Bnet total tv sat. ili Maxtv sat.

poruka: 43
|
čitano: 26.944
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Bnet total tv sat. ili Maxtv sat.
SatManijac kaže...

E, ako je ovo bilo tako, to bi mogao biti pravi odgovor na pitanje koji bi nam pomoglo da riješimo problem.

Znači da ih kod pretrage uopće niti ne nalaze, nego ih jednostavno preskaču.

Puno hvala na odgovoru...i zamolila bih samo još nešto: da li je tanjur od 80 cm dovoljan za prijem Max Tv-a ili je potrebno imati minimano 90 cm?

Da, ti kanali očito koriste neki drugi sistem kodiranja, ali možda i neki drugi recieveri ih mogu pronaći, ali nisam upućen.

A kaj se tiče tanjura, srednja Europa i sav prostor do ekvatora ima maksimalnu pokrivenost signalom s Eutelsata i Astre, tak da veći tanjur nije apsolutno nužan, čak ni kvalitetni LNB, ali naravno, dobro dođe zbog boljeg signala kod lošeg vremena.

Kod kume sam stavio tanjur od Total Tv-a (mislim da je 80 cm) i holder s dva LNB-a i DiSeq 2 u 1, signal je odličan, tak da se nemaš kaj brinuti, osim ako si u nekoj drugoj državi.

Kruha i igala...
8 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Da, ti kanali očito koriste neki drugi sistem kodiranja, ali možda i neki drugi recieveri ih mogu pronaći, ali nisam upućen.

A kaj se tiče tanjura, srednja Europa i sav prostor do ekvatora ima maksimalnu pokrivenost signalom s Eutelsata i Astre, tak da veći tanjur nije apsolutno nužan, čak ni kvalitetni LNB, ali naravno, dobro dođe zbog boljeg signala kod lošeg vremena.

Kod kume sam stavio tanjur od Total Tv-a (mislim da je 80 cm) i holder s dva LNB-a i DiSeq 2 u 1, signal je odličan, tak da se nemaš kaj brinuti, osim ako si u nekoj drugoj državi.

Ajme, puno puno hvala, jer ovo me je razveselilo!

Ako bi nam taj tanjur od 80 cm bio dovoljan, onda je potrebno još samo priključiti njihov receiver s karticom (još nismo odlučili da li Max TV ili Total TV) i nakon instalacije željeni programi bi trebali biti tu na TV-u.

Mi imamo isto dvostruki LNB, ali nam je neki Spyderman (to su oni koji lete po špagama i "popravljaju" fasade na zgradama) oštetio jednoga, tako da više ne vidimo istovremeno Astru 19.2" i HotBird 13" kao nekada, pa uvijek treba ručno prebacivati s jednog satelita na drugi. Razmišljali smo o kupovini onoga sa 3 LNB-a, ali to ćemo vidjeti kasnije (ne znam da li bi to nešto pomoglo).

9 godina
neaktivan
SatManijac kaže...

Mi imamo isto dvostruki LNB, ali nam je neki Spyderman (to su oni koji lete po špagama i "popravljaju" fasade na zgradama) oštetio jednoga, tako da više ne vidimo istovremeno Astru 19.2" i HotBird 13" kao nekada, pa uvijek treba ručno prebacivati s jednog satelita na drugi. Razmišljali smo o kupovini onoga sa 3 LNB-a, ali to ćemo vidjeti kasnije (ne znam da li bi to nešto pomoglo).

Vjerovatno je samo pomaknuo LNB prema unutra ili prema van, pa ti zato ne hvata istovremeno oba satelita, ili je samo odšarafljen konektor ili je LNB zakrenut.

Uglavnom, to možete i sami lako popraviti, a sistem s tri LNB-a mislim da je nepotreban kod Max TV-a, ali nisam siguran, nisam koristio Max TV već 6 godina. 

Kruha i igala...
8 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Vjerovatno je samo pomaknuo LNB prema unutra ili prema van, pa ti zato ne hvata istovremeno oba satelita, ili je samo odšarafljen konektor ili je LNB zakrenut.

Uglavnom, to možete i sami lako popraviti, a sistem s tri LNB-a mislim da je nepotreban kod Max TV-a, ali nisam siguran, nisam koristio Max TV već 6 godina. 

Ako je samo nešto od tih dvoje, i ja vjerujem da bi to brat lako popravio. Čudno je što je neaktivan onaj LNB koji gleda u centar tanjura. a onaj sa strane je ostao ispravan i preko njega ide signal bez problema. Onaj kabel koji ide u onu kutiju gdje su LNB-ovi je dobar, nije prekinut.

Ideja za trostruki LNB je bila zbog toga da se nakon njegove ugradnje ne bi uopće trebao više vrtiti tanjur, a vidjela bi se istovremeno sva 3 satelita: 19.2" + 16" + 13"...no, nije obaveza....

9 godina
neaktivan

Istina, baš sam išao provjeriti, ispada da koriste ta tri satelita koja si navela, tak da je dobra ideja sistem s tri LNB-a.

