Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.368.702
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!
DDavorin kaže...
robogo kaže...
lithiumion kaže...

Po nekoj logici bi trebao raditi :/
Jer mobilni internet šljaka bez problema u EU, s obzirom da pokućni i internet preko moba koriste isti način spajanja na mrežu ne vidim razlog zašto ne bi radio u EU.
Osobno provjereno ili?

Prema uvjetima korištenja ne možeš tarife za mobilni internet koristiti u roamingu jer je blokirano od strane Tele2.

Nije blokiran u  roamingu imaš ograničenje na 10gb

pokucni je blokiran! ti imas govornu tarifu

8 godina
DDavorin kaže...
Marko :D kaže...
DDavorin kaže...

Ma da zato nisam ni uzeo pokućni al to je isto mobilna tarifa (nije fiksna) s puno manje opcija bez poziva bez sms bez roaming-a! A cijena ista

Da, ali zato moraš slati poruke nakon 5 GB. Ljudi inače uzmu pokućni za po kući, da mogu ostale uređaje spojiti na internet. Da ubace mobilnu karticu i spoje nekoliko uređaja, 5 GB, a i ona 2 nakon poruke odu ti dok si rekao keks i nije baš praktično slati SMS svakih par minuta, zar ne?

Spallato kaže...
Jel se može ta kartica od mobilnog neograničenog interneta ubaciti u ovaj Huawei router? Pretpostavljam da može ali me zanima kako onda slati poruke kad se potroši 5 GB?

Pa valjda može. Koliko sam vidio u sučelju routera ima opcija SMS, samo ne znam kako ista funkcionira i je li ista uopće omogućena. Čekaj da ti netko drugi odgovori tko ima pokućni...

Kod pokućnog nemaš sms niti ti ne treba.Poruke isto ko i na mobu

ima sms, radi provjereno.. mozes ga slati iz routera i primati na router... problem je kaj kosta cca 1kn 1 sms

8 godina
neaktivan
Zašto sms košta toliko ako imam u paketu (ekipna tarifa) neograničene pozive i poruke?! To se posebno plaća ili?
17 godina

Skinuo sam huawei toolbox i stavio samo 4g na 1800 ali dalje puca...bojim se da nema pomoci

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
amd freak kaže...

Skinuo sam huawei toolbox i stavio samo 4g na 1800 ali dalje puca...bojim se da nema pomoci

spoji se na router toolbox-om i stavi screenshot 

15 godina
neaktivan
Spallato kaže...
Zašto sms košta toliko ako imam u paketu (ekipna tarifa) neograničene pozive i poruke?! To se posebno plaća ili?

For God's sake! Čitajte postove!

U tarifama Raspali i Ekipna pozivi su neograničeni kao i SMS-ovi. SMS-ovi se naplaćuju na pokućnom internetu kad ih šalješ iz routera.

8 godina
neaktivan
Ja sam sve probao kad sam imao njihov ruter.Pucalo stalno.Neki dsn odfurao u tele 2 i rekao da ocu prekid ugovorne obveze al da ki ostave pretplatu i sim jer imam tp link svoj.Cekam sad kaj bu od toga.Szk rekao da ako uspostave da stalno puca veza na ruteru da ce mi prekinut ugovornu obvezu a u meduvremenu su mi smanjili pretplatu za 10 kn jer koristim svoj ruter.

0 0 hvala 0
17 godina
DDavorin kaže...
amd freak kaže...

https://imgur.com/a/TgsTB

8 godina
neaktivan

Ja čekam utiske da li ima kakve pomoći od tog toolboxa ili nema?

0 0 hvala 0
13 godina
amd freak kaže...
DDavorin kaže...
amd freak kaže...

https://imgur.com/a/TgsTB

dobro osim RSRQ koji bi trebao biti -5 ili manji  i SINR ti je na granici al prolazi očito ti router šteka evo ti tablica pa usporedi

13 godina
lavic2006 kaže...

Ja čekam utiske da li ima kakve pomoći od tog toolboxa ili nema?

https://mybroadband.co.za/vb/showthread.php/798330-Toolbox-for-new-Huawei-HiLink-devices-(E5186-B315s)

tu imaš sve o API configuration

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.9.2017 11:53 (DDavorin).
17 godina

CEK jel dovoljno upalit taj tool spojit se na router i samo stavit 4g 1800 i update ili treba neki kod zalijepiti i poslati?

Nije mi jasno kako kolegi vise ne puca a meni i dalje puca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
amd freak kaže...

CEK jel dovoljno upalit taj tool spojit se na router i samo stavit 4g 1800 i update ili treba neki kod zalijepiti i poslati?

Nije mi jasno kako kolegi vise ne puca a meni i dalje puca.

upališ spojiš staviš na lte 1800 apply nikakav kod ne trebaš 

8 godina
neaktivan

Na koliko nam onda sada radi ako je cilj postaviti na 1800?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Ja ne mogu niti pokrenuti taj toolbox 0.9 niti run as administrator win7 64bit.

1 0 hvala 0
8 godina
Spallato kaže...

prkas pokucni sa ekipnom... pokucni internet nema veze sa ekipnom tarifom!

8 godina
neaktivan
Znam da nema veze. Imam pokućni i također ekipnu u kojoj na jednom broju imam neograničeni internet. Zanimalo me je, da ako bi ubacio taj broj (ekipna uz neograničeni internet) u router, dal bi mogao preko routera slati te poruke nakon potrošenih 5GB da ne moram vaditi karticu i ubacivati je u mobitel radi slanja poruka?!
14 godina
neaktivan

Stavi LTE 1800+2100 ili ti  LTE_A/B3+B7 i LTE prefered. Ovo mi se čini još stabilnije

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lavic2006 kaže...

Ja ne mogu niti pokrenuti taj toolbox 0.9 niti run as administrator win7 64bit.

ovo ne radi sa adminom... pokreni bez

8 godina
Spallato kaže...
Znam da nema veze. Imam pokućni i također ekipnu u kojoj na jednom broju imam neograničeni internet. Zanimalo me je, da ako bi ubacio taj broj (ekipna uz neograničeni internet) u router, dal bi mogao preko routera slati te poruke nakon potrošenih 5GB da ne moram vaditi karticu i ubacivati je u mobitel radi slanja poruka?!

mogao bi

8 godina
neaktivan

Nema šanse da se kod mene to pokrene ali promjenio sam frekvenciju sa LTEWatch programom,sa njime može.

1 0 hvala 0
8 godina
alscaul kaže...

Stavi LTE 1800+2100 ili ti  LTE_A/B3+B7 i LTE prefered. Ovo mi se čini još stabilnije

Jedino što band 7 nema veze s Tele2 jer LTE odašilju isključivo na band 3 (1800).

15 godina
neaktivan

napravio par testova, stavio ruter na prozor, sad imam 5 crtica signal, 1ms ping i 43mbps upload, samo neka tako ostane, download oko 20, dobio duplo na signalu pomicanjem rutera iz jedne prostorije u drugu, nadam se da ce i sa ovim završit pucanje veze!!!  

0 0 hvala 0
17 godina

To postavljanje frekvencije na 1800 je teska glupost.

Probao kod sebe i frenda i isti racku.

Ja bi zamolio sve ove guru majstore koji daju potencijalne a ne tetirane metode da rade nista ne pisu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
danmega kaže...

napravio par testova, stavio ruter na prozor, sad imam 5 crtica signal, 1ms ping i 43mbps upload, samo neka tako ostane, download oko 20, dobio duplo na signalu pomicanjem rutera iz jedne prostorije u drugu, nadam se da ce i sa ovim završit pucanje veze!!!  

Pucanje veze 96% zbog signala, 3% ruter 0.9% operater 0.1% nestanak struje 

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.9.2017 20:08 (DDavorin).
16 godina
neaktivan
DDavorin kaže...

Pucanje veze 96% zbog signala, 3% ruter 0.9% operater 0.1% nestanak struje 

i mogao bi dodat šumovi. koji su glavni krivac.

17 godina
neaktivan

De kako se ulazi u LTEWATCH ona 192.168.8.1 i admin ne šljaka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da, pomaknuo sam ruter za 1 cm prema sjeveru, nema veze što je spojeni na vanjsku antenu na krovu

0 0 hvala 0
16 godina
ja promijenio na 1800 i veza više ne puca... tak da očito ima nekaj u tome...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

kako bi bilo npr da se uzme ovaj modem i spoji preko usba kartica, kakve bi brzine bile?

https://www.links.hr/hr/mobilni-router-d-link-dwr-116-4-port-switch-802-11b-g-n-3g-4g-preko-usba-bezicni-053524094

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 23:15 (XXX-Man).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice