Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.371.847
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
DoDoMaT69 kaže...

Pozdrav!

Evo uzeo sam i ja pokucni, al kad hocu prebacit mrezu na samo 4G, izbaci mi da odaberem izmedju VIP 4G(Zabranjeno)HT 4G(Dostupno) i kad odaberem HT 4G mi izbaci kao Neuspjesna registracija..

Hvala na pomoci!

Probaj karticu ubaciti u mobitel i napravi skeniranje mreže. Ako i dalje ne vidiš Tele2 4G znači da kod tebe 4G signal nije dostupan. Ali, u tom slučaju možeš koristiti 3G no on je daleko od 150 Mb/s. Na HT 4G se ne možeš spojiti jer se nacionalni roaming koristi samo na područjima koji nisu pokriveni Tele2 signalom (2G/3G/4G) i kada budu neki kvarovi na mreži. Osim toga, nacionalni roaming je ograničen na HT 3G signal i ne možeš se spojiti na 4G.

13 godina
odjavljen

Postali ste paranoični. Nisu smanjivali brzine s novim firmwareom. Nakon update veza mi je stabilna, niti jedno pucanje, a brzina mi je malo više nego prije. I to što mi je brizina malo veća sigurno nema nikakve veze s firmwareom. 

4 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Aha, imam 3G pun signal, nema 4G, hoce li antene pomoc mozda ili?

0 0 hvala 0
10 godina
formula1live kaže...

Postali ste paranoični. Nisu smanjivali brzine s novim firmwareom. Nakon update veza mi je stabilna, niti jedno pucanje, a brzina mi je malo više nego prije. I to što mi je brizina malo veća sigurno nema nikakve veze s firmwareom. 

Tako je. Meni veza nije pukla od updatea a brzina ostala ista - 50/15Mbps. Steam vuče i više Vidim da vas je dosta preslo s Iskona/Optime gdje ste imali stabilnih 15-20Mbps pa oci postale gladne kad su vidjele 150Mbps na reklami. A u RH prosjek 16Mbps. Ja sam godinama se *ebavo s 1Mbps DL od tcoma i onda njihov internet dan koji me je koštao 150% cijene ovog Tele2 sto sad placam tako da mi je ova ponuda sjela ko budali samar To sto mi je 2x dnevno bio prekid od 30ak sekundi mi nije ni najmanje smetalo jer sam mogao skinuti 100GB za 3h. Tih 100GB ne bih potrosio u mjesec dana na 1Mbps sto sam imao a vjerujte da sam se trudio. Imam PS4, laptop, PC, tablet i 3 mobitela konstantno spojena i do sad nisam imao problema. Je mi brzina pala s 90 na 50Mbps preko ljeta ali se ne zalim. Te 2-3 minute sto cu duze cekati da mi se serija skine mi ne znaci puno . Glavno da se skine. Neznam zasto se zalite. Ako ste na pokucnom pretpostavljam da nemate bolju alternativu (kao i mi sto zivimo po slavonskim selendrama). Ako ste dosli zbog 150Mbps onda ste fulali i to tesko.

16 godina
odjavljen
Kao što sam ranije napisao, vjerojatno je promjena u algoritmu za izračun potrebnog rezerviranog bandwidtha koji služi za održavanje veze, pa sad ista više ne puca, a ljudima kojima signal više oscilira je brzina pala jer router sporije reagira na povremena povećanja dostupne brzine.
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina

Ja imam iskonov net od 10mbit i stalno skida sve full brzinom, a bome niti od tele 2 ne stedim, tjedno skinem terabajt zasad :D

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina

jednu iskru staviti pod kojim kutem? trenutno je 45 i dal je bitno na koju stranu okrenuto prema odasiljacu, trenutno bez antene mjerio 40 kad je najvise korisnika stavio antenu oslo na 70

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo meni danas najviše od kako imam ovaj net.

All truly great thoughts are conceived by walking.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.10.2017 18:15 (x18x05x).
17 godina

Jel neko uspio spojiti wirless printer na ovaj ruter, meni nikako nece spojiti.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ][EUW:exzzy]
9 godina

Meni ko da su smanjili brzinu. U početku sam imao DL oko 80Mbit i Upload oko 35. Sad je oko 15/10. Ista lokacija i sve. :/

Twitch-Duxcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
x18x05x kaže...

slabo, nemoš ti mene s tom brzinom dostić nikako

15 godina
Gremlin144 kaže...
x18x05x kaže...

slabo, nemoš ti mene s tom brzinom dostić nikako

Ne kontam? Zašto palac dolje? Nije mi u cilju nikog dostić.