Kruha i igala...
8 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Istina, baš sam išao provjeriti, ispada da koriste ta tri satelita koja si navela, tak da je dobra ideja sistem s tri LNB-a.

Koliko sam i sama pročitala na netu (Google je "moćno oružje"), svi pružatelji usluga Tv-a preko satelita kod nas koriste za emitiranje "svojih" programa 16" istočno, a ovi 13" i 19.2" su za slobodno gledanje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2016 18:07 (SatManijac).
9 godina
neaktivan
SatManijac kaže...

Koliko sam i sama pročitala na netu (Google je "moćno oružje"), svi pružatelji usluga Tv-a preko satelita kod nas koriste za emitiranje "svojih" programa 16", a ovi 13" i 19.2" su za slobodno gledanje.

Da, preferiraju Eutelsat 16E jer gleda direktno prema nama, jer je deklinacija ovog dijela Europe točno 16° zapadno od juga, pa taj satelit ima najjači signal od svih, a uz to ima i najveću snagu emitiranja.

A vjerovatno im je i financijski najisplativiji.

Kruha i igala...
8 godina
neaktivan

Financijski bi i trebao biti isplatljiviji, jer je to sve do negdje 2013.-te godine išlo preko 13" HotBird-a, pa im je valjda postao preskup.

Nego, zaboravila sam gore napisati u odgovoru da se na receiveru kod namještanja antena Astra, Eutelsat i HotBird nakod oštećenja centralnog LNB-a ne može kao prije namjestiti a da bi se normalno vidio signal Diseq A, jedino sve radi ako se sve antene prebace na

Diseq B. koji tada preuzme sve na sebe. To bi moglo značiti da je prekinuta nekakva konekcija, ako se ne varam...

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2016 18:25 (SatManijac).
9 godina
neaktivan
SatManijac kaže...

Financijski bi i trebao biti isplatljiviji, jer je to sve do negdje 2013.-te godine išlo preko 13" HotBird-a, pa im je valjda postao preskup.

Nego, zaboravila sam gore napisati u odgovoru da se na receiveru kod namještanja antena Astra, Eutelsat i HotBird nakod oštećenja centralnog LNB-a ne može kao prije namjestiti a da bi se normalno vidio signal Diseq A, jedino sve radi ako se sve antene prebace na

Diseq B. koji tada preuzme sve na sebe. To bi moglo značiti da je prekinuta nekakva konekcija, ako se ne varam...

Vjerovatno onda da je konekcija na taj LNB loša, ili taj LNB ne radi, ili nekaj drugo.

A to je još veći problem kod Max TV recievera, jer on automatski pri prvom pokretanju krene tražiti na 11509 MHz, pa ako antena nije dobro namještena ili ima nekih problema ne da tražiti kanale, premda na drugim DiSeqC pozicijama svejedno pronađe.

Ja sam pomislio da nekaj ne valja, jer mi je cijelo vrijeme pokazivao signal 0, a kasnije je sve svejedno pronašao.

Kruha i igala...
8 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Vjerovatno onda da je konekcija na taj LNB loša, ili taj LNB ne radi, ili nekaj drugo.

A to je još veći problem kod Max TV recievera, jer on automatski pri prvom pokretanju krene tražiti na 11509 MHz, pa ako antena nije dobro namještena ili ima nekih problema ne da tražiti kanale, premda na drugim DiSeqC pozicijama svejedno pronađe.

Ja sam pomislio da nekaj ne valja, jer mi je cijelo vrijeme pokazivao signal 0, a kasnije je sve svejedno pronašao.

Hm, nije da me je sada ovo prestrašilo, ali općenito (recimo zbog kvalitete signala) da li bi bilo bolje uzeti Max Tv preko satelita ili Total Tv?

Milsim, da bi se mogli izbjeći mogući problemi u roku tih 24 mjeseca na koliko se uzima. 

9 godina
neaktivan

Svejedno, ako radi jedno, radit će i drugo.

Pogotovo ovako kak si napisala da imaš svu opremu (tanjur, LNB, DiseqC, itd.) koja je namjesštena i funkcionira.

Biraj na temelju ponude programa i cijene.

Kruha i igala...
8 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Svejedno, ako radi jedno, radit će i drugo.

Pogotovo ovako kak si napisala da imaš svu opremu (tanjur, LNB, DiseqC, itd.) koja je namjesštena i funkcionira.

Biraj na temelju ponude programa i cijene.

Ok. To moram vidjeti u ovih slijedećih par dana. Prema Total Tv-u me "vuče" CBS Drama (odličan izbor klasičnih serija i filmova) kojega Max Tv na žalost nema u ponudi, a opet imaju i oni svojih prednosti.

U svakom slučaju veliko hvala na svim savjetima i odgovorima.

9 godina
neaktivan
SatManijac kaže...

U svakom slučaju veliko hvala na svim savjetima i odgovorima.

Nema problema,uvijek rado pomognem 

Kruha i igala...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice