with its own private key, and then bundles the signed Bootloader code with the digital certificate previously received from the chip manufacturer, and loads these components in the flash memory or RAM of the STB. At step 122, when the STB thereafter powers up or is reset, the chip manufacturer's public key that is embedded in the chip is used to authenticate the digital certificate that is bundled with the Bootloader code, thereby authenticating the public key portion of the Bootloader signing key. The Bootloader code can then be properly authenticated with that public key. The procedure described above establishes a first link in a chain-of-trust, where the first link is considered to be a hardware-based authentication link.

Ili drugim riječima; dok god je taj bootloader u stb-u, ništa od mreže, hdd-a, dvb-t i sl. Zapravo ničega. Mi ne znamo niti private key, niti public key, ne znamo koji server bi trebao komunicirati s bootloaderom za autentifikaciju digitalnog certifikata, a čak i da imamo te informacije ulazimo u zonu nelegalnih radnji - probijanje/otkrivanje šifri, itd. Nasuptor tome, ako nađemo, napišemo, izmislimo software kojim bi uređaj/hardware mogao raditi (a nije ciscov), potpuno smo u legalnoj zoni. A da ne kažem da zaštitu nećete probiti..

Dakle jedini način je promjena bootloadera, a to je moguće preko jtaga. Pa nakon toga mreža i sve ostalo. Pa mi nije jasno zašto se ne krene  na korak br. 1, a to je izrada kabla/wigglera i komunikacija preko jtaga? Ne mora se ništa upisivati u flash memoriju, dovoljno je skinuti postojeći sadržaj flash memorije da se vidi da kabel/wiggler i program funkcionira. To bi trebalo po meni biti prvo i osnovno, a nakon toga sev ostao..

Pa ja izradu kabla planiram sutra kad proradi ducan da kupim komponete...E ovo za jtag sam ja napisao na 3 staranici... -.-. Onda ja sam probao spojiti disk i pazi čuda na ekranu je napisano 1:_80 pa sad zanči li to možda nešto...Po disku STB nije pisao, sad cu probati druge FS-ove jer sam ovoka formatirao u fat32...

Onda ovo za codove i verifikaciju molim da SVI SVI koji zele sudjelovati u temi neka procitaju wiki stranice t-hack.com i informiraju se o bootloaderi i slično(ne velim da ti neznaš samo širim znanje) onda stari moj ako su uspjeli probiti 1024-bitnu AES/DES enkripciju samo s pracenjem voltaže PSUa onda mozemo i mi instalirati novi bootloader... :)

bed kaže...
mario.L_hr kaže...

Nakon što uspijemo (j***š ako) moja iduća faza je nabaviti i pokušati ugraditi TV tuner (DVB-T i/ili DVB-S)

Klasa optimist.

überoptimist..

Da je covijek uberoptimist vec bi pričao da mi jos samo malo treba da ugradi reketni motor gore... :DD

Pinky je zakon... I ♥ π
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.10.2010 16:41 (bobica257).
16 godina
neaktivan
dj_beni kaže...

Zato nećemo koristiti bootloader od Cisca nego orginalni bootloader od Sigme, kojeg upravo pokušavam kompajlirat.

Naravno, to je dobra ideja, ali tek 3 - 4 korak.

mario.L_hr kaže...

Shvaćam ja tebe jako dobro, sigurno i većina drugih koja se uhvatila u koštac s ovim problemom. Da je lagano već bi odavno bilo riješeno.

Pa nisam baš siguran za sve, vidi slijedeći odgovor..

bobica257 kaže...

Pa ja izradu kabla planiram sutra kad proradi ducan da kupim komponete...E ovo za jtag sam ja napisao na 3 staranici... -.-. Onda ja sam probao spojiti disk i pazi čuda na ekranu je napisano 1:_80 pa sad zanči li to možda nešto...Po disku STB nije pisao, sad cu probati druge FS-ove jer sam ovoka formatirao u fat32...

Hajde, nedjelja je pa ti opraštam za kabel :o). Ali to je korak 1.

Vidim da se nije čitalo/shvatilo moje postove. U onom patentu ti lijepo piše; džaba se mučiš s hardom, formatiranjem, file sistemom. Nećeš ništa uspjeti dok je orig. bootloader unutra. A prema ovim oznakama koje si napisao (1:_80) pretpostavljam da si na prvoj tvrdnji zapeo.

Kaže:

1. A method for maintaining control over a set-top-box (STB) asset, comprising:authenticating, using a hardware-based authentication process, a first software application, the first software application having been generated by a first party, wherein the STB asset is operated by a second party;once authenticated, using the first software application to authenticate a public key received with a second software application that was generated by a third party and is intended to be run on the STB asset;once authenticated, using the public key of the third party to authenticate the second software application generated by the third party; andconfirming that the second software application is authorized to be run on the STB asset by consulting a list of authorized third parties, wherein the list of authorized third parties is itself authenticated by the first software application.

The method of claim 8, further comprising authenticating the digitally signed list using a public key compiled in the first software application.

The method of claim 8, wherein the first party is the asset hardware vendor.

The method of claim 8, wherein the second party is a content service provider

Dakle, uređaj je provalio da stb nije na mreži (odgovarajućoj), da postoji problem u private/public key (naravno jer nema mreže i t-com servera s public key-om), da je uvaljen novi hardware i da ti (second party) nisi 'content service provider'. I to ti je napisao u vidu poruke 1:_80.. (ili u prijevodu na bosanski: hoćeš ku*ac koristi uređaj)

Gubiš vrijeme s time. Kreni što prije na kabel..

Ma i ja sam umjeren optimist, tim više što imam uređaj, samo je u funkciji, ali jednog dana kad ugovor istekne...

15 godina
odjavljen

Ma dobro, bilo mi je lakse prikopcat hard nego traziti to  isto da se ne moze po dokumentaciji...

Pinky je zakon... I ♥ π
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.1.2011 10:59 (bobica257).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ljudi. za bootloader treba make-at zboot (ovdje je source). Meni javlja greške, pa javite ako netko uspije.

I am awesome.

5 0 hvala 4
15 godina
odjavljen
dj_beni kaže...

Ljudi. za bootloader treba make-at zboot (ovdje je source). Meni javlja greške, pa javite ako netko uspije.

WORK IN PROGRESS

sad cu ja to brzo...

Pinky je zakon... I ♥ π
15 godina
bed kaže...
dj_beni kaže...

Zato nećemo koristiti bootloader od Cisca nego orginalni bootloader od Sigme, kojeg upravo pokušavam kompajlirat.

mario.L_hr kaže...

bobica257 kaže...

Hajde, ......

Ma i ja sam umjeren optimist, tim više što imam uređaj, samo je u funkciji, ali jednog dana kad ugovor istekne...

Ja sam krenuo u drugom smjeru i čekam wireless modul. Nadam se u idućem tjednu.

BTW uređaj je moguće konfigurirati bez problema putem ISDS software-a (catch je u tome da ovaj software ide uz Cisco opremu) čak je i procedura razrađena. Pokušavam nešto i na ovom planu ali to nije nešto što je gotovo u jedan ili dva dana. Ako malo pogledaš na netu činjenica je da smo dogurali najdalje od svih.

Drago mi je da si i ti umjeren optimist (ja bih rekao optimist pripravnik)Cool.

15 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...
bed kaže...
dj_beni kaže...

mario.L_hr kaže...

bobica257 kaže...

Hajde, ......

Ja sam krenuo u drugom smjeru i čekam wireless modul. Nadam se u idućem tjednu.

BTW uređaj je moguće konfigurirati bez problema putem ISDS software-a (catch je u tome da ovaj software ide uz Cisco opremu) čak je i procedura razrađena. Pokušavam nešto i na ovom planu ali to nije nešto što je gotovo u jedan ili dva dana. Ako malo pogledaš na netu činjenica je da smo dogurali najdalje od svih.

Drago mi je da si i ti umjeren optimist (ja bih rekao optimist pripravnik)Cool.

Da a ti si optimist poručnik... :)

Dosta OffTopica mozo mozda ko nci mipsel-linux paket, nema ga nigdje...UŽAS...

Pinky je zakon... I ♥ π
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.10.2010 20:05 (bobica257).
17 godina
neaktivan
bobica...

trazi vamo...

ftp://armutils:sigmadesigns@gw.sigmadesigns.com/smp86xx
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
odjavljen
EnlightenedPhoenix kaže...
bobica...

trazi vamo...

ftp://armutils:sigmadesigns@gw.sigmadesigns.com/smp86xx

Hvala ti....

Pinky je zakon... I ♥ π
15 godina
odjavljen

Ajmo ljudi...Neka netko komapajlira bootloaader...Nebarem skužit ali mene nešto zeza ovaj mipsel...

Pinky je zakon... I ♥ π

1 0 hvala 1
15 godina
bobica257 kaže...

Ajmo ljudi...Neka netko komapajlira bootloaader...Nebarem skužit ali mene nešto zeza ovaj mipsel...

S ovim ti ne mogu baš puno pomoći, osim podrške.

Još malo pa je wireless u šakama....

17 godina
neaktivan
Ako ti bude islo s wirelessom ja imam jedan wireless modul (atheros 5007 eg ili tako nesto) koji ide na taj slot, pa cemo medjusobno izmjenjivati...
15 godina
Ako ti bude islo s wirelessom ja imam jedan wireless modul (atheros 5007 eg ili tako nesto) koji ide na taj slot, pa cemo medjusobno izmjenjivati...

Moja ideja vodilja je ono što je Crowolf postao za svog prijatelja. Načuo sam s još jedne strane da je netko uspio (boji se bilo što reći zbog posla) pa vrijedi probati.

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Moja ideja vodilja je ono što je Crowolf postao za svog prijatelja. Načuo sam s još jedne strane da je netko uspio (boji se bilo što reći zbog posla) pa vrijedi probati.

CroWolf... jel se mozes javiti pa da porazgovaramo malo...

Ma s tim ljudima treba lijepo popricati da nam kazu kako i sto... i onda napraviti to...

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Sumnjam u tu varijantu. Vidiš da uređaj autorizira hardware s bootloaderom..

@bobica, jesi napravio kabel?

15 godina
odjavljen
bed kaže...
mario.L_hr kaže...

Sumnjam u tu varijantu. Vidiš da uređaj autorizira hardware s bootloaderom..

@bobica, jesi napravio kabel?

Nisam još, nisam stigi do ducana otic, A za vas s wirelessom imate problem ako dobro pogledate jedan 3 pinski jumper vam prijeći put, A ako niste vješti s lemilici mozete vrlo lago zaribati nešto...

Pinky je zakon... I ♥ π
17 godina

pauzu ste uzeli malo? :) 

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.

3 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Aki kaže...

Ma nisam neznam ovaj i prošli tjedan 7 ispita pa malo ono nemam vremena, ali dobro...MOramjos do ducana otici da složim kabel...

Pinky je zakon... I ♥ π
15 godina
bobica257 kaže...
Aki kaže...

Ma nisam neznam ovaj i prošli tjedan 7 ispita pa malo ono nemam vremena, ali dobro...MOramjos do ducana otici da složim kabel...

Čekam wireless modul. Kada dođe bacam se na posao.

15 godina

A što je zapravo taj STB?

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
GimmieCorsair kaže...

A što je zapravo taj STB?

Pitanje je retoričko ili .... ?

Nadam se da si pročitao temu od samog početka. U prvom postu imaš link pa pogledaj mislim da će ti pomoći da shvatiš o čemu se radi.

STB je skraćenica od Set Top Box, za sve ostalo pogledaj link iz prvog posta.

16 godina

Jeste li svi odustali?

Nema nekog napretka u zadnje vrijeme.

Volim jabuke :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Pa znaš imamo i drugih briga...Nije mi modanje STB-a prioritet u životu...

Pinky je zakon... I ♥ π
17 godina
neaktivan
Pusti takve bobica ne vrijedi im ni odgovarati...
15 godina

Hehe ma zanimljivo vas je čitat i svi smo u isčekivanju da napokon uspijete.ALli naravno to ne znači da vam to mora bit prvi prioritet.Samo pomalo.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
bobica257 kaže...

Mislim da si rekao bit. Kod mene je u igri i iščekivanje za Wireless-om. TV-u imam pristup tek iza 10 (malo dijete).

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 8:27 (mario.L_hr).
16 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...
bobica257 kaže...

Mislim da si rekao bit. Kod mene je u igri i iščekivanje za Wireless-om. TV-u imam pristup tek iza 10 (malo dijete).

Moram odgovoriti na ovo iščekivanje wirlessa, nisam stigao poslat kroz tjedan poslao sam danas ujutro preporučenom poštom, to će sutra stići ja vjerujem.Nadam se da će pomoći. samo glavu gore i hrabro naprijedCool

16 godina
Pusti takve bobica ne vrijedi im ni odgovarati...

samo sam pitao, ja bih rado pomogao ali ne znam puno o tome, a i moj STB još služi za MaxTV

Volim jabuke :)
15 godina
alankish kaže...
mario.L_hr kaže...
bobica257 kaže...

Moram odgovoriti na ovo iščekivanje wirlessa, nisam stigao poslat kroz tjedan poslao sam danas ujutro preporučenom poštom, to će sutra stići ja vjerujem.Nadam se da će pomoći. samo glavu gore i hrabro naprijedCool

Nema beda ima nas koji moramo raditi (ili ići u školu).

Hvala.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice