Samo jedno kratko pitanje, u slučaju da ću sam sastavljati kompjuter; da li ventilator na zadnjoj strani treba ispuhivati zrak iz kućišta ili obrnuto?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da treba ispuhavati zrak van.
Da treba ispuhavati zrak van.
Vau, ovo je bilo stvarno brzo.
Hvala :)
Samo jedno kratko pitanje, u slučaju da ću sam sastavljati kompjuter; da li ventilator na zadnjoj strani treba ispuhivati zrak iz kućišta ili obrnuto?
To ti opet ovisi i o drugim ventovima koje imas u kucistu , a najcesce se okrece tako da na zadnjoj strani izbacuje zrak van !
Raspored ventova za optimalan protok zraka kroz kuciste je sljedeci : Prednji vent - upuhuje zrak
Bočni vent - upuhuje zrak
Straznji vent - ispuhuje zrak
Gornji vent - ispuhuje zrak
po meni ako imas mogucnost trebas jedan cooler staviti napred tako da usisava zrak a drugi trebas nazad da isisava topli zrak i cak ako ti centralna omogucava dva coolera na gornju stranu to je perfektno pozdrav
HAF 922 ne podržava 23cm ventove.
Znači - ne može.
HAF 922 ne podržava 23cm ventove.
Znači - ne može.
Mjerio ventilator po dijagonali i ispade da je 20cm, a na kutiji pise 23cm. :/
Bok,
Koju konfguraciju imaš? i koje kuciste?
Ja sam zagovornik "tihih" konfiguracija!
Možda ti uopće netreba vent? :D
evo ovako, upravo sam sastavio komp u novo kućište fractal arc mini 2 i ima problem s ventilatorima
prednji vent sam spojio na kontroler od kućišta, stražnji od 120mm sam spojio na matičnu kao case fan 1 i to uredno radi
no problem je gornji vent od 140mm koji je spojen na matičnu kao case fan 2 i on radi na maksimumu, a da ga fan xpert 2+ uopće ne prepoznaje
cpu fan i case fan 1 program uredno prepoznaje, mogu namještati brzine kako hoću, no za fan 2, odnosno taj gornji, piše N/A i dere ga na maksimum bez da mogu išta namjestit, što se jasno vidi u hw info
jel tko ima asusovu ploču sa fan xpertom 2+ da zna u čemu bi mogao biti problem
sad sam zamijenio da gornji od 140mm bude na kontroleru od kućišta, a prednji da bude na matičnoj case fan 2 i problem je kako se čini u matičnoj jer ne prepoznaje niti ovaj manji vent od 120mm i samo ga dere na maksimali
grrrr, jel ima tko ideju kako to srediti
EDIT: haha, uspio sam riješiti problem - instalirao sam novu verziju ai suite 3 i fan xpert sad radi kako spada na svim ventovima