Postam kao i svi drugi svoje brzine.

All truly great thoughts are conceived by walking.
9 godina

Može li se nekako vratiti prijašnji firmware? Sjebali mi brzinu totalno sa ovim novim firmwareom. Prije je bilo super. Sad mogu odjebat stremanje na twitch jer mi stalno dropa frejmove koliko mi je upload spor i nestabilan. 

Twitch-Duxcro
Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
DuxCro kaže...

Meni ko da su smanjili brzinu. U početku sam imao DL oko 80Mbit i Upload oko 35. Sad je oko 15/10. Ista lokacija i sve. :/

Nije tebi nitko smanjio brzinu nego su i drugi korisnici uzeli tarifu pa deru.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
15 godina
neaktivan
JozoBozo121 kaže...
DuxCro kaže...

Nije tebi nitko smanjio brzinu nego su i drugi korisnici uzeli tarifu pa deru.

This is why we can't have nice things.

10 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

This is why we can't have nice things.

A gle, da si jedini korisnik to bi te i koštalo. Tako da ne bi ni to bilo dobro.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
8 godina
neaktivan
Ja sam svoj Canon printer uredno spojio, sve radi bez problema.
11 godina
neaktivan

Uhh, skoro 90 stranica... ima neki tldr ili faq za koji ruter odabrati? Uzeo sam probno pokućni, imam 10-20 mbita dl brzinu pa sam mislio uzeti bezugovorno i bez uređaja i kupiti neki custom 4g ruter i eventualno dodatne antene da veza bude bolja/stabilnija.

Ima tko koje preporuke ili iskustva sa tim, što uzeti ili mi je bolje da zadrzim taj default huawei?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Htio bi uzeti pokućni internet ali mjesečna potrošnja mi je ~0.5 TB.

Hoće li me stalno prekidati nakon 5GB? Ima li neka skripta da pošalje odmah sms?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
FeeDzOR kaže...

Htio bi uzeti pokućni internet ali mjesečna potrošnja mi je ~0.5 TB.

Hoće li me stalno prekidati nakon 5GB? Ima li neka skripta da pošalje odmah sms?

Slanja SMS-a nemaš na pokućnom, samo na mobilnim tarifama (gdje se dobe i pozivi i SMS). Dakle na pokućnom surfaš do 1 TB bez ikakvog prekida i nakon što prijeđeš 1 TB brzina ti se smanjuje u roku od 18-23h.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 10:38 (Marko :D).
15 godina

Nije istina. Možeš uredno slati sms

17 godina

Jedno pitanje...

Već mi je dopizdio TCOM i jednostavno ne mogu sa konstantnim pucanjima veze i njihovim rješenjem - smanjit brzinu da radi!! Sutra kada legne plaća idem po Pokućni...

Ovako mi je sinoć i jutros:

Cijelo jutro puca veza i slične pizdarije. Inače živim u Kostreni i od centra Rijeke sam udaljen 3 km!

Sada, šta se tiče Tele2 i pokućnom netu....

Ja sam na crvenom, a zeleno mi je pokazalo da su njihove antene ili centrale ili šta već, (link sam našo u ovoj temi)

Ovo sam testirao sa HAKOM aplikacijom i to je svemirski brod za ovo šta mi radi TCOM!!

E sada, već na krovu od kuće imam "riblju kost" i kabel sa SMA priključkom je kraj kompjutera... Dali da spajam vanjsku antenu ili nema potrebe? Ja bi bio zadovoljan i sa 20tak Mbitsa downloada ako bi vanjska antena značila da bi bilo manje pucanja veze...

Iako već sam ja sa šugama iz Tcoma naučio da mi npr usred F1 utrke, (stream) nestane internet na cca pet sati... 

P.S. ovu poruku sam piso 30 min jer mi je veza pukla negdje 7 puta, a jučer je "tehničar" iz tcoma bio kod mene i reko kako je sve u redu!

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 12:09 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dastefan kaže...

Što nije istina?

doktor1 kaže...

Jedno pitanje...

Već mi je dopizdio TCOM i jednostavno ne mogu sa konstantnim pucanjima veze i njihovim rješenjem - smanjit brzinu da radi!! Sutra kada legne plaća idem po Pokućni...

Cijelo jutro puca veza i slične pizdarije. Inače živim u Kostreni i od centra Rijeke sam udaljen 3 km!

Ja sam na crvenom, a zeleno mi je pokazalo da su njihove antene ili centrale ili šta već, (link sam našo u ovoj temi)

Ovo sam testirao sa HAKOM aplikacijom i to je svemirski brod za ovo šta mi radi TCOM!!

E sada, već na krovu od kuće imam "riblju kost" i kabel sa SMA priključkom je kraj kompjutera... Dali da spajam vanjsku antenu ili nema potrebe? Ja bi bio zadovoljan i sa 20tak Mbitsa downloada ako bi vanjska antena značila da bi bilo manje pucanja veze...

Iako već sam ja sa šugama iz Tcoma naučio da mi npr usred F1 utrke, (stream) nestane internet na cca pet sati... 

P.S. ovu poruku sam piso 30 min jer mi je veza pukla negdje 7 puta, a jučer je "tehničar" iz tcoma bio kod mene i reko kako je sve u redu!

Ako tomato ima toliku brzinu ne znači da će i Tele2 imati istu. Tomato je od Vipa što znači da koristi Vipove bazne stanice, a Tele2 koristi svoje. Imaš 5 dana probe pa možeš isprobati pokućni internet prije nego što se odlučiš za njega.

15 godina
neaktivan
dastefan kaže...

Što nije istina?

doktor1 kaže...

Jedno pitanje...

Ako tomato ima toliku brzinu ne znači da će i Tele2 imati istu. Tomato je od Vipa što znači da koristi Vipove bazne stanice, a Tele2 koristi svoje. Imaš 5 dana probe pa možeš isprobati pokućni internet prije nego što se odlučiš za njega.

isto sam presao na pokucni od tele 2, nije savrsen al radi bolje od tcoma.... njima je 4MB super brzi internet... to sam vec jednom ovdje negdje pisao.... reko je bio superbrzi al 2002....

no za suprugu i sinovo skidanje i igranje online, te netflix... sve radi ok.... sa tcomom nisam mogao pokrenut netflix uopce

Alienware m17x R4
16 godina
neaktivan

Nažalost ne isplati mi se prelazit jer imam ugovor s t-comom do 2019. Produžili su ugovor kad sam prelazio na t-com struju (napravili su neku posebnu tarifu)..

Ovaj upload mi je jebenih 0.5 Mbps

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Robert_84 kaže...

isto sam presao na pokucni od tele 2, nije savrsen al radi bolje od tcoma.... njima je 4MB super brzi internet... to sam vec jednom ovdje negdje pisao.... reko je bio superbrzi al 2002....

no za suprugu i sinovo skidanje i igranje online, te netflix... sve radi ok.... sa tcomom nisam mogao pokrenut netflix uopce

Nije savršeno, ali 20/20 uz ping oko 20-25 ms je i dalje bolje od fiksnih 10/0,5 što sam imao kod Iskona...

12 godina

kad ce mi se pojaviti e racun iz 9. mjeseca na portalu moj tele 2

0 0 hvala 0
15 godina

Što nije istina?

Pa ja najnormalnije šaljem sms. Prijavim se u administratorsko sučelje rutera, odem pod sms, nova poruka i šaljem.... sve radi, provjereno.

15 godina
neaktivan
dastefan kaže...

Što nije istina?

Pa ja najnormalnije šaljem sms. Prijavim se u administratorsko sučelje rutera, odem pod sms, nova poruka i šaljem.... sve radi, provjereno.

Nitko nije rekao da se ne može slati SMS. Rekao sam da se nema slanja SMS-ova nakon potrošenih 5 GB kao što je to potrebno u mobilnim tarifama. Kad čitaš post, čitaj i citat da znaš na što se post odnosi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 19:57 (Marko :D).
16 godina
doktor1 kaže...

Jedno pitanje...

Pogledaj stanje sa Tele2 odašiljačima na svom području na ova 2 linka: 

https://mim.tele2.com/mim3/mim.html?loginUser=datase&countryCode=hrv&locale=en&viewType=1&initalMapSize=0

upališ show elements i staviš točku na LTE

https://www.cellmapper.net/map?MCC=219&MNC=2&type=LTE&latitude=45.31561014483557&longitude=14.46625632986458&zoom=15&showTowers=true&clusterEnabled=true&tilesEnabled=true&heatMapEnabled=false&showOrphans=false&showNoFrequencyOnly=false&showFrequencyOnly=false&showBandwidthOnly=false&DateFilterType=FirstSeen&showHex=false&bands=0,3&showVerifiedOnly=false&showUnverifiedOnly=false&showLTECAOnly=false&showBand=0

Ako možeš posuditi od nekoga Tele2 sim karticu i ubaciti u mobitel koji ima 4g podršku pa testiraj brzine kod sebe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 20:16 (evincar).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice